BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825015 przez mila
hej dziewczyny właśnie dołączyłam :) jestem w 27 tyg. od 2 dni siedzę na L4 :)nie wiem jak się posługiwać na forum jestem pierwszy raz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825026 przez Zuza_204
Witaj mila
Będziesz miała chłopca czy dziewczynkę?

10 lata 11 miesiąc temu #825030 przez mila
będzie chłopak z czego się bardzo cieszymy a u ciebie zuza?

10 lata 11 miesiąc temu #825033 przez Zuza_204
U mnie też na poprzedniej stronie chyba 175 stronie jest tabelka z terminami porodów i czy chłopiec czy dziewczynka i imiona dzieci. Chłopaki rządzą w kwietniu :0)

10 lata 11 miesiąc temu #825035 przez agulka901
Witaj mila ;D

Dziewczyny, macie już koszule do szpitala kupione? Nie wiem na co się zdecydować ;P Czy na tanią wersję czy zainwestować w coś lepszego ;P Ogólnie nie lubię koszul, wolę piżamę ze spodenkami ;P

10 lata 11 miesiąc temu #825038 przez monis90
cześć mila. Ja też jestem tutaj nowa - dokładnie od wczoraj. :) Wszystkie dziewczyny bardzo miło mnie przywitały. Bardzo fajne forum :) Jak znosisz uroki ciąży?
U mnie też ślizgawka nawet z domu nie wychodzę bo oczywiście zakaz... Wczoraj mąż wracał z pracy - 30 km w prawie 2 godziny masakra - szklanka na drodze.
Dziś dzień babci- złożyłyście swoim babciom już życzenia? A mamom i teściowym od waszych maluszków? Ja tak, a jakie zadowolone były :)
Apropo komputerów to wydaje mi się że nie ma żadnego szkodliwego promieniowania. Ja jedynie czytałam że bramki na lotnisku promieniują (tak jak rtg) i jest niewskazane podróżowanie samolotem w 1 trymestrze, ale to już za nami. Są też niby spekulacje odnośnie USG, że niby tylko 3 razy w ciąży powinno być robione ale niektórzy mówią, że jest zupełnie nieszkodliwe... Ja mam co wizytę w każdym razie.

10 lata 11 miesiąc temu #825043 przez Zuza_204
agulka koszule do szpitala to myślę żeby kupić jakieś zwykłe tanie tym bardziej, że nie lubisz koszul nie ma co narażać się na dodatkowe koszty.

10 lata 11 miesiąc temu #825047 przez agulka901
monis u mnie odwrotnie to babcia zadzwoniła do mnie z życzeniami ;P Ona to ranny ptaszek i już o 8 był telefon ;P Też mam robione usg co wizytę a czasem nawet dwa dni pod rząd i nie wydaje mi się żeby było szkodliwe. Gdyby tak było to lekarze by nie robili usg co wizytę (oczywiście w gabinetach prywatnych).

mila i znowu kolejny chłopaczek ;D U mnie tak samo, mały Adaś się zapowiada ;D

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825049 przez mila
no hej ciązę znoszę dobrze chociaż w ostatnich dniach częste bóle nóg itp. mówią że to normalne podobno,to moja pierwsza ciąża więc nie mam porównania,
w którym tygodniu jesteś będzie chłopiec czy dziewczynka?moniś90 :)
a co do komputerów to tez uważam że są nieszkodliwe cały czas pracowałam przy kompie nie było żadnych przeciwskazań od lekarza oczywiście ograniczoną ilośc gdz, a usg też mam robione na każdej wizycie

10 lata 11 miesiąc temu #825053 przez agulka901
Zuza, chyba do szpitala kupie na odczepnego byle jakie dwie a w domu szybko wskakuje w spodenki i koszulkę na ramiączkach ;D Inaczej nie umiem spac

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825061 przez mila
no to widzę że chłopaków przybywa, ja imienia jeszcze nie wybrałam czekam do porodu,a co do koszul to też nie lubie ale podobno wygodniej jest,a wyprawki też jeszcze nie mam do szpitala myśle że troszkę czasu mam najpierw analiza co będzie potrzebne potem zakupy? :laugh: a wy dziewczyny macie torbę do szpitala?

10 lata 11 miesiąc temu #825070 przez Asia K
Wital mila - rozgosc sie i opowiadaj co u ciebie - napisz do majeczki na priv to cie dopisze do naszej rabelki :D
Alez tu tuzo chlopaków :ohmy:

A ja mam corz bardziej posrane bo dowiedzialam sie ze przeziebienie moze miec wplyw na badanie glukozy a ja sie czuje bleeeeeeee, boli mnie gardło i mam kaszel :angry:

10 lata 11 miesiąc temu #825074 przez monis90
To my kwietniówki chyba jesteśmy takie antykoszulowe. Też śpie tylko w piżamie mąż mi taką superową kupił na ciążę allegro.pl/pizama-ciazowa-iii-trymestr-i...-xl-i3881181735.html ma fajny pas na brzuch i nie uciska- rewelacja. Ja jeszcze nie mam ani koszuli do szpitala ani torby, ani wielu ważnych rzeczy dla maluszka.
Polecam wam aptekę internetową Gemini - bardzo tanie kosmetyki - będę tam robić wyprawke kosmetyczna np. oilatum jest tańsze ok 20 zł niz w innych internetowych aptekach!
Mila- też mam chłopca - Filipka który własnie mnie kopie i wita się z wami :) Jutro zaczyna się 29 tydzien.

10 lata 11 miesiąc temu #825102 przez kwietniowa_mama
Witaj mila WOW! Chłopcy opanowali kwiecień :)

Co do koszul nocnych, też za nimi nie przepadam i nie zakupiłam jeszcze żadnej do szpitala. Lubie spać w koszulkach i krótkich spodenkach, tak mi najwygodniej.

Jeśli chodzi o torbę do szpitala niestety nie mam jeszcze wszystkiego, ale myślę że końcówki kwietnia ją skompletuję :D
Na ostatnim USG dowiedziałam się, że synuś może się urodzić nawet w maju, więc jeszcze troszkę czasu zostało :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825107 przez tolad662
Witam nową kwietniówkę :)
Ja szpitalną torbę mam zamiar spakować na początku marca, tak na wszelki wypadek. Później przygotuje rzeczy na wyjście żeby przywiezli mi to co chce, a nie przypadkowe ciuchy itd.
Do samego szpitala mam koszule x2, reszta do kupienia.

Monis też mam zamiar zamówić tam kosmetyki :)

Asia zadzwoń zapytaj żebyś nie musiała niepotrzebnie jechać rano.

Nie wiem czy słuchacie z maluchami muzyki ale powiem Wam, że już nauczyłam się czego mój nie lubi :D Ostatnio katuje się tą samą płytą i jak trafi się mocniejsze granie to kopie mocniej, na lżejszych kawałkach lekko się porusza i słucha spokojnie :D No i zawsze jak włącze muzyke reaguje, słodkie :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka