BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #900686 przez dariak
Witam!

Śliczne zdjęcia maluszków :)

Ja nadal w dwupaku, jutro mam się zgłosić do szpitala i powiem wam, że zaczyna mnie ogarniać przerażenie na myśl o tym, że zechcą mi wywoływać poród. Dlatego wciąż uciążliwie próbuję namówić małego na to, żeby sam dziś wyszedł, ale wcale go to nie obchodzi :( Ale w sumie z drugiej strony się cieszę, że coś się może ruszy i w końcu będę mogła tulić maluszka :) Ciekawe jaką decyzję podejmą jutro...
Przepraszam, że tak narzekam i tylko o sobie, ale jakoś nie jestem w stanie myśleć o czymś innym. Szczerze wolałabym, zacząć rodzić znienacka a nie jechać do szpitala na wyznaczony termin. A poza tym to mam stres, bo momentami zastanawiam się czy mnie przyjmą, bo moja gin nie dała mi skierowania tylko kazała się zgłosić do szpitala 11 z kartą ciąży i badaniami wszystkimi.

Miłego wieczoru wam życzę dziewczyny i tym, które chcą już rodzić owocnego wieczoru albo nocy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #900694 przez Cania
Asiczka wiem ze Meniado miala niska liczbe plytek krwi, wiec do niej o ten temat zagadaj :)

Ali noo to wyglada na to ze jednak sie gdzies tam spotkamy :) moze nie na samej porodowce, ale na oddziale :) ja juz mam to jako.planowane przyjecie, bo dr dzwonil do szpitala na oddzial i mnie sobie gdzies tam zapisali ze do wywolania. I kurcze nie chce Cie straszyc ale mojej malej tydzien temu we wtorek tez wymierzyli 3500, a dzis 3950... Wiec dopiero beda decydowac czy to ma byc sn czy cc. No zobaczymy.

Malgorzata no to dobrze ze zapis wyszedl ladny :) najwazniejsze zeby z maluszkiem bylo wszystko dobrze :)

10 lata 5 miesiąc temu #900698 przez Ali
Cania no to zapewne spotkamy się na oddziale. Co do straszenia, to ja już jestem wystraszona a mały nie ma jeszcze 3,5 kg. Moja gin mówiła mi, że też będą mi mierzyć miednicę, bo zapowiada się duży chłopczyk a ja naprawdę nie mam bioder :blink: ale mam stresa. Poszłam na mały spacer, żeby odstresować się, ale nogi mam tak popuchnięte, że rundka koło osiedla i do domu.

10 lata 5 miesiąc temu #900700 przez misiana
Teraz się zacznie czyste kongo bongo hehe codziennie ktoras ma sie na oddzaił stawić ;)
Elmirak nie martw się, dasz radę ! :* poradzisz sobie i juz jutro prawdopodnie bedziesz tuliła swojego malutkiego ;*

Mnie zaczyna brac powoli tez wielki stres, jak to bedzie jutro .. Dzis na obiad zrobiłam frytki, na kolacje kanapki z majonezem ;D trzeba bylo skorzystac ostatni raz hehe bo na jakis czas bedzie sobie trzeba odmówic tego czy tamtego..

Nie wiem czy zasne dziś w nocy, to bedzie chyba najhgorsza noc w moim zyciu ;D ale jakos dam rade. Tyle kobiet urodzilo, nie jedna miala wywołany poród a maluszki sa zdrowe i duze! takze my tez damy rade!

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #900703 przez Ali
Misiana Ty już jutro? trzymam mocno kciuki! Będzie dobrze!
Szczerze to ja bym najchętniej już dziś się na tym oddziale położyła, byleby tylko mój synuś szybko zechciał wyjść i nie był za duży ;)
ale przecież najważniejsze, żeby nasze dzieciaczki były zdrowe.

10 lata 5 miesiąc temu #900708 przez misiana
Ali na ostatniej wizycie dwa tyg temu gin powiedział że jak do 11 nie urodzę sama to mam się zgłosić do niego po skierownie i na oddział .. Ale czy juz jutro bedą mi wywoływać czy kiedy to nie wiem .. w sumie chciałabym mieć to jak najszybciej za sobą ..

10 lata 5 miesiąc temu #900711 przez Ali
No doskonale Cię rozumiem.. Moja gin dała mi to skierowanie, ale też mi powiedziała, że nie koniecznie od razu mnie wezmą na oddział. Ze może będę się zgłaszać na ktg codziennie czy co 2 dni. Kurcze ale stres.
Podziękowania: misiana

10 lata 5 miesiąc temu #900715 przez SylwiaWiktoria
Witam,
Jestem Położną.
Zachęcam kobiety ciężarne do wypowiedzenia się na temat karmienia naturalnego i Banków Mleka w Polsce - poprzez wypełnienie ankiety.
docs.google.com/forms/d/1_5ct2dOl7w-ym0b...hKjVnqEiBAk/viewform
Proszę o pomoc poprzez udostępnianie oraz wypełnianie.
Dziękuję bardzo.

10 lata 5 miesiąc temu #900729 przez misiana
W sumie to chyba jak już mam teraz tego strsa to wolałabym zeby to jednak jutro nastapiła ;) juz nie chce tego kolejny raz przechodzić hehe

10 lata 5 miesiąc temu #900741 przez elmirka_20
Misiana, Dariak, Cania-doskonale Was rozumiem... Wyglada na to, ze jutro bede miec indukcje najwczesniej z Was i trzeba to jakos przezyc... Tak siew boje ze jak teraz mialam robione ktg, to sie okazalo ze mam skurcze przepowiadajace srednio co 8 min ale marne szanse by sie utrzymaly i wzmocnily by uniknac jutrzejszej indukcji :/ Oby Wam sie jednak udalo i wszystko poszlo samo!

Jak tylko dam rade bede sie odzywac.
Misiana, ja tez umieram ze strachu, na pewno nie zasne tej nocy :/ Latwo sie tylko mowi ze przed porodem trzeba odpoczac. Musieliby mnie uspic! :)

Tym ktore moga spac-dobrej nocki a my cykorki postarajmy sie myslec o czymkolwiek innym niz jutrze...

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #900750 przez Cania
dariak może maleństwo się jednak zdecyduje wcześniej :) w szpitalu na pewno zrobia CI ktg i usg i zdecydują, co dalej robic. Będę trzymala kciuki!

Ali no wlasnie mi tez o tym mierzeniu mowil, ze jeszcze będą biodra mierzyc i oceniac czy przejdzie. Tez jakiś szalowych bioder nie mam, wiec zobaczymy co z tym fantem. I dobrze ze ten termin przyjęcia już mam, bo tak to po tym 40tc faktycznie kazali się co 2 dni na ktg zglaszac...

misiana to prawda, teraz to już się zacznie :) mielismy już pierwszy boom porodow, teraz pora na drugi :D :) trzymam kciuki za jutro, melduj co i jak :)

Elmirka trzymam kciuki żeby jednak się rozkrecilo samoistnie! :) będzie dobrze, nic się nie boj! :) pomysl ze już niedługo maleństwo będzie z Toba! :)

Tez mi dzisiaj nogi spuchly... jest niby niezbyt wysoka tempeatura, ale dosyć parno, wiec pewnie dlatego. No i trochę tez pospacerowałam dziś, wiec to druga przyczyna.

10 lata 5 miesiąc temu #900768 przez Ali
A mi tak przykro się zrobiło, bo każdy tylko narzeka, że mały się zasiedział. I że duży już jest, że się wielki urodzi. Przecież my nawet po terminie nie jesteśmy jeszcze a każdy się czepia :( a nawet jeśli urodzi się większy, to co brzydki będzie? normalnie łapie doła, na dodatek strasznie się boję, mojego nie ma przy mnie.. ehh ogólnie beznadzieja :(

10 lata 5 miesiąc temu #900769 przez rewelka1312
dziewczyny ja juz tez panikuje bo malo nas zostalo i juz teraz zaczynam sie coraz bardziej bac porodu ze jak to bedzie czy dam rade, jak mi wody odejda to ja sie boje zeby nie spanikowac bo ja potrafie-panikara taka jestem ze szok.. zaraz zacznie mi sie slabo robic itp juz ja to widze haha a tym bardziej boje sie ze to mzoe zaczac sie juz tak naprawde w kazdej chwili chociaz ja mam do terminu jescze 2 tyg

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 5 miesiąc temu #900772 przez misiana
Ali kochana główka do góry ! ;* każde nasze dzieciątko, nie ważne czy moje, czy Twoje, czy którejś innej, nie wazne czy będzie miało 2 kg, 3 lub 4 i tak bedzie najpiekniejsze, najslodsze i najukochansze :) :*

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #900773 przez Cania
Ali niech Ci się nie robi przykro! nikt nie powiedział ze duzy to znaczy brzydki, absolutnie! chodzi tylko o to żeby nie było bardzo ciężko go urodzić. A i tak będą najpiękniejsze na swiecie! :) Ja się o to z Julka martwię, zebym dala rade skoro taka duza dziewczyna. Ze się zasiedzialy dzieciaczki no to trudno, taki ich i nasz urok. I nic nikomu do tego. Najwyrazniej trochę im trzeba pomoc żeby już wyszly :) mi się dziś wlasnie humor poprawil po wyznaczeniu terminu! :) A Twój luby dopiero przyleci jak Cie przyjmą na oddzial do porodu?

Bylam dziś z l4 w pracy i każdy na mnie wielkie oczy, jaka już wielka jestem i kiedy urodze, bo to chyba jakos już teraz miało być heh. Ale było milo :)

Rewelka nie panikuj, pooglądaj jeszcze ta szkole rodzenia online która wysylala Elmirka. Bo jak wody odejda to nie czas na panike. Nie zakładaj od razu ze będziesz panikować tylko trzeba się wziąć w garść :) Mala jest już donoszona wiec na Twoim miejscu jakby się zaczelo to zamiast panikować bym się bardzo cieszyla :)

uciekam spac, dobranoc Dziewczyny :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka