BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #821600 przez sela
usia DZIEKUJE :) mi to szczerze mówiac strasznie urusł przez ostatnie 2 tygodnie a tak to był taki skromny wrescie cos eidac ahhahah :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #821688 przez Agusia83
dziewczyny, nie chcę Wam zasmiecać forum...Jestem mamą wrześniową 2011 i czerwcową 2013...mam do sprzedania sporo ubranek dla dziewczynki i dla chłopca...jesli potrzebujecie czegoś konkretnego, proszę o kontakt na priv.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #821719 przez nati.olsztyn
Dziewczyny, ratunku! Już drugi raz zasłabłam po tym jak się schyliłam. Wczoraj rozpakowywalam zakupy i po kilku schyleniach ledwo doszlam do łóżka a dziś właśnie przed chwilą zajrzałam pod łóżko bo coś mi tam wpadło i znów świat zawirował i słabo strasznie! A przy tym ciśnienie 100-105/70. A dodam że wypiłam już dwie słabe kawy.

edit: Wczoraj jak po chwili lezenia zaraz ciśnienie wzrosło a teraz kurcze nie chce i nie czuje większej poprawy w samopoczuciu:-(

10 lata 11 miesiąc temu #821774 przez sela
nati.olsztyn- Kurcze to bardzo nie dobrze moze podczas schylania uciska ci na jakis nerw i nie masz takiego przepływu powietrza jaki powinnas miec :(albo włqsnie od niskiego cisnienie ja tez mam z tym problem co prawda nie robi mi sie słabo ale mam bardzo niskie :(Ratuje sie kawka ale to za bardzo nie pomaga

10 lata 11 miesiąc temu #821776 przez marcynia
Nati - moze na ciebie tak dzialac pogoda bo jest zmiana cisnienia a w pomieszaniu z ciaza moga byc zaslabniecia .
Moze sie przeforsowalas albo za szybko chcialas cos zrobic. Mnie dzisiaj glowa boli jak wrocilam do domu o 12 taak niedawno wstalam. Ja ci mowoie to cisnienie. Wez wywietrz dobrze mieszkanie, zjedz gorzkiej czekolady i nie forsuj sie

10 lata 11 miesiąc temu #821895 przez Uśmiechnięta86
hej dziewczyny:D

Czuje pogruchotane kości i bolą strasznie rano , a potem jak ide spać też ale w środku dnia nie jest ok i zapominam o tym -tylko ręki prawej nie zginam bo wtedy boli;/
I auta nie moge prowadzić aż do zagojenia bioder i rączki.

Chyba mnie pech prześladuje -bo dziś mam problem kolejny .
Napuchły mi nogi i ręce ...i ostatnio włożyłam pierścionki bo też tak miałam i myslałam że to chwilowe...no i mnie pokarało. Dłonie mam jak parówki dziś pierścionek zaręczynowy i obrączka gniotą mnie . Nie ściągne ich ;/ Zaczekam do rana bo nie sinieją jeszcze palce i mam czucie . Próbowałam oleju , mydła i rece do góry dawałam ;/
Tak napuchłam że mąż mi dziś powiedział że od wczoraj przytyły mi sporo nogi;/
Takie puchate się zrobiły. Boje się że to te nerki cholerne;/
Wode zatrzymałam czy coś... Normalnie zrobiłam się jak pulpecik w jeden dzień ;/
Jutro pójdę do lekarza jak się ten stan utrzyma, pójde do ogólnego bo gina nie ma;/
Mam nadzieje że rano wszystkie ozdoby ściśgnę i że nie będę taka nawodniona;/

Uważajcie na pierścionki i obrączki kochane!!!

nati- biedna odpocznij i wszystko rób po mału... Ale ruchy czujesz tak?
sela -wspaniały brzucho

10 lata 11 miesiąc temu #821957 przez marcynia
Hej:)
Jak zlecial dzien??
Ja rano glukoza, potem dentysta mam masakre z zebam a 2zeby do leczenia kanalowego ja pier****! A nigdy nie mialam nawet borowanego zeba,nic a tu chyba z8do roboty! Od lutego zaczynam leczenie zebow i ide do okulisty . Jak szalec to szalec....

Dziewczyny ja nie wiem czy mi sie cos wkreca, moze to co innego nie wiem ale wydaje mi sie ze mam hemoroidy?... nie wiem mam dziwne uczucie TAM ...

10 lata 11 miesiąc temu #821974 przez Uśmiechnięta86
Marcynia - objawy są dość konkretne :
na początku swędzenie odbytu, potem kłócie a potem bóle szarpanie i krew na papierze i silny ból jak już są dorodne.
Ból przy oddawaniu stolca i bóle nasilają się wieczorami.
No tak znalazłam w internecie.

Jedz owsiankę i owoce ,minimum 2 litry wody czystej dziennie, pij soki owocowe i warzywne zrobione własnoręcznie na zmiane z wodą , jedz pieczywo pełnoziarniste to profilaktyczne działanie dietą mi pomaga ,nie mam problemów jak na razie, a jestem nimi zagrożona bo taką mam pracę i ćwiczyć nie wolno więc się pilnuje ...( ogólnie dużo błonnika żebyś nie miała zaparć i codziennie bez wysiłku mogła się wypróżnić!!!! To cholernie ważne na te skurczybyki żeby minimum raz dziennie bez wysiłku to zrobić !!!

10 lata 11 miesiąc temu #821982 przez Uśmiechnięta86
Zapomniałam dodać że te wytyczne wszystkie dotyczą każdego dnia.
Słowo codziennie zapomniałam dodać.
Bo napewno jesz te produkty i pijesz wodę ale czy codziennie odpowiednią ilość?
owoce i warzywa w formie surowej minimum 500g dziennie, woda 2 litry minimum (może być z wyciśniętą cytrynka lub pomarańczą jak nie lubisz samej.
Zróżnicowane owoce i warzywa (żeby nie zjeść np 0,5kg jabłek ... Chodzi o to żeby je pomieszać.
Ja zjadam 1 kg dziennie , ale to dlatego że ja zawsze zjadałam 0,5kg a teraz potrzebne mi więcej bo metabolizm się pogorszył:P

1 kg dziennie to nie dużo !! ( dwa duże pomarańcze,1x kiwi , 1xjabłko i 1x surowa marchew i masz już kilogram.

10 lata 11 miesiąc temu #821986 przez marcynia
Uśmiechnieta- dziekuje , no nie mam takich objawow hmmm..
Po porodzie to jest normalnością ze pojawia sie hemoroidy z wysilku ehhhh...

Mój maluuni lubi te pore i jak zawsze jest spokojny tak teraz stuka i puka i to tak nawet mocno :)

10 lata 11 miesiąc temu #821988 przez marcynia
Co fo owocow to jem tonami hehe :) z warzywami gorzej ale LUBIE cole.... oh mnmmm i nie umiem sie opanowac..

10 lata 11 miesiąc temu #822079 przez usia
Cześć kochane :) jak się dzisiaj czujecie? Ja wyspana choć mała mnie obudziła o 5 i tak kopała że aż maz się zdziwił. Może to od tego że wieczorem zjadłam parę cukierków. I teraz też dość mocno pokazuje że jest. Cieszę się dziewczyny bo z tydzień to była taka spokojna że aż mi smutno było.

10 lata 11 miesiąc temu #822135 przez Gosia27
Hej brzuchatki,wczoraj wysmarowalam do Was takiego posta i mi go wcielo!!!! :angry:
Ja co noc mam tak twardy brzuch ze nie pozwala mi to na sen,okropnie boli jak na @, po no-spie przechodzi,lykam wiecej magnezu,dobrze ze jutro wizyta. A R dzis wraca z delegacji,bo Zoja wyciaga ze mnie wszystkie moje sily :S

10 lata 11 miesiąc temu #822201 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

ja juz sie dobrze czuje i wrocilam dzielnie do pracy :) Jeszcze tylko 41 razy musze rano wstac :)

Nati - jak przekrecilas to zdjecie USG, to zrozumialam na co patrze :) Nie wiem, co mam Ci poradzic na te omdlenia, moze tak jak Sela mowi, jak sie schylasz to cos Ci uciska na nerw?

Sela - cudowna fotka brzuszka! Ja sie moze dzis tez zmobilizuje i zrobie fotke, jak moj rosnie, a jest co pokazywac!

Usmiechnieta - jak to dobrze, ze z Toba wszystko w porzadku (jesli chodzi o wypadek). Kurcze, co do puchniecia konczyn, to ja naprawde poszlabym do lekarza, bo to niefajnie wyglada, moze byc rzeczywscie od nerek, kochana, ale wiesz, ja lekarzem nie jestem, dlatego tez bym poszla sprawdzic, po co sie martwic! :)

marcynia - no to niezle Ci zeby polecialy w ciazy, ja sie przejde do dentysty jak juz bede na urlopie, bo mam w UK za darmo wlasnie dlatego, ze jestem w ciazy, chociaz bylam w sierpniu w Polsce u mojego i mialam jednego zrobionego i wiem o jednej malej dziurce, ale jak poczytalam, co napisalas, to chyba jednak nie przejde :)

Gosia - kurcze, przykro mi z powodu Twojego twardniecajego brzucha. Zapytaj sie lekarza, dlaczego tak sie dzieje i powiedz nam, bedziemy wiecej wiedziec :)

U nas dzisiaj piekna, sloneczna pogoda i plus 9 stopni, a ja siedze w biurze. Ech... no ale cos zrobic... Milego dnia :) :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #822306 przez Uśmiechnięta86
Hejka dziewczyny

Zdjęłam dziś pierścionki...ledwo zeszły...idę do lekarza dziś z nereczkami i po skierowanie na usg po upadku bo mnie coś kłóje prawy bok i nie wiem czy to przez to ale sprawdzę lepiej.
Bioderko boli i bark ale rączka już super zwinna spowrotem!!!:D
Goję się :D
Mały mnie budzi przed 6:00 tak kopie że usnąc nie mogę;/ a mogłabym pospać dłużej bo mi tez do 24 :00 spać nie daje ;/ Tak mocno kopie że nie dam rady zasnąć...
I w pracy jestem ciążowe zombie...
Bolą mnie żebra...myslicie że to mozliwe że w nocy mi je skopał? Bo nie bolały jak zasypiałam ??

Gosia- a to te bóle przpowiadające są czy to coś innego? Bo te bóle przepowiadające to jakoś teraz się nam zaczną własnie. Tez mi posta wczoraj zjadło;/

marcynia
- jak to będą hemoroidy po porodzie...??? nie wiedziałam o tym;/ ;O:( Rany , szwy ból brzucha i ciągłe wydaliny z pochwy i jeszcze hemoroidy;/ połóg to bolesny czas...
Myślałam że to bedzie jak szczypiąca miesiączka poprostu...

usia- ja mam tak że jak jestem aktywna ruchowo w dzień to mój synek myśli że go lulam i spokojniejszy jest . Ale nie lubi autobusów i auta bo wtedy wariuje! Może byłaś ruchowo aktywna i myślała że ja lulasz do snu:P A teraz szaleje bo sobie leżysz/odpoczywasz więcej???

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka