- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- angela_216
- Wylogowany
- gaworzenie
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Za półtorej godziny mam tą wygraną rozmowę z położną, więc jak coś to wiecie, piszcie a ja będę ją męczyc Wiem, że mamy tu swoją Igamon, której pomoc i wiedza są nieocenione ale skoro już i tak wygrałam tą rozmowę to pomęczę trochę babeczkę
Mila super tą pościel zamówiłaś! Warto poczekać
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Gabi a tą rozmowe to masz on-line czy jak? na chwile obecną żadne pytanie nie przychodzi mi do głowy ale moze byś pozniej nam napisala o co pytalas i jakie były odpowiedzi. oczywiscie tylko jesli bedziesz chciala... tak sobie pomyslalam. bo wiesz... czasami o czyms nawet nie pomyslisz a ktos inny o tym pomysli i sie okazuje to sprawą bardzo istotna.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja nie mam pomysłu na pytania
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ewelka a jak u Ciebie?
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
Okropnie dużo chorób i przeziębien wśród nas ja też mam znowu zawalone zatoki i mam nadzieję że do porodu wydobrzeje. Zdrówka dla wszystkich choraskow
Byłam dzisiaj na ktg i usg. Położna ostrzegala ze może być dłużej ale że będę się tak kisić ponad 3.5h to się niespodziewalam wyszłam wymeczona, z odciskami na tyłku. Córka jest kruszonką jak na razie. Dzisiaj oszacowano ją na 2800g. Od ostatniego usg przybrała ok 900g a to było z 6tym temu. I gin powiedziała że w 3.5kg powinniśmy się zamknąć. Na szczęście płyn i przepływy w normie, więc mam się nie przejmować. Nie badała mnie, więc nie wiem jak tam szyjka..następna kontrola za tydzień. Mam nadzieję że ostatnia a z miłych rzeczy gin powiedziała że na ostatnie dwa tygodnie mam trochę odpuścić z dietą i sobie dogodzić..ucieszyłam się niemiłosiernie i podjadam od powrotu ze szpitala
A dziecię cały czas bezimienne..chyba teraz jestem najbliżej Jadwigi (Jadwisi). Jak ja zobaczę to mam nadzieję że mi powie jak chcę się nazywac
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Było bardzo sympatycznie! Dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy, ciekawych dla mnie
Po pierwsze ta pani to była psycholog-doula nie położna więc raczej rozmowa kręciła się wokół psychologii porodu, ale dla mnie fajnie, bo ja lubię takie tematy Z bardzo ciekawych rzeczy to podpowiedziała mi 4 sprawy, które na pewno zastosuję, a przynajmniej 3 na pewno zastosuję
1. Spisać sobie na kartce co pomaga mi odzyskać dobry nastrój, co sprawia że jest mi lepiej jak np. boli mnie głowa albo jest mi źle (tak na co dzień), co zazwyczaj robię jak chce, aby było mi dobrze Zapamiętać to sobie i starać się to robić lub wrócić do tego myślami w momentach kryzysu, w momentach gdy będzie bardzo bolało. Przypominać sobie o tym, co sprawia mi radość i wprowadza w lepszy nastrój, uśmierza ból.
2. Spisać na kartce mantry, które teraz mi pomagają i którymi faszeruje mój umysł Tą karteczkę dać mężowi, żeby w trakcie porodu gdy widzi że mam kryzys, żeby mi je czytał i powtarzał (GENIALNE!)
3. Mimo całego mojego pozytywnego nastawienia pozwolić swojej głowie na stworzenie czarnych scenariuszy przy czym z założeniem, że ostatecznie i tak wszystko dobrze się kończy czyli rodzę Franka Chodzi o to, że jeśli cokolwiek w trakcie porodu bardzo mnie zaskoczy, sprawi że stracę grunt pod nogami, to żebym gdzieś tam w głowie też była na to przygotowana i wiedziała, że mimo że sprawy przybrały negatywny obrót to i tak wszystko dobrze się skończy i żebym nie spanikowała.
4. Zapytałam o te leki homeopatyczne, które podała Igamon i niestety nie ma na ich temat zdania ponieważ nie zna nikogo kto by je stosował, ale potwierdziła, że napar z liści malin to świetna sprawa na ukrwienie macicy a co za tym idzie latwiejszy poród, podobnie tabletki z wiesiołka stosowane dopochwowo od 2 tygodni przed porodem - pomagają na rozwarcie szyjki macicy. Ponadto oczywiście słynny masaż do którego ja nadal nie mogę się zabrać!
Podsumowując - fajna i przyjemna rozmowa, która znowu nakręciła mnie pozytywnie!
Miłego wieczorku :*
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
Gabi, to w temacie dzisiejszego twojego spotkania.. chyba nie czułam się komfortowo w obecności obcego mężczyzny..
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
A ja pierdyknęłam wszystkim i poszłam sobie na spacer! Przy okazji odebrałam awizo z poczty i kupiłam w sklepie EKO liście mięty. Zamówiłam też sobie liście malin na ostatnie 2 tygodnie (jesli nic się do tego czasu nie wydarzy ).
Dziewczyny ale ze mnie kloc! Kolejny dowód na głupotę ciążową! Możecie mi powiecie na ch... mi liście mięty???? Chciałam kupić liście pokrzywy bo uzupełniają żelazo, a ja durna kupiłam liście mięty, jeszcze pochwaliłam sie mamie, że kupilam no i oczywiście Wam. Chciałam je przed chwilą zaparzyć i myślę, mmmm ale ta pokrzywa pachnie miętą! Patrze na pudełko i... eh! Kloc nad klocami! Pisze jak byk, sama powtórzyłam to z 5 razy ale dopiero zapach otrzeźwił mój umysł! Ja chcę mój stary mózg!!!!
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Jak Ci zabraknie tej insliny, to chyba bedziesz musiala sobie zalatwic recepte, bo do porodu raczej powinnas brac.