- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
zuza ze względu na nieustabilizowana cukrzycę i duże dawki insuliny.
Ewelka jakoś mi się nie spieszy na ten oddział ale jak mus to mus.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cieszę się dziewczyny, że moje pozytywne myślenie Wam pomaga
No i ja po wizycie. Cóż, mój syn stwierdził, że on nie będzie leżał do góry nogami i jest ułożony pośladkowo, a to oznacza jedno: CESARKA. Mam skierowanie na 7 kwietnia, zbadają mnie i jeśli jakimś cudem się nie obróci to 8 kwietnia cięcie.
Hm....tyle wiem o naturalnym porodzie, a o cesarce nic. Muszę nadrobić.
2 tygodnie...................... Pozwólcie, że zostanę sama ze swoimi myślami
Gabi, bedzie dobrze. Mysl nadal pozytywnie to sie moze jeszcze maluch obroci. A jsk nie to tez bedzie dobrze, przetrwacie i to razem
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
A jak cc no cóż... nie ujmuje to w żaden sposób kobiecości! Przearanżujesz troszkę swoje plany odnośnie porodu i przeżyjesz go jako równie piękne przeżycie jak ten naturalny Tylko nie pij już tych malin i dotrzymaj
Dziewczyny dacie radę, położą Was i będziecie pod opieką. Jak się zacznie akcja to od razu się za Was wezmą
Ja właśnie sie szykuję i lecę na swoją wizytę, ciekawe czy sprawdzi się przeczucie że leży w poprzek
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Tweety pozytywne myslenie mnie nie opuszcza. Zawsze lubiałam mieć wszystko uporządkowane, prowadzę kalendarz w którym wszystko notuję, lubię robić listy, spisy i wszelkie plany. Najwidoczniej mój syn też taki będzie i nawet swoje przyjście na świat chce mieć wpisane do kalendarza Z pewnością takie rozwiązanie wiele rzeczy ułatwia. Widzę w tym mnóstwo pozytywów i teraz tylko na nich będę się skupiać. Sama jestem dzieckiem z cesarskiego cięcia i proszę jaka fajna wyszłam
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wiosna, a ja mam doła. Jakoś się trzymałam z dobrym humorem do tej pory. A ostatnie dni jakąś deprechę dostałam. Tzn. pisałam wcześniej, że się boję, ale teraz to już panika i prawie płacz. I nie wiem co zrobić, żeby moje myślenie się zmieniło. Jest mi ciężko, źle, płakać się chce i wszelkie siły odeszły do zrobienia czegokolwiek. Kryzys mnie dopadł.
I jestem zła na siebie, że chcę cesarkę, ze swojej wygody, bo się boję.
- Atenka85
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do testów fotelików i samochodów to kwestia kto je testuje i jak. Mój mąż jest fanem motoryzacji. Ciągle zagłębia się w poradniki, magazyny motoryzacyjne. Auta które mają dużo gwiazdek np. w testach europejskich, mają ich bardzo mało w amerykańskich. Więc nie ma co przeżywać tych gwiazdek.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Dobrze ze znów widzisz pozytywny - jestes poprostu niesamowita
Malec nie miej wyrzutów sumienia , bo ja np . chcialabym cesarke wlasnie z powodu ze boje sie o małą , ze bedzie niedotleniona, albo cos gorszego - a znam kilka takich przyoadkow wiec ja baaaaaaaaaaardzo chcialabym cesarke ale jak bedzie? nie wiem
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wlasnie dostalam sms od Megi ze jest w szpitalu z Tymkiem bo ma zaalenie oskrzeli, niezyt zołądka i infekcje ucha
Juz jej zyczylam duuuuuuuuuuuuuzo sily i zdrowia dla Tymka
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W odpowiedzi na pytania
-tetno w ciazy wzrasta o jakies 20% w stosunku so tego sprzed ciazy. Do 70-85u' maja najczesciej, ale do 120u tez moze byc, ale nie stale.
- skurcze a porod-maja byc regularne, czyli nie raz co 15, 7, 10, 13min, tylko REGULARNE i nie rzadziej niz co 10min po obserwacji minimum 2 godz, czyli jesli obserwujemy sie 2 godziny, skurcze sa regularne to mozna rozwazac wyjazd na porodowke. Pisze rozwazac, bo przy pierwszym porodzie I okres moze trwac dlugo i niekoniecznie trzeba ten czas apedzic na porodowce. Juz kiedys o tym pisalam...
-usg, a wymiary- tezjuz pisalam ze to sa pomiary szacunkowe. Poza tym rozne usg maja wgrane rozne programy obliczajace mase, jedne mniej inne zupelnie niedokladne. Nie ma sie co stresowac jak wyjdzie ze mamy dziecko mniejsze czy wieksze od tego jakie rzeczywiscie mamy nawet jesli to jest roznica kilku tyg, najwazniejsze zeby przybieralo na wadze przy regularnych pomiarach
- mozna sprobowac zmienic polozenie dziecka, biodra musza byc wyzej od klatki w pozycji kolankowo lokciowej, czyli tylek w powietrzu, glowa i ramiona na podlodze, jak ktos ma kondycje to tylek na kanapie, a glowa na podlodze(jak znajde fotke to podesle o co mi chodzi bo nie wiem czy jasno pisze), 2x dziennie po 10min
Mamutek- torba.... hmmm.... zapytaj mnie w przyszlym tygodniu
ja wyszlam dzis o 11 z domu i wrocilam o 17.30 jak doszlam na ktg (ok) to jeszcze posiedzialam u dziewczyn, jeden z naszych dr stwierdzil ze przyjde na ostatnia chwile do porodu, ze to widac(nie wiem po czym, ale nie mam nic przeciwko)
później maz mnie zgarnal i pojechalismy po malego do przedszkola, a pozniej siedzialam u szwagierki na ogrodzie, w krotkim rekawku, tak bylo cieplo piekny dzien. Takze megapozytywny dzien.
w przyszlym tyg wezwe sie za jakies porzadki, wejde w 36tc takze nawet gdyby, to juz nie befzie tak najgorzej, chociaz licze ze te 2 tyg maly wytrzyma. Powolo musze zaczac sie ruszac coraz intensywniej bo nie bede miala sily urodzic:)
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa