BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #826849 przez Domiśśś
Dzień dobry :*

U nas dziś całkiem ok tem. ok -5 ale wiatr okropnie wieje więc potęguje zimno.
Ja dziś wstałam wcześnie i wzięłam się za sprzątanie. Ale już czuję się wypompowana :)
Dobrze, że mam na dziś już obiadek :)

Dziękuję za rady odnośnie laktatora :) Muszę się rozglądnąć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826858 przez Anulka
Ja Tweety mam podobnie, tylko mój już biega i robi co chwilę bałagan to tu to tam i włazi wszędzie gdzie się da. Muszę latać za nim i pilnować. No ale my świadomie zdecydowaliśmy się teraz na drugiego maluszka. I teraz wiem, że dobra to była decyzją, bo teraz już bym się na drugie nie zdecydowałam, a później to tym bardziej, bo jak nijak zbliżamy się z mężem powoli do 4 z przodu. :laugh: No i ja jako jedynaczka wiem, że nie jest to takie okropne jak inni uważają, bo skąd ktoś może coś wiedzieć, mówić na jakiś temat jeśli w tym nie "siedział"?? :lol: Stereotypowe, schematyczne myślenie.

Ja też już od kilku dobrych tygodni męczę się z bólem w pachwinach i spojeniu łonowym. Z kazdym dniem jest coraz gorzej, te ostatnie 2 mies. będą masakryczne, podobnie jak w pierwszej ciąży. Oby jak najszybciej już przyszedł kwiecień. :dry:

10 lata 11 miesiąc temu #826870 przez tolad662
mila tam na razie są 3 wpisy, ja czekam na ten o porodzie. Jak bedzie to podeślę Wam link.

Gabi dużo ludzi biega z wózkami, znajomej brat ostatnio ze swoją córeczką biegł w maratonie. Tylko te wózki specjalne do tego są ponoć bardzo drogie. Powiedz mężowi że to dobry sposób na dotlenienie i kondycję :D

Ewelka my jej tak katować nie będziemy, z reszta NieMąż mówił któregoś razu że z babcią jak najmniej będzie chciał młodego zostawiać. Zajmowanie się, a spędzanie czasu w jednym pomieszczeniu z dzieckiem to duża różnica ;/ A tak to niestety wygląda.
Mała ta porcja :( W życiu bym się nie najadła, nawet jak bym miała każdy płatek oddzielnie przeżuwać.

Anulka współczuje, mam nadzieję że później żadnej z nas to nie dopadnie. Dasz redę!

10 lata 11 miesiąc temu #826882 przez tweety
dokladnie dziewczyny, nie popadajmy w paranoje i spijmy jak na wygodnie, ja czesto na prawym boku a jak biodra daja znac to i na plecach. po 1 ciazy nie mam zadnych zylakow a Kacper zdrowy

10 lata 11 miesiąc temu #826884 przez Salonka
Anulka mam to samo z tym bólem w spojeniu łonowym, niby lekarz mnie nastraszył że może się rozchodzić ale nie dopuszczam tej myśli do siebie i staram się oszczędzać na tyle na ile to możliwe w moim przypadku. Przepisał mi aspargin i zażywam przy większym bólu.

10 lata 11 miesiąc temu #826885 przez tweety
pakowanie rozpoczete ale taaaaaaak mi sie nie chce

10 lata 11 miesiąc temu #826910 przez surenka
mnie też coś pobolewa tak po bokach brzucha tylko, że na bardzo nisko. Jak siedzę to ok, ale jak coś robię to mam uczucie ciągnięcia, a biodro zawsze mnie boli po przebudzeniu, przez co coraz wcześniej wstaje. Ale to wszystko to takie drobne pobolewania i w dodatku krótkotrwałe :)
tweety, też bym chętnie wyjechała, z tymże do ciepłych krajów, bo przez te mrozy zaczęłam unikać spacerów, i co chyba z tym się wiążę czasem mam gorszy nastrój, ale znalazłam słodki filmik z narodzin. Fajnie tak urodzić, no nie? Na pewno personel dużo pomógł tej kobiecie na filmiku odpowiednim podejściem, co przeszło na nią. Mam nadzieję, że ja też tak urodzę :P

10 lata 11 miesiąc temu #826913 przez mila
a mnie chyba wczoraj przewiało cos mnie gardło boli..kurcze zawsze coś :angry:
co tu wziąć na bolące gardło macie jakies sprawdzony sposób! :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #826915 przez Zuza_204
Witajcie dziewczynki. Ja byłam dziś na pobraniu krwi na hemoglobinę glikowaną.Babka w laboratorium tak mi się wkuła, że pół podłogi była w mojej krwi. Moja córka aż zbladła jak to zobaczyła. A ja mam po wszystkim siniaka i boli mnie ręka :(
Co do bóli to moje bóle krocza się nasilają i doszły do tego bóle pachwin czasami boję się że któregoś dnia to nie podniosę się z łóżka przez ten ból :dry: Dobrze że już dziś wieczorem będzie mój mąż jak wraca z delegacji to aż mi lżej przynajmniej jest komu się wypłakać:)

10 lata 11 miesiąc temu #826919 przez 100krootka
tweety zazdroszczę wyjazdu, bawcie się dobrze! kiedy powrót? :laugh:
Co do spania na boku to staram się na tym lewym leżakować, ale powiem Wam, że jak za długo to trwa to faktycznie wszystko boli... Ale poducha od męża mi pomaga, mam tą w kształcie literki C, ale na prawym boczku i na plecach też leżakuje i nic sie nie dzieje :P

Własnie zrobiłam mini zakupy dla synka, w nagrodę, że dziś mnie nie stresuje już i ładnie bryka w brzuszku od rana :) Kupilam wlaśnie ręcznik kapielowy z kapturkiem tylko rozmiar 70X100 ale może na troszkę wystarczy, do tego jakieś podkłady, pieluszki, grzechotkę, skarpetki i tak to :) jestem happy :laugh: wszystkow 1 przesylce bo od tego samego sprzedającego.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Chyba zrobię naleśniki :)

10 lata 11 miesiąc temu #826924 przez surenka
mila, tantum verde w sprayu

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826927 przez tolad662
Mila tantum verde można w ciąży.

Salonka Aspargin w jaki sposób Ci w tych bólach pomaga? Bo to przecież potas z magnezem do spraw głównie sercowych

10 lata 11 miesiąc temu #826937 przez surenka
ja miałam podobny problem jak 100krootka, pracowałam z ludźmi którzy cieszyli się z mojej ciąży, ale co z tego skoro główna szefowa i bezpośrednia moja przełożona okazywały niechęć, wręcz bałam się ich reakcji. Od tej pierwszej zależała moja umowa, a ta druga ucierpiała psychicznie po poronieniach, a że już wcześniej uprzykrzała mi życie w pracy, koleżanki gadały, że teraz to nie da mi żyć. Przykro słyszeć, że są ludzie okazujący niechęć z powodu największego cudu na świecie jakim jest dziecko :(

10 lata 11 miesiąc temu #826939 przez Anulka

10 lata 11 miesiąc temu #826942 przez tolad662
Surenka to chyba zazdrość, jak o nowy samochód. Chcą czegoś, nie mogą tego mieć z różnych powodów i są źli, albo po prostu wściekają się za Twoje szczęście.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka