BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #857129 przez Aga77
Cześć dziewczyny :-)

Od wczorajszego popołudnia nie zaglądałam i proszę produkcja postów idzie pełną parą :side:

Wczoraj torbę spakowałam i dodałam kartkę o muszę jeszcze dopakować w ostatniej chwili ;)

Ja jak najbardziej kupuję pas poporodowy podobno pomaga :) ale kupię już po bo nie wiem jaki rozmiar ;)

Ja też zapomniałam na wizycie o tym paciorkowcu i muszę do niego pojechać żeby pobrał u nas na wynik czeka się 7 dni dlatego przy najbliższej wizycie mogę nie zdążyć i muszę pojechać jeszcze raz ;)

Agulka będzie dobrze :) :) :)

Dziewczyny ja ostatnio miewam zawroty głowy jem normalnie nawet więcej witaminy biorę a mimo to często robi mi się przed oczami ciemno i kręci w głowie :( Już sama nie wiem czy to normalne ;)

Gabi dzięki za ten tekst pozytywnego myślenia :) bo chyba każdą z nas łapie chandra i najgorsze jest to że raczej nie mamy na to wpływu :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #857136 przez Italia
Tolad, ale o tych wymiarach to u mnie w powiatowym tak robią, a że tak powiem lekarze tu nie cieszą się zbyt dobrą sławą. Jak chcesz to mam wizytę za tydzień to dopytam swojej gin. A Ty do Prządki chodzisz, tak?
Apropos półmózgów:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aga, ja od ok 2 miesięcy mam czasem tak, że dopada mnie słabość, tak jakby ciśnienie mi nagle skoczyło i zaczynam mieć duszności. To chyba takie uroki :dry:

10 lata 9 miesiąc temu #857150 przez GabiSBB
Eh hormony ciążowe ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #857154 przez Atenka85
Witam,
Kolejnego niezbyt miłego dnia.
Co do problemów z mężami to ja też miałam kryzys. Leżałam wczoraj chora (przeziębiona i z biegunką) potrzebowałam bezpiecznych medykamentów. Prosiłam go kilka razy, żeby poszedł mi do apteki i zlał mnie. Jeszcze się czepiał, że miałam cały dzień na to żeby iść do apteki. Dodał tylko że sama sobie jestem winna bo zjadłam jakieś badziewie. Tak mnie wku..., że masakra.

Co do badania GBS, to mnie Ginekolog jak pobierała, po wynik kazała się zgłosić wrazie problemów expresem, więc to chyba bardzo ważne.

10 lata 9 miesiąc temu #857164 przez Ewelkaa
Hej Dziewczynki.
Młody ma jakiegoś wirusa na gardle i dalej leży w domu :( Dziś nie ma już gorączki, więc może zaczyna mu przechodzić.
Ja Małżowi zostawiłam wszystko na wyjście w szafce w jednym miejscu, żeby się w torbie nie kisiło :) Wszystko co leży na kombinezonie dla małej jest do zabrania, chyba ogarnie :)
I dostaliśmy wczoraj zwrot podatku z US hurrrrra :) Można poszaleć ;)

Margolec super, że widać już koniec remontu :)
Ja zastanawiałam się na tym pasem, ale jeszcze nie zdecydowałam, po pierwszym porodzie mama kazała mi się zawijać bandażem elastycznym, ale niestety nie mogłam wtedy oddychać i dałam sobie spokój :)

Asia K 3maj się :) Zawsze przed wizytą sra......my w gacie ;)

GabiSBB masz rację, my jesteśmy w stanie przeżyć wszystko, żeby tylko nasze dzieci urodziły się zdrowe!!! Reszta się nie liczy :)
Nie żałuj sobie tych smakołyków, bo jak urodzisz, to będzie dietka :) Wskakuj do lodówki i smacznego, a jak będziesz przeżuwała ten pyszny serniczek, to pomyśl o mnie ;)

agulka901 to dobrze, że tak odwlekają to cc, znaczy, że mały rośnie i dają mu szanse na nabranie masy :) im dłużej jest w Twoim brzuszku, tym lepiej :kiss:

Renata Anna super wieści :) Borysek nie za duży, nie za mały lecz w sam raz :) A z tym pomiarem, to mój też się męczył, już chyba słabo widać przy takich dużych wymiarach.
Wow rozwarcie :ohmy: trzymaj się, to już niedługo :)
Lepiej zapytaj o tego paciorkowca, bo z tego co czytałam jest to bardzo ważne.

10 lata 9 miesiąc temu #857166 przez tolad662
Italia tak do Prządki. U mojej mam w piątek więc będę wiedzieć co i jak.
Gabi każda ma swoje fanaberie, nic nie poradzisz :) ale skoro to Twoja koleżanka to mogła od razu powiedzieć co jej nie pasuje.
Atenka noooo nie przyjemnie się zachował ;/ nie wyobrażam sobie takiego podejścia.
A mój wczoraj znów coś marudził na szpital który wybrałam. Obraziłam sie, powiedziałam że ja tam będę leżeć a on wcale nie musi przyjeżdżać, wściekłam się niesamowicie a co lepsze on wcale nic aż tak zlego nie powiedział.

Nudzi mi się, już nie wiem co mam robić a wysprzątane mam wszystko ;/

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #857203 przez Italia
Tolad, ja u niej byłam ze 2 czy 3 razy, ale właśnie też jakoś nie mogłam wspólnego języka złapać, chociaż babka wydaje się w porządku. Niestety, z ginekologiem jak z księdzem :P
A jak się nudzisz to wpadnij do mnie, ja z kolei cierpię na chroniczny brak czasu :/ A syf w domu, że hoho, weekend zalatany i nie było kiedy ogarnąć. Chociaż mój mąż od dłuższego czasu twierdzi, że sprzątanie łazienki to dla mnie już za ciężka robota i sam się do tego zabiera, pozostaje mi co najwyżej posprzątanie bajzlu z pokojach i odkurzanie, chociaż i tak on to najczęściej robi :)
Tolad, Ty na Wołoską się ostatecznie zdecydowałaś?

10 lata 9 miesiąc temu #857205 przez Joasia B
Odobraziłam się więc witajcie dziewczyny :)

Chyba dopada mnie przeziębienie więc kolejny dzień uskuteczniam leżenie w łóżku. Tak naprawdę nawet nie czuję się na siłach żeby cokolwiek robić, po prostu brak mocy. Ale widzę, że chyba u każdej w domu ktoś gdzieś jakiegoś wirusa ma więc to chyba taka pora.

Ewelka- zdrówka dla Młodego. Podziwiam, że zostawiasz ciuszki dla Malutkiej w szafce. Mój mąż wrzuciłby do torby wszystko jak leciało czyt. zgarnął ramieniem do torby, i pewnie najadłabym się wstydu rozpakowując to ;)

Asia K- w piątek też mam wizytę u gina i też kupa w drodze. Nie mogę się przyzwyczaić do tych nowych rządów ;/ Czuje się "niczyja" od kiedy mój gin oddał mnie pod opieke poradni patologii ciąży. Co gin to inna pieśń, zaczyna mnie to drażnić coraz bardziej. Wyobraźcie sobie,że kazali mi przychodzić na wizytę zważoną i sama mam w gabinecie mierzyć ciśnienie, słuchając od położnej jak to nie tak siedzę, nie tak trzymam jedną, drugą rękę. Cierpliwość mi się kończy do tych ludzi. I pomyśleć,że za kilka dni będę tam leżeć w szpitalu. Wyć mi się chce na samą myśl.

Co do mężów - hmmm ja swojego w jeden dzień kocham nad życie, zadusiłabym tuląc....a na drugi dzień tak mnie denerwuje, że obłożyłabym go pięściami i nawyzywała od najgorszych. I weź tu zrozum rozum ;/ Chyba trzeba przyjąć taką strategię jak Asia K - oni nie mają racji :D

10 lata 9 miesiąc temu #857209 przez Renata Anna
Dzwoniłam do gina zapytać o ten wymaz na paciorkowca. Fakt już jest za późno, bo ja zaraz skończę 39 tc. Ale powiedział, żebym się nie przejmowała, bo dadzą antybiotyk i na pewno będzie ok. Dodał też, że często się zdarza, że rodząca nie ma wyniku tego badania i wtedy tak jak napisała Igamonbrak wyniku = podanie antybiotyku.

No to mnie uspokoił.

Ja dziś Celinkę podrzuciłam do teściowej i sama teraz siedzę w domu. Ona chora, ja obolała, poddenerwowana... tylko kwasy z tego wychodzą. Po południu zabieram ją do lekarza, bo gorączka jej powraca. Jeszcze tego brakowało, żebyśmy wszyscy byli chorzy jak przyjdzie mi rodzić. Super scenariusz :angry:

A tak w ogóle to mam takie uczucie jakbym w brzuchu nad wzgórkiem łonowym nosiła wór kamieni. Taki ciężki ucisk odczuwam. Czyżby już niedługo?

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #857215 przez Ewelkaa
tolad czy z Tobą ktoś już konkretnie rozmawiał o tym cc? Chodzi mi głównie o przygotowania. Przeczytałam, że od ostatniego posiłku do cięcia musi upłynąć co najmniej 6 godz, czyli trzeba być na czczo i jak to sę ma do cukrzycy, w której trzeba jeść regularnie co kilka godzin? :unsure:

Joasia B mam dokładnie to samo jeżeli chodzi o mojego Małża :) Jednego dnia bym go zatuliła na śmierć i zjadła z miłości, a drugiego kopała po dupie :)

Renata Anna szkoda, że już za późno, bo jak nie masz tego paciorkowca, to niepotrzebnie będą małego faszerować antybiotykiem :( Ale chyba z dwojga złego lepiej, żeby podali niepotrzebnie, niż nie daliby, gdyby był potrzebny.

10 lata 9 miesiąc temu #857219 przez tolad662
Italia ja byłam u niej na razie tylko raz i może dlatego że spodziewałam się nawału informacji o cukrzycy to się nia rozczarowałam bo nie dowiedziałam sie nic :D w kwestii ciąży tym bardziej, a na koniec usiadła ręce skrzyżowała na biuście i mine miała mówiąca "do widzenia to wszystko", wstałam i wyszlam. Czekałam godzinę a siedziałam 10 min :(
Wołoska to na 90% ze względu na moją gin ale zobacze co mi powie. Jak już mam iść na umowione cc to wole tam gdzie ona pracuje.

Joasia a kiedy dokladnie Cie kładą? Będą wywoływać jak termin upłynie czy jak to wygląda u Ciebie?

Renata wydaje mi się że się miło rozczarujesz i wcale nie przenosisz :D Tak jak Megi napisała, dawaj dawaj bo foty chcemy obejrzeć :D

10 lata 9 miesiąc temu #857221 przez tolad662
Ewelka nad tym się właśnie zastanawiałam, może daja glukozę w kroplówcę czy coś bo inaczej tego nie widzę a to wody pic nawet nie można. Jak widziałam laski na Karowej czekające na izbie przyjęć do przyjęcia po kilka godzin to mi sie serce kroiło ale nie wiem czy z cukrzyca były czy nie. Tak czy inaczej widziałam taki scenariusz 2 razy i za każdym razem siedziały ok 2 godzin ;/

10 lata 9 miesiąc temu #857225 przez Renata Anna
tolad na pewno będziecie miały co oglądać, bo ja na punkcie robienia zdjęć mam zaj*ba. Celina z każdego miesiąca pierwszego roku życia ma koło 2 tys zdjęć. Dysk musiałam kupić...

10 lata 9 miesiąc temu #857227 przez igamon
www.sosrodzice.pl/wydarzenie/targi-mamaville-warszawa/

targi w Warszawie :)

Do cc przyjmowane jestescie dziwn wcześniej, badania i konsultacja z anestezjologiem. Okresla od ktorej i ile ma leciec kroplowki z glukoza i insulina, takze sie nie stresujcie jestescie zabezpieczone.

10 lata 9 miesiąc temu #857232 przez Ewelkaa
igamon :kiss: jesteś nieoceniona :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka