BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #834177 przez danusia87
A to jak na lezaczku

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #834198 przez nati.olsztyn
danusia Super! Ja się w sobotę wybieram na badanka. Cytrynka już kupiona;-)

10 lata 10 miesiąc temu #834228 przez SYLWIA
Danusia, ale Ci dobrze :)

[url=http://www.su

10 lata 10 miesiąc temu #834244 przez Uśmiechnięta86
Dziewczyny nie mam jak wykonać tego badania w tygodniu bo mi szef wyjeżdza na tydzień urlopu ;o a jestem w 26 tygodniu i 2 dni ;/

Czy to badanie "krzywa cukrowa" można wykonać w 28 tygodniu i np.2 dni ?

10 lata 10 miesiąc temu #834251 przez Uśmiechnięta86
Leżaczek super...U mnie cholerna drewniana ławka była ostatnio jak robiłam ;/
Wtedy to nie problem ale teraz to będzie męczarnia 2 h na drewnianej ławce;(
Chyba że mi przejdzie ból kręgosłupa...(takie marzenie :P)

Dziś mam dobry dzień bo wybieram się do mamuni tramwajem w odwiedziny(;O) bo pogoda ciepła jest bez mrozu!!!!, ale kręgosłup to tak mnie napie...ala że szok!!! ;/
W nocy się budziłam bo oddychać z bólu nie mogłam. Wstałam poruszałam biodrami rękami głową ...takie delikatne ćwiczenia ..polałam gorąca woda plecki. A potem poszłam spać spowrotem . Udało się...rano to samo było.
Teraz jest ok ale mąż wkładał mi dziś buty i skarpety...CO ZA OBCIACH;/

Wstaje w pracy co chwilę i uciekam do kibla i ćwiczę 5 minut i wracam:D

Energia została ale zablokowana jest kręgosłupem i jego jakby "sztywnieniem"

10 lata 10 miesiąc temu #834258 przez Gosia27
Hej dziewczyny my pomału ogarniamy się z choroby,Zosia już ma tylko sapkę i lekki kaszel a ja uporałam się z zatokami,i polecam nebulizator do inhalacji!!!! Wystarczy wlać soli fizjologicznej i pomaga zdecydowanie.
Nie miałam ostatnio czasu dla Was,nawet nie miałam kiedy nadrobić. Czuję się raz lepiej raz gorzej,choć ostatnio choroba mnie osłabiła,nie mam za bardzo apetytu,mało jem,jak wróbelek...martwi mnie to. Dziś czuję jakby mi podłoga spod nóg uciekała,kręci się w głowie,nogi jak z waty,ciut podbrzusze boli i to chyba od wczorajszych przytulanek z mężem. I tak jakoś smutno mi się zrobiło wczoraj bo chyba je sobie odpuszczę na jakiś czas,fatalnie się czułam,musialam brać w nocy no-spe...a ostatnio z R. tak mało czasu mamy dla siebie :(

Ja mam wizytę 14.02 muszę zrobić tylko mor+mocz a na kolejną test

Uśmiechniętapowiem Ci szczerze, że wtedy już będzie w trakcie 29hbd więc powinnaś go zrobić 27tydz6dz ostatecznie,tak mi się wydaje, zapytaj Nati ona zdecydowanie będzie lepiej wiedziała, a po drugie nie masz możlwiości zrobienia tego badania w sobotę,u nas w BB labolatoria są czynne do 13 w sobotę
Karla ależ się maluch wypiął :) ja już też czuje kopniaki Adaś powyżej pępka
Danusia bardzo ładnie wyglądasz :kiss: dobrze, że masz już za sobą glukozę

10 lata 10 miesiąc temu #834342 przez nati.olsztyn
uśmiechnięta Ja mam napisane przez lekarza że mam zrobić to badanie między 24 a 28 tygodniem. Zatem tak jak mówi Gosia 28 i 2 dni to będzie późno bo to jest już 29 tydzień.

gosia Cieszę się że u Ciebie już lepiej:-)

10 lata 10 miesiąc temu #834454 przez agnieszka_23
witajcie :kiss:

ja nadal w dołku.. strasznie przeżywam diagnozę lekarza.. za 3 tyg mam iść skontrolować nerkę ;( oby było chociaż ciut lepiej.. ale BARDZO Wam wszystkim dziękuje za ciepłe słowa.. aż się popłakałam jak zobaczyłam ile mam w Was wsparcia :) :kiss:

pisałyście o zgadze.. powiem Wam, że ja nawet nie wiem co to jest, nigdy prze-nigdy nie miałam i nie mam pojęcia jak to nawet się odczuwa.. ale wiem, że moja mama zawsze zjada migdały jak ją męczy..

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

uśmiechnięta- ja nie patrzę na kalkulatory wagi, bo dla mnie to głupota.. do 25 tc przytyłam jakoś 3,5 kg. Byłam u 2 lekarzy i powiedzieli, że idealnie.. Minimum do końca ciąży należy być wagowo +6 kg, a tyle na pewno do maja się uzbiera ;) Jeśli idziemy na + tzn, że malec ma wszystko, gorzej jakby się stale chudło..

jestem w trakcie zaleczania zębów.. wyobraźcie sobie, że w ciąży mi 7 poleciało już.. malutkie dziurki, ale jednak są ! tym sposobem jutro rano mam dentystę :(

za chwilkę dodam Wam zdjęcie brzuchola ;)

co do ułożenia malucha, to naprawdę dzień przed porodem może się jeszcze odwrócić.. osobiście znam taki przypadek !

karla- jaki super kopniaczek, taka fotka to genialna pamiątka !

mi lekarz zalecił zrobić glukozę w 33tc. Chyba każda miała oznaczony poziom glukoza na czczo na początku ciąży, więc jeśli miała wynik w normie to nie musi teraz szybko robić tego badania z glukozą.. Mam koleżankę, która chodzi do innego lekarza i jej także powiedział, że dopiero po 30 tc będą się umawiać na glukozę..

10 lata 10 miesiąc temu #834459 przez agnieszka_23

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #834462 przez agnieszka_23

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #834487 przez Gosia27
agnieszka_23 napisał:

super zdjęcie!!!!

10 lata 10 miesiąc temu #834553 przez marcynia
Hej hej. Ja dzisiejszy dsien .... przejadlam haha spotkalam sie z kolezanka i wyciagalam ja na jedzonko potem lody hehe w domu pizza haha masakra. A na kolacje ...uwaga.... kopytka :)

Agnieszka-super super super :) tez lecze zeby.. i nie doluj sie
Gosia- to fajnie ze juz lepiej
Usmiechnieta- kurcze nie ciekawie ze nie mozesz isc na te badanie ;/

10 lata 10 miesiąc temu #834699 przez nati.olsztyn
Hej Kochane!
Moja Gwiazdeczka dziś od południa do 23 strasznie leniwa, w zasadzie wcale jej nie czułam. Zaczęłam się martwić. Wkurzalam ją, szturchałam a ta nic. W końcu dyrektorem ją potraktowalam;-) tetno powyżej 150ud /min, więc niby ok a ta dalej taka spokojna. No i wreszcie przed chwilą zaczęła się ruszać;-) W tej chwili bawi się moim pęcherzem.;-)

agnieszka Boskie zdjecie!:-)

To i ja wstawiam fotke;-)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #834700 przez nati.olsztyn
Przepraszam za jakość ale Synuś mi akurat lustro przesuwał:-P

edit: A zapomniałam Wam napisać. Kilka dni temu zaczęłam ćwiczyć codziennie joge dla ciężarnych, dosłownie kilka ćwiczeń rozciagających kręgosłup oraz mięśnie i ścięgna miednicy. :-) I wczoraj po całym dość aktywnym dniu miałam wrażenie że czuję każdą kosteczkę miednicy;-) chyba ćwiczenia działają, tylko jak to na początku zakwasy trzeba przetrwać... Ale postanowiłam że spróbuję jak tylko będzie to możliwe przygotować się do porodu...

10 lata 10 miesiąc temu #834753 przez Gosia27
Hej brzuchatki co tu taka cisza?!?!?!
Właśnie zjadam się mozarellą z pomidorkami i bazylią ;) ;) czuję się wyśmienicie,choć wczoraj wieczorem koszmarnie było,znowu mnie wszytsko bolało :dry:
Nati na zdjęciu brzuszek wydaje się być taki mały,rzeczywiście tak jest???? Mój R wczoraj powiedział, że mam bardzo duży już brzuch i tak jest :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka