- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Coraz ciężej mi się oddycha sapie jakoś dziwnie. A w dole mi tak uciska że czuję jak by miało mi coś się oberwać, nie wiem czy mały tak napiera czy co się dzieje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
- Otrzymane podziękowania: 0
Asia K nie miałam pojęcia że nakładki na sutki mają rozmiary! Kupiłam z Tommee Tippie i mam nadzieję, że będą ok!
Margolec trzymaj się dzielnie i pamiętaj, że remont remontem ale musisz tez na siebie uważac!
Aga77 dokładnie, grunt to dobrze przeszkolić tatusia My już mamy to za sobą, tzn ostatnio poświęciliśmy pół dnia na obgadywanie co mamy w komodzie, gdzie co leży itd. Niby to takie proste, ale jak przychodzi co do czego to czlowiek głupieje zwłaszcza, jeśli samemu sie czegoś nie przygotowywało!
tolad ja zapakowałam body z długim rękawem ale bez nogawek, do tego spodenki takie ala rajtuzki ze stópkami ale nie obcisłe jak rajstopki i kombinezonik, nie za ciepły taki akurat. Do tego kocyk. Ale moja mama stwierdziła, że może byc zimno i żebym wzięła jeszcze jeden kombinezon taki a'la śpiworek. Ochrzaniłam ją, ze to lekka przesadza, żeby ubierać dziecko w body, spodenki, kombinzeon i wkładać go w śpiworek a na to kocyk! Że świruje i zeby mi nie gadała takich rzeczy, bo bredzi! Hehe Zaczyna się
Ewelkaa ja swojemu też ostatnio wyperswadowalam malowanie przedpokoju. Z jednej strony by się przydało, ale z drugiej to już raczej nie jest najlepszy moment na remonty. W każdym razie dla mnie teraz odkurzenie i umycie podłogi jest nie lada wyczynem, a co dopiero ogarnięcie mieszkania po i w trakcie remontu!
Salonka głowa do góry kochana! To już końcówka, wytrzymasz jeszcze troszkę! Każdej z nas jest ciężko, każda z nas z czymś się boryka, nie jesteś sama! Jak Ci smutno to pisz sobie do nas, zawsze któraś pocieszy, poradzi W kupie raźniej
A maść na żylaki to Posterisan, ale właściwie każda maść jest dobra, więc podpytaj też farmaceutę.
Italia gratuluję! Pościel piękna! Ja tez mam szczęście w tego typu konkursach Ale jak to mawiają, żeby wygrać trzeba grać
Agulka ale się cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze, że dzidzia rośnie i dają Wam jeszcze troszkę czasu Pisz częściej co tam słychać!
Mila super, że wszystko ok u Was
Moja znajoma miała "zważone" dziecko na USG na ponad 4500g, dostała skierowanie na cc, a urodziło się nie całe 4000g, także pomyłki to raczej standard w tym temacie
Zuza ja tez mam masakrę z oddychaniem! Sapie jak lokomotywa. Ucisk też czuję i to taki, że nie mogę się czasami wyprostować! Ale...to wszystko jest normalne i trzeba to przeżyć! Jeszcze chwilkę i będzie po wszystkim
Podsyłam Wam bardzo ciekawy artykuł, dla tych które szukują się na poród naturalny. Odnośnie tego jak wiele jest znieść nasze ciało podczas porodu. Bardzo podbudowujące!
czasmamy.blogspot.com/2013/10/porod-ma-znaczenie.html#more
Jutro mam tą rozmowę z położną, więc nadal czekam czy macie jakieś pytania.
No a dziś na ciuchach kupilam sobie 3 bluzeczki na ramiączkach, bo stwierdziłam, że jak przyjdzie wiosna/lato i będę chodzić z małym na spacerki to nie mam bluzek takich żeby szybko wyciągnąć bufet i nakarmić. Oczywiście raczej nie nastawiam się na karmienie np. na przystanku, ale jak się człowiek gdzieś skitra to też lepiej mieć coś wygodnego niż podnosić całego t-shirta i świecić golizną A Wy, myslicie już o garderobie poporodowej w kontekście wygody do karmienia? Czy to już kolejna moja schiza -myślowa hehe
Kupiłam też małemu taki śpieworek jak chciałam! Jasny, w środku groszki, kochany Dałam cale 4 zł - ach te ciuchy
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Pomelo trzymaj się, zrób relaksującą kąpiel i odsapnij. Wszystko się ułoży, a mama niech jedzie przed.
Igamon no to na jakiś czas mnie uspokoiłaś Zobaczymy czego dowiem sie w piątek.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pomyśleć, że sprowadzam kolejnego na ten świat
Ale nie, mój syn będzie inny hihihihi
Oglądam Na Wspólnej i zgodnie z Waszymi radami - idę pod prysznic. I będę tam sterczeć pod ciepłą wodą ile wlezie! A co! Jakbym miała wannę to poleżałabym w wannie... ale nie mam...
A nie - kurcze - mam wannę! Rozmiar 90cm No to się kąpiel szykuje
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a ja sobie obiecałam ze koniec ze smutkami trzeba się jakos trzymać zostało niewiele także myśle ze będzie jakos
"Śmiech to najlepsze lekarstwo na wszelkie smutki świata " i tego się dziewczyny trzymajmy
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mam płytki w łazience :-D jupi! Co prawda nadal myję się w misce lub w zlewie w kuchni,ale jest szansa, że do końca tygodnia uraczę swojej łazienki. Dziś szykuje się dzień pełen wrażeń więc zbieram siły przy zbożowej kawce.
Co do kasy to mam podobny ból. Biorąc pod uwagę o ile już przekroczyliśmy budżet remontowy to może być kiepsko. Mam zakaz kupowania rzeczy dla dziecka, ale spoko już prawie wszystko jest.
Ja nie kupuję żadnych ubrań na po, bo nie mam pojęcia w jakim rozmiarze i nie mam na to sił niestety.
Zastanawiałyście się nad pasem poporodowym? Takim żeby ściskał brzuch, żeby szybciej wracał do normy i żeby lepiej pod ubraniem wyglądał? Przeszło mi przez myśl żeby sobie kupić.
martwię się o ten nisko ułożony brzuch, wizytę u gin mam dopiero za dwa tyg, ale wcześniej mam wizyte u endokrynologa, to poproszę żeby mnie zbadała to może się uspokoję trochę. Zasadniczo chcę urodzić wcześnie, ale kurcze nie w 34tc. Jakbym do 37 dociągnęłam to byłabym zadowolona i myślę, że Mała też by była bezpieczna. Niestety nie mogę przystopować teraz. Muszę jak najwięcej zrobić na studia, (pracę mgstr sobie odpuściłam na razie niestety), dokończyć ten remont i mogę rodzić.
W przyszłym tyg postanowiłam spakować torbę. Jak już tyle kurzu nie będzie wszędzie.
No to się rozpisałam. Miłego dnia ciężarówki!
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Margolec - współczuje ci Kochana . Dbaj o siebie bo przeciez jeszcze za wczesnie na poród
Igamon - jak dobrze ze cie tu mamy
Salonka - tak jak Gabi napisała - mi pomogła maść Posterisan
Pomelo - Ho do mnie to cie przytule , wyplakasz sie i będzie ci lepiej
Ooooo Zuza dobrze gada "on nie mial racji "
Igamon - hehehe mój tez powiedzial , że ja mu przez tel wszystko powiem bo teraz to on zapomni
Ewelka - bedzie dobrze , sama zobaczysz
Megi - zdówka dla Malego
A ja jutro na wizyte - juz zaczynam sr... w galoty po tej wizycie zaczne pakowanie do torby .
Ciekawe czy mi Aske zważy jutro