- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Meniado super że mała już za chwilę bedzie z Tobą
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Tyle wieści z rana, że nie wiem od czego mam zacząć Przede wszystkim gratuluję Wiolci. Mnóstwo zdrówka i odpoczynku. Cieszcie się sobą i jak najszybciej wracajcie razem do domku
Meniado najważniejsze że będziesz mogła mieć dziś w objęciach swoją kruszynkę. Wspaniale
Reszcie mamuś życzę aby Wasze maluszki jednak się zdecydowały na wychodzenie bo tutaj czekają na nich takie piękne pokoiki i kąciki
U mnie maluch też się tak trząsł. Ostatnim czasem jakoś to zanikło. Też się tym stresowałam bo nie wiedziałam o co chodzi i czy to przede wszystkim nie jest groźne. Wiadomo różne myśli chodzą po głowie. Gdzieś na necie czytałam, że czasem właśnie dzieci tak robią i po porodzie może im to zostać. Ale nie martwcie się jeżeli drgawki pozostaną to szybko mają minąć bezpowrotnie.
Noc u mnie znów minęła razem ze skurczami. A jakie w pachwiny łapały ojjjjj. Teraz tak dziwnie maluch mi się układa.... Mam też wrażenie, że brzuch mi opadł....
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
Misiana moja tez tak czasami sie zatrzesie, jak dorosly moze ma dreszcze:)
Wiolcia gratulacje gdyby nie te wywolywanie to poszlo by lepiej, ze ta oksytocyna tak dziala ja bede sie zapierala nogami i rekami zeby tego nie brac
Meniado to coraz lepsze wiesci najwazniejsze ze z Helenka zostaniesz:) podgrzali ja troszke a reszte ogrzeje mama
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Martyska no to zaczęła się akcja trzymam kciuki, żeby szybko wszystko ruszyło i żebyś już wieczorem tuliła maleństwo w ramionach! będzie dobrze! powodzenia!
- polikaaa1
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
troche mnie tu nie bylo bylam zalatana i nie wiem kiedy to nadrobie:/
gratulacje dla swiezo upieczonych mam
3mam kciuki za te co sa w trakcie porodu i za te przed ktorymi to jest juz niedlugo. lacznie ze mna:)
pozdrawiam i ide lezec, bo jeszcze ze 2 dni musi mala posiedziec w brzuszku i bede miec juz wszystko w 100% gotowe:)
- polikaaa1
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
co ja bym bez niego zrobila to nie wiem:)
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Martyska no to TY też juz niedługo swojego Igorka bedziesz tuliła, ja mam nadzieje ze na dniach juz tez powodzenia kochana, zeby poszlo szybko !
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
U mnie laski taki ukrop ze po prostu nie wiem co mam zalozyc zeby troszke lzej bylo... jak bylo zimno zle jak teraz ukrop tez zle...ehhh kobiecie sie nie dogodzi...
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Martyska, mocno trzymam za Ciebie i synka kciuki! Niech się poród ładnie rozwinie i szybko i szczesliwie skończy byście mogli sie pieknie przytulić
A ten cosiek do powiększania rozwarcia to chyba ten cewnik Fouley'a czy jakoś tak :/ Nie wiem jak to sie pisze a pokazywałam nam to położna w szkole rodzenia. Na szczęście to bezbolesne Uff... A jeszcze jak ma pomóc, to ho ho! Trzymaj się dzielnie!
Jak wracałam z morfologii to tez myslałam że wyzionę ducha a nie było jeszcze 10.00 .... Taki ukrop. Nawet balkonu nie otwieram poza luftami w mieszkaniu, bo nie chcę, by to gorące powietrze mnie tu zadusiło. Na razie jest ok..... Dużo piję i chyba jeszcze więcej sie nudzę, bo nic mi sie sprzątać nie chce a w TV tez nuda i co tu z sobą zrobić? .... :/ Taka wegetacja.......
- maggi
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
Dzis rano urodziła córeczkę moja siostra, mała waży 3,5kg i ma 56cm. Teraz czekamy na naszą. Martyska moja siostra wlasnie wczoraj miała złożone to coś na rozwarcie(byla tydz po terminie) i poszło dość gładko, zaczelo sie robić rozwarcie. Wczoraj o 22 jak z nia rozmawialam to zaczely sie delikatne skorcze a dzis rano mala juz jest.Niestety nie znam jeszcze szczegolów nie chce narazie im przeszkadzać wiec nie dzwonie.
Meniado niestety skoro Helenka musi zostać jeszcze troszke w inku, to musisz uzbroic sie w cierpliwość, wazne zeby Tobie pozwolili z nia zostać to bedziesz ja miala na oku caly czas i nie dlugo wyjdziecie juz we dwie.
Ja dzis odpoczywam nie wychodze juz nigdzie, bylam z córką na placu zabaw i mam juz dosc od rana gorąco. Dobrze ze obiad mamy z wczoraj jeszcze to mam luz dzis
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
No dziewczyny gorąco to jest w szpitalu nie ma akurat klimy to sie czuje
Polikka męża docenisz szczególnie na sali porodowej
A dziewczyny polecam Wam naprawdę mieć dmuchane kółko po porodzie naturalnym naprawdę pomaga.