BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #825695 przez mila
ja pocieszam się tym że znajome moje dość szybko zrzuciły wagę po ciąży, mam cichą nadzieje że tak będzie i u mnie,
:laugh: trzeba być dobrej myśli najważniejsze jest zdrowie maluszka przecież a waga kiedyś spadnie :blink:
kawę tez piję jedną dziennie na początku mi nie smakowała jakoś tak na sam widok...ale minęło i teraz jest ok
także polecam małą filiżankę!!....spragnionym

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #825697 przez GabiSBB
Tolad ja sobie kawy nie odmawiam własnie ze względu na ciśnienie. Mam bardzo niskie i bez kawy to pewnie spalabym cały dzień! A taka pyszna latte to w ogóle mistrzostwo świata na ktorej sobie pozwalam jak tylko mam okazję.

Agulka nie wiem czy jest sens brac no-spe na bezbolesne skurcze! Skoro nie boli to po co brać leki, a skurcze przepowiadające są jak najbardziej normalne już od 20 tygodnia ciąży. Nasze macice caly czas się rozciągają, więc to normalne że skurcze się pojawiają i będę pojawiać aż do końca, aż w końcu przemienią się w te, które zaczną wypychać dzidka :)
Jeśli chodzi o położenie dzieciątka to ma czas do 36 tygodnia, żeby się obrócić. Jeśli tego nie zrobi do tego czasu to jest kilka ćwiczeń, które pomagają dziecku się obrócić. Mój Franuś tez jeszcze się nie obrócił, ale wierzę że jak przyjdzie pora to to zrobi, a jak nie to mamusia mu pomoże :)
Polecam Wam po raz kolejny książkę Preeti Agraval "Odkrywam macierzyńswo". Tam jest bardzo dużo informacji o ciąży, porodzie i połogu. W każdym razie teraz to jest moja biblia :) Znajdziecie tam między innymi opis i rysunki ćwiczeń o których wspomniałam.

10 lata 11 miesiąc temu #825701 przez agulka901
Dzięki Gabi za informacje ;D Z tymi lekami to może racja, wezmę je dopiero kiedy skurcze będą bolesne :)

10 lata 11 miesiąc temu #825703 przez surenka
ja miałam skurcze, gin zakazał brania środków na to, nawet jeśli boli, to normalne, dopóki nie ma krwi a ból da się znieść to znaczy, że nic złego się nie dzieje :)
co do wózków, to znalazłam taki filmik z podpowiedziami

a co do zachcianek To ORZESZKI mniam :P wszamam je codziennie w ciąży, jestem uzależniona :P

10 lata 11 miesiąc temu #825707 przez GabiSBB
No z zachcianek to mogłabym jeść codziennie snickersy! Ale mocno się powstrzymuję! Pozwalam sobie góra na jednego na tydzień. Teraz w Biedronce sa takie mini snickersiki - mniam!!!! Moglabym zjeść kilo!!
Jak bardzo chce mi się słodkiego to zjadam jogurt z musli i jakimś owocem, albo robię sobie koktajl z banana, jabłka, siemienia lnianego, jogurtu i mleka. Zapycha bardzo, jest zdrowy i zapominam o chęci na słodkie :) Do tego nie mam problemu z chodzeniem do toalety, co przy moich hemoroidach jest zbawienne! Jesli ktoś ma wrazliwy żołądek to taki koktajl może mocno namieszać, więc nie polecam każdemu. Ja np zawsze miałam problem z chodzeniem do toalety, więc na mnie takie specyfiki działają lightowo. Od kilku lat pije siemie lniane z mlekiem, więc tez jestem przyzwyczajona, ale jesli ktoś wcześniej nie jadał siemienia to może mieć dłuższą nasiadowke na tronie ;)

10 lata 11 miesiąc temu #825714 przez 100krootka
Ale naskrobałyście! Odpisze więc bardziej ogólnie :)
Witam nowe forumowiczki serdecznie, milo ,że grono się powiększa :)
Z mężem czekamy na synka, ale to już pewnie z tabelki wyczytałyście :) Co do wagi to największy skokmialam na przełomie listopada i grudnia, bo aż 3 kg do przodu w 4 tygodnie, a ostatnio przez miesiac tylko pół, więc nie ma reguły... Ogólnie mam 7 kg do przodu :P A brzuszek raczej spory, w niego poszło i cycki rozmiar w górę B)

O wózku myślimy firmy Jedo, tak na 80%, ale jeszcze sie utwierdzić chcemy, bo wlaśnie z duzymi kolami, niekrętnymi. Ale co mama to inne opinie, u szwagierki te małe skrętne kółeczka po 6 miesiasach sa tak rozbiegane, że masakrycznie sie go prowadzi, a wydaje się że wozek ma porządny bo firmy Chico, na sniegu podobno masakra, bo sie w kółko kręcą. No ale to moja opinia i nie namawiam w żadną stronę :P Fotelik chcemy firmy Maxi Cosi ale chcemy do autka przymierzyć i popatrzeć na wyniki testów zderzeniowych, bo to ważne :)

Bylismy wczoraj 1 raz w szkole rodzenia i baaaardzo zadowolona jestem :) Połozna ciepła, ze zdrowym podejściem, podkreślala, ze trzeba dbać o siebie nawet po porodzie i że najlepiej robi poza dzidzią w objeciach ciepłe słowo od męża, jego bliskość i miłość, a prezent też mile widziany, kazala panom zanotować :laugh: hehe A poważnie opowiadała o torbie do szpitala, pokazała jak oddychać i kazala ćwiczyć, ćwiczyc i jeszcze raz ćwuczyc przepone, bo właściwy oddech może pomoc w porodzie i rodzace i dziecku :) Także sporo cennych wskazówek i czekam na ciąg dalszy :laugh:
Jakbym sie nie pojawiała regularnie to wybaczcie, bo remont nam pędzi jak szalony i mamy zaległości zakupowe do nadrobienia, także jak nie wisze na telefonie, to śmigam z mężem po sklepach w śniegu, takze same rozumiecie, padam na pyszczek wieczorem. A synek tez jest tak aktywny, że aż spać mi nie daje, ale kocham tego jego kopniaki! :laugh: :laugh: :laugh:
ściskam Was cieplutko :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #825732 przez tolad662
Monis też nie słyszałam, że nie można w ogóle :) ale ja unikam słodkiego z racji prawdopodobnej cukrzycy ciążowej, a marzy mi sie słodkie latte. Do tej pory i tak pilam raczej sporadycznie, jedynie w pracy był to rytuał.

Skurcze też mam, ostatnio nawet byl dzień, że miałam kilka w ciągu dnia ale nic nie łykałam bo to ponoć normalne.

10 lata 11 miesiąc temu #825754 przez Asia K
ja po badaniu

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[/hide]

Która z was miala pobierana krew po wypiciu glukozy po godzinie a któa po 2???

10 lata 11 miesiąc temu #825764 przez tolad662
ja za pierwszym i drugim razem miałam pobierane 2 razy. Po godzinie i po 2, no i na czczo :D

A miałam pytać, pisalaś Asia do Megi?

10 lata 11 miesiąc temu #825773 przez Asia K
tak pisalam ale bez odzewu

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825778 przez mila
to ja jeszcze w ogóle nie miałam na glukozę??
a ide do lekarza dopiero 3.02

10 lata 11 miesiąc temu #825803 przez GabiSBB
Ja miałam pobraną krew przed wypiciem, a potem po 2 godzinach.

10 lata 11 miesiąc temu #825816 przez Zuza_204
Mi pobierali krew na czczo a potem po 2 godzinach

10 lata 11 miesiąc temu #825826 przez tweety
Asia K napisał:

tak pisalam ale bez odzewu

miejmy nadzieje ze to dlatego ze nie ma netu

10 lata 11 miesiąc temu #825841 przez monis90
ja też miałam na czczo i pozniej po 2 godzinach.

surenka - fajny filmik.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka