- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
martyska ale masz ssanie ale mnie tez tak sscie na wszystko. Przed chwila dopadlam paczke chipsów (a jestem ich straszliwym wrogiem) i musiałam wziąć sobie chociaż kilka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Staślubania trzymamy kciuki że będzie wszystko dobrze. Jesteśmy tutaj z Tobą a Ty w miarę możliwości informuj nas o postępach. Czekamy z niecierpliwością na Stasia
Lyanka zapomniałam Ci napisać, że moje babcia też już nie żyje i tak samo jak Twoja była moją opiekunką w dzieciństwie i mnie wychowała ze względu na zabieganie rodziców. Jestem z nią bardzo zżyta i jest dla mnie kimś bardzo ważnym. Czuję w niej oparcie i pomoc taką duchową. Myślę, że pojawiła się u Ciebie we śnie żeby pokazać Ci że jest przy Tobie i żebyś się nie martwiła. Ona z pewnością doda Ci siły i odwagi
Kurcze ja ani razu nie miałam robionego dotychczas ktg.... Nie wiem czy to nie jest w moim przypadku potrzebne, czy po prostu moja lekarka zapomniała że coś takiego istnieje hahaha. No nic do 17. jest jeszcze trochę czasu... Wtedy już będę wiedziała na 100% o co w tym wszystkim chodzi
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
czytam was na bierzaco, ale za bardzo nie lubie z tel pisac dluzszych wiadomości, bo boje sie ze zaraz mi zniknie albo coś od soboty sa u nas naprawiane jakies tam anteny i net raz jest raz nie ma trudno wyczuc kiedy jest
Wiolcia dziękuje za troskę ;* Melduję, że nadal jestem 2 w 1 i nic nie zapowiada, że w najblizszym czasie coś się zmieni ;/ nic mnie nie boli, oprocz kroku wieczorem i troszke placów. W pt byłam u gin, termin mam na 10 lipiec, jezeli do tego czasu nie urodze, mam sie 11 stawić do niego, da mi skierownie do szpitala na wywołanie.
Staslubania trzymam kciuki zebys bez malenstwa nie wyszla ze szpitala hehe
Agnilla jeszcze troszeczkei bedziesz swoja Polunię tuliła, to ci te wszytskie strsy wynagrodzi ;*
Ali wózek niesamowity ! kolory bardzo ładne
Co do cotygodnioego ktg, ja ntez nie mam nic takiego zleconego. Miałam robione tylko podczas pobytu w szpitalu.
Miłego dnia :*
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
meniado to wręcz cudowne wieści! Ciesze się ze mala się w końcu posluchala także teraz nic tylko oczekiwać na malutka
misiana zanim klikniesz 'wprowdz' zawsze skobie skopiuj to, co napisalas nawet jak zniknie będziesz mogla wkleic drugi raz zawsze tak robie i wielokrotnie się przydaje
- tosienka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Staslubania trzymaj się,
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Tosienka z pewnością wszystko będzie ok. Nie przejmuj się. Maluszek pewnie tak reaguje na dzisiejszą pogodę. Też zasługuje na chwilę lenistwa
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Meniado, wspaniałe wieści! No to córcia grzeczna dziewczynka jak tak ładnie słucha Mamusię
Agnieszka89, dobrze że masz już konkretne wieści co do wózka i że zagwarantowali Ci fotelik Wszystko jest na dobrej drodze - możesz odetchnąć
Bardzo dobre wiadomości z wizyt i badań macie Kobietki! Super!
Cania, spróbuję pogrozić moim sprzętom domowym skoro u Ciebie tak to działa A co! Może akurat i mnie pomoże?
Taaak, do porodu to dobrze, że szkrabek mniejszy Przynajmniej jakoś łatwiej mi psychicznie z taką wiedzą Choć pani położna twierdzi, że to zależy od kobiety organizmu jakie dziecko jak sie rodzi... Ten klocek w szpitalu co sie urodził rekordowy z 5300 gram, to praktycznie nie wyrządził mamie szkody! Aż dziwne, prawda? Nasze maluszki mniejsze i większe też nam ładnie się urodzą i jeszcze trochę a w ogóle zapomnimy jak to było, gdy nie było ich na świecie.... Nie mówiąc już o strachu przed porodami i bólem.....
Skończyłam prać dokupione dzisiaj pajacyki i śliniaczki dla synka (były wyprzedaże w Pepco i takie komplety: pajacyk+śliniaczek kupiłam po niecale 15 zł - 2 sztuki, bo pajacyków akurat mam malutko....), odkurzyłam, zrobiłam małe zakupy, nastawiłam obiadek Na 17.00 szkoła rodzenia - dzisiaj o połogu No to będzie ciekawie i już w nocy mogę rodzć Co prawda jeszcze opieka nad noworodkiem, ćwiczenia oddechowe i wiele innych tematów mam nie przerobione, ale już mi wszystko jedno... Dam sobie radę. Kiedyś nie było szkół i też kobierty rodziły a ja chcę przytulić wreszcie mojego synka!
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Staślubania trzymaj się tam dzielnie!!! Na pewno wsio będzie w jak najlepszym porządku tylko w miarę możliwości dawaj nam znać jak sytuacja
Meniado to fantastycznie, że jednak twoja córcia odwróciła się tak jak trzeba i będziesz miała poród siłami natury, tak jak sobie to wymarzyłaś
Agni wyobrażam sobie co ty dzisiaj czujesz...bo to już JUTRO jest ten dzień!!! Już niedługo będziesz tulić swoją córcię Normalnie sama jestem w szoku jak to zleciało. Ja równo za dwa tygodnie mam się stawić na porodówce i powiem szczerze im jest bliżej, tym człowieka bardziej strach ogarnia jak to teraz wszystko będzie...czy będę umiała zaopiekować się synkiem tak jak trzeba...czy dam sobie radę. Tyle jest pytań i wielka niewiadoma....no ale przecież macierzyński instynkt jest najważniejszy, no nie?? Będziemy się poznawać i uczyć siebie nawzajem
U mnie leje i leje....dobrze, że jednak zmobilizowałam się rano pójść po zakupy do Biedronki, bo jeszcze nie tak bardzo padało wtedy. Ale z małych zakupów zrobiły się trochę większe no i ledwo dotarłam do domu. Teraz leżę plackiem, bo brzuch mnie pobolewa....ech, sama jestem na siebie zła
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
Zakupy to zakupy kobieta kazda to chyba kocha:)))
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
głowa mnie pobolewa i tak słabo mi jest,ale to pewnie dlatego,że niskie ciśnienie,
nasze obrączki są już gotowe,ale dzisiaj nie zdążymy ich odebrać,mam nadzieje,że jutro to załatwimy.
za chwilkę postawię ziemniaczki,usmażę miesko i mój obiad to będzie dzisiaj już kolacją...postaram się już dzisiaj nie podjadać. Zobaczymy co z tego będzie.
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Mój mąż niestety dopiero w środę rano będzie, także musiałam sobie jakoś poradzić. Mogłam z teściową pójść, ale ona to już też ma swoje lata (68l), chociaż bardzo dobrze wygląda. I tak trochę mi głupio jak z nią idę na zakupy, bo nic mi nie daje nosić, a sama idzie obładowana torbami jak wielbłąd
Gabi28 podziwiam cię za taką siłę woli odnośnie jedzenia ja niestety teraz mam z tym problem, bo zjem....a za chwilę znów czuję się głodna Niby staram się ten głód trochę oszukać - herbatką, wodą, jakimś owocem....ale nie zawsze udaje mi się to
A jeszcze odnośnie wagi wam na piszę...ta moja koleżanka, która urodziła 17 czerwca już ma tylko 2 kg do zrzucenia (przytyła co prawda niedużo, bo tylko 11kg) i wygląda świetnie...jakby nie była w ciąży Oby nam też tak sprawnie poszło z dodatkowymi kilogramami