- Otrzymane podziękowania: 35
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do imienia to naprawde musicie zdecydowac sami , moze jeszcze jakies imie wam przypadnie do gustu i samo imie oraz jego zdrobnienie wam sie spodoba
A chorego faceta w domu to współczuje - jak facet chory to tak jakby juz umieral
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Nie to, że kuchnia mała tylko ja co raz większa hehe. Jak gotuje na co najmniej 3 palniki to niestety ale brzuszek narażony jest na np. wpadnięcie do patelni Przy każdym zmywaniu jest troszkę mokry (szykuje nam się niezły alkoholik według przesądów) i generalnie powinnam mieć zawsze fartuszek tylko na sam brzuch
Z tą patelnią nie ma żartów, NieMąż czy teściowa krzyczą jak tylko odpale przednie palniki, a na tylnych nie skończyłam jeszcze pichcić. 170cm wzrostu a mimo to musze się troszkę wychylić aby dalej sięgnąć i pach- brzuszek zachacza. Ot tak pomyślałam, że się z Wami podzielę moimi perypetiami w kuchni
Chory chłop to katorga! Z jednej strony urocze, bezbronne satworzenie ale na dłuższą metę jest męczące małe dziecko
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Dziewczyny od kilku dni cierpnie mi nieustannie mały palce lewej ręki. Caly czas czuję mrowienie i drętwienie. Nic nie pomaga, masuje go, ruszam nim i całą dłonią i nic Mam nadzieję, że to normalne, któraś z Was też tak ma ?
Dodatkowo dokucza mi rwa w prawym pośladku. Schylanie stało się mega wyczynem bo tak mnie boli, że kwicze z bólu Na szczęście noce przesypiam...tyle dobrze.
Jak Wam mija niedziela?
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A ja już myślami w nocy jestem.. Moje weekendy są beznadziejne.. siedzę sama bo mąż w pracy. Młody mi się przeziębił bo mądra go wczoraj na spacer wzięłam.. co prawda nie na długo ale 10 min wystarczyło żeby się zakatarzył i zaczęło go gardło boleć...
Nikt nas z tego też powodu nie odwiedził itd.. Jak jutro rano bedzie z nim gorzej to czeka mnie przychodnia i jeszcze więcej takich dni ..
Strasznie mi szkoda jak patrzę kiedy mój syn się nudzi sam w domu... i cieszę się że zdecydowaliśmy się na drugie dziecko.. Na przyszłość nie będzie sam.
Ogólnie doła mam ... nakręcam się strasznie.. Obawiam się że zaczyna się deprecha którą dostałąm w pierwszej ciąży pod koniec noszenia... Ehhh... Płakać się chce
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mój brzuszek od wczoraj dość często podskakuje, albo zmienia kształt, to mała fika koziołki
A te chłopy to bezmyślne są, mój bez szalika w te mrozy ostatnio chodził i przeziębił się. Nakrzyczałam na niego, to teraz zakłada, chociaż coś tam marudzi pod nosem. Bogu dzięki, że poprawiło mu się, a mnie nie zaraził.
- kwietniowa_mama
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja jako dobra prawie żona ugotowałam rosołek i wygląda na to, że niebawem poczuje się lepiej
Co do przesypiania nocy, to u mnie bywa z tym różnie. Czasem budzę się co 2h, bo boli mnie biodro na którym śpię, albo rwie mnie w łydce, a są takie momenty, że nie śpię i kręcę się na łóżku pół nocy nie mogąc znaleźć sobie pozycji. Już nawet wałeczek do spania, który sobie uszyłam nie zdaje egzaminu.
Poza tym zauważyłam, że podczas dłuższego stania zaczyna dawać o sobie znać kręgosłup, no i skóra dłoni mi mega schnie, zastanawiam się skąd to się wzięło?!!! Smaruje oliwką, kremami do rąk, nawet kremem na rozstępy,oliwą z oliwek..., żeby tę skórę nawilżyć i po 5 minutach jest to samo
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Salonka nie daj sie dolom! Ja tez od kilku dni cierpie na czarne mysli, nakrecam sie na ludzi wkolo mimo ze nic zlego mi nie robia i generalnie czuje zerobie sie zolza Bede z tym walczyc i mimo wszystko staram sie myskec pozytywnie mimo ze mam wrazenie wszystko wkolo chce mnie zdolowac!
A moj katar stal sie juz nie do zniesienia! Mecze sie strasznie i moge zapomniec o cwiczeniach przeopony bo nie moge oddychac nosem! Robie dzis kolejna inhalacje z rumianku i jak nie pomoze to bede musiala wybrac sie do apteki.
- kwietniowa_mama
- Wylogowany
- gaworzenie
Katar towarzyszy mi odkąd wróciłam do kraju w 16tym tygodniu ciązy, też się z nim męczę.
Na lejący inhalacja z rumianku lub z wodą i solą była pomocna, ale teraz cierpię na wysuszoną śluzówkę nosa i katuję się wodą morska w sprayu żeby choć na chwilkę ten biedny nos odetkać ale w nocy jest masakra.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
A jak brak potasu to Gabi łykaj może ten Aspargin skoro na wszystko pomaga
Salonka nie dołuj się
- kwietniowa_mama
- Wylogowany
- gaworzenie
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Faktycznie produkujecie tyle postów że nie mogłam Was nadrobić
Solanka a dlaczego nie przyjmie Cię Twoja dentystka? W cięży nie ma przeciwwskazań do leczenia zębów a teraz są takie znieczulenia że można podawać ciężarnym Ja w pierwszej ciąży w 3 miesiącu robiłam kanałówkę nie miałam wyjścia tak bolał mnie ząb i kończyłam go po porodzie. w tym okresie jest wszystko refundowane i za kanałówkę nic nie zapłaciłam tylko musiałam przyjść nie później niż 4 miesiące po urodzeniu
Dziewczyny współczuję Wam tym katarem wiem jaka to udręka mi pomagał Wick Vapo Rub maść rozgrzewająca smaruje się nią klatkę piersiową, kark, stopy i można okolice nosa lub maść majerankowa pod nos działa i ułatwia oddychanie
Ja też ostatnio miewam różne nastroje czasem budzę się w nocy i zastanawiam się nad wszystkim i nakręcam się mąż krzyczy na mnie że nie powinnam tak się stresować ale to silniejsze ode mnie
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiesz, ja od kiedy Julianke skończył roczek codziennie mu daję miód. On jeszcze pije dwa razy na dobę mleczko więc, dodajemy mi po pół łyżeczki miodku do mleczka. Kamilkowi możesz dodawać do jakiegoś dania, ale najlepiej aby dostawał rano na czczo łyżeczkę miodu ze szklanką wody. Tylko nie wiem czy będzie chciał . W kazdym razie Julianek tfu, tfu, nie łapię przeziębień. Ja dwa tygodnie wstecz przechodziłam sama przeziębienie przez 7 dni, zaczęło się od bólu gardła, potem straszny katar, potem okropny kaszel. Wiadomo, że w domu latało mnóstwo zarazków, a Julka to wcale nie wzięło. Wczoraj też byłam z nim na spacerze i też jak wy tylko 15 min, było u nas -14, ale Julianek zdrów po nim, nawet katarku najmniejszego nie ma. Miód to najlepszy wzmacniacz organizmu. My kupujemy tu u nas od miejscowego pszczelarza, 1 kg - 18 zł - 22 zł, w zależności od rodzaju miodu.
A na depresję ja biorę wit.D w kropelkach, bo to jej brak przez brak słońca , szczególnie teraz w okresie zimowym, powoduje stany depresyjne. Można też jedząc dużo ryb, jajek, wątróbek.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
ale to nic uwielbiam to uczucie
ja mojemu synkowi podaję tran i witaminy póki co pomaga do tego wydrążam środek z selera i zasypuję to cukrem i wkładam z powrotem i młody pije taki sok
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ten sok z selera jakie ma działanie?
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb