- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
U nas pogoda nie najgorsza. Trochę ponuro, ale ciepło i nie pada. Ja po kościele i niewielkich zakupach leżę. Kondycja naprawdę słaba
Straszną mam kolkę od rana, normalnie jak by mnie ktoś napompował. Znacie jakieś lekarstwo?
I jeszcze jedno: "to nasza ostatnia niedziela..." w dwupaku
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Renata a Ty jesteś??? odezwij się
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Zuza - jeszcze chwila i wszystkie się rozpakujemy Tobie też już niewiele zostało.
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja po nasiadówce bo goście byli pojechali mam tak nogi popuchnięte ze ich nie poznaje ja chce już moje nogi te normalne mały rebeluje , w nocy czadu dawał az mnie bolało nie wiem co on tam wyprawia miejsca mu mało chyba
ale już niedługo ciesze się i codziennie powtarzam ze niedługo się zobaczymy z maluszkiem
jednak dla takich chwil warto mieć te wszystkie dolegliwości ciążowe jak dziś oglądałam na fb filmik o czworaczkach to już nie mogę się doczekać tego szkraba o właśnie daje o sobie znac
a co do pogody to lipa pada chłodno a wczoraj na krótki rękaw spacerowałam mielismy 26 stopni w słońcu a dziś 8 tylko
a biodra i cały dół to mnie tak bolą ze co troche się w nocy budze mały chyba ma główke nisko bo tak uciska ze chodze jak kaczka dziwaczka
miłego wieczoru kobietki
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
bajecznie, trzeba do denta sie wybrac
poza tym wyjątkowo db sie czuje
no moze poza kroczem, boli przy chodzeniu tak, ze wole wcale się nie ruszac...
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ta myśl zmobilizowała mnie i właśnie skończyłam pakowanie torby! Wzięłam od mamy większą (serio jest ogromna ) i spakowałam prawie wszystko - jeszcze kilka rzeczy do dorzucenia przed wyjściem. Teraz mogę spać spokojnie!
Ja też dziś skurcz za skurczem, nie bolesne ale pojawia się ich kilka na godzinę, nieregularnie. Mały coraz bliżej. Powiem szczerze, że zaczynam się bać. Kończy się pewien etap do którego się w pewnym sensie przyzwyczaiłam, mimo, że marudzę to ciążę już znam i czuję się w tym etapie bezpiecznie. A tu dwa kolejne się zbliżają i dwie wielkie niewiadome. Poród i rodzicielstwo. Póki co martwię się, że wpadnę w panikę jak się zacznie. NA PEWNO wpadnę w panikę!!! AAAaaaAAA
Przepraszam jeśli moja wypowiedź którąś również wystraszy ale nie mam się komu wyżalić, bo mój facet kwituje to: jesteś dzielna poradzisz sobie. Nie za bardzo dając mi możliwość wygadania się..
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Tolad przede wszystkim bardzo Ci dziękuję za to wszystko co napisałaś o cc! Własnie to potrzebowalam usłyszeć :*
Igamon dzięki za wsparcie merytoryczne, ale na tą chwilę postanowiłam już niczego się nie dowiwadywać, nie dopytywac i nie czytać. Chyba zmęczyłam się już tematem...Tyle się nawiedziałam o sn i co mi z tego. Z cc co ma byc to będzie. Luzuje
Margolec ja dokładnie takie bóle jak Ty mam od już od jakiś 2 tygodni. Byłam ostatnio na kontroli i u mnie wszystko pozamykane, cisza i głucho, więc chyba to oznacza, że zaczyna się akcja tylko po prostu ciało się przygotowuje. Brzuch momentami mam jak kamień, a w nocy silne bóle w podbrzuszu jak na okres. Przynajmniej u mnie nie zwiastuje to wcześniejszego porodu, ale oczywiście wypytaj swojego lekarza czy wszystko ok!
A mi niedziela upłyneła na miłym spacrowaniu z mężem i teściową. Odwiedziliśmy zabytkowy skansen w sąsiednim mieście, pospacerowaliśmy po ryneczku i poszliśmy na pizze U nas to przedostatnia ostatnia niedziela Aż trudno uwierzyc, że za 2 tygodnie zmieni się całe moje życie
Buziaki i do jutra
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ehh nie mam weny pisac, zajrze jutro.
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja dzis mialam masakre. do 18 w szkole. a przed szkolą taki ból z boku po lewej mnie złapał jakbym kolke miala wiecie jak sie biegnie albo b. szybko idzie to łapie kolka z boku brzucha. to wlasnie mialam taki bol tylko ze nawet jak siedziałam stałam, nie ruszałam sie, i dopiero po jakis 10 minutach przeszło.
ciekawe co to było...
pomelo- ja tez mam takie mysli jak ty. niby bym juz chciala mieć maluszka w ramionach i zeby ta ciąża juz sie skonczyla bo juz jestem tym zmeczona a z drugiej strony sie strasznie boje i jakby sie zaczelo to chyba bym ze strachu narobiła w gacie...
swoją drogą moze ten objaw czyszczenia sie samoistnie organizmu przed porodem ma cos wspolnego ze sraniem ze strachu hehe
wczoraj jak męzowi powiedzialam ze zostalo rowno 3 tygodnie do terminu to stweirdzil ze to tak jakby 3 dni zostały bo tak nam przez ostatnie kilka lat szybko czas leci. w kółko jest weekend, a jak poniedzialek sie zacznie to juz zaraz piątek, miesiac za miesiącem zapieprza i rok za rokiem... dopiero co skonczylam liceum, dopiero co skonczylam studia dopiero co za mąż wyszłam a teraz juz koniec ciąży! wtf. nie ogarniam tego czasu.
w kazdym razie zostało nam tyci tyci ostatnie proste i bedziemy juz tulic nasze wytęsknione i wyczekane skarbeczki.
tez tak macie ze nie mozecie wytrzymac jak mowicie o tym maluszku z brzucha? ja jak zaczynam o nim mowic jak go kocham to nie potrafie znaleźć odpowiednich słow i sie rozklejam nie potrafie opisac jak go kocham tak bardzo bardzo ze brak mi słow
buziaki i dobrej nocy moje kochane :*
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zaraz ide na badania, musialam wstac wczesniej, chlopaki jeszcze w lozku, czekam az sie wygramola, bo razem jedziemy. Zrobie malemu bad krwi bo blady, since pod oczami... szkoda gadac.
w kazdym razie wyjmujac skierowajie rzucilam okiem na zapis ktg, na ktorym bylam w pt.
I tu odnosnie tetnanu ciezarnych- lezalam, cisnienie na okraglo110/70 a tetno mialam 85-120u, (czyli w normie,) a wydawało by sie ze wysokie to tak dla pocieszenia dla tych co sie swoim stresuja:)
W sr wizyta i cos czuje ze mi powie, ze rozwarcie wieksze....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
wczoraj stwierdzilam, ze juz mam dosyc brzucha, nadal utrzymuje ze ta ciaza niespecjalnie mnie cieszy, poza momentami wariacji juniora w brzuchu
ale dosyc biadolenia, mam nadzieje ze wninne rejony Polski dotarlo choc odroninke słoneczka i obudzilyscie sie z lepszym nastawieniem ode mnie
zeho serdecznie Wam zycze