BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #826946 przez mila
dzięki za podpowiedz

co do pracy to faktycznie niektórzy to sa nieludzcy potrafią uprzykrzać zycie innym może to niespełnione baby były,i jak tu w naszym kraju mieć dzieci skoro nikt ci tego nie ułatwia ja mam fajne szefostwo i współpracowników przez cały okres kiedy pracowałam mogłam na nich liczyć nigdy nie było problemu...szkoda że nie każdy może tak miec :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826970 przez surenka
Od siebie dodam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #826977 przez mila
pewnie ze tak psychicznie można odpocząć a nie użerać się z towarzystwem ;)

10 lata 11 miesiąc temu #827025 przez Margolec
ja dostałam awans w wakacje, ale chciałam być uczciwa wobec mojej szefowej i powiedziałam , że jestem na początku ciąży - oczywiście propozycja nieaktualna i usłyszałam żart (choć dla mnie poniżej pasa): "jak usuniesz to dostaniesz auto słuzbowe"....normalnie masakra.

10 lata 11 miesiąc temu #827055 przez Ewelkaa
Margolec straszne rzeczy piszesz. Taki "zart" normalnemu czlowiekowi by nawet przez gardlo nie przeszedl.
Ja dostalam awans w polowie lipca, wtedy juz bylam w ciazy, ale jeszcze tego nie wiedzialam, to byl pierwszy cykl naszych staran. Nie mialam zadnych wyrzutow sumienia, pracowalam na niego wiele lat.

10 lata 11 miesiąc temu #827071 przez Asia K
Margolec- brak słów - ty chcialas byc fair a ona z takim tekstem ????!!!!!!! no co za baba :angry:

10 lata 11 miesiąc temu #827072 przez Asia K

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #827086 przez Asia K
Joasia B napisał:

Z tego co wiem jest to badanie krwi na przeciwciała, gdy kobieta ma ujemne rh. Przez to badanie mozna wykryć czy istnieje konflikt serologiczny.

ja dzisiaj to odebralam (wyniki) i jest tam napisane :

10 lata 11 miesiąc temu #827092 przez Salonka
Tolad lekarz mi powiedział że to pomaga ogólnie przy problemach z mięśniami, np przy rozciąganiu się macicy, i że to ma jakiś związek ze spojeniem łonowym.. Nie wiem na ile to prawda ale trochę pomaga. On zalecił 2 razy dziennie, ja biorę tylko przy bólu..

Margolec ja to pyskacz jestem, więc po takim jej tekście zamiast awansu chyba by mnie z pracy zwolniła bo nie wiem czy bym się opanowała..

10 lata 11 miesiąc temu #827094 przez tolad662
Salonka i pomaga? bo sie tak zastanawiam jak skoro nie jest przeciwbólowe, założyła bym raczej że branie regularne zapobiega. Ja łykam wlaśnie 2 razy dziennie, z innego powodu ale fakt spojenie mnie wcześniej też bolało czasami i już dawno nie bolało. Ciekaw :)

Asia do 140 norma więc jakbyś miała wyższy musiała byś zrobić z dawką 75 glukozy.

10 lata 11 miesiąc temu #827120 przez Salonka
Tolad ja ani wtedy nie mam skurczu no i ból ustępuje.

10 lata 11 miesiąc temu #827154 przez Zuza_204
margolec podziwiam Cię za spokój, ja po takim tekście mogłabym ją uderzyć B)
Ja też chciałam być w porządku wobec mojej szefowej i koleżanek i wszystkie wiedziały od początku o ciąży. Jak tylko coś się dzieje np. na początku ciąży miałam krwiaka i była obawa że pójdę na zwolnienie to też od razu powiedziałam i moja szefowa powiedziała że jest mi wdzięczna że jej mówię o wszystkim bo w razie czego może szybciej myśleć o jakimś zastępstwie. Po za tym mam to szczęście, że moja praca to tak jak drugi dom :)

10 lata 11 miesiąc temu #827170 przez surenka
Miło wiedzieć, że nie wszędzie bywa wiadomość o ciąży w pracy źle odebrana :)

10 lata 11 miesiąc temu #827172 przez surenka
a ja właśnie po ćwiczeniach pilates i w końcu czuję, że żyję, i że jeszcze jakieś inne partie mojego ciała są oprócz brzucha :laugh: mąż się śmiał, że biedna Pati musi ćwiczyć, bo mama ćwiczy :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #827177 przez Salonka
Ohh Surenka zazdroszczę, ja zbyt leniwa się teraz zrobiłam.. a też by mi się sprzydało poćwiczyć chociażby na poprawę nastroju bo ostatnio to doła mam masakra..
Do tego bolą mnie nery i promieniują do pleców.. ehhh

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka