- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Asia wytrzymasz tą glukoza trzyma, ja po powrocie do domu musiałam się napić gorzkiej herbaty, żeby pozbyć się tego smaku z ust.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Mały ma położenie miednicowe i dlatego mam wrażenie jakby chciał mi wyjść kroczem A waga maluszka 26tydzien = 958g. Czyli książkowo ale ciąża jest młodsza o 4 dni więc ogólnie maluszek jest aktualnie na etapie 25w2d a powinien być 26w4d. Doktor kazał się nie przejmować bo to może być przez te tętnice oraz przez to że miałam nieregularne miesiączki. Martwić się będziemy jak będzie młodszy o ponad 2 tygodnie a nic na to nie wskazuje. No i od początku ciąży mam 9kg na plusie
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Asia dasz radę
Dziewczyny a po podwyższonym cukrze czujecie się inaczej? Póki co glukometru nie kupuję bo może tam dają, a ciekawa jestem czy po sobie samej mogę poznać. Albo rano, czujecie że jest niższy cukier?
Swoją drogą ile glukometr kosztuje?
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jejku, ale duuże dzieci macie, moja Pati kilka dni temu ważona była przez gina i waży 650 g. Lekarz powiedział, że waga mieści się w normie, a potem dodał, że jest "średniakiem". Może to kwestia witamin. Udowodniono, że kobiety, które łykają od początku ciąży pełen zestaw witamin rodzą większe dzieci. Ja łykam od początku tylko omegamedoptima dha( raptem 4 witaminki) czyli w okrojonej wersji, tylko to co niezbędne dla prawidłowego rozwoju dziecka. No, ale na pewno jeszcze coś musi decydować o wadze dziecka. Ciekawe tylko co?
ja nie lykalam w ogóle witamin, lykam dopiero od wtorku a maly ma pand kilo. dopoki maluchy w normie wszystkojest ok. jedna urodzi malego 3 kilowego dzidziusia a druga 4. wiec stad te różnice.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Od początku ciąży biorę Vita-miner dla kobiet w ciąży.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
tolad ja jak mam duzo powyzej normy tj 120, to czuje sie jak po piwie, taka nakrecona i mam lekke zawroty glowy, z kolei jak mam ponizej 60 to jest mi slabo i trzesa mi sie rece, ale to sa takie cukry duzo odbiegajace od normy, jak mam niewielkie przekroczenie, to tego nie odczuwam.
surenka ja w ogole nie lykam, jestem na diecie, a moja mala rosnie odpowiednio do wieku ciazowego, wiec to chyba nie ma znaczenia. Chociaz jak nie mialam diety to wg usg termin porodu mialam o tydz.nszybciej, a leraz zrownal mi sie z omg.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja niestety ostatni pomiar wagi miałam koło 20 tyg i waga wynosiła 268g. Nie wiem czy to dużo czy mało, ale jak porównywałam z usg starszego syna to jakoś bardzo podobnie. Ciśnienie też mam niskie, ale jakoś mocno mi to nie doskwiera. Najniższe w tej ciąży było 80/60 ale standardowo 100/60. Mam za to wysoki puls ponad 90, ale zawsze tak miała więc to chyba normalne. Kawy nie piję, chyba że zbożową, bo jakoś ani normalna ani rozpuszczalne w ogóle mi nie wchodzi. No i smutna wiadomość - dziś zmarła babcia mojego męża i strasznie smutno dookoła.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja mam za wysokie tętno, a w zasadzie miałam. Do tego dochodziły problemy z oddechem, zwłaszcza jak kładłam się wieczorem. Gin przepisała mi Aspargin, który biorę 2 razy dziennie. Jest bez recepty i bardzo pomaga. Dolegliwości mineły i tętno w normie. To samo łyka mój kumpel tylko jemu to zalecił kardiolog.
Piore, piore i końca nie widać. Dziś wrzuciłam dużą porcję także zawaloną mam suszarkę w łazience i pokoju, a dalej stoi reklamówka ciuszków miejsca w komodzie coraz mniej. I gdzie to jeszcze poprasować...