BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #858339 przez tweety
agulka901 napisał:

wyszedl mi bialkomocz, czyli mamy juz zatrucie ciazowe :( ja nie wytrzymam dluzej :(

Agulka co dalej? Trzymaj sie kochana

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #858342 przez agulka901
poniewaz cisnienie nie jest 'az tak wysokie' a utrata bialka nie jest 'az tak wielka' to czekamy...w piatek usg i jak mlody urosnie to w piatek wypis... ja juz bym wolala zeby mnie pocieli... czula bym sie lepiej gdyby mlody byl w inkubatorze bo u mnie wiecznie cos jest nie tak. Dziwne ze nie zwiekszaja mi dawki leku przez to cisnienie, ciagle tylko 2 tabletki. Jak to dobrze ze mlody sie wierci i ze ktg jest ok

10 lata 9 miesiąc temu #858359 przez Ewelkaa
agulka nie martw się, lekarze wiedzą co robią.
pomelo śliczna tapeta

10 lata 9 miesiąc temu #858366 przez Zuza_204
Agulka trzymaj się musi być dobrze
Tolad resztę co napisałam Panie w urzędzie powiedzą Ci jak przyjdziesz do nich bo trzeba oświadczenia i wniosek wziąć od nich i wypełnić oddzielnie Ty i oddzielnie tatuś

10 lata 9 miesiąc temu #858371 przez Asia K
witam sie ja :)

Po wizycie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #858373 przez Aga77
tola dzięki za wyjaśnienia mi w zasadzie chodziło o macierzyński bo na to jest 14 dni ;)
U nas po porodzie wyznaczają ci wizytę do Urzędu Stanu Cywilnego i tam jedziesz zgłaszasz dziecko i oni wysyłają zgłoszenie o nadaniu numeru pesel a tatuś chyba może zgłosić wszystko u siebie musisz się dowiedzieć :ohmy:

Asia nie mam pojęcia co to jest :( ale trzymam kciuki żeby było wszystko ok :)

10 lata 9 miesiąc temu #858383 przez tolad662
Aga to ja na dodatkowy wzielam druki stąd
40tygodni.pl/Wzor-wniosku-o-urlop-macier...80-procent,94453,2,0
a na podstawowy macierzynski na fejsie Ci wyśle bo tu mi wejść nie chce.
Już z tym PESELem doczytałam, dzięki :)

Asia a nie CRP? bo jak wpisuje w google to co napisałaś to nic nie ma ;/

10 lata 9 miesiąc temu #858389 przez Zuza_204
Asia te tabletki to na zaburzenia rytmu serca są
a te badanie to pierwszy raz słyszę o tym kochana trzymaj się

10 lata 9 miesiąc temu #858391 przez Margolec
Asia K na pewno chodzi o CRP czyli czynnik krwi które jeżeli jest podwyższony świadczy o infekcji bakteryjnej. A isoptin to nie mam pojęcia co to jest. Moja Mała miała tętno do 195/min i stąd była diagnozowana w kierunku wad serca, ale w efekcie wszystkie zostały wykluczone

Renatka nie martw się wywoływaniem na zapas. To dopiero 38tc. Moja znajoma teraz była 12 dni po terminie i dopiero wtedy chcieli je wywołać ale nie zdążyli, bo zaczęło się samo. Mi też planowali wywołać pierwszy poród 8dni po terminie, ale też nie zdążyli bo siódmego dnia samo się zaczęło. Coś mi się wydaje że co raz rzadziej garną się do wywoływania porodów. Wolą poczekać. Ja osobiście chyba bym jednak wolała wywołanie niż czekanie w nieskończoność, ale opinie są różne

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #858392 przez Aga77
Jeśli to jest CRP to po tym badaniu mogą stwierdzić czy jest stan zapalny w organizmie ;)

Dzięki Tola za wnioski :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #858395 przez Asia K
A jesli mam stan zapalny to co dalej?

Margolec - ale jak ?Bylas w szpitalu i tam diagnozowali?

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #858400 przez Margolec
Asia K to były podejrzenia na samym początku. Miałam robione specjalistyczne USG i test PAPA - taki z krwi, ale ten drugi to miał wady genetyczne wykluczyć. Później ok 25tc robiliśmy echo serca Małej - to podczas kolejnego USG. Robiliśmy je u "boga" USG i żeśmy się spłukali do granic - jedna wizyta 260zł. Ale spokój był bezcenny
Ale z tego co wiem podwyższone tętno u dziecka może być rzeczywiście skutkiem infekcji matki. Zobacz jaki wyjdzie wynik CRP, jak bardzo powyżej normy to znaczy że infekcje masz. A jak masz infekcje to dostaniesz antybiotyki, CIę wyleczą i w razie konieczności zrobią cc i luzik. Się nie martw na zapas. Grunt, że szybka reakcja jest

10 lata 9 miesiąc temu #858428 przez GabiSBB
Dziewczyny co jest z Anulką? Dawno jej nie było!

Margolec nie wiem czy mały jest obrócony, ale czuje mocne prężenie się pod żebrami więc podejrxewam ,że to nożki prostuje no i jak ma czkawkę to czuję ją na dole. Ale mam już stronkę z ćwiczeniami jak zmusić małego do obrotu więc jak na piątkowej wizycie wyjdzie, że nadal się leni to mu mamuśka pomoże ;)

Miałam dziś wizytę u dentysty i znowu borowanie i znowu byłam twarda :D Trenuje przed porodem ;)

Do US nie zdążyłam bo otwarte do 15:00 wrrr, a ja się zamuliłam na zakupach w Biedronce ;)

Jutro idę na masaż dla ciężarnej mmmmmmm, już się nie doczekam :D

AsiaK i Agulka
trzymajcie się dzielnie! Wszystko będzie dobrze!

Pomelo i Salonka jeszcze tylko troszkę i wszelkie dolegliwości miną....w ich miejsce pojawią sie spękane sutki, bolące szwy i obkurczająca się macica ;) heheheheheh ;) Tak czy inaczej przez następnych kilka tygodni będzie przesrane, więc musimy być dzielne i wierzyć w to, że to wszystko ma sens i warto tak cierpieć dla naszych dzieciaczków! Pomyślcie o tych małych rączkach, uśmiechach bezzębnych i bezgranicznym zaufaniu w oczkach :) Warto nie? :)

10 lata 9 miesiąc temu #858436 przez tweety
Gabi, patrze na mojego synka i mowie -WARTO!

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #858439 przez Ewelkaa
Asia nie mam pojęcia o tym leku, ale już Ci dziewczyny pisały na co jest. Zrób Jutro koniecznie to crp i będzie ok. Czas u Ciebie na odpoczynek kobieto :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka