- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- angela_216
- Wylogowany
- gaworzenie
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Wiem co miałam zapytać
Czy możliwe są skurcze w krzyżu? Łapie mnie czasem straszny, chwilowy ból w krzyżu... aż mnie wygina, a później cisza.
100krotka póki co twardo sie trzymamy, Agulka też w dwupaku leży w szpitalu
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
A co do bóli w krzyżu. Zapewne odczuwasz przepowiadające skurcze, które promieniują Ci do krzyża. Nie wszystkie babki tak mają.
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zuza, a powiedz, to becikowe to do średniej na osobę biorą pod uwagę 2 czy 3 osoby(w sensie czy dziecko, na które je chcemy wziąć też jest liczone jako członek rodziny)? Jak w tym roku dziecko się urodzi, to papiery pokazujemy za 2013r? I jakie te papiery się daje, zeznania roczne?
Kurczę, mam taki "problem" od dłuższego czasu, nie wstaję w ogóle w nocy na siku! Jakoś w połowie ciąży zaczęłam wstawanie, ale gdzieś od stycznia się skończyło. Piję sporo, a tu nic, trochę się boje, że woda mi się zatrzymuje w organizmie
Renata, ale super, tyle lat razem To dawaj dziś, by była niespodzianka
Mój mąż przedwczoraj miał urodziny, w weekend rodzinni goście więc kolejna impreza do ogarnięcia. Dobrze, że mama mi pomoże.
Powiem Wam, że powoli mam dość, ciągle brakuje mi czasu, w tygodniu jestem zrąbana, w weekend brakuje dni, zaczynam mieć schizy, że się do porodu ze wszystkim nie wyrobię :/
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ale naprodukowałyście zapomnę co mam odpisac
Renatka życze ci abys urodziła fajny prezent by był..
co do Ewy Chodakowskiej fajna sprawa tylko ja tez spróbuje sama może dam rade...a jak nie to wtedy może może...
podkłady mam dwie paki jakby co mąż podskoczy i kupi ale zasięgałam rady siostry i kuzynki to mówiły ze im 2 paki spokojnie starczyły później przeszły na normalne podpachy
o ananasach to ja pisałam musze się dopytać szwagierki jakie to mają być będzie w niedziele to zapytam myśle ze bez różnicy ananas to ananas a z puszki lepszy mniam az ochote mam ale poczekam ze 2 tyg jeszcze
herbatke u nas ciężko dostać pytałam z w zakładzie zielarskim bo u nas w miejscowości jest maja mi dac znac czy będą mieć
a właśnie dziś spojrzałam na konto a tam przelew z zus za 10 dzni zwolnienia na to wychodzi ze płacą za kazde wystawione zwolnienie nie za cały miesiąc fajnie bo byłam na zakupach pokupiłam pare rzeczy do szpitala jeszcze w pepco pare bodziaków i kaftanik
a i dostałam paczkę z moją pościelą jest śliczna
jestem zachwycona a i przyszła paczka z wyprawką do szpitala dla małego i koszulki musze leciec po południu do mamay bo listonoszka tam ją zaniosła dobrze ze mam 4 km do mamy..
acha nigdzie nie mogę dostać płynu do higieny z białego jelenia i żelu do szpitala taki chciałam ale ani w rossmanie ani w marketach ani w innych drogeriach na necie znalałam może tam zamówie
ale się rozpisałam miłego dzionka kobietki
a teraz mnie plecy napier... po tych zakupach jeszcze sprzątałam taras umyłam pościel wyniosłam musze jeszcze proszek kupic dla malucha i zabrać się za pranie fajnie bo część rzeczy mama mi popierze u siebie,
mnie tez łapią skurcze od kręgosłupa ....dobra kończe jak któras z was dpczyta to będzie cud
- angela_216
- Wylogowany
- gaworzenie
W 2012 roku ja miałam dochody z umowy o prace a mój narzeczony był zarejestrowany w urzędzie pracy a pracował oczywiście"na czarno". Wiec oficjalnie dochodów nie miał. Kurde skomplikowane to wszystko. Jak to ma wyglądać?
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aga, antybiotyk przy gbs dodatnim podaje sie przy rozpocztej akcji porodowej co 4h, az do momentu urodzenia dziecka. Jak ktos pojdzie na wywolanie a ma dodatni, to dostanie przy regularnych skurczach i jak bedzie widac ze rozwarcie postepuje. Malenstwo pozniej sie tylko obserwuje., antybiotyku nie dostaje, chyba ze pojawia sie wykladniki zakazenia.
To lece dalej:)
P.s. podpasek mam 2 paki, ostatnio po cc ledwo to zuzylam. Potem przejde na normalne podpaski.
p.s.2 a chodakowska czesto jest do Shape dodana za 13zl z gazeta
p.s.3 sikanie w nocy to przerabiam bez ciazy, aberaz to mam zupelna masakre i tez jak ktoras pisala, chodze o tych samych godzinach:)
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Atenka85
- Wylogowany
- gaworzenie
Umnie za oknem też wiosna, choć jak się wyjdzie to zimne wiatrzysko.
Co do opuchniętych nóg (stóp, kostek) to ja się z tym męcze od stycznia. Od stycznia nie miałam na nogach swoich normalnych butów. Musiałam kupić specjalnie trzewiki. Teraz używam Bielenda Krem na opuchnięte nogi, ale żeby normalnie funkcjonować zakładam podkalanówki przeciwżylakowe.
Tylko, ja mam skłonność do obrzęków stóp, przed ciążą brałam leki na krążenie.
Moja ginekolog nawet na porodówkę kazała założyć podkalanówki przeciwżylakowe.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Atenka o widzisz, a ja mam straszne żylaki ale w ciąży wcale mi się ani nie powiększyły ani nie bolą ;/ dziwnie te organizmy nasze reagują.
U mnie powoli i nieśmiało wygląda słonce zza chmur Mam nadzieję, że jutro będzie super pogoda bo mam mase rzeczy poza domem do załatwienia.