- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
trzeba być dobrej myśli najważniejsze jest zdrowie maluszka przecież a waga kiedyś spadnie
kawę tez piję jedną dziennie na początku mi nie smakowała jakoś tak na sam widok...ale minęło i teraz jest ok
także polecam małą filiżankę!!....spragnionym
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Agulka nie wiem czy jest sens brac no-spe na bezbolesne skurcze! Skoro nie boli to po co brać leki, a skurcze przepowiadające są jak najbardziej normalne już od 20 tygodnia ciąży. Nasze macice caly czas się rozciągają, więc to normalne że skurcze się pojawiają i będę pojawiać aż do końca, aż w końcu przemienią się w te, które zaczną wypychać dzidka
Jeśli chodzi o położenie dzieciątka to ma czas do 36 tygodnia, żeby się obrócić. Jeśli tego nie zrobi do tego czasu to jest kilka ćwiczeń, które pomagają dziecku się obrócić. Mój Franuś tez jeszcze się nie obrócił, ale wierzę że jak przyjdzie pora to to zrobi, a jak nie to mamusia mu pomoże
Polecam Wam po raz kolejny książkę Preeti Agraval "Odkrywam macierzyńswo". Tam jest bardzo dużo informacji o ciąży, porodzie i połogu. W każdym razie teraz to jest moja biblia Znajdziecie tam między innymi opis i rysunki ćwiczeń o których wspomniałam.
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
co do wózków, to znalazłam taki filmik z podpowiedziami
a co do zachcianek To ORZESZKI mniam wszamam je codziennie w ciąży, jestem uzależniona
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jak bardzo chce mi się słodkiego to zjadam jogurt z musli i jakimś owocem, albo robię sobie koktajl z banana, jabłka, siemienia lnianego, jogurtu i mleka. Zapycha bardzo, jest zdrowy i zapominam o chęci na słodkie Do tego nie mam problemu z chodzeniem do toalety, co przy moich hemoroidach jest zbawienne! Jesli ktoś ma wrazliwy żołądek to taki koktajl może mocno namieszać, więc nie polecam każdemu. Ja np zawsze miałam problem z chodzeniem do toalety, więc na mnie takie specyfiki działają lightowo. Od kilku lat pije siemie lniane z mlekiem, więc tez jestem przyzwyczajona, ale jesli ktoś wcześniej nie jadał siemienia to może mieć dłuższą nasiadowke na tronie
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Witam nowe forumowiczki serdecznie, milo ,że grono się powiększa
Z mężem czekamy na synka, ale to już pewnie z tabelki wyczytałyście Co do wagi to największy skokmialam na przełomie listopada i grudnia, bo aż 3 kg do przodu w 4 tygodnie, a ostatnio przez miesiac tylko pół, więc nie ma reguły... Ogólnie mam 7 kg do przodu A brzuszek raczej spory, w niego poszło i cycki rozmiar w górę
O wózku myślimy firmy Jedo, tak na 80%, ale jeszcze sie utwierdzić chcemy, bo wlaśnie z duzymi kolami, niekrętnymi. Ale co mama to inne opinie, u szwagierki te małe skrętne kółeczka po 6 miesiasach sa tak rozbiegane, że masakrycznie sie go prowadzi, a wydaje się że wozek ma porządny bo firmy Chico, na sniegu podobno masakra, bo sie w kółko kręcą. No ale to moja opinia i nie namawiam w żadną stronę Fotelik chcemy firmy Maxi Cosi ale chcemy do autka przymierzyć i popatrzeć na wyniki testów zderzeniowych, bo to ważne
Bylismy wczoraj 1 raz w szkole rodzenia i baaaardzo zadowolona jestem Połozna ciepła, ze zdrowym podejściem, podkreślala, ze trzeba dbać o siebie nawet po porodzie i że najlepiej robi poza dzidzią w objeciach ciepłe słowo od męża, jego bliskość i miłość, a prezent też mile widziany, kazala panom zanotować hehe A poważnie opowiadała o torbie do szpitala, pokazała jak oddychać i kazala ćwiczyć, ćwiczyc i jeszcze raz ćwuczyc przepone, bo właściwy oddech może pomoc w porodzie i rodzace i dziecku Także sporo cennych wskazówek i czekam na ciąg dalszy
Jakbym sie nie pojawiała regularnie to wybaczcie, bo remont nam pędzi jak szalony i mamy zaległości zakupowe do nadrobienia, także jak nie wisze na telefonie, to śmigam z mężem po sklepach w śniegu, takze same rozumiecie, padam na pyszczek wieczorem. A synek tez jest tak aktywny, że aż spać mi nie daje, ale kocham tego jego kopniaki!
ściskam Was cieplutko
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Skurcze też mam, ostatnio nawet byl dzień, że miałam kilka w ciągu dnia ale nic nie łykałam bo to ponoć normalne.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[/hide]
Która z was miala pobierana krew po wypiciu glukozy po godzinie a któa po 2???
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
A miałam pytać, pisalaś Asia do Megi?
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a ide do lekarza dopiero 3.02
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa