BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #899089 przez Cania
Meniado tez sobie nie wyobrazam zeby mogli wypuscic Ciebie a zostawic Helenke. Trzymam za Was kciuki, zebys mogla miec juz mala przy sobie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #899093 przez misiana
Ali dzisiejszy dzień sie dopiero zaczął wieć może może Ci się uda zrobic babci prezent ;)

Meniado super że mała już za chwilę bedzie z Tobą :)
Podziękowania: Ali

10 lata 5 miesiąc temu #899097 przez ggabii
Cześć Kochane :)

Tyle wieści z rana, że nie wiem od czego mam zacząć ;) Przede wszystkim gratuluję Wiolci. Mnóstwo zdrówka i odpoczynku. Cieszcie się sobą i jak najszybciej wracajcie razem do domku :)

Meniado najważniejsze że będziesz mogła mieć dziś w objęciach swoją kruszynkę. Wspaniale :)

Reszcie mamuś życzę aby Wasze maluszki jednak się zdecydowały na wychodzenie bo tutaj czekają na nich takie piękne pokoiki i kąciki :)

U mnie maluch też się tak trząsł. Ostatnim czasem jakoś to zanikło. Też się tym stresowałam bo nie wiedziałam o co chodzi i czy to przede wszystkim nie jest groźne. Wiadomo różne myśli chodzą po głowie. Gdzieś na necie czytałam, że czasem właśnie dzieci tak robią i po porodzie może im to zostać. Ale nie martwcie się jeżeli drgawki pozostaną to szybko mają minąć bezpowrotnie.

Noc u mnie znów minęła razem ze skurczami. A jakie w pachwiny łapały ojjjjj. Teraz tak dziwnie maluch mi się układa.... Mam też wrażenie, że brzuch mi opadł....

10 lata 5 miesiąc temu #899104 przez meniado
No właśnie była pani od noworodków i powiedziała że sie pośpieszyła z tym że mi przyniosą małą i niestety nadal musi zostać w inkubatorze bo pomimo że ładnie je to ubyło jej od wczoraj 100g i jest mało zywotna.

10 lata 5 miesiąc temu #899125 przez ggabii
Ojej Meniado :( Ale chyba zostajesz w szpitalu z Helenką? Może wyjęcie z inkubatora wiązałoby się z pewnym ryzykiem więc lepiej niech i tam jeszcze chwilę pozostanie. Wierzę, że lekarze chcą dla Was jak najlepiej stąd taka decyzja. Trzymajcie się kochane :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #899126 przez rewelka1312
Czesc dziewczyny ja zaraz musze smazyc nalesniki pozniej bede nadziewac na12 moj przyjezdza zjemy i jedziemy do sklepu juz po ostatnia rolete do nas aby malej sie lepiej spalo:) dokupie pare rzeczy i pozniej jedziemy do poloznej na wizyte na 14.40 maja nam zrobic usg mam nadzieje :) i pozniej znowu na zakupy bo tam blisko sklep fajny z tanszymi rzeczami to musimy juz na zapas nakupywqc chemi itp bo pozniej nie bedzie kiedys jezdzic a kazdy sklep w innej miejscowosci wiec sie najezdzimy ale to juz ostatnie dni gdzie moge cokolwiek zalatwic jeszcze w miare daje rade
Misiana moja tez tak czasami sie zatrzesie, jak dorosly moze ma dreszcze:)
Wiolcia gratulacje gdyby nie te wywolywanie to poszlo by lepiej, ze ta oksytocyna tak dziala ja bede sie zapierala nogami i rekami zeby tego nie brac
Meniado to coraz lepsze wiesci najwazniejsze ze z Helenka zostaniesz:) podgrzali ja troszke a reszte ogrzeje mama :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 5 miesiąc temu #899129 przez martyska
No to ja już wiem konkrety. Wywołują mi poród narazie włożyli mi w szyjke taka rurke która ma ja rozszeżyć i może wywołać też skurcze i jesli on wypadnie to znaczy ze rozwarcie jest na 4 i ide na porodówke a jesli do jutra rana nie wypadnie to to dostane ta kroplówke na wywołanie i zaczełam sie bać :dry:

10 lata 5 miesiąc temu #899131 przez Ali
Meniado szkoda, ze jednak malutka musi zostać w inkubatorze, ale zdrowie Helenki najważniejsze! Zobaczysz już wkrótce będziesz ją tulić w swoich ramionach! Trzymaj się i bądź dzielna, już niedługo! :kiss:
Martyska no to zaczęła się akcja :woohoo: trzymam kciuki, żeby szybko wszystko ruszyło i żebyś już wieczorem tuliła maleństwo w ramionach! :) będzie dobrze! powodzenia! :)

10 lata 5 miesiąc temu #899136 przez polikaaa1
Witam:) nadal 2w1
troche mnie tu nie bylo bylam zalatana i nie wiem kiedy to nadrobie:/
gratulacje dla swiezo upieczonych mam
3mam kciuki za te co sa w trakcie porodu i za te przed ktorymi to jest juz niedlugo. lacznie ze mna:)
pozdrawiam i ide lezec, bo jeszcze ze 2 dni musi mala posiedziec w brzuszku i bede miec juz wszystko w 100% gotowe:)

10 lata 5 miesiąc temu #899138 przez polikaaa1
maz to juz sie tak nie moze doczekac malej, tylko pyta sie kiedy i ciagle do brzucha przytula sie, nie wazne czy w sklepie czy w domu, na ulicy, jak ma ochote to robi :lol: w nocy nie spi tylko ciagle czuwa, co wstane do lazienki to sie pyta czy to juz i tak codziennie.
co ja bym bez niego zrobila to nie wiem:)

10 lata 5 miesiąc temu #899140 przez misiana
Meniado nie maretw sie, lekarze dbaja o małą i o jej zdrowie. Jeszcze troszke i zabierzesz ja do domku ;* Trzymaj sie.

Martyska no to TY też juz niedługo swojego Igorka bedziesz tuliła, ja mam nadzieje ze na dniach juz tez ;) powodzenia kochana, zeby poszlo szybko ! ;)

10 lata 5 miesiąc temu #899141 przez malgorzatawalak
Meniado tak mi przykro ze jednak Helenka musi jeszcze byc w inkubatorze... :( trzymaj sie tam w szpitalu :)
U mnie laski taki ukrop ze po prostu nie wiem co mam zalozyc zeby troszke lzej bylo... :S jak bylo zimno zle jak teraz ukrop tez zle...ehhh kobiecie sie nie dogodzi...

10 lata 5 miesiąc temu #899149 przez elmirka_20
Meniado, mnie również bardzo przykro, że jednak jeszcze troszkę musisz na Helenke poczekać. Jednak to wszystko dla jej dobra.... Jesteś Mamusią! Jest ciężko, ale zniesiesz dla niej wszystko - a już mniej niz więcej do oddania Helenki na zawsze w Twoje ręce :) Główka do góry! :)

Martyska, mocno trzymam za Ciebie i synka kciuki! ;) Niech się poród ładnie rozwinie i szybko i szczesliwie skończy byście mogli sie pieknie przytulić ;)
A ten cosiek do powiększania rozwarcia to chyba ten cewnik Fouley'a czy jakoś tak :/ Nie wiem jak to sie pisze a pokazywałam nam to położna w szkole rodzenia. Na szczęście to bezbolesne :) Uff... ;) A jeszcze jak ma pomóc, to ho ho! ;) Trzymaj się dzielnie! ;)

Jak wracałam z morfologii to tez myslałam że wyzionę ducha a nie było jeszcze 10.00 .... Taki ukrop. Nawet balkonu nie otwieram poza luftami w mieszkaniu, bo nie chcę, by to gorące powietrze mnie tu zadusiło. Na razie jest ok..... Dużo piję i chyba jeszcze więcej sie nudzę, bo nic mi sie sprzątać nie chce a w TV tez nuda i co tu z sobą zrobić? .... :/ Taka wegetacja.......

10 lata 5 miesiąc temu #899156 przez maggi
Wiolcia gratulacje! dobrze ze sprawnie poszło i mała już z Tobą.
Dzis rano urodziła córeczkę moja siostra, mała waży 3,5kg i ma 56cm. Teraz czekamy na naszą. Martyska moja siostra wlasnie wczoraj miała złożone to coś na rozwarcie(byla tydz po terminie) i poszło dość gładko, zaczelo sie robić rozwarcie. Wczoraj o 22 jak z nia rozmawialam to zaczely sie delikatne skorcze a dzis rano mala juz jest.Niestety nie znam jeszcze szczegolów nie chce narazie im przeszkadzać wiec nie dzwonie.
Meniado niestety skoro Helenka musi zostać jeszcze troszke w inku, to musisz uzbroic sie w cierpliwość, wazne zeby Tobie pozwolili z nia zostać to bedziesz ja miala na oku caly czas i nie dlugo wyjdziecie juz we dwie.
Ja dzis odpoczywam nie wychodze juz nigdzie, bylam z córką na placu zabaw i mam juz dosc od rana gorąco. Dobrze ze obiad mamy z wczoraj jeszcze to mam luz dzis :)

10 lata 5 miesiąc temu #899157 przez meniado
Martyska no to trzymam kciuki żeby akcja szybko poszła :) bo najgorsze jest czekania a potem jak akcja ruszy to wszystko szybko sie dzieje :)
No dziewczyny gorąco to jest :) w szpitalu nie ma akurat klimy to sie czuje
Polikka męża docenisz szczególnie na sali porodowej :)
A dziewczyny polecam Wam naprawdę mieć dmuchane kółko po porodzie naturalnym naprawdę pomaga.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka