- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Cieszę się bardzo, że zostałyście na forum, bo ja nawet fb nie mam i mieć nie chcę, a do tego forum czuję sentyment i nawet jeśli piszę rzadko to podczytuję co kilka dni...
U nas wszystko w porządku. Kajtuś w piątek kończy trzy miesiące, dziś był ważony i ma 5930. Bez szału, ale przyzwoicie. Z trudnego noworodka zrobił nam się super niemowlaczek, już niemal z regularnym rozkładem dnia. Ślicznie się śmieje, nawet głośno. Karmię nadal tylko piersią, w nocy mam pobudkę 2-3 i potem chwilę przed 6, tak więc raczej się wysypiam.
W niedzielę będzie ochrzczony. Mamy imprezę prawie na 30 osób, po raz pierwszy w lokalu (bo dwie dotychczasowe Komunie dzieci robiliśmy w mieszkaniu.) Bardzo się cieszę, że specjalnie przyjedzie znajomy ksiądz, by ochrzcić Małego.
Co do odczuć macierzyńskich to wiedząc już trochę, że "Małe dziecko mały kłopot, duże dziecko duży kłopot" staram się nic nie stracić z niemowlęctwa Kajtusia i trwam w zachwycie nad nim...Wiem, że to nasze najmłodsze dziecko i może dlatego nie mam takich chwil, że chce mi się wyjść i nie wracać...Może jeszcze przyjdą, ale na razie (choć bywam zmęczona) jestem jednoznacznie szczęśliwa. Brzmi to może podejrzanie, ale tak jest. Dużo więcej nerwów kosztują mnie starsi, choć też nie są to jakieś bardzo poważne problemy, tylko różne codzienne irytacje....
Kolki opuściły nas już dawno (chyba ponad miesiąc temu), cały czas jednak Kajtek dużo ulewa.
A co do ewentualnej kolejnej ciąży to przy wyłącznym karmieniu w dzień i w nocy owulacja jest NIEMAL zawsze zablokowana przynajmniej przez 3-4 miesiące, więc (pomimo, że wyjątki istnieją jak we wszystkim) raczej bym ciąży jeszcze nie obstawiała. Co innego, jeśli dziecko jest na mm czy dokarmiane.
To chyba tyle na dzisiaj. Obiecuję po Chrzcie dodać zdjęcia Kajtusia. Oglądając to forum uświadamiam sobie, że nasz Mały niemal nie ma zdjęć. To chyba tak jest, że najbardziej obfotografowane jest pierwsze dziecko, a potem nie ma się takiej motywacji do uwieczniania wszystkiego. Może trochę szkoda. Ale ze Chrztu zdjęcia będą i kilkoma się z Wami podzielę.
Dobrej nocy dla Was i Maluszków.
- hansel
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 6
- hansel
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 6
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
U nas noc z pobudkami co godzine ,dwie.. .
Pogoda nadal paskudna... ja sie mecze z kaszlem .... juz mam dosyc.
Meniado hehe:D miejmy nadzieje, ze to tylko podejrzenia głupie .
Sabina, a jeśli sie mialo juz pierwszy okres po połogu?? Karmie piersia tylko, ale no jak okres juz byl to i chyba jest wielkie prawdobodobienstwo, ze mozna zajsc w ciaze, hmm?? We wrzesniu mialam okres i do tej pory nic... a za to mam objawy zwiazane z ciaza..;/ eh teraz to sie juz tak boje isc do lekarza ze heeej. a testu to tym bardziej nie zrobie bo bym chyba zawalu dostala za nim bym sie za to zabrała.
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Dziewczyny podziwiam was ze bez zabezpieczenia czyżby były malutkie czerwcówki albo nawet lipcówki już
Magdalen ale którego września miałaś okres bo to jeszcze nic pewnego no i cykl też musi się uregulować wiec możesz mieć 40 dni nawet przerwy
U nas też pogoda Lipna ...
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
No pieknie,moglam nie zaczynac z ta ciaza bo jeszcze sobie wygadamy ahahahaha
Meniado i Martyska jesli o zabezpieczenie to wiecie jakie mialam problemy ogolnie z sexem po porodzie. Wiec jak mi sie raz zdarzylo w koncu to nawet mi do glowy nie przyszlo zabezpieczanie sie. Poza tym ja jeszcze okresu nie dostalam,karmie regularnie,nie dokarmiam,nie dopajam, nie uzywamy smoczka...raczej mi to na razie nie grozi,choc nie mam stu procentowej pewnosci. Hehehee to by byl cud natury.
Ale jakby co Magdalen, bedziemy sie wspierac nawzajem,skoro uwazasz ze sie do tego nadaje hehehehe
A dziewczyny,ja oczywiscie juz w stresie jestem i placze. Pisalam o tych leukocytach w moczu Emilki i dzis bylam u lekarza. Jutro mam zrobic badanie jeszcze raz. Tym razem w szpitalnym laboratorium. Jesli wyjda dalej leukocyty to konieczny bedzie antybiotyk a wiec pobyt w szpitalu... najgorsze jest to,a moze najlepsze,ze dziecko wcale nie wyglada na chore. Nie marudzi,nie krzyczy,spi ladnie.. jest normalna...pluca czyste,gardelko ok itd. A wiecie ze szpitale sa pelne zarazkow i bakterii... plakac mi sie chce tylko i nic wiecej...
Mozliwe ze to wina woreczka na mocz,albo badania w analizatorze,wszystko to moze troche "oszukac"... mam nadzieje ze jutro wyjdzie juz dobrze,bo ja tego nie wytrzymam chyba...
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
Laski, świnia jestem, ale posikam się ze śmiechu jak się okaże, ze jesteście w ciąży
100% antykoncepcji daje tylko nie bzykanie się
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale gdyby którejś zdarzyło się niedługo zajść w ciążę, to własnym doświadczeniem poświadczam, że dzieci rok po roku to duże wyzwanie na poczatku, a od czasu kiedy jedno ma 3 a drugie 4 lata jest tylko z górki. Moje starszaki mają teraz 13 i 12 i pomimo ZA Tymona, to niemal "dorosłe" (tzn. samoobsługowe) osoby. Tak więc gdyby nawet ktoś chciał się pojawić, to jest tego wiele plusów z tym, że chwilę trzeba na nie poczekać.
I oczywiście to, co pisałam o owulacji dotyczy czasu sprzed okresu. Po na ogół płodność wraca, choć cykle mogą być bardzo nieregularne.
Konczę, bo Mały krzyczy.