BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822909 przez mallgoonia
Witajcie ciężarówki. Jestem dziś w grobowym wręcz humorze. Moja przyjaciółka długo starła się o dziecko. W końcu się udało, cieszyłyśmy się obie jak małe dzieci. Wczoraj poroniła. Dlaczego to jest takie niesprawiedliwe!!!! Jak słyszę po raz kolejny, że jakiś patologiczny ojciec skatował swoje dziecko to krew mnie zalewa a normalni ludzie nie mogą mieć dzieci:(

Pisałyście o hermoroidach- ja po porodzie coś podobno miałam, ale szybko zniknęło. Mi osobiście nie dokuczały i do tej pory tej sie nie odzywały. Więc to indywidualna sprawa. Co do skurczów przepowiadających to jak pisze Gosia - jest za wcześnie.

Gosia27- jesteś z zawodu położną? trzymam kciuki za wizytę

Paradise- śliczny brzuszek, widać ze ciężarna:) Ja mam podobny

moniaW- pocieszyłaś mnie z tymi kg:) Moj gin mowił, że nawet do 20kg można przytyć, ale takiego scenariusza nie przewiduję. W pierwszej ciąży przytyłam 12,5kg i po 2 miesiącach ważyłam tak jak przed ciążą. W tej chwili mam prawie 7 kg na plusie więc przytyłam z was chyba najwięcej:)

mówmimama- na poprawę hemoglobiny powinnaś jeść też mięso.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #823003 przez babajaga0087
Dzień dobry :)

Paradise - bardzo ładnie wyglądasz, ja mam jeszcze mały brzuszek i moja Wiktoria nie jest chyba tak ruchliwa jak Wasze dzieci :( Przykro mi trochę, bo to już prawie 22 a ja może raz na 2-3 dni czuję tylko lekkie smyranie w brzuchu...
Ja też bardzo lubię lody i jak jestem a Krakowie w jakiejś galerii handlowej raz za ruski rok to sobie kupuję, bo tam zawsze gorąco i dobre mają:)

mallgoonia - to ja Cię skutecznie gonię jeśli chodzi o kilogramy, bo jestem na przełomie 21/22 tygodnia a mam na plusie 6 kg ;)

A ja zapisałam się na lekcje angielskiego, bo zaczęło mi się nudzić, wcześniej codziennie chodziłam do pracy, do czerwca zeszłego roku na zajęcia w weekendy, więc teraz takie nic nierobienie zaczęło mnie nużyć. Dzisiaj zaczynam o 17, to moje kolejne podejście do nauki angielskiego, mam nadzieję, że tym razem uda się dłużej wytrzymać niż miesiąc :)

10 lata 11 miesiąc temu #823021 przez Gosia27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #823050 przez marcynia
gosia- Gratuluję więc siusiaka!!!!!! ;D

10 lata 11 miesiąc temu #823089 przez marcynia
mallgonia - ..... przeoczyłam twoją wiadomość ....współczuję jej... jej...a mogę spytać który tydzień?

10 lata 11 miesiąc temu #823169 przez Mmusia
hej Mamuśki pozdrawiam wszystkie serdecznie po długiej nieobecności :) Gratuluję ślicznych Maluszków :)

JA ostatnio przeżyłam niemiłosierny stres. Byliśmy z mężem na drugich badaniach prenatalnych i okazało się że wyniki nie są dobre bo maluszek ma podwójną bańkę dwunastnicy ( jedna z oznak,że może mieć zespół Downa ) ale na szczęście w nieszczęściu na następnym badaniu kilka dni później okazało się że jest to nieprawidłowość izolowana i nie ma innych czynników świadczących, że dzieciątko może mieć Zespół Downa.Więc najprawdopodobniej skończy się na operacji poporodzie. A dzisiaj mieliśmy kolejne badania w klinice prywatnej i się okazało że to żadna podwójna bańka żadna nieprawidłowość tylko po prostu woreczek żółciowy tylko taka uroda naszej dzidzi że jest on dłuższy i zakrzywiony ( ale jak najbardziej prawidłowy) co na niektórych USG daje mylny obraz :) i Ufff odetchneliśmy z Ulgą ale te półtora tygodnia było dla nas najkoszmarniejszym czasem jaki przeżyliśmy.Tak się cieszyliśmy że poszliśmy na obiad do restauracji i ogólnie świętujemy całą rodzinką że Tymcio jest zdrowy :D !!!

A widziałam, że pisałyście o skurczach przepowiadających ja chciałam tylko napisać z własnego doświadczenia i mojej koleżanki, że nie miałam w poprzedniej ciąży żadnego skurczu nawet najmniejeszego, 10 dni po terminie zgłosiłam się do szpitala i nie miałam żadnych oznak zaczynającej się akcji nawet dziecko nie zeszło do kanału rodnego i zrobiono mi cesarkę bo mały zaczął tracić tętno. Niestety koleżanka nie miała tyle szczęścia pół roku wcześniej też nie miała skurczy przebadali i odesłali do domu, do szpitala zgłosiła się ponownie po 8 dniach po terminie bo zaczął ją dziwnie boleć brzuch od góry i okazało się że dzieciątko nie żyje już od jakichś 3 dni a wody były "czarne". Dlatego piszę ku przestrodze nie żeby kogoś straszyć że jak się zbliży termin to wymagajcie badań KTG przynajmniej żeby się upewniać że dzieciątku nic się nie dzieje.Nikogo to nic nie kosztuje ale przynajmniej będziecie spokojne a zdrowie dzieciątka najważniejsze. :)

Pozdrawiam Wszystkie Brzuchatki :) Ślicznie wyglądacie z tymi Brzuszkami ja to taki słonik w porównaniu z Wami :)

Tobiasz i Tymoteusz Nasze Największe SKARBY

10 lata 11 miesiąc temu #823188 przez Uśmiechnięta86
Miałam posta napisanego ;/ i coś mi forum wyłączyło i znikło:/

Pisałam że ciężki tydzień w pracy i że w weekend zamierzam odpoczywać:D ...
Gosiu-gratuluje!!! Też chciałabym zobaczyć u mojego:P
Zawroty głowy mam, i mi się słabo robi jak długo spaceruję;/:o
Też twardy brzuch mam ciągle i skurcze łydek...Uważaj na siebie :*

mallgonia-smutne...
babajaga-powodzenia ja może po macierzyńskim coś się znowu poucze narazie skończyłam szkołe w grudniu i egzaminy zdałam i amm dość.

Maleństwo mnie tak kopie tak pręży się że nie mam wątpliwości że ma siły bardzo dużo. Brzuch mi cały skacze!

Pęcherz dalej walczymy z lekarką , ale tragedii ponoć nie ma :D
Mówiła mi lekarka że 14000 leukocytów w ciąży to normalne w morfologii i neutrofile 81 % to tylko 10% za dużo więc spoko. Wy też tak macie tak>?
Powiedziała też że bardzo liczne bakterie w moczu mogą być oby nie było bardzo licznych leukocytów i mocnych stanów zapalnych.
cZy to znaczy że te zapalenia pęcherza to nieuniknione i tylko jak jest ostro i dużo leukocytów to trzeba leczyć.. dziwne. Nie wiem czy mnie olała czy faktycznie takie to normalne...
Jak u was badania?

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #823225 przez mowmimama
Wizyta przebiegła dobrze :) Antoś dalej jest Antosiem, dzisiaj wyraźnie widziałam jego "pałeczkę" :P waży 395 g :) z serduszkiem wszystko w porządku :) mały chyba się wstydził bo nie chciał buzi pokazać, zakrywał ją rączkami :) słodko :) następna wizyta 14 lutego, i mam zrobić glukoze i gin sam mi powiedział o tej cytrynie, więc sobie ją wcisnę :) a ja mam być wtedy cały czas na czczo ?

Poniżej zdjęcie, troszkę niewyraźne ale widać moją kochaną buzie :)

MoniaW pewnie weź męża to może się coś bardziej otworzy ten lekarz;| oby!:) mój chyba dopiero ze mną pójdzie w marcu, chyba że w lutym szybciej wróci do domu:( u mnie dwie koleżanki przytyły przeszło 25 kg! w 21 tygodniu obie już miały 8-9 kg na plusie. Ale tak jak piszesz zdrowo się odżywiać i na pewno będzie dobrze :)

Paradise1982ooo jaki piękny brzuszek :))) bardzo ładnie wyglądasz :)!!! u mnie na stażu są tak wyrozumiali, że zawsze jak trzeba wyjść na pocztę bądź niedaleko zanieść jakieś pismo to pytają się mnie czy ja chcę iść by się przewietrzyć i nie siedzieć cały czas przed tym komputerem :) i nie pozwalają mi sprzątać, ani też dyrektorowi zanosić kawy/herbaty do palarni jak sobie tam przesiaduje :)

mallgoonia ehhh biedna :( no ja jem mięso :P odkąd jestem w ciąży to na obiad zawsze jest mięso :P ale to było za mało, więc dietetyczka poradziła mi sok z buraków, i codziennie teraz piłam i wyniki mi wyszły dobre:)

Okazało się, że jednak dobrze mi wyszła hemoglobina :) miałam 11,4 :) a od 11 się zaczyna, a tam ktoś się pomylił i od 12 napisał i myślałam że znowu złe mam. Dzisiaj teściowie przynieśli mi kolejne słoiki buraków :)

babajaga0087 nie martw się, ja też jeszcze nie czuje takich prawdziwiych ruchów, tylko leciutkie smyranie, zazwyczaj koło 15 :P

Gosia najważniejsze że wszystko okej z maleństwem i z Tobą :) a powiedział Ci skąd te osłabienia ? więc chłopiec, gratuluje !!:)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #823333 przez agula1987
Hej dziewczyny!Tak jak Wy jestem majówką 2014 i podczytuję was od początku,ale dopiero dziś zdecydowałam się napisać. Termin mam na 2 maja i podobnie jak u większości na forum będzie chłopiec. Pozdrawiam :)

10 lata 11 miesiąc temu #823341 przez danusia87
Witamy nową Mamusię agula1987

Gosiu Kochana Nasza Wspaniała Gratulacje!!!! Hihihihi ale niespodzianka będzie chłopczyk hihihi a wiec i Ty bedziesz miała parkę :) Dobrze że wszystko oki :*

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

10 lata 11 miesiąc temu #823344 przez [email protected]
Witajcie,
Czytuję Was od dawna.
Termin porodu przypada na 30.04.2014. Ale usg wykazuje, że termin to pierwsze dni maja. Jestem kwietniówką, ale postanowiłam dołączyć też do Was.
Będziemy mieli chłopca- narazie bez nadanego imienia.

Robiłam wczoraj test obciążenia glukozą 2 pkt. Tylko mam taki problem.
Miałam podaną 75, a na wynikach mam napisane, że robioną miałam 50. Nie wiem, czy pielęgniarka źle oznaczyła próbkę, czy osoba przeprowadzająca badanie źle wpisała na wyniku.
Badania robiłam prywatnie w Luxmedzie. W każdym bądź razie na czczo mam 58, czyli za niski cukier, bo normą jest wynik od 65 do 105. Po 1 godzinie mam 116.
Nie wiem co mam zrobić. Powtórzyć badanie?

10 lata 11 miesiąc temu #823354 przez nati.olsztyn
malec, agula Gorąco witam nasze nowe Mamusie!!!:-)

Malec A może zadzwoń lub podjedz do laboratorium żeby to wyjaśnić? Bo w sumie wiesz jaką dawkę glukozy dostałas czy nie wiesz?

10 lata 11 miesiąc temu #823359 przez agnieszka_23
Witajcie :)

Gosiu- ja miałam leukocyty ponad 18 tys, byłam u kilku lekarzy z wynikami.. każdy powiedział, że trzeba zbić je, bo mogłabym już urodzić ! Dlatego mam antybiotyk

zazdroszczę tym, które tą glukozę mają za sobą ;) ja jeszcze nawet skierowania nie dostałam na takie badanie. za 2 tyg wizyta więc pewnie wtedy dostanę :(

mi brzuch twardniał.. lekarz powiedział, że to skurcze są. skurcze przygotowujące do porodu ( ja przez złe badania mam prawo je mieć i urodzić.. ) :( :( ale kazał mi brać aspargin. Każda może sobie to kupić, bo to bez recepty i na twardnienie brzucha działa ! to jakaś pochodna magnezu i potasu chyba jest.

ja od początku ciąży jestem + 3 kg. brzuch mam ogromny ;)Mały kopie, widać nawet jak po brzuchu fala idzie ;)

za 2 tyg mam usg, ale mi lekarz nie mówi ile mały waży, ani nic ;( na nfz to trwa moment takie badanie :(

danusia- czekam na zdjęcia po remontowe :laugh:

uśmiechnięta- leukocyty do 15 tys możesz mieć.

Witam nowe mamusie :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #823361 przez [email protected]
nati.olsztyn wiem, że wzięłam 75, ponieważ sama ją kupowałam :) Podejdę w poniedziałek i wyjaśnię sytulację.

10 lata 11 miesiąc temu #823364 przez danusia87
agnieszka_23 Kochana puki co wszystko stoi z sypialni w pokoiku Olivii i tak za kazdym razem, przenosimy... wiec moze jak juz za miesiac sie uporamy z remontem calego domku wtedy wstawie zdjecie ;)

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka