BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #826542 przez Joasia B
Mamuski, robilyscie już odczyn Coombsa? Tzn.którąś może odbierała wynik? Co tam na nim widać?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826543 przez GabiSBB
JoasiaB a coz to za dziwo??

10 lata 11 miesiąc temu #826547 przez Joasia B
Z tego co wiem jest to badanie krwi na przeciwciała, gdy kobieta ma ujemne rh. Przez to badanie mozna wykryć czy istnieje konflikt serologiczny.

10 lata 11 miesiąc temu #826549 przez tolad662
U nas nie ma konfliktu, grupe mamy taką samą :) Joasia przy pierwszym dziecku konflikt nie powinien mieć na nie wpływu :)

10 lata 11 miesiąc temu #826556 przez Joasia B
To prawda Tola. Ale dla mnie to druga ciąża, po poronieniu dostalam immunoglobuline. A Coombsa miałam robionego pierwszy raz, dlatego się zastanawiam jak wygląda wynik.

10 lata 11 miesiąc temu #826559 przez tolad662
A to jak dostałaś immuno coś :) to na pewno wszystko dobrze :) Ale z interpretacją nie pomogę.

10 lata 11 miesiąc temu #826575 przez mila
ja też nie miałam odczynu robionego nic mi lekarz nie wspominał o tym
co do ciuszków to ja tez będę miała raczej używane moja siostra ma 1,5 rocznego szkraba no to odziedziczę po niej, łóżeczko też mi chyba skapnie a wózek to muszę kupić a nie wiem jak z tym przewijakiem znajoma miała to mi odradza że jej to właściwie był zbędny nie wiele używała go wiec się zastanawiam czy kupować
ale macie racje trzeba zacząc gromadzić drobiazgi :( bo to nic nie wiadomo dziś dostałam op.. od ciotki ze nic jeszcze nie mam ale ja to cały czas uważałam że mam czas a on jednak skraca się nieubłagalnie ale to dobrze już by mógł być kwiecień :)

10 lata 11 miesiąc temu #826577 przez Ewelkaa
Minis ja mam takie zdanie jak Ty na temat uzywanych ubran, od znajomhch i rodziny tak, ale z lumpeksu nie, moze jak bedzie starsze. :)

U mnie w pepco rozmiar dla niemowlakow zaczyna sie od 62, a jak jest u was? A zwracalyscie uwage na cene recznikow z kapturkiem w pepco? W textil markecie sa za niecale 20 zl i wygladaja na dobre gatunkowo, ale u mnie nie mieli rozowego :)

tweety super wiadomosc, ze z Adasiem wszystkk ok :laugh: a w gorach bedzie na pewnomsuper, zazdroszcze :)

Joasia ja mam rh +, wiec nie pomoge.

A termometr mam do ucha, jestem zadowolona, chociaz minusem jest to, ze pomiar nie jest adekwatny jak glowa jest ciepla. Trzba poczekac z pomiarem min 20 minut po zdjeciu czapki i wstaniu z lozka, a maluch glownie lezy :)

10 lata 11 miesiąc temu #826583 przez tolad662
No właśnie tak poczytałam o termometrach i chyba wybiorę taki który można do ucha i do czoła
coś takiego: katalog.parenting.pl/p/407,termometr-ele...a-i-ucha-babyono-116
ale jeszcze popytam w koło, kto co ma i chwali.

Ewelka w Wawie tego sklepu nie ma buuuu ;/ Co do Pepco to nie wiem nic bo dawno nie byłam a ciuszki kupowałam wcześniej i to jeszcze w Olsztynie takie większe.

10 lata 11 miesiąc temu #826589 przez Margolec
hej,
co do ubrań z lumpeksu to na pierwsze dni raczej nowe lub po rodzinie, ale takie co nie są blisko skóry - sukieneczki, spódniczki, kurteczki, płaszczyki to uważam, że komisy dziecięce są świetne. Z lumeksami mam problem, bo mam alergie na stosowane tam preparaty, ale w komisach czasami zjadę jakąś perełkę.

Co do ręczników to patrzcie na ich rozmiary. Jak kupić 100/100 to posłużą zdecydowanie dłużej niż te maciupkie. A takie 100/100 można dosatć też z kapturkiem - w ikei jak dla mnie są za małe, ale śliczne mają te swoje serie

Ja nie miałam z pierwszym dzieckiem przewijaka ani laktatora, ale przy drugim dziecku tego błędu nie popełnię ;-)

Możecie jeszcze raz podesłać link tego taniego sklepu z kosmetykami? Ja się zastanawiam czy od razu nie kupić emolientów. Mąż ma alergie skóren, ja oddechowe, a starszy syn atopowe zapalenie skóry więc Antośka ma niezłe obciążenia genetyczne.

Moja mała jakoś jeszcze nie kopie aż tak mocno. Może jest słabsza niż Wasze chłopy :blink: Rusza się, ale z osób trzecich tylko mąż ją czuł...nikomu innemu się nie dała

W sobotę jadę na glukozę..fuuu

10 lata 11 miesiąc temu #826594 przez mila
lumpeksy u mnie odpadają lepiej kupic na te pierwsze dni nowe a jak ma się od kogo z rodziny wziąć to jeszcze lepiej,
a..ręczniki z kapturem świetna sprawa! :laugh:
termometry do ucha oj tak... też się nad takim zastanawiam :) :)

10 lata 11 miesiąc temu #826595 przez tolad662
apteka gemini, o to chodzi?
Ale perełke mam :D No uśmiałam się strasznie, poczytajcie :D

krystyno-nie-denerwuj-matki.blog.pl/2014...a-oblicze-prawdziwe/

10 lata 11 miesiąc temu #826606 przez Ewelkaa
tolad "niemoc ogolenia sobie pitki" mnie rozwalila :laugh: juz wiem dlaczego jestem taka zala ostatnio, tez doswiadczam tej niemocy.

10 lata 11 miesiąc temu #826610 przez GabiSBB
Dziewczyny ale się uśmiałam :)))) Rewelacja :))))
Jak tu się nie zgodzić, nie? ;) Moje paznokcie w nogach ciągle czekają na jakąś wyjątkową okazję, włosy na nogach nie przeszkadzają, bo przecież lata nie ma, a buty kupilam bez sznurówek, a i tak jak tylko założę je i kurtkę to muszę biec do kibelka bo od schylania zachciewa mi się siku ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka