BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #896220 przez agnieszka89
Elmirka wozek juz powinien byc w zeszlym tyg ale dopiero po 1,5 tyg pan ze skelpu sie zebral zeby zadzwonic ze producent nie ma bialych stelazy aktualnie i trzeba czekac z tydz ekstra, chyba ze to producent nawalil i tak pozno go powiadomil, ale mimo to jest kpina. Dlugo czekalismy z zakupem wozka ze wzgledu na maly metraz ale sprzedawca zapewnial ze 2 tyg oczekiwania a tu na dniach miesiac stuknie Ale masz racje moze mnie zaskocza i we wtorek bedzie do odbioru :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #896229 przez martyska
Dzień dobry :)

Ale mam dzisiaj nudny dzień mąż ziemniaki na obiad skrobię a ja się wyleguje :P

Ech... no niestety u mnie ze spaniem też tragedia nogi drętwieją a jeszcze jak Igorek zacznie wiercić główką to to toalety latam co 10 min a i tak się budzę co godzinę równiutko na toaletę masakra :S jeszcze dołożyć do tego chrapiącego co jakiś czas męża i noc idealna ;)

Agnieszka trzymam kciuki za wózek bo to przecież na pewno dodatkowy stres :ohmy:

10 lata 5 miesiąc temu #896235 przez moni91
Gratuluje Mamusiom które już urodziły i trzymam kciuki za mamusie które jeszcze są 2w1 :)buziaki dla was:*

10 lata 5 miesiąc temu #896236 przez Agnilla
witam sie i ja, lece sie myc i jedziemy na obiadek, na pstrąga :)
poryczalam wieczorem, poryczalam rano, jest juz troche lepiej. na sam koniec takie mam przeboje, a mialam byc twarda ;)
milej niedzieli laski! :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #896244 przez malgorzatawalak
Dzien doberek dziewczyny :)
Ja melduje sie 2in1 :laugh: juz myslalam ze jak wroce z ktg to ktoras urodzi ;) u mnie wszystko dobrze jutro tylko na ktg i usg i zobaczymy co bedzie :) to juz 38 tc :laugh: nie moge uwierzyc ze to juz wlasciwie czas do porodu...ten czas - cala ciaza bardzo szybko mi minela... :)
Agni tez juz sie przyzwyczailam do czucia maluszka w brzuchu ale bardziej niecierpliwie czekam na porod i na to zeby zobaczyc mojego synusia :laugh:
Milego dnia dziewczyny :laugh:

10 lata 5 miesiąc temu #896254 przez Cania
Hej :)

Jeszcze dzis nie mialam czasu tu zagladnac :) najpierw rano do kosciola, potem maz chcial kupic sobie spodenki i koszule, teraz wylegujemy sie po obiedzie na dzialce u rodzicow :) troszke sie opalam :) musialam tez wejsc do basenu bo juz mi tak kregoslup doskwieral... Takze w wodzie teoche go odciazylam :) cudowne uczucie!

Dzis skonczylismy 39tc a mala jak miala nas w powazaniu tak dalej ma heh. Z dniem dzisiejszym to ja przegram zaklady o to, kiedy Julka sie urodzi heh. No co jej zrobic... :)

Agnieszka trzymam kciuki zeby jednak wozek do Was blyskawicznie trafil :) najwazniejsze to zeby miec skompletowana wyprawke na finishu, a nie zeby sklep czy producent lecieli w kulki... Takze trzymam kciuki! :)

10 lata 5 miesiąc temu #896255 przez rewelka1312
niedzielna cisza, kazda odpoczywa:) my bylismy na spacerze u tesciowej, zanioslam jej sloik zupy zadowolona:)
ale juz ciezko mi samej chodzic do sklepu sama sie nie wychylam bo juz tak mi doskwieraja plecy.
Ja wam wspolczuje z tym spaniem bo ja jak sie nie wyspie to jak osa chodze a teraz mi sie dobrze spi wstaje z 2-3 razy tylko ale za to nad ranem nie moge ruszac palcami takie zdretwiale i opuchniete a po 2-3 godzinach jak wstaje to wraca do normy ale jak sie obudze to rece jak nie moje....:(
ide leniuchowac za 2 godziny bede miala telewizje z glowy bo oczywiscie mecz , juz wszyscy sasiedzi flagi dekoracje powywieszane maja a moj juz od rana w pomaranczowej koszulce :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 5 miesiąc temu #896266 przez Cania
Ja ze spaniem mam roznie. Raz nie mam problemu z zasypianiem, raz patrze w sufit i usnac nie moge. Ale za kazdym razem jest mi ciezko znalezc pozycje bo albo boli w kroku, albo w pachwinie, albo kregoslup. I przewrocenie sie z boku na bok to istny horror. No ale co zrobic, juz niedlugo i to wroci do normy, bedzie bolec cos innego :) na szczescie palce mi w nocy nie puchna, wiec choc tyle.

10 lata 5 miesiąc temu #896276 przez sabina211
Witam,
Stało się, jestem sama (to znaczy 2 w 1), dzieci wyjechały rano, są już u dziadków. Pakowałam je prawie do 3 nad ranem, o 8 wycałowałam na pożegnanie (przez 3,5 tygodnia nie będę ich widziała), posłałam (z mężem) do samochodu i padłam na łóżko. Obudziłam się o 13...Współczuję wszystkim, które mają problemy ze spaniem, bo ja śpię normalnie. Czasem poddusza mnie, kiedy leżę na wznak, ale na boku mija. Siku wstaję raz albo wcale (rzadziej), ale potem usypiam od razu. I budzę się raczej wypoczęta.
Co do chrztu dziecka, to wg prawa kanonicznego można go odmówić, kiedy rodzice żyją razem i MOGĄ zawrzeć sakramentalne małżeństwo, ale nie mają takiej woli. I to, moim zdaniem, jest logiczne, bo skoro rodzice sami wyraźnie nie chcą żyć według zasad KK, to mało prawdopodobne jest, żeby wychowywali dziecko w wierze. A Chrzest to przecież najważniejszy sakrament, a nie uroczyste nadanie imienia. Natomiast - pomimo ograniczonego dostępu do sakramentów w związkach niesakramentalnych - prawo kanoniczne nakazuje udzielić Chrztu dzieciom par po rozwodach cywilnych, jeśli rodzice gwarantują wolę religijnego wychowania i wybiorą chrzestnych dających gwarancję uczestniczenia dzieci w sakramentach. Nie ma też przeszkód przy Chrzcie nieślubnych dzieci wychowywanych przez samotnego rodzica. Wiem, że można trafić na różnych księży (pewnie zwłaszcza na wsi, małych miasteczkach), ale wg prawa jest właśnie tak, jak napisałam. Jeśli ktoś ma problem z proboszczem, to na pewno znajdzie zrozumienie i możliwość Chrztu w kościołach zakonnych - franciszkanie, dominikanie, jezuici.
Tak samo bezwzględnym warunkiem otrzymania ślubu kościelnego jest Chrzest, bierzmowanie nie jest konieczne, choć wiem, że zwyczajowo się go wymaga. (Nam ksiądz uwierzył na słowo, że byliśmy bierzmowani i sam powiedział, że jest to jak najbardziej wskazane, ale niekonieczne. Sprowadzać musieliśmy tylko metryki Chrztu.)Poza tym są jeszcze śluby jednostronne, kiedy jedno z małżonków jest niewierzące (i nie brało wcześniej ślubu sakramentalnego)-wtedy jest to sakrament tylko dla wierzącej strony.
Mi też ciąża zleciała bardzo szybko. I w sumie tylko przez ostatni miesiąc czuję się ciężkawo. Gdyby nie żyły w nogach to byłaby to ciąża wzorcowa i książkowa. Mam nadzieję, że poród też taki będzie.
Podziękowania: Lyanka

10 lata 5 miesiąc temu #896284 przez meniado
cześć dziewczyny,
ja melduję się na szybko dalej w dwupaku. W weekend nie miałam czasu na forum - lepiej już się czuję i musiałam trochę spraw ponadrabiać a dziś byłam na imprezie u siostry. Jutro mam wizytę u gin i okaże się jak ułożona jest Helenka - trzymajcie kciuki żeby była już dobrze obrócona i żebym mogła rodzić sn. Odezwę się po wizycie.

10 lata 5 miesiąc temu #896291 przez rewelka1312
meniado to daj znac koneicznie co i jak po wizycie:)
a ja wam pokaze co u mnie robia jezeli dziecko sie nie odwrócilo-sami odwracaja!!zeby uniknac operacji cesarki

My mamy wizyte za tydzien w nastepny poneidzialek to bedzie juz 38 tydzien a dzisiaj juz zaczynamy 37tydzien wiec jestem spokojniejsza ale calyd zien mnie kuje i ciaga cos po bokach i martwie sie tymi rekami z rana:(

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 5 miesiąc temu #896298 przez Cania
Meniado bede trzymala kciuki caly dzien :) oby malenka byla juz ulozona tak, jak trzeba :)

Sabina chyba nie da sie dokladniej rozwalic problemu na czynniki pierwsze :) czyli wniosek jest taki, ze Lyanka nie powinna miec problemu z chrztem, a jesli tak, to szukac w innej parafii i powinno sie udac :)

Ale mam dzis dosc... Niby caly dzien odpoczywania ale i tak mnie wszystko boli heh... :) takze w domu odpoczynek po odpoczynku...

10 lata 5 miesiąc temu #896305 przez ggabii
Witajcie dopiero teraz w ten niedzielny wieczór!
Dopiero teraz dotarłam do domku. Rano kościół, potem szybka wizyta u koleżanek w pracy i na obiadek do teściowej i jednocześnie na imieniny do szwagra. Tak więc niedziela zaliczona pozytywnie ;)

Sabina bardzo ładnie to wszystko wytłumaczyłaś :)

Meniado trzymam kciuki za wizytę. Koniecznie zaraz po musisz nam tu opowiedzieć wszystko :) Ja sama jestem ciekawa bardzo co u Twojej kruszynki słychać. A może sama potrafisz wyczuć czy już się obróciła? Ja np czuję gdzie ma główkę więc wiem kiedy ma jakie ułożenie.

Rewelka aż się boję oglądać ten film. Mnie przeraża każda ingerencja w maluszka. Nie wiem do końca czy to dobre takie obracanie "na siłę"...

10 lata 5 miesiąc temu #896309 przez staślubania
Cześć Dziewczyny:)
Faktycznie niedziela bardzo cicha na forum, nie trzeba nadrabiać czytania:) Odważyłam się wreszcie i pokaże Wam swój brzucholek, który jutro skończy 39 tydzień. Staś ledwo się w nim mieści, ale opuścić go też jakoś nie ma ochoty.

Załącznik nie został znaleziony

rewelka, pozwól, że nie będę oglądać tego filmiku, jestem wrażliwiec i będę przeżywać, wolę sobie darować

10 lata 5 miesiąc temu #896318 przez ggabii
Staślubania ale piękny brzuszek :cheer: nie dziwię się że Stasiowi tam dobrze. No ale w końcu będzie musiał wyjść.
Podziękowania: staślubania

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka