- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
malgorzatawalak co do zachcianek to zgadzam się, ze powinno się je spelniac, bo organizm się domaga. ale na szkole rodzenia ostatnio dziewczyna dostala ochrzan za jedzenie 7daysa ginekolog która tam była twierdzila, ze słodycze to nie zachcianki dziecka tylko nasze i żeby słodyczy unikac jak ognia, bo do cukrzycy ciążowej i późniejszych problemów z waga po porodzie niedaleko.
MarzenaBZ tez będę kupować Octenisept, tylko z nim jest taki probem, ze pepek po nim jest mokry i sam srodek nie odparowuje, trzeba go wycierać. Jeśli się tego nie zrobi, to może się robic brzydki. To slyszalam już z kilku zrodel, wiec bardzo trzeba się z tym pilnować.
co do jedzenia, to mnie na szczęście od niczego nie odrzuca. Za to platki sniadaniowe z jogurtem maja swój renesans
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Ja to bym chciała żeby mi przeszła chęć na słodycze - jak mnie męczyło to nawet o czekoladzie słuchać nie chciałam, a teraz dzień w dzień muszę coś wszamać. Boję się tej cukrzycy jak ognia, ale aż tyle nie pożeram, żeby było szkodliwe...choć w sumie to się okaże. Nie wiem czy iść na glukozę przed czy po świętach. Lekarz kazał mi po, ale przecież ja nie odstawię na święta tych serniczków, mazurków i babek!!!! Ratunku!!!
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Dziewczyny czytam teraz że jest inwazja kleszczy, masakra ja się ich strasznie boję, zwłaszcza w ciąży są niebezpieczne .
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
Podobno teraz w ty 3 trymestrze bedzie juz brakowalo energi ja juz pomalu odczówam , chwile cos porobie i sie mecze:(
Ja zamowilam tez posciel z baldachimem no i chyba na poczatek zaloze bo mala i tak bedzie spala z nami w pokoju w kolysce
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja jakos na tylku usiedzieć nie mogę, ciagle gdzies biegam i cos robie jeszcze niedawno caly czas pracowałam, wiec nie potrafie tak usiasc i nic nie robic dziś już jestem po zakupach, praniu, klejeniu pierozkow: jedne ruskie a drugie (bo maz ruskich nie lubi) ze szpinakiem i kurczakiem a popołudniu będzie prasowania ciag dalszy, już widać koniec!
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Queen89
- Wylogowany
- gaworzenie
- Moja Kropka :*
- Otrzymane podziękowania: 0
MarzenaBZ ja też dzień przed glukozą nie żałowałam sobie aż tak strasznie słodkiego a badanie wyszło mi super, więc spokojnie możesz zrobić po świętach.
Podczytuję Was od rana, od czego Was odpycha i w ogóle i stwierdzam, że moja ciąża jest chyba zaprzeczeniem wszystkich dolegliwości jakie mogą wystąpić. Ani raz nie wymiotowałam, smaki mi się nie zmieniły, wszystko cały czas mi smakuje, nie mam zachcianek, nie drażnią mnie zapachy, nic mi (tfu tfu tfu) nie dolega i dobrze, że brzuch mi rośnie i mała kopie, bo tak to bym się zastanawiała czy rzeczywiście w ciąży jestem . Oby przy porodzie to szczęście mnie nie opuściło. Minus jest taki, że każdy kilogram mam dodany do wcześniejszej wagi i na początku nic mnie nie ubyło .
A czy Wy miałyście/macie przypływ energii do wykonywania różnych czynności? Tyle się naczytałam jak kobiety w ciąży szaleją ze sprzątaniem, remontami i innymi pracami a ja tak jak miałam tak mam - lenia
Cania z okazji dnia mężczyzny, wybrałam się po piwo do sklepu dla moich mężczyzn....i ludzie dziwnie się na mnie patrzyli...chyba kobietom w ciąży nie wolno dotykać alkoholu, bo zaraz ludzie wyobrażają sobie niewiadomo co
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
ja w ciazy tez nie mialam ani zachcianek (procz lozeczka ), nic mnie nie odrzucalo, mdlosci byly a zwymiotowalam zaledwie razi to wcale nie jakos mocno.A co do jajek na miekko, to mnie sie zdaje, ze skoro je gotuje we wrzatku to te bakterie tez wymieraja? nie wiem, dawno nie jadlam, ale kilka razy mi sie zdarzylo i w sumie teraz mi ochoty narobilyscie, ze moze jutro sie skusze
mloda sie rusza, ale tak leniwie. ostatnio miala takie dni, ze moglam liczyc chwile kiedy sie nie ruszala. moze ta moja niedyspozycja zoladka i jej sie udzielila. dzis jade na suchych kanapkach i kupilam sobie pepsi, ponoc na zoladek pomaga. sama nie wiem. a co do piwa....ja nie pije w ogole alkoholu wiec mnie to w ogole nie rusza
ok, lece szybki obiad machac, dzis jajko sadzone z ziemniaczkami, bo miecha mi sie nie chcialo. noo i na 18 szkola rodzenia, wiec musze sie wypindrzyc
wiecie, ze u mnie lekko pada i grzmi
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Byłam też u teściowej na plackach ziemniaczanych i teraz leżakuje po obiadku
Dziewczyny, a ja mam pytanie z trochę innej beczki - jak u was ze sprawami łóżkowymi wygląda sytuacja? Bo ja to mam co raz mniejsze chęci...mąż to oczywiście rozumie, ale ciekawa jestem czy to ja tak tylko mam, czy większość...
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Queen89 ja podobnie lagodnie przechodzę od samego początku odpukać! a co do piwa, to wlasnie dlatego nie chciałam dziś bez meza w butekach buszować. Ludzie sobie wyobrazaja nie wiadomo co i od razu z patologia kojarzą. A ja bym chciała tylko bezalkoholowe
Agni u mnie dziś prawie lato 20*, ptaszki spiewaja ale maja przyjść deszcze, na prognozie to nawet burzowo wygląda, wiec kto wie, może tez jeszcze w nocy dziś zagrzmi?
Lyanka ze sprawami lozkowymi to roznie bywa. ostatnio to chyba ja bardziej chce niż maz. Twierdzi, ze się boi o mala, bo jakby nie było seks może powodować skurcze macicy i zaleza się go jako jeden z naturalnych sposobow wywoływania akcji porodowej w ostatnim czasie ciąży. A ze mnie tez spanie scina dość szybko, to bywa, ze ja wykazuje chec popołudniu, chcemy podzialac na wieczor a ja ledwo na oczy patrze... i przekładamy na następny dzień swoja droga pytala ktorac ginekooga czy jest jakas tak bezpieczna bariera, do kiedy (jeśli oczywiście wcześniej nie ma jakiś przeciwskazan) można, a od kiedy najlepiej byłoby się jednak wstrzymać?
A ja mam tez z innej beczki pytanie: czy brzuszek nie przeszkadza Wam w prowadzeniu samochodu? Ja jeszcze do kierownicy mam trochę miejsca, ale jestem odsunieta z fotelem bardziej niż zwykle
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
A jesli chodzi o ochote o sex,to na poczatku sie balam zeby nie poronic,ale moj gin powiedzial ze nie ma przeciwskazan. I tak mam mala ochote jakos, tak jak wy ide spac padnieta. Maz rozumie,ale troche mi go szkoda. Niby mialysmy byc boginiami sexu w drugim trymestrze a w moim przypadku to sie mija z prawda:)
- Queen89
- Wylogowany
- gaworzenie
- Moja Kropka :*
- Otrzymane podziękowania: 0
Cania mi brzuszek jeszcze nie przeszkadza podczas jazdy ale to może dlatego że jestem wysoka i ogólnie zawsze jeżdżę odsunięta dosyć daleko. Chociaż nie wyobrażam sobie siebie za kierownicą w 8 czy 9 miesiącu
Co do ochoty to tak jak napisała MarzenaBZ, bogini sexu to ze mnie nie ma . Libido mi w drugim trymestrze wzrosło ale odkąd mój mąż pracuje po 13 godzin to jemu zmalało, bo zasypia szybciej niż ustawa przewiduje . Zresztą cały czas mam myślenie czy w jakiś sposób małej nie zaszkodzimy. Moja gin twierdzi, że jeśli tylko nic się nie dzieje to możemy to robić ile chcemy ale może faktycznie pod koniec ciąży lepiej będzie się wstrzymać