- Otrzymane podziękowania: 56
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
Jeszcze jedna babka w 12 tc i ja wchodzę, zjadłam batona i młoda chwilę się poruszala. Ja jej od pt narzucilam dietę bez słodkiego i chyba się obrazila
Koszule do karmienia mam 2 od siostry, ale nowych nie kupuje pomęczę się w tamtych w chmurki i pszczolki
Laski, co do staników, to najgorsze, że piersi urosna nie teraz ani w 9 mcu tylko po porodzie jak tylko pojawi się mleko, i bądź tu mądry skąd wiedzieć jaki rozmiar kupić
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
ja dziś tez nie mam weny na gotowanie, zupełnie. Mam jeszcze chwile żeby cos wymyslic ale chyba tez jakies mielone
Ali, ja nie kupuje podgrzewacza. Za to co do termometru to mam na podczerwien bezdotykowy do czola.
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Ja od wczoraj męczę się z jakimś paskudztwem tzn chyba przeziębienie, M mi przywlókł :/ Chusteczki to mój nierozłączny przyjaciel...
Ja mam też na obiad spaghetti.
Jeszcze się za koszulami dla siebie nie oglądałam, ale mam na szczęście koleżankę co prowadzi sklep dla mam niedaleko mojego domku więc kupię chyba wszystko u niej. Przynajmniej namacalnie będę mogła wszystko przymierzyć.
Termometr całkiem fajny - też się na niego patrzyłam.
Co do podgrzewacza to dostałam od koleżanki z BabyOno a z tego co wiem to butelki miała z Aventu więc myślę, że nie ma znaczenia czy butelka i podgrzewacz to ta sama firma.
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
co do biustonosza tez planuje kupić dopiero później - najbardziej piersi urosną po porodzie
na razie podpiekłam sobie kiełbaskę z cebulką a do obiadku muszę jechać do sklepu po zakupy ale chyba skusze się na makaron z czymś - najszybsza opcja
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
popołudniu zrobię sobie listę zakupów świątecznych,żeby później na szybko nie robić.
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- kinngga87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Ewa1001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 18
Cania ja też mam dietę od gina... ehhh cięzko wytrzymać. Wszyscy, którym o tym wspominam mówią, żeby jeść bo potem po porodzie jak będę karmiła piersią to dopiero będzie dietka...
U mnie na obiad mielone i czerwone buraczki
Wizytę mam u lekarza w poniedziałek ale ten mój ból w pachwinach jest tak silny, że zaczynam się obawiać... chyba dzisiaj skoczę kontrolnie do lekarza bo do poniedziałku zwariuje z tego zamartwiania się...
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Dowiedziałam sie od pani położnej, że NIE KUPOWAĆ MAJTEK JEDNORAZOWYCH POPORODOWYCH, bo są sztywne i podrażniają i nie pozwalają kobietom ich zakładać. Można natomiast mieć wielorazowe, któe sa mięciutkie i delikatne. Ufff... Własnie takie miaąłm kupione Z Babyono 2 szt. w paczce. Naprawdę są mięciuteńkie
Mamy jeść wszystko byle z umiarem, oprócz ryb wędzonych i wędlin wędzonych, które nawet po porodzie ze względu na dużą zawartość konserwantów i soli, są odradzane, bo dostają się też do mleka a nie chcemy tru dziecka chemia i nadmiarem soli.
Bardzo jestem zadowolona ze spotkania z panią położną. Będę co 3 tygodnie miała badanie tętna dzidziusia z wydrukiem, bo moga się takie wydruki przydać a mój lekarz póki co tylko słuchał tętna, ale wydruków nie robił. Wydruki mam tylko z USG.
Ja mam taki cienki bawełniany szlafrok do szpitala, bo co prawda będzie lato, ale niech się trafia burzowe dni lub przez otwarte okna ciągnie jakiś przeciąg (nie wiemy kto nam się trafi w sali poporodowej i czy się dobrze dogadamy), to lepiej mieć czym sie zakryć a i jak będą odwiedziny sąsiadki z łóżka obok, to nie będę się czuła taka skrępowana jak się przed obcymi otulę trochę szlafroczkiem I tez po prysznicu dobze będzie założyć na piżamę żeby nie przemarznąć w razie potrzeby chodzenia po korytarzach (w szpitalu, w którym chcę rodzić łazienki są w pokojach, ale jak trafię do innego to już może nie być tak wygodnie).
Mam na razie kupione 2 paczki podkładów poporodowych i 2 sztuki majtek poporodowych wielorazowych tych mięciutkich Też kapcie i klapki pod prysznic, na razie tylko jedną koszulkę nocną do karmienia. Kupię jeszcze 1 (też patrzyłam na te kraciaste z linka! lub różowa albo miętową z tego linka:
allegro.pl/bawelna-koszula-do-karmienia-...-xl-i4085899523.html ) i 1 piżamkę - oczywiście wolę kupić większe rozmiary niż ryzykować by były za małe Mi jest wygodniej w takiej pociskać więc liczę bardziej na to, że w domu już będzie mi w niej bardzo wygodnie
allegro.pl/praktyczna-rozpinana-pizama-d...-xl-i4062332501.html
I mam też wilgotny papier toaletowy który sie rozpuszcza (w Tesco za 1,70 zł), bo pomyślałam, że obolałej po porodzie może przyniesie mi ulgę...
Na razie nic więcje nie mam dla siebie do szpitala.
Mojego synka czasem nazywam klopsikiem wlaśnie ze względu na to, że leży na dnie brzucha i kopie najczęściej tylko dołem - az niewiarygodne, że nie chce korzystać z calego brzucha Nawet teraz jak założyłam sobie nogę na nogę jak do Was piszę to synuś już sie rozpycha i daje mi znac, że zajęłam udem kawałek jego brzucha i musiałam właśnie noge z nogi zdjąć Potrafi o siebie zadbac maluszek jeden no Także kopanie dołem to dla mnie chleb powszedni
Miłego popołudnia Mamusie! Uciekam do sklepu póki przestało chwilowo padać