- Otrzymane podziękowania: 53
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
Dziewczyny a macie psiaki w domu? Przygotowujecie je jakoś na przyjście maleństwa? Bo my musimy naszemu psiakowi pozmieniać trochę nawyki i może to być śmieszne ale obawiamy się że będzie zazdrosny o maleństwo - po porodzie może być ciekawie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Babeczki u mnie pogoda od nocy ulewna, nie znoszę tego!
A wiecie co mnie pocieszyło? Że nie ja jedna obżeram się słodkim, bo widzę, że Wy też z tym tu walczycie! ja nie wiem co mnie tak na słodycze wzięło, nie mogę się obejść. I ciągle się martwię, że to się na glukozie odbije! Eh...
Tak samo cieszy mnie, że nie tylko mi przeszła ochota na sex. To dobre, bo z tego co w Internecie piszą wychodzi że ja jakaś inna jestem:)
Cania u nas do porodu dają szpitalne koszule nocne, więc tą mam z głowy. natomiast na pobyt w szpitalu pewnie będziemy potrzebować z 3-4 komplety. Jednym problemem jest krwawienie, więc mogą się szybko zniszczyć, innym lejący się pokarm z piersi. Miałam kupować nowe, cienkie, rozpinane z przodu, żeby łatwo było karmić, ale koleżanki odradzają mi nowe piżamy. Mówią, że po porodzie nadają się już tylko do kosza, więc lepiej wziąć stare albo kupić jak najtaniej żeby nie było szkoda:)
Na razie mam w zapasie jedną:
Ale planuję jeszcze kilka kupić.
Stanik od jakiegoś czasu noszę sportowy, bo wygodny. Poczekam bliżej porodu, ale raczej nie będę kupować specjalnych do karmienia, tylko właśnie takie sportowe, z których łatwo wyciągnąć pierś
Meniadoja mam psa - suczkę rasy beagle. Właśnie dwa tygodnie temu stylizowaliśmy ją ze względu na przybycie Maleństwa. To byłby ogromny problem.
Zmieniamy jej nawyki co do ciągnięcia na smyczy - niestety bez kolczatki się nie obeszło. Ogólnie jest kochanym psiakiem, świata poza nami nie widzi i jest jak małe dziecko. Poza tym nie jest agresywna, nie piszczy, nie szczeka, nie warczy, nie gryzie - już takie są beagle. Chociaż jest dość energiczna i lubi podkradać nam różne rzeczy (pantofle, poduszki, ścierki, skarpetki itd) To może być problemem, gdy dzieciak będzie się bawił. Ale na razie nie boimy się tego. Zwłaszcza, że dzieciaki moich sióstr ją uwielbiają i na swój sposób szkolą do towarzyszenia dzieciom:) Ciekawa jestem jak zareaguje na takiego malucha w swoim domu:)
Nic uciekam się położyć, może w końcu poczytam sobie książki:) Pozdrowienia:)
- Queen89
- Wylogowany
- gaworzenie
- Moja Kropka :*
- Otrzymane podziękowania: 0
Mogę z czystym sumieniem się dołączyć do tych co mają straszną ochotę na słodkie. Coś w tym musi być bo gin na każdej wizycie się pyta czy mnie do słodkiego ciągnie
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
Ta pogoda to mnie dobila chyba mnie rozklada bo w nocy tak gardlo mnie bolalo ale nie kaszle i czuje sie taka oslabiona ze nie mam na nic sily jeszcze dostalam eksmisje do tesciowej bo u mnie remont i od wczoraj maluja farba olejna okna itp i to taki smrud a przeczytalam ze ta farba jest szkodliwa i sie wystraszylam troche ale mysle ze jeden dzien nie zaszkodzi siedzialam na dole a malowane na gorze bylo. I tak teraz leze wykonczona u tesciowej
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
MarzenkaBZ - fajna piżamka! Ja preferuję piżamy nad koszule nocne bo - taki dziwny ze mnie człowiek - nawet w lato mi zimno w giry albo ramiona - musze mięc przynajmniej krótki rekawek i chociaż 3/4 spodenki. Przewiewne - ale jednak spodenki
Koszulki nocne na pewno będą o wiele wygodniejsze po porodzie w szpitalu, ale dla mnie to i tak bedzie katorga ...
P.S. Dołączam do Mam krwawiących z nosa. Własnie i mnie to spotkało.
P.S.2 Kupiłam na trzeci trymestr (bo akurat zaczynę w przyszłym tygodniu III trymestr i jednocześnie - tak wyszło - kończą mi sie obecne witaminy Prenatal Classic i Pregna DHA) Femibion Natal 2 PLUS. Już widzę, że ma mniejsze ilości witamin i minerałów niż moje obecne tabletki. Macie jakieś opinie o Femibionie? Ktoraś z Was używa/-ła?
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Nawet jak kupilismy teraz jeden segment, to zaraz dzwoniła teściowa, któa oglądała akurat jakiś program, ze nie tylko farby ale i te kleje i lakiery, które sie wykorzystuje do produkcji mebli są bardzo groźne i też mogą zagrażać ciąży...
Także lepiej dużo wietrzyć i unikać takich zapachów....
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Szlafrok do szpitala raczej odpada, bo to lato, ale np rozpinana bluza jest fajnym rozwiązaniem - raz że można w niej wygodnie leżeć w łóżku- dwa, że zajmuje mniej miejsca w torbie:)
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
Elmirka,ja mam teraz własnie femibion ale zwykły natal classic,jest ok ale nie ma dha,więc jak chcesz to kup sobie femibion 2 ten już ma wszystko.
wcześniej miałam laadyvit ale brzuch mnie po nich bolał.
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
Mam nadzieje ze do jutro mi przejdzie i bede sie dobrze czula
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
Co do psiaków polecam również artykuł tatapad.pl/rodzina-dom-remont/jak-przygo...sa-na-dziecko-wideo/
mój psiak tez jest bardzo kochany mamy go rok - ale jest bardzo aktywny dużo biega i skacze - teraz w ciązy to dla mnie błogosławieństwo bo mnie wyciąga na spacery i towarzyszy jak nie ma M, ćwiczy się z dzieciaczkami z moimi siostrzencami - szczególnie mała 2-latka go uwielbia i "maltretuje" na wszystkie sposoby - przytula się, głaszcze itp, ciesze się bo bardzo spokojnie to znosi a jak ma już dość to ucieka i sie przed nią chowa - póki co nie zdarzyło się żeby się na nią zezłościł ale to nie zmienia faktu że bedzie musiał maleństwo zaakceptować jako nowego członka stada który do tego bedzie teraz nim rządził jakby nie było
- kinngga87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
My w domu mamy yorka. Niestety nie jest przyzwyczajona do dzieci. W ogóle nie za bardzo lubi obcych - ale tylko przez jakiś czas bo potem to już się zaprzyjaźnia hehe. Jak czytałam co napisała Queen89 to tak jakbym czytała o swojej suni. Wszystkie zabawki jej a jak coś próbuję powiedzieć do Tobiego to od razu słucha mnie co od niej chcę bo myśli że to do niej. No nic zobaczymy jak to będzie. Mam cichą nadzieję, że jednak się zmieni...
Muszę zaopatrzyć się w jakiś magnez bo mam skurcze w nogach i nie mogę się z tym uporać.