BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #896865 przez martyska
Nie ma wiolcia niestety ale chyba niedługo będzie skoro szyjka krótka ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #896868 przez wiolcia1004
Ali a moczenie w zimnej wodzie probowalas??

10 lata 5 miesiąc temu #896869 przez agnieszka89
martyska no to czekamy na dobre wiesciu juz tylko :) tez szyjke skrocona juz mam ale maly sie nie pcha niestety

Ali naprawde nogi jak banie, mi jedynie palce u rak puchna troszke wiec obraczki juz nie nosze, zareczynowy byl troszke luzny wiec jeszcze swieci na palcu

Kurde dziewczyny mam kryzys dzisiaj tak juz bym chciala swoja kruszynke przytulic

10 lata 5 miesiąc temu #896870 przez wiolcia1004
Agnieszka ja tez mam kryzys bo juz pomalu mam dosyc, a z cierpliwoscia u mnie ciezko i jak widze puste łozeczko to masakra. Niech juz te nasze dzieci sie urodza!!!

10 lata 5 miesiąc temu #896871 przez agnieszka89
wiolcia u mnie niby gin mowila ze sa widoki na wczesniejszy porod ale znajac zycie po terminie sie urodzi, z lozeczkiem mam to samo maz zauwazyłam że tez, ciagle szuflady otwieram z ubrankami zeby popatrzec podotykac, przekładam ukladam juz nie wiem co ze soba robic

10 lata 5 miesiąc temu #896875 przez Ali
Tak próbowałam moczyć w zimnej wodzie i szczerze efekt chwilowy ;) troszkę ulży, ale zaraz wraca do tej samej postaci ;)
Dlatego mam ogromny problem w deszczowe dni, bo nie mam żadnych butów, które na mnie pasują ;) tylko klapki :D
Agnieszka chyba wszystkie chcemy byc już po! W końcu lipiec! :woohoo:

10 lata 5 miesiąc temu #896878 przez wiolcia1004
Masakra jakas z tymi opuchnieciami ale dobrze ze puchna ci tylko stopy i dlonie. Niom udalo nam sie ze rodzimy w letnim mieisacu a jak bysmy rodzily w zime to nieiwem chyba kalosze bysmy musialy nosic jakby nam puchly stopy masakra jakas, uroki ciazy:)

10 lata 5 miesiąc temu #896881 przez Ali
Hehe Wiolcia no byłby problem z obuwiem na pewno! :D ale u mnie nawet dłonie są ok, czasem palce delikatnie popuchną, zaręczynowy cały czas może być, bo był troszkę luźniejszy jak u Agi. Ale stopy - masakra.

10 lata 5 miesiąc temu #896882 przez magduska
ja wczoraj po wizycie, narazie wszytsko w porzadku,nie ma zadnego rozwarcia, czyli w dwupaku sie witamy ;)
maly tak szalal na ktg,ze dzis do powtorki, wiec popoludniu jedziemy do lekarza

Ali wspolczuje ci, mi nogi nie puchna wogole,jedynie cos tam przy palcu,jak obraczka, sproboj moczyc nogi w zimnej wodzie i tez dobry sposob ulozyc nogi wyzej na jakiejs poduszce, moze pomoze

stasslubna trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie i zeby w koncu wyjasnilo sie z tym plamieniem :)

Agni trzymam kciuki za ciebie i mala,dasz rade- twarda babka z ciebie :laugh: Pola juz za chwile, moment bedzie z toba ;)

cania trzymaj sie dzielnie :)

Martyska czekamy na zdjecia ;)

Mi to sie cos wydaje,ze moj maly urodzi sie 13 lipca :P dla nas jest to szczesliwa liczba, ale zobaczymy, jeszcze chwilke musi poczekac,jak rodzice ogarna ostatnie porzadki,
mamusia w piatek sie obroni - jak wytrzymam i nie urodze ;) lub zlapia mnie bole w trakcie hehe, ale wchodze pierwsza wiec ok, a na wyniki tez musze
czekac,czy moge pojechac wczesniej,bo juz nie pamietam ktora z was sie teraz bronila :( skleroza i

milego dnia ciezaroweczki jeszcze hehe :)

mi peka glowa,chyba z cisnieniem cos nie tak

10 lata 5 miesiąc temu #896892 przez ggabii
Hejka :)
Poranek a ja już miałam tyle do czytania. Tyle informacji zdążyłyście już tu podać :) I z tego wszystkiego zapomniałam co której miałam napisać :whistle:
Cieszę się że z Waszymi maluszkami jest w jak najlepszym porządku choć mogłyby się też już pojawić na świecie i uszczęśliwić spragnione mamusie :)
Ciekawa jestem dlaczego u Staslubani nie mija to plamienie i nic lekarze nie potrafią z tym zrobić.... Ale skoro dzidziuś się odzywa to jest ok
Mi stopy też tak strasznie puchną.... Bez względu na to czy są upały czy nie. Budzę się to już widzę okrąglutkie stopy a z upływem dnia nabierają rozmiaru. I ani zimna woda ani stopy w górze nie pomagają. Ot taka uroda końcówka ciąży ;)

10 lata 5 miesiąc temu #896894 przez ggabii
I jeszcze zapomniałam dodać że od paru dni strasznie mnie swędzi brzuch. Oczywiście od razu smaruję jak tylko poczuję że jest taka konieczność. Ale to pomaga tylko na chwilę :/

10 lata 5 miesiąc temu #896895 przez Cania
Martyska to teraz nic tylko sie szykowac do porodu :D masz szanse niedlugo swoje malenstwo zobaczyc :) moze w koncu cos sie bedzie dzialo :)

Wiolcia nie rozmawialam jeszcze z lekarzem co tam na tym ktg wyszlo, dopiero po usg. Wiem tylko ze ladny zapis ale nie wiem co to oznacza, czy sa jakies drobne skurcze czy ich nie ma. Takze wciaz jeszcze wszystko przede mna heh. A kolejka... Siedzi troche bab ale bardziej na oddzial ginekologiczny niz polozniczy, tetsz dwie ciezarne weszly. Szczerze mowiac bardzo wolno to idzie. No ale nie mam nic w planie dzisiaj, moge siedziec heh :)

Ali wspolczuje tych nog, bo u mnie po zimnej wodzie i trzymaniu w gore przechodzi. Obraczke jeszcze nosze ale na lewej rece, bo tam mam wezsze palce. Zareczynowy jest mniejszy widc juz nie ma szans go ubrac, przynajmniej nie na ta chwile :)

Magduska wiec trzymamy kciuki za badanie popoludniu :)
Podziękowania: magduska

10 lata 5 miesiąc temu #896896 przez agnieszka89
gabi z brzuchem mam to samo smaruje 2 razy dziennie ale coraz czesciej swedzi jak cholera

10 lata 5 miesiąc temu #896898 przez Cania
Skora na tych naszych brzuszkach jest juz naciagnieta do granic mozliwosci, a malenstwa jeszcze sie przeciagaja i wierca,przez co naciagja nas dalej heh... Tez w kolko smaruje jak tylko cos mnie zaswedzi...

Ald mi sie marzy zaczac rodzic na tej poczekalni... W koncu jestem juz w szpitalu, nikt mnie nie musi odwozic :p i bym sie moze wciaz na slub w sobote zalapala :p :D :) ale moge sobie pomarzyc :)

10 lata 5 miesiąc temu #896900 przez ggabii
Ha Cania nawet byś już nie musiała w tej kolejce siedzieć tylko od razu by Cię zabierali ;) Mogłaby sobie Twoja Kruszynka to przemyśleć i wziąć pod uwagę że to bardzo korzystne rozwiązanie :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka