- Otrzymane podziękowania: 39
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
"Czop śluzowy może być przejrzysty, lekko różowy lub zabarwiony krwią. Niekiedy wyglądem przypomina śluz w nosie. Czop śluzowy może mieć postać gęstego czopu z ciągliwego śluzu, znacznie gęstszego niż ma to miejsce w typowych wydzielinach z pochwy. Jeśli kobieta jest bliska porodu, czop może mieć różowe, brązowe lub czerwone zabarwienie na brzegach. Warto uświadomić sobie jednak, że wiele kobiet nawet nie zauważa wydalenia czopu śluzowego, gdyż pod koniec ciąży dochodzi do zwiększenia ilości wydzielin z pochwy i można go przeoczyć."
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
- maggi
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
Tosienka moja mała tez sie dzis mało rusza nawet bardzo mało. Wczoraj tez nie za duzo ale dzis to juz sie troche martwie. Cos tam sie przeciągnie trochę ale tak mało i słabo, czasem nawet ruszam brzuchem z 15 min zeby cos odpowiedziała. Mam nadzieje ze to od tych upałów. Jutro mam jechac na ktg tylko ze sie do szpitala nie moge dodzwonić zeby sie umówić. A Elmirka to mnie teraz nastraszyłaś, ale dobrze ze o tym mowisz to kazda z nas bedzie bardziej zwracac na to uwagę. A Ty będziesz zaraz pod kontrolą to od razu spokojniejsza bedziesz.
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Mnie tez kiedys na ktg zaniklo tetno...ja tego az tak nie zauwazylam ale polozna od razu przybiegla i zaczela szukac tetna...okazalo sie ze mimo iz wydaje mi sie ze juz wiecej miejsca moj synus nie ma to jednak tak sie obrocil ze tetno ucieklo...tez sie strasznie balam
Ja mysle ze nasze maluszki tak jak my nie lubia upalu...ja to sie chlodze zimnym piciem, wentylator chodzi non stop i mam recznik zmoczony zimna woda i tak sie wycieram... da sie wytrzymac choc jak chwile chcialam sie zdrzemnac to obudzilam sie zlana potem...
Obiecalam sobie ze juz nie bede o tym myslec...ale dziewczyny jak ja bym chciala juz urodzic zaczal mi sie 39 t i juz bym chciala tulic swojego aniolka a tu nic...
Dobra juz wam nie marudze bo wiem ze niektore z was sa dalej ode mnie i jeszcze nie urodzily wiec was juz nie draznie
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Potem bedzie szal cial na forum bo bedziemy sie dzielic tym co u nas slychac i jak nam idzie wspinaczka po ciezkiej drodze macierzynstwa
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
- W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walc
- Otrzymane podziękowania: 17
ale dzisiaj jestem przybita,dowiedzialam sie,ze moja kolezanka,ktora jest moja sasiadka obecna i razem do szkoly chodzilysmy, miala termin na sierpnia,w osmym miesiacu ciazy urodzila,tj.w niedziele,a dzisiaj jej coreczka zmarla tragedia dla mnie, nie moge sie otrzasnac do tej pory, mama nie chciala mi mowic,bo wiedziala jak sie przejme, poplakalam sie wspolczoje im,bo wczesniej juz byla w ciazy,ale miala 2 lub 3 poronienia,a teraz taka tragedia, nawet nie wiem jak bede sie miala przy niej zachowywac
przepraszam,ze pisze o takich smutnych rzeczach, ale dotknelo mnie to bardzo bo czlowiek zastanawia sie teraz co sekunde, co z moim malenstwem,czy wszystko dobrze
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Elmirka, trzymaj się w szpitalu. Na pewno będzie w porządku. W sumie nie wiemy, ile razy naszym dzieciom zdarzają się spadki/przyspieszenia tętna, a jednak na ogół wszystko kończy się dobrze. Ale obserwować trzeba, skoro już zostało to wychwycone.
Moje KTG dzisiejsze na szczęście wzorcowe. Na razie na poród się nie zanosi.
Magduska - ja też się boję takich tragedii. Trudno gdybać, ale zdrowe dzieci urodzone w ósmym miesiącu przeżywają, jak widać są wyjątki. Też mam bliską koleżankę, której córeczka umarła w brzuchu trzy tygodnie przed terminem. Ciąża przebiegała wzorcowo, wcześniej urodziła dwoje zdrowych dzieci, a i tu sekcja nie wykazała żadnych wad. Nie wiadomo dlaczego dziecko zmarło. To działo się już 4 lata temu, ale pamiętam i też miałam problem z powiadomieniem jej o ciąży. I ciągle pamiętam o ich tragedii, a sama do urodzenia staram się pamiętać, że choć bardzo rzadko na tym etapie, ale wszystko może się zdarzyć. Nie chciałam pisać o tym na forum, żeby nie siać paniki, ale Twój wpis mnie przekonał, że może warto.Choćby po to, by po szczęśliwym porodzie być wdzięcznym Bogu czy losowi (w zależności od poglądów), bo nie wszyscy mają tyle szczęścia.
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
Malgorzatawalak tez mam taka nadzieje bo bedzie mozna sie wymieniac doswiadczeniami, obysmy tylko mialy na to czas i tak sie zorganizowac zeby zadbac o dziecko siebie meza i miec jeszcze czas:) a z czasem dochodzi sie do perfekcji
Sabina to chyba kazda z nas zna taka sytuacje, u mojego w rodzińie jego ciocia tak miala.. Pojechala z bolami ze cos nie tak bo wczesniej rodzila i za pozno jej cesarke zrobili..
Rozne rzeczy sie zdarzaja na ktore nie mamy wplywu, im blizej porodu tym wiekszy strach dlatego ja bym chciala urodzic juz jak dzieciatko donoszone i ma sie dobrze, moja Lenka juz ma dlugie włosy napewno bedzie czarna czupryna moze faktycznie te zabobony sie sprawdzaja ze jak zgaga w ciazy to wlosy rosna, ja mialam taka zgage ze nie wiedzialam za co sie zlapac i smialas sie ze napewno mala z czupryna sie urodzi hahaha i wczoraj na usg pierwsze co polozna powiedziala to- ma dlugie wlosy hahahha
Nie mowmy juz o takich rzeczach napewno bedzie dobrze , moja mala tez dzis leniwa a wczoraj to dawala czadu
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
Ale to juz chyba tak jest ze dziecko juz duze, wiecej spi, mniej miejsca. Ja staram sie nie denerwowac zeby dziecko spokojne bylo, mama moja na mnie krzyczy zebym sie nie denerwowala bo dziecko nerwowe bedzie i bedzie plakam mi duzo:) moze cos slodkiego zjedz, u mnie zawsze dziala. Po kolacji juz nogi wypychala, teraz dalej poszla spac pewnie pospi z 2 godzinki i da znowu popalic na noc
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
ale naprawde wszystkie dolegliwosci mi dzis ustapily,bol podbrzusza, klucie w kroczu i bol pachwiny, czyzby naprawde to cisza przed porodem? nawet nie pamietam,kiedy ostatnio tak ladnie przespalam noc, dopiero rano obudzilam sie do toalety, cos czuje,ze wisi w powietrzu moj porod musze zdazyc badania zrobic,moze jutro sie wybiore,a jak nie to w czwartek rano
ciekawe jak tam elmirka moze urodzi na dniach