- Otrzymane podziękowania: 25
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Niedługo wychodzę na KTG i już mi się nie chce przejeżdżać przez całą Warszawę w tym upale. Ale muszę.
Elmirka - ja też w nic się nie mieszczę i cierpię z tego powodu, a nowych bluzek, tunik nie chcę kupować, skoro mogę w każdej chwili urodzić....Też jadę na to KTG ubrana tak, że nie chce mi się na siebie patrzeć.
Lyanka- jeśli mogę prosić, to kiedy dziś będziesz u anestezjologa na Żelaznej, to zerknij, czy są przyjęcia do szpitala. W sumie bardziej z ciekawości pytam, bo to może się zmieniać z dnia na dzień, ale gdybyś mogła....
Martyska, współczuję, mam nadzieję, że finał tuż, tuż, ale 20 godzin skurczów robi wrażenie. Zwłaszcza silnych. Dlatego jak tylko się da będę unikać konieczności wywoływania porodu. (Już wolę tydzień dłużej pochodzić ubrana jak sierota.)Wiem, że naturalne skurcze są do opanowania i da się dogadać ze swoim ciałem, a takie sztuczne, to ponoć jatka (określenie położnej w czasie szkoły rodzenia) i tego się boję...
No to do wieczora.Pa
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
MENIADO HElenka sliczna, tez sie w niej zakochalam taka bidulka malunia spi... urocza jest... buziaki od cioci:)
Ja dzis mialam noc fatalna wiercialm sie do 2 bo mala dawala czadu ciagle sie ruszala a ja nie moglam spac.. pozniej sie przebudzilam o 4 jakas przestraszona (moze sie przestraszylam zeby mi tez nietoperz nie wlesial haha)
i najgorzej wlasnie jak sie krece wierce a nie moge zasnac a na gore idziemy ok 23 wiec ja jeszcze 3 godziny musze sie przekrecac..fatalna noc..
Pogoda sie poprawila-leje:D dla nei to super jak kocham pogode sloneczko to w ciazy pokochalam deszcze i chłód
ALe mam nadzieje ze bede sie lepiej czula bo bedziemy mieli gosci mam nadzieje ze nic im nie wyskoczy i dojada z piatku na sobote ma wpasc moj tata przyjedzie do nas ze szwecji wiec bede miala na pare dni kogos bliskiego, oni maja nadzieje ze urodze i przyjedzie wnuczke zobaczyc haahaha:)
ALe super bedzie fajnie , od dzisiaj biore juz te tabletki moze cos zadzialaja ale nie powiem ze teraz juz panicznie boje sie porodu wczoraj rozmaiwalam z zona taty mojego tez jest w ciazy w 18 tyg i ona nie chce myslec o porodzie jak jej siostra rodzila mowila ze wydzierala sie strasznie miala bóle rozwarcia nie miala i wkoncu ona zaczela wydzwaniac po znajomych zeby cos zalatwili ona wsyztskie pieniedze da zeby cos zrobili i wkoncu przyjechal lekarz i zrobili jej cesarke i sie wystraszylam haha.. ale dobrze ze tutaj wrazie czego jest te znieczulenie a jak bedzie naprawde zle to bede sie wydzierac na caly szpital ze chce operacje , juz zaczynam panikowac
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- ASIczka 07
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Jeszcze jutro mam dentyste w samo poludnie wiec jak bedzie tak gorąco jak dzis to zadnych butów nie ubiore przez nogi opuchniete , ewentualnie klapki ale zle autem mi jechac , musze miec pelne buty .
Także dziewczyny musimy trzymac sie dzielnie - mam nadzieje , ze to juz nie długo zostało nam do rozwiązania .
Miłego Dnia
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- ASIczka 07
- Wylogowany
- gaworzenie
Mi też ręce puchna , nigdy dotąd tak spuchnietych stóp ani dłoni nie mialam wiec dziwnie(smiesznie) to wygłąda bardziej stopy .
Mi to tam nie przeszkadzało jak mnie tam nie raz kopał ale wczoraj to juz naprawde miałam dosc ! takie fale i brzuch był twardy to pewnie tyłek wypiął , bo głowką jest do dołu -(wyjscia) już odwrócony . zresztą już mi sie odwrócil jakies 3 lub nawet 4 miesiące temu także bardzo szybko
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Ja chodzilam chwile do pracy (do 6 mies) i nakupilam troche ciuchow wiec mam w czym chodzic ostatnio tylko sandaly kupilam bo w balerinki sie wcisnac nie moge, albo wyglada to komicznie heh...
Bylam dzis z mama po sklepach kupic jakiegos ciuszka dla mojego malenkiego kuzyna, bo jutro wujek juz wyjezdza wiec by cos malemu wzial takze znow nogi spuchniete. Ktos pytal czy kostki bola - jak bardzo spuchna to zdecydowanie je czuje.
Jutro wybiore sie na to KTG, to mam zamiar marudzic heh... Moze jak jest po terminie to ktos sie tam nade mna zlituje
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Elmirka Cania ja juz też mam dośc .. Termin na czwartek a tu nic ;(
Niedawno wrócilam z wydziału komunikacji po drodze wstapilam do pepco z nadzieja zakupu jakiegos basenu i wymoczeniu dupki w chlodnej wodzie a tam na polkach pustki kupilam tylko zwykle najzwyklejsze kolo do plywania zeby po porodzie szlo lepiej usiasc a nogi to mam takie wielkie ze nie moge juz na nie patrzec .. teraz siedze i mocze je w misce z zimna wodą.
Obiadu nie chce mi sie robić, mój M ma od wczoraj zupke wisniowa a ja zadowole sie samym makaronikiem.
Milego popoludnia ;*
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Jadę Kobietki, uważajcie na siebie i życzę Wam szybkich i sprawnych porodów a ja postaram się tak samo I jak tylko mi sie uda to dam znać co z nami. Juz chcę następne KTG, w ogóle niech mnie nie odpinają najlepiej... Tak się bałam....
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- tosienka
- Wylogowany
- gaworzenie
dzisiaj z rana pojechałam z mama do miasta i troszke pochodziłam, może coś sie ruszy,
wasze maluszki też są mniej aktywne w te upały jak mój?,
mam takie jeszcze 1 pytanie czy to może być czop?, rano gry byłam w toalecie i sie podcierałam ( przepraszam za wyrażenie) na papierze była taka gęsta biało-żółta wydzielina, bez śladowej ilości krwi.
Elmirka trzymaj się, bedzie dobrze