- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- sabina211
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
I absolutnie się zgadzam z Tobą, że dzieci rosną, a nawet zaczynają dorastać, bardzo szybko.
I tak, będziemy mieć synów z tych samych roczników. Mój najstarszy jest z lutego, a Twój?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
O pierwsza jestem dzisiaj:) To dlatego że od 4 nad ranem, nie śpię przez sąsiadkę z góry. Tłukła się, że szok!
Ewa, gratuluję dzidziusia:D Jak ja lubię czytać tu o kolejnych maleństwach na świecie:)
Nie pisałam od piątku a miałam wizytę u ginekologa:) Termin z USG wyszedł mi na 26 lipca - a cały czas wychodził 2 sierpnia lub 5 sierpnia:)
Lekarz powiedział, że daje mi jeszcze 2-3 tygodnie

Mała zdrowa, waży 2900:) W ogóle usłyszałam, że mam idealne tkanki, bo tak dobrze i równomiernie mi się rozciągają - np. szyjka macicy powoli się skraca, nie ma jakiś gwałtownych rozwarć itd. Tak, oby i poród poszedł mi gładko

No nic, wcinam śniadanie i idę do ZUS-u i PZU. Eh...formalności...jak ja ich nie lubię

Miłego dnia

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Ach ta pogoda, co? Ciśnienie pełzaka - dzień II czas zacząć

Kolejna noc, kiedy nie mogłam zasnąć ... Żeby chociaż dzidzia się wtedy rodziła, to bym zrozumiała, ale tak bez powodu, to naprawdę wkurzające ... Ale co zrobić - w końcu minie

A mnie wczoraj wieczorkiem naszła ochota na......... Wafle z dżemem!

[Jeszcze mi trochę na dzisiaj zostało....

Staślubania, piekny brzusio!

Rewelka, ja trównież filmiku teraz oglądać nie będę, tak jak i nie chcę już czytać opowieści o porodach - ale wczoraj zaczęłam robić spis stron i postów, które nie doczytam, bo teraz już naprawdę nie chcę się nastawiać na coś a będzie i tak zupełnie inaczej... Nie zrozumcie mnie źle Kobietki, ale po tych wszystkich opowiesciach i serialowych Porodówkach, In Vitro, Narodzinach itp teraz chcę już tylko psychicznie od tego odpocząć a będę doczytywać i oglądać później

Miłego dnia Wam życzę Kobietki!

- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Ja dzis tez jakos spac dluzej nie moge...a wczoraj jak sie polozylam to nie pamietam kiedy maz do lozka wskoczyl...taka zmeczona bylam tym weekendem

Ja odrobine pracuje nad wyjsciem mojego szkraba na swiat

Dzis pierwszy dzien lata a tu pogoda do d..y no wiecie co..pada od wczorajszego wieczora

Milego dnia dziewczyny

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

U mnie noc słabo przespana. Albo siusiu albo bóle brzucha albo kręgosłupa.... No cóż

MarzenaBZ wspaniała wiadomość że wszystko w jak najlepszym porządku! Trzymam kciuki, żeby poród był szybciutki i jak najmniej bolesny

U mnie tak jak i u Was pochmurno i nie za ciekawie... Dziś dzień w większości lenistwa. Ale mam nadzieję, że znajdę jakąś iskierkę motywacji i zabiorę się za sprzątanie lodówki.
Buziaki :*
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41

U mnie pogoda zapowiada się beznadziejna więc czeka mnie sprzątanie gotowanie a popołudniu zakupy z mężem
Wiecie co lodówkę mi szlag trafia .... no kuźwa wkurzyłam się bo teraz to nam akurat taki wydatek niepotrzebny

Co do mojej nocy to nawet się nie wypowiadam szkoda słów

Dziewczyny rozpakowujmy się bo cisza się zrobiła dzieci uparte

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65
Żeby nie było za pieknie i znając powiedzenie, że NIESZCZĘŚCIA CHODZĄ PARAMI od dwóch prań zaczęła mi strasznie hałasować pralka, jakby coś w niej tarło o bęben... Mąż sprawdzał, mówi, że to jej ostatnie chwile...... :/ Także... Najpierw zainwestujemy w prlkę a potem w lodówkę, ale i tak czekamy aż już całkiem nam zdechną, bo krucho z kasą.... Szczególnie po kupowaniu wyprawki....
Oczywiście gwarancje obu sprzętów dawno minęły..... No cóż... Życie....
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

Fizycznie czuję się podobnie do was,zwłaszccza w nocy. Jak nie ból brzucha,to kręgosłupa. ..
Wczoraj spotkałam koleżankę i powiedziała,żew daje mi max dwa tygodnie ,bo widać po mnie jak już zmęczona jestem. No za dwa mogłaby faktycznie już urodzić

aaa.. kupiłam jednak naklejki na ścianę,T nie musi malować

Miłego dnia dla was...
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Widzę, że dzisiejsza noc większości z nas dała się we znaki. Ja też nie jestem wyjątkiem. Wstałam o 2 na siku i do 4 nie mogłam zasnąć. Jakiś taki niepokój czułam, już nie mówiąc o tym, że krzyż bolał i biodra... Zaznaczę jeszcze, że jak na razie sama jestem, więc trochę stracha miałam, żeby się nic nie działo

O 4 poddałam się i poszłam do drugiego pokoju, włączyłam TV i przysnęłam jeszcze na 1,5h.
I śnił mi się piękny sen

Tylko jedna rzecz była dziwna w tym śnie...była ze mną moja babcia, która mnie praktycznie wychowała, bo rodzice pracowali, a ja nie chodziłam do przedszkola. Z tym, ze moja babcia już od kilku ładnych lat nie żyje....no i nie wiem, co to może oznaczać... Może czuwa nade mną?? Jak myślicie??
Sabina bardzo ci dziękuję za wyjaśnienia dotyczące chrztu dzieciątka. Myślę tak jak dziewczyny pisały, że to zależy w dużej mierze od podejścia księdza. Jeśli się nie uda w naszej parafii, to będziemy szukać gdzie indziej...trudno.
A tak poza tym ja też mam dzisiaj lenia od rana, ale muszę się zmobilizować i na jakieś zakupy wyruszyć. Na dodatek pogodę mam tak jak i u was - szaro, buro i ponuro. Oby tylko nie lało...
Trzymajcie się kochane....buziaki na udany dzionek, bez większych dolegliwości

- maggi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja noc miałam w miarę ok, oprócz pobudki przez córkę która od jakiegoś czasu przychodzi do nas spać bo boi się lwa. No cóż tłumaczę jej że lwy to w Afryce mieszkaja, ale ona uważa ze u niej w pokoju

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Melduję się dalej w dwupaku. Cały weekend się nie pojawiłam na forum, bo mieliśmy problem z internetem i nie miałam cierpliwości.
Wczoraj moje stopy osiągnęły rozmiar monstrualny, bo tak mi popuchły, że każdy ruch bolał. Aż się śmiałam, że stopy muszę zacząć też smarować, bo mi się rozstępy porobią

Zaraz się biorę za nadrabianie zaległości, ale widzę, że na forum weekend leniwy był

Wrzucę Wam potem obiecane fotki wózka! Jestem bardzo zadowolona z wyboru i już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła wozić małego na spacerki

- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
Lyanka skoro babcia ci sie snila tzn ze czuwa przy tobie, ciesz sie masz aniola stroza wiec nic ci nie grozi:)
Ja wczoraj pol dnia spedzilam chodzac po sklepach myslalam ze padne ale o dziwo dobrze sie trzymalam i maz stwierdzil ze szybciej chodze od niego hehe:)
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Przede wszystkim Margolka wspaniałe wieści!!! Cieszę się razem z Tobą!

Agnieszka89 już kiedyś ktoś mi wspominał o tym dialogu bliżniąt. Cudowny! Nie dziwota, że nasze dzieciaczki są niezdecydowane szybko się pojawić po drugiej stronie

Agnilla nie stresuj się! Trzymam mocno kciuki za Was! Podejrzewam, że i tak Cię to nie uspokoi, ale moja siostra (która też jest teraz w ciąży i ma cc na 9.07) powiedziała mi, że cieszy się na cc (9 lat temu miała cc z pierwszym synkiem i nie wspomina źle). Mówi, że wie, co będzie i o dziwo się nie boi, bo wie, że wszystko będzie dobrze z maluszkiem. Także głowa do góry! Dasz radę i szybko do nas wrócisz pochwalić się Polą!

Cania bo tak się zastanawiam... te cotygodniowe ktg to Ci zlecił lekarz czy jak? Bo ja byłam w czwartek na ostatniej wizycie i teraz mam oczekiwać porodu. Jak się maly nie zdecyduje do 2 tygodni to mam odwiedzić moją gin i da mi skierowanie na oddział. Mam nadzieję, że jednak syn w końcu podejmie męską decyzję

Marzena dobre wieści!

Rewelka nie martw się opuchlizną. Mi też kilka razy zdarzyło się budzić rano z popuchniętą twarzą, ale szybko opuchlizna schodziła. Cóż taka końcówka ciąży

Elmirka_20 dobre wieści od gina! Mój też drobny, będzie może łatwiej ich urodzić

Martyska zgrabny brzusio

Lyanka rozumiem Twoje rozterki z chrztem dziecka z związku nieformalnego. U nas podobnie, przełożyliśmy ślub na później. Ale chrztem się nie stresuję, ksiądz nie może odmówić chrztu dziecku. Poza tym jakiś czas temu nawet papież ochrzcił dziecko ze związku partnerskiego! Owszem wiem, że rożnie księża się zdarzają i w wielu parafiach jeszcze odmawiają, albo co gorsza kosztuje to więcej... to już kompletna bezczelność. Ale u mnie proboszcz słyszałam w porządku do tego podchodzi. U nas na dodatek mój G. jest innego wyznania, ale planujemy ochrzcić synka w Polsce i będzie katolikiem jak ja. Mój G. nie ma problemu i jak jesteśmy w PL to i ze mną idzie do kościoła, co prawda nic nie rozumie, ale nie ma obiekcji. Zawsze chce mi sprawić radość

Ewa dzięki za szczegóły! Dużo zdrówka dla Was, a Olek cudowny! Zakochałam się

Ggabii Staślubania jakie fajne, zgrabne brzusia!

Martyska ooo zauważyłaś moją nieobecność

Wiolcia dobre wieści! ale jeszcze troszkę musisz poczekać, jak zresztą większość z nas

Nadrobiłam !

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33