BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #859710 przez mila
mi mówili ze pediatrę po porodzie się wybiera ale rozejrzeć się zawsze można wcześniej gzie będzie najlepiej
ja mam u siebie w miejscowości to nie będę szukac a jak co to mam już wybraną prywatna pania doktor

ja tez się rozlądam za jakimś pajacykiem bo nie mam nic do wyjścia takiego fajnego

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #859713 przez megi23
My tu u meza mamy prywatnego, a glownego Tymek i Kajtek beda mieli u mnie bo tu na NFZ jest jeden i to szarlatan- slowa mojego meza hehe

10 lata 9 miesiąc temu #859716 przez 100krootka
I u mnie słonko! Pościel wietrzę na balkonie i się cieszę, bo już weekend na reszcie, mąż będzie przy mnie całe 2 dni! Hehe ale dziś zakręcony dzionek, bo mają nam poprawki ścian robić, chcę do fryzjera się wyrobić mimo wszystko, zakupy trzeba zrobić bo w lodówce światło zostało, a na 20.30 ze znajomymi jesteśmy umówieni, może jakoś przetrwam ten dzień…
Zuza_204 bardzo mi przykro z powodu córki koleżanki… naprawdę, ciężko sobie to wyobrazić, że nie da się znaleźć odpowiedzi iratunku na wszystkie choroby…
angela_216 ja byłam na warsztatach jakiś czas temu i myślę, że warto, zwłaszcza przy 1 dziecku, no i sporo próbek dają, kupony rabatowe itp. ;)
GabiSBB co do fotelików to polecam Cybex Aton 2 lub 3 ma 5 za bezpieczeństwo, do tego boczne osłonki/ skrzydełka, co dodatkowo ma chronić główke przed wstrząsami, przyznam, że nam się spodobał i ciekawe, czy będzie w nim synkowi wygodnie  Ale te z Maxi Cosi też się wydają fajne, tylko dla mnie trudniej „chodzilły”, miałam wrażenie, że trudniej działały uchwyty, pasy i wypięcia
Oj masz rację co do cudu w brzuszku, dla mnie ciągle jest to nieprawdopodobne, że we mnie jest nowy człowiek, pół mnie, znany, a nieznany… Mam go przy sobie, a tęsknię za nim…

agulka901 Kochana, to nie Twoja wina, nie dręcz się proszę! Wierzę, że Maleństwo nabierze sił i wtedy go przywitasz, utulisz i nic już nie będzie tak bardzo się liczyć… Trzymaj się jeszcze!!!
Ewelkaa u mnie też wiosna! Będziemy mogły przy takiej pogodzie szybciutko dzieciaczki na dwór wyciągać, marzą mi się już spacery z wózkiem
Italia oj ja też mam problem co do pediatry… nie wiem na kogo się zdecydować i nie wiem czy mi czasu starczy, żeby o przemyśleć…

Ej czy wszystkie zamierzacie robić sobie lewatywę przed porodem? Zastanawiam się, czy czopek nie wystarczy…

10 lata 9 miesiąc temu #859719 przez Joasia B
Witajcie :-) Jestem po wizycie, dostalam skierowanie i chcieli mnie dziś położyć :ohmy: Wyprosilam na poniedziałek i zaczynam dopakowywanie torby,bo już wyjdziemy rozpakowane. O porodzie powiedzieli,że spróbują sn,ale jak tylko się zaczną jakieś komplikacje to zrobią cięcie. Matko, jak to blisko! Znowu panika mnie zżera :ohmy:

Agulka, chciałabym być choć w połowie tak dzielna jak Ty!

10 lata 9 miesiąc temu #859722 przez megi23
Asia nie nakrecaj sie dasz radei jako 1bedziesz z malenstwem czekam na foty :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #859725 przez Renata Anna
MAM!!!! ZNALAZŁAM!!! W jednym ale tylko jednym sklepie zielarskim w naszym mieście znalazłam herbatę z liści malin. I były tylko 4 paczki w tym sklepie... dziś zaczynam popijać. A tymczasem czas na kawkę :side:

10 lata 9 miesiąc temu #859733 przez tolad662
Agulka co jak co ale ciebie pominąc nie mogę więc BĄDZ DZIELNA KOCHANA!! Już z resztą jesteś! Tyle Cię spotyka w tej ciąży a Ty twardo trwasz i nie załamujesz się :) Dzidzia może być tylko dumna że spotka się z taką mamą :)
Reszcie nie pamiętam co miałam napisać :( a cofać się nie mam siły. Posiedziałam jeszcze na placu zabaw z koleżanką i jej mlodym i dłonie mi sie opaliły :D Ja mam to bielactwo więc widze kiedy mi się opalają, nie spodziewalam się :D
Oznaczę to jako historyjkę mogącą źle wpłynąć na psychikę cieżarnych więc czytajta kto chce :)

Na KTG była laska 8 dni po terminie, biedna. Pamiętam jak tydzien temu mówila że nie siada, non stop drepta byle by urodzić no i nie wiele jej to dalo. Dzidzia miała podwyższone tętno więc kazali jej iść na IP ale powiedzieli że jeśli wyjdzie wszystko ok to ma wracać do domu i czekać, zwariowała bym ;/

Podpisuje się pod Monis, Recaro robi do samochodów wyścigowych fotele, foteliki ponoć maja bardzo dobre.
Italia można po urodzeniu, można nawet wybrac i zmienić- tak jak z rodzinnym dla nas dorosłych. A pediatrów prawdziwych ponoć jak na lekarstwo ;/
Joasia powodzenia :)!!! tak czy inaczej jakies 2 tyg masz jeszcze nie

?

10 lata 9 miesiąc temu #859738 przez Zuza_204
Joasia a czemu już chcą Cię położyć? Coś się dzieje czy jak? Bo nie bardzo rozumiem tylko ze względu na cukrzycę?

10 lata 9 miesiąc temu #859739 przez Ewelkaa
Renata świetny pomysł z tą kawką :) Ja poczekam do 14, żeby sprawdzić jaki mam cukier po obiedzie, jak będzie ok, to jeszcze zjem do kawki ciasteczko :laugh:

Joasia już pora na nas :) Ja mam w pon. wizytę i będę się umawiała z ginem na położenie na oddział, myślę że będzie mi się kazał zgłosić we wtorek.

Zaczął się weekend, mój gin zaraz kończy pracę i nie będzie go na oddziale do pon., więc ja się kładę i leżę z nogami do góry, żeby nie urodzić w tym czasie :)

10 lata 9 miesiąc temu #859741 przez mamutek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu #859742 przez tolad662
Ewelka a Ty też wczesna hospitalizacja ze względu na cukrzyce?

10 lata 9 miesiąc temu #859743 przez mamutek
Ten kubek to miał być kibel :silly: hehe

10 lata 9 miesiąc temu #859751 przez Ewelkaa
tolad ja ze względu na te zmiany w mózgu :(

10 lata 9 miesiąc temu #859766 przez Ewelkaa
jednak kawa bez ciasteczka :(

10 lata 9 miesiąc temu #859787 przez GabiSBB
Cieszę się dziewczyny, że moje pozytywne myślenie Wam pomaga :)

No i ja po wizycie. Cóż, mój syn stwierdził, że on nie będzie leżał do góry nogami i jest ułożony pośladkowo, a to oznacza jedno: CESARKA. Mam skierowanie na 7 kwietnia, zbadają mnie i jeśli jakimś cudem się nie obróci to 8 kwietnia cięcie.

Hm....tyle wiem o naturalnym porodzie, a o cesarce nic. Muszę nadrobić.

2 tygodnie...................... Pozwólcie, że zostanę sama ze swoimi myślami ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka