BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #858942 przez angela_216
Zuza ja pracuje w tej firmie od lipca 2011 cały czas a moj narzeczony dostał prace na umowę dopiero w listopadzie 2013 do tego czasu cały czas pracował na czarno.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #858953 przez Salonka
Mi wczoraj Kamil zasnął o 16.20, spał godzinę.. Też miałam ochotę go przenieść :) ale mama zrobiła to za mnie żeby przypadkiem coś. Nie mam co przesadzać, jeszcze tydzień ...

A swoją drogą to młody kaszlał i trochę się zmartwiłam żeby akurat teraz mi się nie rozchorował.. Ale zmorzyła go chyba pogoda wczorajsza i duża aktywność w przedszkolu, bo w nocy spał jak suseł i wstał o 7 rano.

U mnie wiosna wiosenka... :) Cudnie jest! Wiatr przeogromny ale ciepły. Byłam w Biedronce na zakupach to wróciłam zlana potem! A chodzę ubrana raczej wiosennie od dłuższego czasu.

Brzuch mi raczej opadł bo czuję jakbym miała u dołu worek z kamieniami tak mnie ciągnie, i nacisk mam chyba na szyjkę i kręgosłup bo żylaki nie odpuszczają.

A nogi i ręce puchną jak oszalałe, nawet w dzień ale w nocy to jest tragedia. Mąż moczył ręcznik i okładałam stopy i kostki co jakiś czas bo myślałam że się wścieknę!
Wczoraj wyczytałam że jak się zaczyna puchnąć od 36 tc to oznacza to że dziecko jest już gotowe do przyjścia na świat, że organizm jest zaopatrzony w większą objętość krwi którą się traci podczas porodu itp...

10 lata 9 miesiąc temu #858957 przez Zuza_204
Angela Czyli Ty tylko Urząd Skarbowy a narzeczony zaświadczenie z US i zaświadczenie o dochodzie netto z pracy za drugi miesiąc od podjęcia pracy tzn w jego przypadku za grudzień 2013r

10 lata 9 miesiąc temu #858986 przez angela_216
Zuza nie zakradł sie błąd w Twój wpis? Ja urząd skarbowy za 2012, a on zaświadczenie z US czy chciałaś napisać UP?

10 lata 9 miesiąc temu #859020 przez GabiSBB
I po masażu!
To było...wręcz mistyczne przeżycie ;) Cudownie, doskonale, idealnie! Zrobiła mi masaż pleców na boczku i masaż stóp oraz całych nóg. Dużo pogadałyśmy i dużo fajnych rzeczy mi powiedziała, m.in. że spokojnie mam jeszcze ze 3 tygodnie :)
Ogólnie znowu naładowałam się mega pozytywna energią, entuzjazmem i wiarą w siebie :) Przesyłam Wam wirtualnie chociaż część moich pozytywnych fluidów! Ammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Już :D

10 lata 9 miesiąc temu #859031 przez tolad662
Musialam rozdzielczość zmniejszyć bo mi nagle pokazuje posty z uciętym prawym bokiem, po wyrazie mniej więcej z każdej linijki i to na obydwu przeglądarkach :[ te forum nabawi mnie nerwicy!!!

Gabi a skąd babka od masażu wie ile Ci zostało do rozwiązania?

10 lata 9 miesiąc temu #859047 przez Asia K
mila napisał:

witajcie dziewczęta u mnie też WIOSNA

acha nigdzie nie mogę dostać płynu do higieny z białego jelenia i żelu do szpitala taki chciałam ale ani w rossmanie ani w marketach ani w innych drogeriach na necie znalałam może tam zamówie

wiem ze w tesco są :)

10 lata 9 miesiąc temu #859054 przez Asia K
dziewczyny a jakie macie tetno przy mierzeniu cisnienia?

10 lata 9 miesiąc temu #859074 przez Ewelkaa
Asia ja ciśnienie i tetno mam niskie. Ok 60/min

10 lata 9 miesiąc temu #859083 przez angela_216
Asia K ja prawie od samego początku ciązy mam wyższe ciśnienie i tetno kiedyś miałam ksiązkowe;-) Teraz jest w granicach 140-150/ 85-87

10 lata 9 miesiąc temu #859091 przez tolad662
A ja nie pamiętam jakie mam ale mam wyższe- tętno. Ciśnienie mam w normie. A Ty jakie masz?

10 lata 9 miesiąc temu #859100 przez [email protected]
Mierzę ciśnienie i tętno od listopada codziennie. Zwykle ciśnienie miałam do około 110-120 na 70-80 i tętno około 70-80.
Od marca wartości pomiarów wzrosły. Tętno mam średnio koło 90, ciśnienie również wyższe od 120 do 135 na 70- 80.

10 lata 9 miesiąc temu #859109 przez Zuza_204
Angel żaden błąd Urząd Skarbowy i zaświadczenie z pracy

10 lata 9 miesiąc temu #859138 przez monis90
jakis czas temu byl poruszany temat chust do noszenia dzieci :) Tolad wrzuciła na FB fajny link www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/no...wka-dla-dziecka.aspx i na ost bodajze stronie jest filmik o noszeniu (mozna od pierwszych dni życia) :)

10 lata 9 miesiąc temu #859141 przez monis90
a odnosnie cisnienia to na pocz. ciązy mialam 120/70 a ostatnio nawet 105/60 tętno nie wiem ile. dodam jeszcze ze codzinnie pije kawe parzoną sztuk jeden :) przed kawą to nawet nie chce wiedziec jakie mam bo chyba by wyszło że nie żyje.

dzidzius ma tętno 140-150 jak jestem u położnej

teraz w środe bede miec pierwsze ktg dopiero :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka