- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Lecę, bo Celeśka ma dziś problemy z żołądkiem
Boję się, że będą mi wywoływać
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
od jutra podobno poprawa pogody oby bo ta szaruga mnie wykańcza ble
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Ja zbieram się już od kilku godzin, żeby po chleb iść, ale nie wiem czy coś z tego będzie. Poprasowałam trochę i mulę, brak chęci na cokolwiek. Napiłabym się coca-coli, właściwie jak bym się dorwała to chyba z literek bym wypiła. Żeby człowiek miał tak przyziemne marzenia
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
A wracając wyobraźcie sobie że w zawalonym tramwaju w który wsiadłam nikt poza jedną BABCIĄ nie chciał ustąpić mi miejsca ;/ Stanełam na środku, rozejrzałam się patrząc czy chętnych nie ma, zmachana bo powrotna droga pod górkę i co, nic... aż nagle babcia podchodzi i mnie prosi żebym usiadła. Nie dała się przekonać że z nas dwóch to ona powinna prędzej siedzieć. Siadłam a jej już nikt miejsca nie odstąpił, a o tej porze oczywiście albo emeryci albo wiek studencki ;/
Teraz odpisuje bo naprodukowałyście
Sex- śni mi się po nocach jak człowiek nie może to się chce cholera.
Asia pisz nawet w nocy
Margolec "byłam agresywna" hehe rozbawilo mnie to
Z tym KTG to jest takie nie sprawiedliwe troche, bo jak siedzisz w domu i czujesz że coś sie dzieje, panikujesz że to skurcze chyba itd to nie ma jak sprawdzić. A pójdziesz do szpitala, podepna Cie i dupa, spokój. A potem tylko rutynowe pytanie: skurcze Pani czuje? powiesz że tak i na tym koniec.
Ewelka akurat czytając Cię jadłam dosyć słona kanapkę a Ty tu o coli zabiła bym za zimna puszkę...
edit: Anulki dawno nie było...
- Atenka85
- Wylogowany
- gaworzenie
W środę popielcową wybrałam się na wieczorną Mszę, tylko że tak nie dużo przed czasem. I nikt się nie podniósł, musiałam wyjść w połowie.
W autobusie MPK też miałam kiedyś zonka, siedziałam na siedzeniach w kompilacji 4, wysiadała dziewczyna przy oknie i chciała przejść, studentka która siedziała na przeciwko nie przesuneła nóg na bok tak żeby wysiadjąca wyszła tylko ja musiałam wstać i wypuścić.
Jedyne zaskoczenie przeżyłam w przychodni Ortopedycznej kobieta z dzieckiem w wieku szkolnym, najpierw spytała, czy będe tyle czekać, a potem zorganizowała mi wejście do gabinetu poza kolejką.
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Była w US złożyć Pit także to mam z głowy, zrobiłam obiad posprzątałam i pranie nastawiłam teraz odpoczywam czytając Was
Gabi a mi się wydaje że nie może moja ciotka zameldowała wnuczka u siebie a on nie miał skończonych osiemnastu lat i jak się dopatrzyli to powiedzieli że musi go wymeldować bo dostanie karę dziecko do 18 roku życia musi być zameldowane tam gdzie rodzić obojętnie który ale to tylko znam taki jeden przypadek więc może teraz się prawo zmieniło to było jakiś czas temu
Zuza a możesz podesłać formularze jakie trzeba wypełnić po porodzie tych wszystkich świadczeń bo chyba jest na to 14 dni a jak się okaże że będziemy musiały zostać dłużej w szpitalu to będą chociaż pod ręką wydrukowane.
Ja mam od września zmieniony etat i wynagrodzenie to muszę coś jeszcze im dostarczyć
Ja również czekam na wieści po wizytach
Od kiedy pije się liście malin ??? Też sobie to zapodam kurczę nie chcę przenosić
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
w załączeniu poniżej zdjęcie prac nad pokoikiem maluszka. Zaczynam się trochę obawiać, że jak machniemy większość ścian ta tapetą to będzie takie przytłaczające, tych misiów jest całkiem sporo... A i jakiekolwiek ozdoby na ścianach to już w ogóle będzie natłok elementów... sama już nie wiem.
ja tez dziś leniwie i do tego jakoś nerwowo. W nocy spać nie mogłam bo okropnie bolały mnie biodra, nie mogła się położyć na żadnym z boków a na plecach jak się położę to nie dość że nie wygodnie to jeszcze się duszę!
Mały coraz częściej przybiera dziwną pozycję, która powoduje że mam kwadratowy brzuch. Czasem się zastanawiam czy to nie skurcz ale po drugiej stronie brzucha jest miękko a brzuch ma ponoć cały twardnieć w trakcie skurczu. Czasem zaś jest tak, że cały twardnieje a nie boli, a czasem boli jak cholera. Nie wiem już co jest czym.
Z jednej strony chciałabym żeby się już wyprowadził z brzucha bo chcę go już poznać i mam dość tej ciąży a z drugiej strony wiem, że jeszcze musi tam posiedzieć, żeby być zdrowym.
A jak pomyślę sobie że z dnia na dzień jest coraz gorzej to nie wiem jak jeszcze mam wytrzymać tyle czasu! a co dopiero jak mały nie wyjdzie w terminie? I trzeba będzie go nosić dłużej? Jak ja już dni odliczam jak do wyjścia z więzienia na wolność!
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moja siostra( pierworódka ) brała tabletki z wiesiołka i nic to nie dało urodziła 8 dni po terminie może na każdą działają inaczej albo z tymi liśćmi malin mają lepsze działanie
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aga77 - ten wiesiołek to nie jest chyba na przyspieszenie daty porodu tylko jak juz sie zacznie to szybciej i sprawniej ma przebiegac tak bynajmniej ja wiem
z tego co wiem to mozna od 37 t.c i wiesiołka i liscie malin (pije drugi dzien i bardzo mi smakuje - tez kupilam w zielarskim)
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
tutaj jeszcze jest przywrotnik opisany ktorego tez mam i zaczne pic od dzis. ponoc wzmacnia macice, i zapobiega krwotokom poporodowym
też położna mi poleciła z wiesiołkiem, liśćmi malin i siemieniem lnianym... ale z tym siemieniem to u mnie tak jak z masażem krocza, (ze 3 razy od 34 tygodnia moze stosowalam ... jakas masakra )
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Aga na becikowe jest rok, tyle to chyba żadnej nie bedą trzymać na wnioski z macierzyńskim mamy 14 dni od narodzin.
Ja właśnie skończyłam ściągać wszystkie wzory wniosków, myślę że mam już na wszystko. Zastanawia mnie tylko PESEl bo napisane jest że dostaje go w miejscu zameldowania matki i zgłaszam sie z aktem urodzenia dziecka i dowodem. Cholernie mi to nie pasuje! ;/ Nie mam zamiaru prędko pokazywać się w Olsztynie po porodzie i co w takim razie?! Za to jest też napisane cyt. "Czas oczekiwania na numer PESEL to na ogół 30 dni od dnia zgłoszenia narodzin dziecka w Urzędzie Stanu Cywilnego" to w końcu gdzie mam iść i z czym ;/ popieprzone to wszystko, jakby mało było roboty z samym noworodkiem to jeszcze lataj po urzędach
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Zuza luknij i powiedz czy tyle wystarczy
Składając wniosek powinno się również przygotować:
dokument tożsamości osoby ubiegającej się o zapomogę,
skrócony odpis aktu urodzenia dziecka,
zaświadczenie wystawione przez lekarza lub położną, stwierdzające że matka była pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży,
pisemne oświadczenie, że na dziecko nie została już pobrana jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia się dziecka (np. przez drugiego z rodziców),
zaświadczenie o wysokości uzyskanych dochodów.
www.siostraania.pl/artykul/becikowe-2013