- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Pas to nie jest zbyt dobry pomysł, bo tak naprawdę nic nie pomaga a jedynie trzyma brzuch, a gdy ściągniesz pas to brzuch wypłynie tak czy inaczej. Najlepsze są...ćwiczenia. Już od 4 dnia po porodzie naturalnym można wykonywać niewielkie brzuszki tzn. nogi ugięte w kolanach, ręce wzdłuż tułowia, podnosimy tułów na kilka centymetrów i wytrzymujemy kilka sekund na wydechu. W ten sposób wzmacniamy mięśnie brzucha, który zaczyna wracać do formy. Oczywiście ćwiczenia te wykonywać można pod warunkiem, że wszystko jest ok.
Mam nadzieję, że dziś macie lepsze humory. Przegoncie wreszcie te muchy z nosa i smutki precz, pomyślcie jak nie wiele nam zostało i jak będzie cudnie jak przez całą wiosnę i lato będziemy chodzić na spacerki z naszymi maleństwami!! To jest mega podbudowujące A poród? Trzeba przeżyć, bo to jedyny sposób żeby spotkać się z maleństwem. Dla niego to też jest wielkie przeżycie, a jako odpowiedzialna mama zadbam o to, żeby przeżył jak najmniejszy stres
Dość użalania się nad sobą, dość czarnych myśli! Jesteśmy silne, jesteśmy piękne, jesteśmy prawdziwymi kobietami i kto jak nie my da sobie radę!!??
Pozytywnego dnia mamuśki :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
W skrócie:
Megi kuruj się bo u Was to faktycznie jakaś wylęgarnia tych chorób
Margolec mój tez już niżej ale póki co nie rodzę. Może u niektórych po prostu tak jest że obniża się szybciej.
Pogoda do dupy znowu ;/ przed snem jakieś skurcze lekkie miałam ale zasnełam więc ok siedze i czekam na paczkę od mamy. Zapakowała jakieś smakołyki i rzeczy dla wnusia- smakołyków bardziej nie moge się doczekać
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Byłam wczoraj u ginka. Zrobił USG. Synek waży między 3050 a 3200 gram.Także urósł i jak to pan doktor stwierdził... prawdopodobnie będzie ważył podobnie jak Celina czyli koło 3400 gram. Przepływy, mózg, serce, nerki, żołądek, pęcherz, pępowina i łożysko... wsio OK
Tylko chyba zmierzeniem małego ciężko mu było bo wyszedł mu z pomiarów 36tc, tak jak miesiąc temu. Nawet się trochę wkurzał przy mierzeniu
A z rewelacji. Szyjka krótka ok 2cm, rozwarcie na 1,5 palca jak to pan doktor powiedział. I kazał mi się obserwować, bo poród może zacząć się w każdej chwili o czym świadczy m.in. mała ilość wód płodowych.
Ale ja jak to ja wiem swoje. Nie nastawiam się na poród przed terminem,mimo, że ginek dał mi zwolnienie tylko na tydzień. OPTYMISTA
W ogóle kazał mi się zważyć, a ja od razu gacie w dół i na samolot... Nic nie powiedział. Przeszedł do badania
Mój ginek na hemoroidy poleca lek bez recepty CYCLO 3 FORT
bezrecepty.doz.pl/produkty/p4597-Cyclo_3..._Em70CFazHtAodAXsAmQ
Wiecie co? Zapomniałam zapytać go o to badanie na paciorkowca. To gdzie robi się wymaz z pochwy i okolic odbytu. No i jestem bez tego badania. Co teraz??? Może nie jest ono konieczne?
Jutro idę na pierwszy zapis KTG, to może zapytam tego lekarza co będę z nim zapis konsultować czy by mi nie zrobił?
KURDE Sama już nie wiem. Jak byłam z Celiną w ciąży to miałam to badanie i było ok.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Tolad ja mam w lodówce jeszcze serniczek i orzechowca z niedzielnych urodzin i kręcę się wkoło tej lodówki i kręcę ale w końcu chyba zaraz pęknę Smakołyki to jest teraz coś co uwielbiam najbardziej
Renata koniecznie upomnij się o to badanie! Ono jest bardzo ważne dla dzidzi! Tobie nic te paciorkowce nie zrobią, a jeśli zarazisz nimi dzieciątko w trakcie sn to może być nieciekawie U nas w szpitalu przy przyjęciu do porodu odrazu pytaja o wynik tego badania, więc Twój lekarz najwidoczniej musiał o tym zapomnieć! Upomnij się bo to jest bardzo wazne!
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
Oto mój wielgachny brzuchol
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tolad, wracając do Twojego pytania, to moja koleżanka pytała o wskazania lekarkę, u której byłyśmy na połówkowym(lekarka z Karowej) i ona mówiła, że swoje pacjentki kieruje do cc kiedy waga dziecka wychodzi jej powyżej 4 kg. Mi z kolei z tego co kojarzę mówił to samo lekarz, do którego chodzę na usg(też Karowa). Tylko nie wiem czy dotyczy to pierworódek, czy ogólnie, czy mierzą kobietę itd. Bo np. u mnie w szpitalu powiatowym to niby duża waga dziecka jest wskazaniem, ale porównują ją do wymiarów matki.
Renata, nam na szkole rodzenia mówili, żeby pod koniec ciąży gnębić swojego lekarza o wymaz bo niektórzy o tym zapominają a to bardzo ważne badanie. Zadzwoń może do swojego gina bo jak Ci się jednak trafi rodzić wcześniej niż będziesz miała wizytę, to odpukać może być niedobrze.
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
RENATA brak wyniku=wynik dodatni, takze jak Ci nie zrobi, to i tak dostaniesz antybiotyk. Chyba zapomniał....na wynik czeka sie kilka dni, wiec chyba musisz go zgwałcic w tym temacie
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Agulka no tak, sama sytuacja powoduje zle samopoczucie to i dobre jedzonko humoru tak nie poprawia ale bądz dobrej mysli. Najważniejsze że mają Cię na oku i monitorują sytuacje. Jak tylko będziesz mogła malenstwo wziąść w ramiona zapomnisz o tym co przeszłaś
Margolec może zmniejsz rozmiar zdjęcia? Ja zmniejszam w zwykłym paincie.
Italia no wlaśnie kurde wymiary moje mogły by wskazywać że dam rade ale podpytam mojej co ona na to. A jutro też postaram się tej babki na wizycie na Karowej dopytać tylko ona wydaje mi się mało komunikatywna
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
U nas lepiej malego raz.naciagalo, ale z goraczka u malego.walczylam o 5 rano, teraz lepiej bo.dokazuje
Agulka duzo.sily a mlody noech.nie.mysli.wylazic , niech cialka.nabiera
Margolec wspolczuje remontu,.ale juz blizej.niz.dalej ja pozwolilam na remont jak u mamy bede, a malowanoe na wakacje. amy robic
Renata sypaj sie nie.moge sie.foto.Boryska.doczekac ,