- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
wrytmiekobiety.pl/exercise
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Asia - wysokie tetno u plodu to rzeczywiscie wnpierwszej kolejnosci moze o Towjej infekcji swiadczyc. Masz temp? Crp do 5 to norma, przy wyzszym, ale nie od razub6, tylko nascie, podaje sie antybiotyk. Takze sie nie stresuj. Poza tym Twoj stres tez ma znaczenie.
Gabi uwielbiam Cie za te pozytywne mysli, powinni Cie na kazdej patologii ciazy zatrudniać A ja dzisiaj znow z
walcze ze skurczami, na szczęscie niebolesnymi, ale brzuch co chwila twardy. A maly jakby spal calyvdzien, ilosc ruchow jak na lekarstwo...
NIECH TE TYGODNIE SZYBCIEJ PLYNA
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja tez mam ostatnio bóle wszystko mnie boli chodzic nie mogę i ta moja noga która wiecznie boli i boli jak trochę pochodze... tez już odliczam dni do porodu nawet apetyt mi jakos uciekł ...
trzymam kciuki za was wszystkie żeby było ok
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ewelkaa tak Ci syn powiedział? Mądrala jeden
Dziewczyny może to się Wam wyda dziwne o co zapytam ale serio nie wiem. Co się dzieje z brzuchem jak już się człowiek urodzi? Sterczy przez jakiś czas czy od razu obwisa skóra?
Jakie ciuchy zabrać na po porodzie - w sensie stare mniejsze czy ciążowe duże? Głupie pytanie, ostrzegałam!
A ja znowu głodna. Chyba se naleśniki machnę Tylko stać tyle czasu jak mnie znowu plecy bolą...
Nie wiem która z Was mówiła o masażu dla ciężarówek? Ciekawa jestem czy są takie łóżka do masaży z dziura na brzuch jak z dziurą na twarz? Marzy mi się poleżeć na brzuchu... Masażu tez bym nie odmówiła
Aha pochwalę się, że zabrałam się za torbę. Póki co rozłożyłam rzeczy i okazuje się że brakuje mi trochę i muszę dokupić. Najtrudniej było wybrać ciuchy dla małego, jakoś wszystkie wydawały mi się ogromne - to raz, a dwa to oczywiście musiałam stworzyć komplety kolorystyczne żeby był taki śliczniutki i pasujący a i tak pewnie ukochany wyciągnie z torby cokolwiek i skończy się na niedopasowanej czapeczce do pajacyka hehehehe Ale mam zaj.oba
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Boje sie coraz bardziej, ale na szczescie maluszek sie rusza i tetno bije ladnie
AsiaK takie skoki tetna sa niebezpieczne ale moze bylo to wlasnie spowodowane Twoim stresem bo ja tez tak raz mialam. Tylko w szpitalu jak tak skacze tetno to lezysz pod ktg nawet 5h. Teraz oddycham gleboko przed kazdym ktg co by sie tak nie stresowac i jest ok
pomelo po porodzie brzuch zostaje, nie wiem na ile ale dziewczyny 4 dobe po porodzie wychodza z tylko troszke mniejszymi brzuszkami
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
"Jakie działanie ma herbata z liści malin?
Herbata z liści malin jest bogata w witaminę C, wapno i żelazo i od dawna jest znana jako domowy środek na usprawnienie porodu. Herbata z liści malin jest smaczna, a oprócz tego posiada wiele właściwości, które mogą ułatwić przebieg porodu:
Mięśnie dna miednicy oraz szyjki macicy rozluźniają się i stają bardziej miękkie.
Herbata z liści malin działa rozkurczowo, dlatego zalecana jest także przy bólach miesiączkowych.
Stymuluje perystaltykę jelit, co może pomóc wywołać skurcze.
Herbata z liści malin działa na wiele kobiet odprężająco i uspokajajco.
Wiele kobiet zapewnia, że herbata z liści malin znacznie skraca pierwszą i drugą fazę porodu. Inne deklarują, że przebiega on mniej boleśnie i stresująco. Do tego badania australijskich naukowców wyraźnie dowodzą, że herbata z liści malin zmniejsza ilość porodów wspomaganych (np. kleszczowych). I nawet jeśli brakuje wyczerpujących badań w tej kwestii, herbata z liści malin od lat służy wśród położnych i mam jako naturalny środek leczniczy.
Ile herbaty z liści malin można wypić?
Uzgodnij ze swoją położną, jaka ilość herbaty z liści malin jest dla Ciebie optymalna. Najczęściej zaleca się picie 2 do 3 filiżanek herbaty dziennie po 34 tygodniu ciąży. Przed 34 tygodniem nie wolno pić herbaty z liści malin, gdyż może ona wywołać przedwczesne skurcze. Także przerwy w jej zażywaniu są wskazane aby nie doprowadzić do hiperstymulacji organizmu. Warto więc robić sobie np. tygodniowe pauzy. Herbata z liści malin w zbyt dużych ilościach może bowiem przynieść inne efekty niż byś sobie życzyła. Nie martw się jednak, skutki uboczne picia tej herbaty nie są do tej pory znane."
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
to cisnienie masz zupelnie niezle, tylko to bialko... chociaz rzeczywiscie tez nie jest tragicznie., ale najlepiej jakby go wcale nie było. Pewnie jeszcze Ci oznacza.
Pomelo
macica po porodzie obkurcza się do wysokosci pepka takze brzuszek robi sie jak w 24tc. Codziennie o 1cm sie obniża az do pierwotnego rozmiaru. Ale jak tluszczyku sie troche wiecej uzbieralo, to on zostanie az sie nie spali:)
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
GabiMi brzuch malal po trochu jakiś miesiąc aż skóra obwisla.
Ewelkaa mój synio też wypala z takimi tekstami
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Co do brzuszka to dużo mniejszy niestety nie będzie. Mi Małż przywiezie na wyjście te same ubrania, które mu oddam jak wyląduje na porodówce, łatwiej będzie mu to ogarnąć
Do mam, które miały cc:
Czy są odchody poporodowe, czy czyszczą macicę po wyjęciu dziecka i nic już się dołem nie wydostaje?
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Za to wieczorami cierpię na plecy, strasznie.
Właśnie znalazłam w garażu sok pomarańczowy i uświadomiłam sobie, że nie piłam go 3 miesiące, tak mi posmakował, że machnęłam cały litr. Zapowiada się częstsze nocne wstawanie na siusiu A w ogóle to zauważyłam, że pobudki na wcecik mam dokładnie o tych samych godzinach, jakbym budzik nastawiała. Też tak macie?
pytanko, ile sztuk podpasek poporodowych zabieracie do szpitala?
Zauważyłam, że wszystkie jesteście tu z rańca kiedy ja śpię, a jak ja brykam to Was nie ma bo spicie Wychodzę z forum jako ostatnia i gaszę światło
Dobranoc i dzień dobry
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35