BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 1 dzień temu #870342 przez Ali
Elmirka_20 śliczne ciuszki! :) Skromnie dodam, że też mam te same śpiochy i koszulki ;)

Tej pozytywki nie widziałam ostatnio, muszę się jej przyjrzeć :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 dzień temu #870344 przez meniado
Angila, elmirka_20 ciuszki super ale nasze dzieciaczki będą wystrojone - ja też musze powrzucać co ostatnio upolowałam tylko mam problem z dodawaniem zdjęć na tym forum :/

gabi28 brzuszek śliczny, taki zgrabniutki :) co do soku z samych malin to z tego co wiem to można normalnie pić bo to jest sok z owoców - sama zresztą nieraz pije i nic się nie dzieje, napar z liści malin jest zabroniony do końcówki ciąży także nie masz się co martwić

marzena25 ja też uważam że dziecko to nie od razu najpierw trzeba się "wyszumieć", dotrzeć a dziecko powinno być dopełnieniem szczęścia i kolejnym krokiem w wspólnym życie :) chociaż nie zaprzeczę że mam znajomych któzy wpadli sobie po kilku miesiącach znajomości i naprawdę są szczęśliwi więc różnie to bywa.

11 lata 1 dzień temu #870345 przez wiolcia1004
Hejka własnie wrocilam od gina wsio ok byla mala widocznosc bo mala byla odwrocona pleckami wiec dr. kazala mi pospacerowac pol godz i wrocic no i wrocilam a tu nic pozycja sie nie zmienila na dziej dzisiejszy plamki nie widzi oby tak dalej dziewczyny dziekuje za trzymanie kciuków!!

11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #870350 przez gabi28
wiolcia super,że wszystko dobrze,takie wiadomości aż chce sie czytać.

Elmirka ta pozytywka też z pepcko? Olek mnie kopie,że taką chce :)

a ja zamiast się zabrać za tą szafę to siedzę na stronie z wypiekami i myślę co by tu upiec na Święta :)

właśnie przed chwilą dzwoniła koleżanka,jechała do pracy i mówi abym wyszła na balkon,daje mi takie małe zawiniątko i pojechała... patrzcie co dostałam :) takie pingwinka będę miała na Swięta Bożego Narodzenia
Załączniki:

11 lata 1 dzień temu #870357 przez Ewa1001
Cześć :)
U mnie dzisiaj nie ma słoneczka ale baaardzo ciepło :)

Piękne macie ciuszki i brzuszki :)

wiolcia1004 cieszę się , że z Małą wszystko dobrze :)

Co do złotych rad to słyszę je często od mojej teściowej. Teściowe mieli kupić nam wózek jednak stwierdzili, że kupią go dopiero po narodzinach dziecka, bo przed porodem wózek nie może stać w domu... Jak zapytałam dlaczego tak uważają, to otrzymałam odpowiedź, że jeszcze różnie może być a do porodu jeszcze dużo czasu a jak będzie stal w domu to może przynieść pecha. Nie mogę słuchać takiego gadania. Mój mąż bardzo się zdenerwował i stwierdził, że nie będzie czekał na wózek od nich tylko mam sobie wypatrzeć na allegro i zamawiać. Ja chcę kupić wózek 3w1 więc chcę mieć go już przed porodem , żeby potem nie było problemu, że nie będzie później fotelika i nie będzie jak dziecka przewieźć ze szpitala do domu... Moja teściowa ogólnie daje mi multum tego typu rad co bardzo mnie denerwuje, ale jej się nie wytłumaczy, że to wszystko to zabobony i my w to nie wierzymy.
Moja mama jest zupełnie inna. Bardzo się cieszy i cały czas coś dokupuje dla Małego i przywozi nam.

Jeśli chodzi o starania o dziecko, to my z mężem staraliśmy się praktycznie zaraz po ślubie. Jednak ja miałam nieregularne cykle a mąż słabej jakości nasienie. Więc oboje się leczyliśmy i efektów żadnych nie było. Ja już zaczynałam mówić, że nie będziemy nigdy mieć dzieci. Mój mąż jednak nie tracił nadziei i zawsze powtarzał, że na pewni będzie miał syna. No i będzie miał :)

Ja dzisiaj kupiłam mleko w proszku dla noworodków z NAN PRO, w Rossmanie było w promocji. Ponoć nie zawsze po porodzie od razu jest mleko a w szpitalu trzeba mieć na wszelki wypadek.

11 lata 1 dzień temu #870359 przez wiolcia1004
Jakie slodkie ubranko no boskie:)

11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #870361 przez elmirka_20
Wiolcia! :) Wspaniała wiadomość! :) Naprawdę cieszę się razem z Tobą! :) Oby już więcej takich strachów na żadnym USG nie było! :)

Ali, no to mamy ładne ciuszki dla naszych Skarbków ;)
Gabi28, pozytywki też z PEPCO - były różne: niebieskie, różowe i żółte - bez misia, ale ładne bo kolorowe :) Może akurat coś Ci wpadnie w oko ;) Cena: 19.90 zł.

Ha ha ha ;) Ale kozacki pingwin ;) Jeszcze takiego nie widziałam! :)

11 lata 1 dzień temu #870378 przez MarzenaBZ
Dziewczyny piękne ciuszki:)

elmirka_20 ja tak jak Ty-planowałam czytać moje zaległe książki, a tu ani jedna mi nie poszła:) A mam ich pełno, bo uwielbiam kupować książki:) jak przeczytasz POŁOŻNĄ, daj znać co o niej myślisz:)

11 lata 1 dzień temu #870379 przez marzena25
elmirka_20 ty masz te spotkania z położną środowiskową a do szkoły rodzenia też chodzi czy masz zamiar iść?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 dzień temu #870389 przez agnieszka89
Nam tez szybko poszlonz mezem Ja chcialam przed slubem juz sie stara ale maz stwierdzil ze poczekamy do slubu zeby mnie na weselu w ciazy nie poobijali :) tak wiec slub mialam 5 pazdziernika a od 10 pazdziernika liczona mam ciaze ;)

11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #870397 przez elmirka_20
Słuchajcie kobietki - wyskoczyłam teraz po pomarańcze do Biedronki, bo mi sie skończyły, i żałowałam że było to zbyt ciężkie, bo są MEGA PAKI PIELUSZEK DADA za 49.90 zł. U mnie najmniejsze były 3, a to i tak od 4 kg, to szybko dziecko 4 kg będzie miało a było ich 128 sztuk za 19.99 zł czyli wychodzi 0,39 zł za sztukę. Takich promocji to jeszcze nie widziałam. Która chce i może niech wysyła męża/partnera! ;)

Innych rozmiarów były inne ilości pieluszek w środku - trzeba przeczytać, ale tych rozmiar 3 było właśnie 128 sztuk, supar sprawa :)

Wyślę po nie męża jak wróci z pracy.

11 lata 1 dzień temu #870412 przez elmirka_20
MarzenkaBZ, jasne że dam znać zaraz po przeczytaniu :) Temat bardzo dla nas ważny, dlatego mam ogromna nadzieję, że tą książkę jednak "łyknę" szybko :) Nie wiem dlaczego tak nie mam teraz ochoty na inne książki ....

Marzenka25, teraz w środę rano będę miała pierwsze spotkanie z położną środkowiskową. Zdecydowałam sie na nie, bo moja szkoła rodzenia (jestem zapisana już od stycznia, bo liczba miejsc była ograniczona i w myśl zasady: kto pierwszy ten lepszy, trzeba było szybko się zapisywać). Same zajęcia miały się zacząć końcem marca/początkiem kwietnia, jednak gdy zadzwoniłam spytać bo sie nie odzywali, okazało się, że jednak zaczną się końcem kwietnia/początkiem maja. Obawiam się, że jak tak będą zwlekać z tą szkołą rodzenia, to nie zdążę dowiedzieć się wszystkiego co potrzebuję a ponoć ćwiczenia oddechowe będą własnie pod koniec... Nie chcę podczas porodu niedotlenić dziecka bo nie bedę wiedziała jak prawidłowo oddychać. Dlatego postanowiłam dodatkowo spotykac się z położną na własną rękę :) Może mnie tego szybciej nauczyć :) A szkoła rodzenia jak się zacznie, to też będę chodzić. Kolezanka jest bardzo zadowolona a chodzi do tej, do której ja też jestem zapisana. I zawsze pozna sie inne mamy ;) może już którąś będę znała jak potem trafimy do jednej sali poporodowej ;)

11 lata 1 dzień temu #870431 przez Cania
MarzenaBZ nic sie nie przejmuj takim gadaniem. My tez przygotowujemy sie wczesniej, lepiej sobie rozlozyc wydatki niz kupowac wszystko w jednym czasie. My slyszymy od tesciowej zabobony w stylu: nie chodzcie pod kablami itd... to juz w ogole dla mnie jakis hardcore :) na takie rzeczy my mamy jedna odpowiedz: "jestesmy katolikami i w przesądy nie wierzymy!" A niech reszta sobie interpretuje jak chce :)

ja uslyszalam kiedys jak moja mama mowila komus, ze sie dlugo staralismy i w koncu sie udalo. Nic bardziej mylnego, bo owszem, zaczelismy sie starac, ale akurat udalo sie zaskakujaco szybko. Nawet szybciej niz myslelismy, bo juz w drugim cyklu starania! takze bardzo blyskawicznie i mam nadzieje, ze moja wypowiedz nie bedzie dzialala jak plachta na byka na te z Was, ktore musialy przejsc zdecydowanie dluzsza droge do poczecia malenstwa. tak czy inaczej nie wiem skad moja mama to wytrzasnela...

meniado chodze do szkoly przy szpitalu na siemiradzkiego w krk.

Magdalen, Agni, Elmirka sliczne ciuszki! :)

Agnilla nie wiem jak z dwiema walizkami. polecali brac torby ktore jednak oproznione sie zmieszcza wszedzie, nie wiem jak walizki, bo ich nie ma jak zmniejszyc nawet po oproznieniu...

Queen89 ja slyszalam o malinach, ze wlasnie powoduja skurcze macicy, wiec nie powinno sie ich pic w ciazy, chyba ze juz na pozniejszym etapie, czyli dajmy na to ten 38 tydzien :D jak juz chcesz skurcze wywolac :)

wiolcia no widzisz, wszystko jest dobrze :) ciesze sie bardzo :)

11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #870436 przez Agnilla
ciesze sie, ze z babelkami wszystko ok
ja mojej mamie o problemach przynznalam sie jakos w wakacje, na pewno na jakims grillu ;) a w pazdzierniku od razu po tescie pojechalismy im powiedziec :)
Gabi, maly masz ten brzuszek :) a szary ja tez uwielbiam, te spodenki kosztowaly 4 zl z H&M ;) a pokoj Pola tez ofc bedzie miala szary ;)
zapomnialam Wam pokazac kolejne porownanie na koniec kazdego miesiaca, Pola rosnie nie da sie ukryc ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 dzień temu #870454 przez agnieszka89
Dziewczynki dla tych co lubia piwko :) warka wprowadzila wlasnie radlera 0, 0% ja pewnie sprobuje bo ciazy mam wiekszego smaka na piwo niz przed

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka