- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Mimo, że nie jestem na bieżąco i nie potrafię wyliczyć, które Lipcówki są już Mamusiami, to i tak wszystkim gratuluję

Ja ciągle w dwupaku, choć coraz mi ciężej! Szczególnie przez te upały!!!
A wczoraj nakupiłam pełno świeżutkich, zdrowych warzyw na bazarze, więc pół dnia blanszowałam i pakowałam małe porcje do zamrożenia. Akurat w zimie, gdy mała będzie mieć 6 miesięcy, będę mogła zrobić jej zupki i papki z niechemicznych warzyw;)
Przy okazji zrobiłam też syrop z malin (na zimowe przeziębienie) i borówki na biegunkę! (gdyby któraś z Was chciała przepis, to umieszczę dziś na blogu cojapichce.blogspot.com)\
No i przez te moje wczorajsze pichcenie, bolą mnie dziś nogi i krzyże... Ale jakoś nie mogę usiedzieć na tyłku!
A jeszcze udało mi się złowić na bazarze okazję - kupiliśmy na starociach za 25 zł bujaczek z Chicco. Był przykurzony i brakuje mu paska - ale już go wyprałam a pasek dorobię. Wstawiam zdjęcie niżej:)
Ok, idę nadrabiać zaległości w blogu

Załącznik nie został znaleziony
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maggi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Ali mysle ze to nie ma znzczenia ze Twoja lekarka przyjmuje Cie gdzie indziej

MarzenaBZ fajny bujaczek! I za rewelacyjna cene

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
Wszystkim nowym mamusiom serdecznie gratuluję a tym w dwupaku lekkiej końcówki ciąży oraz jak najszybszego rozwiązania oczywiście w bezpiecznym terminie. A tu malutka Jelenia

Załącznik nie został znaleziony
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Meniado Helenka na pewno jest silna i da sobie radę. Ma tyle miłości wokół siebie, która z pewnością będzie ją ogrzewała

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Oj jak ja bym chciala teraz dostac skurczy albo zeby wody odeszly... A moj uparciuch dalej nic.
Meniado Helenka jest przesliczna

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Ja juz mam coraz mniej sil...;/ spac mi sie ciagle chce, poodkurzalamwalsnie pokoje na gorze i ledwo zipie, ciagle sapie jak piec tak mi duszno a z piatku na sobote przyjezdza moj tato. dzisiaj moj facet ma mi pomoc nie ma wyboru, musi odkurzyc jescze jedno pietro , wyszorowac plytki w lazience i umyc okna bo ja juz nie wyrabiam . dobrze ze wczesniej naszykowalam lozka na pietrze dla gosci to mam z glowy tylko kurze przetarlam . pranie sie pierze ale dzisiaj zapowiada sie taka duchota ze nie wiem... juz wiatrak chodzi bo mi tak goraco a jescze musze obiad zrobic to juz mi sie odechciewa, znienawidzialam teraz stac przy garach. dobrze ze przyjada bo na weekend bedziemy jesc zamawiane zeby poprobowali tutaj smaków co mnie bardzo cieszy ale juz chyba na zakupy z nimi nie pojade bo nie mam sil:(
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Meniado Helenka przeurocza! Taka kruszynka!

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- sabina211
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Ja też jeszcze w dwupaku, ale u mnie do terminu 12 dni, więc jeszcze się nie niecierpliwię. Choć gdy w nocy obudziły mnie skurcze, to nie miałam nic przeciwko, by akcja się rozkręcała. Ale niestety, wszystko się wyciszyło i spokojnie spałam do rana.
Lyanka, nie gniewam się, zwłaszcza że i tak pytałam bardziej z ciekawości, bo to może się zmienić z dnia na dzień. A jak (tak najogólniej) układa Ci się z pasierbicą, czyli siostrą Waszego Kubusia?
Pamiętam sprzed 8 lat, jak dłużą się dni po terminie, jak denerwują telefony i smsy o treści: "już urodziłaś?", ale i tak dopóki nic złego nie dzieje się z dzieckiem, to nie będę się zgadzała na wywoływanie. Na szczęście w szpitalu, gdzie będę rodzić nad wywoływaniem zastanawiają się dopiero 11 dni po terminie, wcześniej monitorują tylko stan dziecka.
A co do KTG to byłam raz, we wtorek, i lekarz stwierdził, że przy normalnym odczuwaniu ruchów i tak dobrym zapisie nie muszę już robić aż do terminu. A w razie niepokojących objawów mam jechać do szpitala.
Dobra, walczę dalej z porządkiem, dzisiejsza pobudka z bólami uświadomiła mi, że może rzeczywiście warto spakować tę torbę do szpitala.
Szkoda trochę, że tyle z Was ma problemy z karmieniem piersią. Widzę, że przy pierwszym dziecku byłam bardziej zdeterminowana, bo też łatwo na początku nie było, ale jaka satysfakcja, kiedy po miesiącu dziecko zaczęło normalnie przybierać, a przez kolejny przybrało 1,5 kg tylko na piersi. Potem już te przyrosty były książkowe, ale te 1,5 kg pamiętam, bo lekarz strasznie się dziwił, jak to możliwe. Ale przyznaję, że pierwsze 5 tygodni to było karmienie niemal non stop, lęk, zmęczenie, "dobre rady" otoczenia, żeby dać butlę z mm itd...Ale im więcej tych rad słyszałam, tym bardziej rosła moja determinacja. Dziś uważam, że za dużo było wtedy emocji, a stres na pewno laktacji nie pomagał, ale sama decyzja i obstawanie przy niej było słuszne. Bo czym jest bardzo trudny miesiąc przy późniejszym 1,5 roku bezproblemowego karmienia? Przy córce na szczęście poszło gładko od początku i też się karmiłyśmy 1,5 roku. I wcale nie mam obwisłych piersi. Naprawdę.
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nie no dziewczyny az tak to ja sie nie przemeczam tylko zawsze nawymyslam ze jest to, to , to i to do zrobienia to trzeba wyniesc przyniesc itp heehehe
a tak to teraz rozwiesilam pranie i znow jestem na kanapie:)
pozniej zrobi cos sobie do jedzenia mzoe jakiegos omleta usmaze i znowu sobie odpoczne a pozniej tylko 2 lustra przetre:) a reszte chocby sie walilo palilo nie podaruje memu leniowi tego ze ma umyc podloge w lazience, prosilam go o zalozenie kabiny to doprosic sie nie moge wiec niech szoruje fugi bo po 2 tygodniach sa one poprostu zółte;/ plytki sa czarny mat a fuga jasna i pol lazienki aldnie fuga biala a pod prysznicem zółte ja juz na to patrzec nie moge:D i musi okno umyc u córeczki w pokoju bo ja sie nie bede wysilac wlazic na krzeslo o napewno tego to nie:)