BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #860613 przez megi23
Eweelka sprobujemy, jak nie podziala, bedziemy cos innego robic..l

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #860618 przez monis90
może głupie, ale nie moge przestac sie smiać...

Porodówka. Trzeci dzień po porodzie. Mąż najwyraźniej jeszcze pod wpływem pępkowego dzwoni do żony:
- Córciee Cii przynieśli???
- Przynieśli.
- Zjaaadła cośśs??
- Zjadła!!
- A cooo zjadła????
- KU*WA, BARSZCZ!!!

A mój Filipek jest ułozony ponoc tak: głowka w dół, dupka pod lewym żebrem a nogi czuje po prawej stronie wysoko na boku... dziwne ułozenie ale na usg tak wygladało. narysowałabym ale wychodzi mi jakis ufoludek w paincie :P

10 lata 9 miesiąc temu #860622 przez monis90
Stokrotka ty masz na 12 termin? to tak jak ja :) ciekawe który łobuziak Filip czy Ksawery postanowi wyjść szybciej :)

10 lata 9 miesiąc temu #860624 przez igamon
Odnosnie bólu bioder, pewnie to wiecie :laugh:

"W trzydziestym szóstym tygodniu zacznie wydzielać się większa ilość relaksyny – hormonu powodującego rozluźnienie stawów. Rozluźnienie stawów ma za zadanie efektywne powiększenie kanału rodnego i umożliwienie dziecku przyjścia na świat. Skutkiem ubocznym będzie pojawiający się ból stawów biodrowych, spowodowany naciskiem dużej masy na nieco rozluźnione stawy biodrowe. Jeśli doświadczasz silnego bólu bioder, ulgę przynieść ci może masażlub kąpiel w basenie, odciążając stawy biodrowe. Podobnie rozluźnienie licznych stawów w stopach spowodować może powiększenie stopy nawet o numer buta."

10 lata 9 miesiąc temu #860656 przez [email protected]
Igamon z tymi stopami i biodrami to prawda.
Ja chodzę jak kaczka- zdaniem męża :) I chodzę jak leniwiec, cały czas z tyłu za kimś. Sapie, stękam nawet jak siedzę :P
Byliśmy dziś na zakupach, bo przyszła wiosna, a ja niestety nie mam butów. Nawet adaśków na nogo nie włożę. Klapków gumowych na basen nie mogę włożyć. Rozmiar buta powiększył się o jeden rozmiar, a stopy mam jak balerony.
Dziś humor lepszy. Złapałam trochę oddechu na dworze i od razu lepsza energia i więcej optymizmu :)
Pozdrawiam, lecę leżeć i relaksować się z mężem :)

10 lata 9 miesiąc temu #860662 przez Zuza_204
Megi zdrówka Wam życzę
Igamon z tymi biodrami święta racja
monis 90 Fajny ten kawał też nie mogę przestać się śmiać :silly:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #860708 przez Anulka
monis90 napisał:

może głupie, ale nie moge przestac sie smiać...

Porodówka. Trzeci dzień po porodzie. Mąż najwyraźniej jeszcze pod wpływem pępkowego dzwoni do żony:
- Córciee Cii przynieśli???
- Przynieśli.
- Zjaaadła cośśs??
- Zjadła!!
- A cooo zjadła????
- KU*WA, BARSZCZ!!!

A mój Filipek jest ułozony ponoc tak: głowka w dół, dupka pod lewym żebrem a nogi czuje po prawej stronie wysoko na boku... dziwne ułozenie ale na usg tak wygladało. narysowałabym ale wychodzi mi jakis ufoludek w paincie :P

Monis90 :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: ja też siedzę i kwiczę ze śmiechu :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

10 lata 9 miesiąc temu #860714 przez pomelo

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Igamon mnie właśnie tak biodra nawalają a jeszcze 35 nie skończyłam. Najgorsze, że w nocy mnie bolą i spać nie dają. Dziś kolejna nieprzespana noc. ech :/

A z miłych wiadomości to mój brat cioteczny (syn brata mojej mamy) pochwalił mi się dziś dwiema kreskami na teście :D Rodzinka mi się rozrasta :D Mój Króliczek będzie miał braciszka albo siostrzyczkę do zabawy :D
Oby wszystko dobrze się poukładało, bo to dopiero 6 tydzień.

Trzymajcie się mamuśki, wszystkie razem i każda z osobna!

10 lata 9 miesiąc temu #860732 przez tolad662
Monis też się uśmiałam :D NieMaz też :D

10 lata 9 miesiąc temu #860753 przez Ewelkaa
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 9 miesiąc temu #860870 przez [email protected]
:) Mój mąż wczoraj zdał sobie sprawę, że już tak mało czasu zostało, że przyszykował mi torby do szpitala :P Ja się jakoś ociągałam przez te ostatnie nastroje. Musiał wziąć sprawy w swoje ręce. Cieszę się. Lece za chwilę układać rzeczy, prać ostatnie rzeczy. Mam chyba wszystko, ale muszę posprawdzać moje listy i zostawić wytyczne.
Noc miałam złą. Zgaga mi dokuczała mimo leków, nie mogłam znaleźć sobie miejsca przez te bóle bioder.
Czuję się dziś chora. Mam jakieś problemy żołądkowe.
Dzień planuję spędzić w dresach w domu i zająć się małymi porządkami :)
Pozdrawiam ciepło

10 lata 9 miesiąc temu #860883 przez Asia K
witam niedzielnie :)
Kawał niezły :D

Megi - przekazalam zaraz po smsm od ciebie :)

Mąż wlasnie chrapie obok , synus bawi sie z kuzynkami , a ja sie nuuuuuudzeeeeeeeeeee :S

10 lata 9 miesiąc temu #860895 przez tolad662
Ja niestety też się nudzę ;/
Poprasowałam ostatnią partię ciuszków, przepakowałam torbę, nawet zamontowaliśmy karuzelę na lóżeczko, którą dostałam w piątek. Za oknem lekki deszcz... kiepski weekend.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #860912 przez Aga77
Cześć dziewczyny witam się niedzielnie

U nas pogoda deszczowa leje od rana a wczoraj tak śliczna pogoda że z krótkim rękawkiem można było chodzić a dziś ..... :(

Ja dziś się źle czuję gdybym była po terminie to myślałam bym że to już dół brzucha bardzo mnie boli także odpoczywam ;)

Wszystkim tym które mają chore dzieci życzę dużo dużo zdrówka :kiss:

Dziewczyny macie wyznaczone terminy to się cieszcie ja wolałabym wiedzieć kiedy to nastąpi niż czekać ;)

A co do pytań ludzi to mnie najbardziej rozbraja jak ktoś mnie pyta czy na pewno mam jedno bo może się pomylili ....ach szkoda gadać :huh:

Miłej niedzieli :)

10 lata 9 miesiąc temu #860923 przez megi23
Witamy niedzielnie , u nas dzis słonko bylo, teraz coś sie chmurzy, o nudach to wy nie mówcie, gdyby nie wifi w szpitalu, to bym umarla z nudów hehe.. dobrze ze ja mam torby spakowane do szpitala dawno , tyle dobrego..dobrze, ze , mnie nikt nie pyta o malego hehe.. milej niedzieli :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka