BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #859151 przez tweety
Kurde dziewczyny, kiedy wreszcie urodzimy? Juz taka jestem zmeczona. Ledwo chodzę przez bol plecow, nie moge przytulac malucha bo obija sie o wielki brzuch, jestem taka malo samodzielna. I juz chce wiedziec ze moj Adas jest zupelnie zdrowy!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #859157 przez angela_216
Dzięki Zuza za odpowiedzi. Chyba mi tez ta ciąża mądrość odbiera, bo nie mogę tego skumać :angry: ale ten urząd skarbowy i zaświadczenie z pracy to u niego tylko za ten czas co jest zatrudniony czyli od listopada 2013?

10 lata 9 miesiąc temu #859163 przez mila
tweety mam to samo chciałabym żeby te tyg przyspieszyły nie daje rady po woli po prostu nawet chodzic nie mogę ta moja noga mam takie nerwy nawet pospacerowc się nie da

mój brzuch tez nisko czuje jak siedze ze opiera mi się na udach marze o końcówce i o powrocie do normalności
i tak co dzien zerkam na kalendarz :) :( kiedy żeby chociaż 38 tyd. już był
a u nas nie ma Tesco,ale biedronka tak
kurcze przecież ja nawet nie mam siły łazic po sklepach dziś trochę przeszłąm i skutki są opłakane najlepiej to na allegro pozamawiam i już

10 lata 9 miesiąc temu #859185 przez tweety
Mila, chyba mamy ten sam termin ;)

No ja to sie nie ruszam, na spacer z dzieckiem nie mam sily bo przysiegam ze jak wyjde to juz nie wrócę

Dzisiaj naszykowalam rzeczy dla dzidzido szpitala, wzielam do reki czapeczke Kacperka ze szpitala i cholercia nie moge uwierzyc zd byl takimaly i jak ja w rece takie alenstwo teraz wezme.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #859186 przez Ewelkaa
tweety mam to samo, chcę już przytulić Zosię i, żeby mi powiedzieli, że jest zdrowa, że nie ma żadnych zmian w mózgu. Każdy kolejny dzień oczekiwania jest dla mnie nie do zniesienia :(
Nie możesz uwierzyć, że Twój Kacperek była taki mały, a mój Adaś kończy jutro 8 lat, normalnie nie wierzę :)

mila ja też już nie mam siły na chodzenie po sklepach, dziś się wybrałam, zanim poszłam po młodego do szkoły i to był chyba ostatni raz.

10 lata 9 miesiąc temu #859196 przez mila
tweety i ewelka wy macie już doświadczenie jaki rozmiar tych ubranek wziąć do szpitala czy jak dziecko bedzie większe ok 4 kg to wejdzie w rozmiar 56 czy raczej 62 mam dylemat

10 lata 9 miesiąc temu #859206 przez Zuza_204
Angel zaświadczenie z US niech weźmie za 2012r, a zaświadczenie z pracy o dochodach netto za grudzień 2013r. I nie martw się moi klienci jak przychodzą i im to tłumaczę to też nie wiedzą co do nich mówię. Spokojnie ogarniesz temat :) Po za tym jeszcze raz "miłe" Panie w urzędzie Ci wszystko też powiedzą i wytłumaczą jak będziesz na miejscu.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu #859208 przez Zuza_204
A ja też mam mały dylemat jeśli urodzę w Warszawie to dziecko muszę zgłosić w USC w Warszawie tak? Nie u siebie w mieście? Bo jeszcze niedawno byłam tego pewna ale gdzieś w internecie doczytałam, że tam gdzie rodzice są zameldowani :ohmy: i trochę mnie to zdziwiło

10 lata 9 miesiąc temu #859212 przez Aga77
Tola słyszałam o tym i zastanawiam się ile w tym prawdy. Chociaż moja koleżanka urodziła córeczkę z taką czupryną że szok nigdy nie widziałam takich długich włosów u noworodka a nigdy nie miała zgagi mówi że jadła kebaby

igamon dziękuję za info :) jesteś kochana my Cię męczymy a Ty dzielnie na wszystko odpowiadasz :kiss:

Mi też ucina wiadomości po prawej stronie :huh: zmieniłam rozdzielczość i nic się nie zmieniło :(

Dziewczyny to tak samo jak u mnie brzuch się obniżył i czuję się jak bym miała kamienie na dole ;) nie boję się porodu i bólu chcę tylko aby wszystko było w porządku i żebym mogła tulić swojego maluszka :kiss:

Wczoraj pojechałam do Urzędu Skarbowego i wykupiłam parking ale okazało się że mniej czasu mi to zajęło i zostało na bilecie ponad 30 min i pomyślałam sobie pomogę komuś i dam mu bilet no ale nikogo nie było zanim odjechałam później opowiadam o tym mężowi a on mówi że na każdym bilecie z parkingu wpisuje się numer rejestracyjny i nikt inny nie może go użyć dobrze że ja się nie wychyliłam z tym biletem Porażka mózgu wracaj !!!!

Miłej i spokojnej nocki dziewczyny :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #859224 przez Ewelkaa
mila już kiedyś pisałam, że w programie Kasi Bosackiej O Matko! Jeannette Kalyta mówiła, że każdy noworodek wejdzie w rozmiar 56 i żeby taki rozmiar brać do szpitala. Ja sama nie mam doświadczenia co do wielkości dzieci, młody ważył 3470, więc był książkowy :) A teraz Zosia będzie miała 3kg i mam nadzieję, że nie będą na niej zbytnio wisiały te ubranka na 56 :)

Aga77 dziwne macie z tym nr rejestracyjnym na bilecie, u nas tak nie ma :)

10 lata 9 miesiąc temu #859232 przez 100krootka
tolad662 to dwupaki dają radę póki co, a potem się zacznie…
Italia ja za to wstaję siku raz po raz, mogę Ci spokojnie 1-2 wstawania oddać ;p
mila doczytałam – mamy cud!!! A Ty nie przepracowuj się tak!!!

Chyba mi mózg przegrzało, policzki mi płoną :P Kurcze, mąż jeszcze z pracy nie wrócił, on czwartki ma takie dluuuugaśne,a ja ciągle nie mogę się do tego przyzwyczaić.

Czuje któraś z Was takie rozpieranie jakby, promieniowanie w okolicach pochwy, najlepiej dla mnie to uczucie opisuje stan przy zapaleniu cewki moczowej, tylko innej dziurki dotyczy ???

10 lata 9 miesiąc temu #859246 przez Ewelkaa
100krotka ja mam takie dziwne uczucie rozpierania, jakby mi ktoś pochwę rozciągał, tak sobie myślę, że szyjka się skraca, ale nie wiem.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #859252 przez mila
100krotka medal dla ciebie a tak w ogóle to masz racje człowiek się tak ułazi urobi zamiast lezec i odpocząć ale ja nie umiem usiedzieć na tyłku a potem efekty są

co do tych ubranek to masz rację ewelka wezme i 56 i62 i nie będę kombinować

tez czuje takie bóle

10 lata 9 miesiąc temu #859309 przez Zuza_204
Musimy jakoś dać radę dziewczynki. JA wróciłam do pracy w środę ale czuję, że jest mi już ciężko coraz bardziej sapię przy chodzeniu :( Po za tym mam ostatnio dziwne wizje, że jak pojadę na wizytę to mi powiedzą że mam rodzić sn mojego klocusia ponad 4 kg :/ śni mi się to po nocy. Jeśli ktoś nie chce się smucić niech nie czyta
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu #859323 przez tweety
56 powinno pasować na większość dzieci bo nie chodzi o ciężar tylko długość. Siostra rodziła 4150gram i wchodził w 56 bo miał 53 cm. Ja bym się nastawiala na 56 o tylko coś tam z 62 wziąć

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka