BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #900066 przez ggabii
Ewa jakie śliczności kochane :) I jakie grzeczne że tak daje mamusi pospać :) Zdrówka dla Was i mnóstwo szczęśliwych wspólnych chwil :*

Elmirka no to wspaniale że ktg już lepsze :) No i ta informacja że najpóźniej w weekend będziesz już mieć swoją kruszynkę na rękach :) Ach cudnie :) Mam tylko nadzieję, że jednak skurcze pojawią się same i będzie mogło Cię pominąć wywoływanie, tego strasznie Ci życzę.
Podziękowania: elmirka_20

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #900067 przez Agnilla
matko ja tez Was nie nadrobie, tak produkujecie :)
witam kolejne malenstwo
Ewa, ja sciagam pokarm laktatorem, niestety na piersi mala by wisiala 2 godz a i tak by sie nie najadla. wczoraj mialam maly deficyt pokarmu, to maz mi zaparzyl herbatke na laktacje...polozylam sie nago, zeby powietrzyc sutki i...zalalam koldre :P Pola je tyle, ze ja nie nadazam sciagac i troche posilkuje sie mm, ale ponoc swoim mlekiem nie da sie przekarmic, wiec jesli chce to je...i spi ;) na kolejna drzemke idziemy we dwie :)
milego dnia! :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #900072 przez Ali
Ewa twój synus jest przecudowny! Niezły przystojniak będzie! :)
Elmirka to w sumie dobre wieści, będziesz mieć swoje maleństwo tuż tuż ;)

10 lata 8 miesiąc temu #900077 przez Cania
Elmirka chyba tak to jest jak masz swojego lekarza w szpitalu, to sie Toba zaopiekuje i obieca ze bez dziecka nie wypusci :) A ja tu nie mam nikogo, jedtem po terminie i nic, moge sobie chodzic ciekawe jak dlugo :p chyba drugi raz tego bledu nie zrobie i przy kolejnej ciazy od razu uceluje sobie jakiegos lekarza ktory przyjmuje w szpitalu. Ech... Ale mam nadzieje ze malasie sie koncu ruszy... Musze ja jakos przekupic! :)

Ewa piekny ten Twoj Skarb! :)

10 lata 8 miesiąc temu #900080 przez misiana
Melduje sie 2w1 ;*
Jedy dziewczyny ja sie nic nie oszczedzaj, robie wszytsko, sprzatam, pranie, latam po miescie i nic ;( nic mnie nie boli, nic sie nie zapowiada..

Ale dzis w nocy złapał mnie ból brzucha, całego i straszna dusznosc ale jak wstalam przeszlam sie i wrociłam juz nic mi nie bylo. a w sercu mialam taka cichutka nadzieje ..

Wiecie ze zaczynam sie dopiero teraz bać ;D dziś jest sroda, a co jest po srodzie ? czwartek. A po czawrtku? piatek. A w piątek o 9 mam lekarza ..
Także Elmirka też w ten weekend bedziemy już mam nadzieje we 3 :) Trzymaj się w tym szpitalu :* i melduj sie nam.

Martyska Twój Igorek sliczny, ciekawe jak bedzie mój wygladał ;)

Ewa A na Twojego Szkraba nie moge sie napatrzec ! :) jest cudowny, słodki ! Oj bedziesz miała z nim problem hehe jak Ci sznur dziewczyn za nim któregoś dnia wróci ;) Buziaki dla was :*

10 lata 8 miesiąc temu #900094 przez Cania
Misiana nie boj sie wizyty, trzymam kciuki zeby wszystko bylo po Twojej mysli! :) juz niedlugo predzej czy pozniej wszystkie sie doczekamy :)

10 lata 8 miesiąc temu #900101 przez Ali
Misiana wszystko będzie dobrze! Ja mam wizytę jutro i o ile nic się nie zmieni powinnam dostać skierowanie na oddział (przynajmniej tak mi mówiła moja gin 2 tyg temu, że jak nie urodzę to mnie skieruje do szpitala). Pytanie tylko czy dostanę skierowanie od razu czy będę musiała czekać do mojego okresowego terminu 16 lipca.
Moja siostra wysłała mi zdjęcie jej synusia, pobeczałam się... aż mnie zaczyna brzuch boleć. Teraz się śmieję, że może mojego synusia moje łzy ruszyły ;)

10 lata 8 miesiąc temu #900102 przez rewelka1312
Ewa super ze wstawilas nam zdjecie Olusia juz sie chyba troche przyzwyczailas?? ale Ci sie synus trafil co tylko raz w nocy wstaje tylko pozazdroscic:) MOja jak po mnie pojdzie to moge zapomniec o spaniu w nocy haha , tatus bedzie bujał:) teraz tak rozmawiamy zeby jak najmniej bujac i nosic na rekach a kolyski nawet nie bedziemy odblokowywac zeby sie ruszala ael wiadomo ze nie wiadomo jak to wyjdzie w praktyce:)
Ja dzisiaj mała czuje tak na dole ale zadnych skurczy nic sie nie zapowiada, tylko sie martwie denerwuje niepotrzebnie zeby po terminie nie urodzic..
Cos od 3 dni weszlo mi w szyje kolo glowy i tak mnie boli zle spalam to napewno od tego bo jak wstaje to poduszki sa po calym lozku tak sie w nocy walam przewracam pozycji nie moge znalezc i napewno krzywo spalam

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #900105 przez elmirka_20
Caniu, mi moj lekarz akurat raczej nie pomoze, bo jak sie okazuje ma w tym szpitalu dyzur tylko w srody, wiec w pitek inny lekarz moze juz miec inne plany co do mnie...

A terz dowalili mi do pokoju jakas lole, ktora jest tu z powodu za wysokiego cisnienia a jak pokazala wlasnie poloznej jak je mierzyla, to sie okazalo, ze na prawej rece, zgietej zamiast wyprostowanej na tym aparacie, ktory ma i dodatku aparat ma slabe baterie a wtedy zawyza pomiary... W dodatku lola wyjechala teraz swoim lozkiem na srodek sali sobie i tak lezy. Uwierzycie :) I juz wmnienerwila bo zwalila mi z mojegp lozka juz dwukrotnie moj recznik kapielowy na podloge

10 lata 8 miesiąc temu #900108 przez agnieszka89
Ale dziewczyny glebe zaliczyłam na szczescie tak wymanewrowałam ze brzuszkem ledwo ziemi dotknełam Ale taki strach mnie obleciał zaraz ze zrobiłam krzywde mojemu Kacperkowi, ale na szczescie rusza sie cały czas (a przewrociłam sie z 3 godz temu) ani nie plamie ani nic mnie nie boli wiec chyba w porzadku, nawet nie chce myśleć co by się stało jakbym z całym impetem na brzuch tak padła

10 lata 8 miesiąc temu #900113 przez Cania
Elmirka a to masz fantastyczne towarzystwo :p :) pozazdroscic heheh :p :D to sama sobie cisnienie mierzyla i stwirrdzila ze za wysokie i na tej podstawie ja przyjeli? Dooobre :D tylko sie nie unies tam z nerwa jakiegos :D a co do lekarza to mam nadzieje ze jednak ten Twoj zostawi temu drugiemu jakies wytyczne :)

Rewelka moj maz tez od dwoch dni sie skarzy ze cos mu w szyje wlazlo, staram sie mu to rozmasowac z jakas mascia rozgrzewajaca. Moze by Tobie tez pomoglo? Tylko pytanie czy takie masci mozna w ciazy.

Ali no wlasnie ciekawe czy dostaniesz od razu skierowanie czy dopiero na sam termin porodu. Bardzo jestem ciekawa. Trzymam kciuki zebys dostala moze jednak wczesniej. Albo raczej zeby maly sam zaczal sie pchsc na swiat wczesniej :)

10 lata 8 miesiąc temu #900114 przez Ali
Ale jaja Elmirka! No to masz towarzyszkę :laugh: ale spokojnie, spokojnie, bo stres Ci zaszkodzi.
Agnieszka a Ty uważaj na siebie! :ohmy: dobrze, że tak się skończyła cała historia.
Cania też się zastanawiam jak to będzie. Wogóle to najlepiej by było, żeby mały urodził się jeszcze tej nocy, co by zaoszczędzić kolejne 200 zł.. Byłoby na bujaczek ;) no nic zobaczymy, może coś ruszy pod wpływem emocji ;)

10 lata 8 miesiąc temu #900123 przez rewelka1312
A no wlasnie Cania nie pomyslam o tej masci i nawet nie wiem czy mozna ale napewno by pomoglo tyle ze nie wiem wlasnie jaka masc
ja co raz masuje, to od zlego spania napewno ale takie to dokuczliwe jak leze na boku to boli
Agnieszka jak na brzuch nie upadlas tow syztsko napewno ejst dobrze pewnie maly tak sie kreci z Twojego stresu , ale wlansie czytalam tez w ksiazce co dostalam od kolezanki ze w ciazy srodek ciezkosci sie zmienia i narazone na upadki ejstesmy, na mnie moj tez krzyczy jak ja chodze bo jak wstaje z kanapy to zawsze sie o ejgo klapki zachacze albo w stolik walne i mam same siniaki na kolanach haha ciapa:)
Elmirka to bedziesz miala wesolo:D
Ja wczoraj pisalam na forum z dziewczynami co rodzily w Holandi i sie pytalam jak to tutaj jest itp i jeszce msuze dopakowac torbe tak sobie dzisiaj przejrzalam i my mamy byc sami mamy miec swoja sale a jedna dziewczyna mowila ze ja po porodzie przeniesli do sali z innymi dziewczynami a moj bedzie caly zcas ze mna bo aj chyba spanikowalabym jakby on mnie mial sama zostawic haha. Polozna mowila ze i on bedzie mial lozko dla siebie na sali

10 lata 8 miesiąc temu #900124 przez rewelka1312
Dziewczyny a propo tych bujaczkow to od kiedy mozna wlozyc dziecko?Bo na internecie pisza ze od 2 miesiaca a niektorzy od razu juz wkladaja od pierwszego dnia ja wlansie nie wiem bo bujaczek ma ksztalt podobno do fotelika samochodowego , moja mama zamiast buajczka trzymala wlasnie w foteliku a przeciez tez jest troszke wygiety, nie zaszkodzi na plecki?

10 lata 8 miesiąc temu #900126 przez magduska
gratuluje wszystkim mamusia :)

ja zadzwonilam do lekarza i pojechalam na ktg do szpitala, lezalam chyba z 40-50 minut, maly o dziwo ruszyl sie i to z 14 razy ;) teraz w domu tez, chyba zdenerwowala go mamusia hehe, ale moj lekarz powiedzial,ze jutro tez mam podjechac na ktg i gdyby do terminu sie cos takiego dzialo,to odrazu mam przyjezdzac do nich na oddzial na badanie. Zestresowalam sie dzisiaj bardzo,ale wazne,ze z malym wszystko ok, teraz w nagrode bawi sie mamy pecherzem ;)

elmirka trzymaj sie tam i nie stresuj dodatkowo,zawsze musi sie trafic jakis ewenement :laugh:

agnieszka uwazaj na siebie
;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka