- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Queen89
- Wylogowany
- gaworzenie
- Moja Kropka :*
Mnie czeka malowanie dwóch pokojów plus generalny remont łazienki, chyba się na księżyc przeprowadzę, bo mieszkanie przez tyle czasu u teściowej mnie nie rajcuje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Była dziś u mnie mama i jak pokazałam jej ciuszki to oczywiście musiała wypowiedzieć swoje złote rady. Dowiedziałam się że body są beznadziejne bo dzieci nie lubią tego wciągania ubranek przez główkę. Najlepsze że są kaftaniki wiązane....
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Dla przykładu - wczoraj po 3 dniach siedzienia w domu z powodu przeziębienia poszłam do sklepu, siatka była naprawdę lekka a jednak zaczął mnie kłuć brzuch po tej stronie co niosłam siatkę. I to niemal natychmiast. Dzisiaj to samo. Po prostu z każdym dniem i powiekszającym się od rosnącego w nim intensywnie dzieciątka brzuchem zmienia się nasza tolerancja na wysiłek i musimy się trochę odciążyć. I wszystko będzie dobrze
MarzenkaBZ, bardzo dobry pomysł z tą bluzą! Uwielbiam bluzy tylko ... Będę musiała kupić nową bo teraz już w żadnej się nie dopinam, heh Mimo tego, że zawsze kupowałam luźne a nie dopasowane
Gabi28, właśnie ten Femibion 2 teraz kupiłam. W przyszłym tygodniu skończą mi się obecne witaminy to wtedy go zacznę
Ale dzisiaj mój synuś ma humorek - kopie jak najety i nawet jak była pani położna, to nie dawał mi się skupić Teraz też cały czas mnie "naparza" I muszę się nim pochwalić, bo jestem z niego bardzo dumna- > wreszcie rusza się po całym bęcku a nie tylko samym dołem czy najdalej pod pępkiem Chyba odkrył, że ma dużo większe M do brykania
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Zapomniałam, że i my będziemy odświeżać ściany. Ale jeszcze czas:)
Idę się położyć, bo mnie kręgosłup boli, poza tym własnie się kąpałam:)
A dziewczyny mam pytanie co do depilacji miejsc intymnych!
Nie wiem czy depilujecie się całkowicie, ja nienawidzę włosów gdziekolwiek oprócz głowy:D
Ale chcę Was zapytać czy planujecie depilacje przed porodem. Tzn. koleżanka mi mówiła, żeby mnie mąż ogolił (same nie dosięgniemy już) Podobno w szpitalu pielęgniarki "rżną" żyletką na sucho! Już widzę te podrażnienia. Czy słyszałyście o tym, że pielęgniarki golą miejsca intymne? I czy ewentualnie same to zrobicie?
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
Tyle się wydarzyło u was. U mnie wszystko super a dzisiaj z mężem kupiliśmy wózek:-) jestem taka szczęśliwa ze szok chętnie bym się nim pochwaliła ale niestety z mojego tableta nie mogę tu zdjęć wrzucić
Pozdrawiam:-)
PS a co do golenia miejsc intymnych to też słyszałam że lepiej ogolić się w domu bo w szpitalu jak gola to wiadomo jak byleby ogolic no i samemu to wiadomo mniejszy dyskomfort
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
W ogóle uważam, że wraz z zatrzymaniem okresu w ciąży powinno to iść w parze z zatrzymaniem rośnięcia łonowców hihi
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
I na wszelki wypadek - jak tylko bedę mogła to zaplanować i synek nie bedzie chcial sie rodzic wcześniej - też poprosze męża o pomoc lub sama popróbuję, ale wolę to niż kogoś obcego. W dodatku podczas bólu i skurczów to dopiero nas porżną :/ Mama mi własnie wczoraj opowiadała jak ją podczas porodu pocięli :/
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
melduje, ze z Pola wszystko ok. ale cos czuje, ze na zumbe to ja w 1 mcu zycia zapisze, klopsa jednego wazy 1227 g. musze posprawdzac jej parametry ale lekarz powiedzial, ze jest duza, caly czas tydzien do przodu. fotki tez nie dala sobie ladnej zrobic, potwor maly
powiedzial, ze prze chwile miala podwyzszone tetno, ale potem bylo ok. a nie wiem czy pisalam, zjadlam batona przed badaniem, w ogole dzis sobie pozwolilam na slodkie i znowu 3-4 dni diety ale jak dr przylozyl glowice usg to walila co chwile teraz znowu leniwa, a dr powiedzial, ze malo sie rusza, bo ma malo miejsca w moim brzuchu. kotłuje sie co jakis czas, ale te kopniaki sprzed kilku dni to w ogole nie ma proownania.mam na wyniku napisane ze zalicza sie w 80,4 percentyl, ale nie wiem co to znaczy
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
- Queen89
- Wylogowany
- gaworzenie
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
A Kubuś jakby tylko czeka na moje przebudzenie, bo też od razu daje o sobie znać
Ja dzisiaj na 17 do gina jadę. Już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę swoją kruszynke Wczoraj też odebrałam wyniki badań i głukoza w normie jak dla mnie, ale gorzej z hemoglobiną i pozostałymi badaniami, które wskazują na anemie
No nic, bo się rozpisałam z samego rana
Pozdrawiam was cieplutko i życzę udanego dzionka
- Queen89
- Wylogowany
- gaworzenie
Pobudka o 5:30, pol godziny proby ponownego zasniecia w ktorym to moja corcia urzadzila sobie poranna gimnastyke i ostatecznie moja kleska. Czesto rano napada mnie straszny glod ktory zmusza mnie do wstania . Ma ktoras z Was podobnie czy tylko ja jestem takim porannym zarlokiem?
Caly czas mam wrazenie ze dzisiaj jest piatek
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
Ja też wstaje najpóźniej o 6.00, dzisiaj to wręcz nie mogłam się doczekać, żeby wstać już od 4.45, ale nie chciałąm budzić męża żeby się wyspał do pracy. Obudził mnie... Zły sen i krew z nosa. Nieźle dało czadu to moje już przeszłe przeziebienie, bo jestem osłabiona jka nigdy chyba jeszcze... I stąd ta krew + ciąża...
A śniło mi sie, że byliśmy z mężem na studiach (tak sie poznaliśmy) nie byliśmy jeszcze mażeństwem i ... On postanowił się ze mną rozstać. Ale sen ... Zawaliło mi sie życie ... Pewnie już żadna z Was się nie dziwi dlaczego nie mogłam dalej spać i nie mogłam sie doczekać, żeby wstać ...
Z jedzeniem rano ja miewam podobnie Zależy o której zjem kolacje albo czy dużo jadłam poprzedniego dnia. Jeśli mało, to rano jestem jak odkurzacz, albo nawet budzę się już w nocy i MUSZĘ coś zjeść Wolę jak mnie tak łapie rano, bo w nocy jestem zaspana i się denerwuję, że muszę wstać. Na szczęście rzadko mi się tak zdarza, bo pamiętam żeby się nafutrować odpowiednio bogatą w odżywcze składniki kolacją
Ehh.. Ja na wizytę u gin. jeszcze musze poczekać do 18-ego :/ Nie mogę się doczekać, bo będzie USG
Udanych, wspaniałych podgladań dzieciaczków tym Mamusiom, które mają wizyty wcześniej niż ja i spokojnego, wesołego dzisiejszego dnia dla wszystkich!