- Otrzymane podziękowania: 354
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
witaj iza niestety nie spotkałam się z takim bólem. Hmm... a może dzidzia gdzieś uciska??? niedobrze że nikt nie potrafi Ci pomóc
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
- iza1988
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Wiki śliczne zdjecie ale masz juz duzego syna ciesze sie, ze odpoczełaś
Ann no widzisz, tak to już jest z nami babami ja nawet dziś firanki prałam.. ehh, nie mogłam sie powstrzymać za tydzień wizyta, mam nadzieje, ze z szyjką wszystko ok.. to już będzie mój 35 tc , szok, ale ten czas leci.. w sumie już niebawem mozemy rodzić
Czyli jednak Martucha się zaraziła.. no widzisz, moze Ciebie ominie... mój mąż jakiś czas temu tez był chory, miał prawie 39 st, a ja się nie zaraziłam... a co do marudzenia , to masz rację... jak mój był chory, to nawet mu powiedziałam, że jest gorszy niż dziecko facet chory, to jakaś masakra
w sumie, co do rzeczy na powrót, to masz rację powiem mu co i gdzie, i tez będe instruować przez tel
co do mielonego , u mnie to samo dziś spagetti z mięsem, jutro kotlety mielone, a często jak na obiad mielone, to jeszcze zostawia sobie do pracy a tak w ogóle to codziennie mogły by być ja tez lubie , ale brz przesady , żeby jesć codziennie, hihih
współczuje
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Natalia dziękuję naklejki dostalismy od teściowej kupione w castoramie, ale dużo jest takich, a nawet te same na allegro
może chce się obrócić i pięknie się ustawi główką w dół musisz wytrzymać i dac mu szanse
Dziulka jaka malutka kruszynka ale jaka silna i dzielna piekna jest i pięknie razem wyglądacie :* cieszę sie, że masz już mozliwość kangurowania, to na pewno piękne uczucie
Missy pewnie tak jest kolorowo nad łóżeczkiem, więc pewnie będzie przykuwać uwagę małego Kacperka:)
a mój mały też często tak fika, ze nie wiem w którą część brzucha patrzeć, tak szaleje
Inna zazdroszcze wyspania ja to jednak z 5 razy w wc bylam w nocy
Ja kupiłam ten komplecik mebelków używany, i dużo dużo taniej, ale jest naprawdę w idealnym stanie
Też myślę, ze jak maż zobaczy coreczkę, to nie będzie chciał wyjeżdżac
Maniula u mnie bylo podobnie, bo też ciągle tylko słyszałam, ze ktoś w ciąży, a ja nadal nic.. smutno bylo bardzo, ale co zrobić... a najgorsze było, jak mój wujek po roku naszych starań ( o czym nie wiedział) wypalił : "a Wy kiedy pomyślicie o dziecku, teraz młodzi, to nic tylko kariera i kariera, a o dzieciach nie myślą.." myślałam, ze sie popłacze... czasem ktos coś palnie, a nie przemyśli ale u nas nie było i nei ma problemu z znajomymi , zarówno z dzieciatymi (których teraz jest w większości) jak i z niedzieciatymi choc faktycznie tych dzieciatych coraz wiecej tylko wiadomo, nie ma tyle czasu na spotkania, co wcześniej...
współczuje remontu, ale potem jak będzie pieknie
też mam wizytę 25 czerwca :
Aggi piękna waga synka ale chyba w normie mój 3 tyg temu miał 1700 g, a kolejną wizytę mamy za tydzień jak średnio bobas przybiera 200 g tygodniowa, to mój tez powinien teraz ważyć , tyle co Twój
ciesze sie, ze u Ciebie wszystko w porządku i widzisz, neipotrzebnie martwiłaś sie tą glukozą
a co do pokoiku to dziękuję
Tobie też współczuje
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.. a mówiłam, pij siemie na zaparcia mnie bardzo pomogło i nadal pomaga
Iza1988 witaj, ja chyba mam podobne bóle, choć nie wiem, czy to to samo... jakby mnie rozrywało od środka na dole, pachwiny i nie tylko, do tego ból w odcinku klędxwiowym, z bólem w nocy odwracam sie z boku na bok... ale to chyba uroki ciąży jakos trzeba wytrzymać choć dziś w noc\y myślałam, ze sie popłaczę ;/ oprocz tego mam krótką szyjkę i czuje, jak mi mały cały czas uciska główka tam na dole... ehh..
[
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
asienka no ciekawa jestem z jaką się urodzi, czy gin ma rację Powiedział że ta waga odpowiada 34tygodniowi i wg główki też jest 34tc muszę to siemię kupić w końcu, zawsze zapomnę
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Aggi a jaki masz wymiar główki synka? To sobie porownam
- iza1988
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Aggi nie dziękuje żeby nie zapeszyć (jejku chyba się zabobonna zrobiłam )
Ann-sunshine lekarz to ma mnie już chyba po dziurki w nosie, bo albo do niego dzwonie albo nawiedzam w szpitalu lub w gabinecie , ale ważne, że czuje, że robię to co powinnam, wolę dmuchać na zimne
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Ann paczka z łóżeczkiem w końcu dotarla co najśmieszniejsze druga paczka która byla wysylana ponad tydz później tez przyszła ale nie kompletna ... to znaczy byly wyslane dwie paczki oprocz lozeczka w ten sam dzien karton + wózek i karton przyszedł a wózek nie gdy zapytalam o wozek okazalo sie ze go w ogóle nie ma w moim miescie no i ze najwyżej mi w piatek dowioza ... yyh fajnie ze szybko szkoda ze niekompletnie :/ zobaczymy co to bedzie w piątek .. nie pocieszona jestem. spróbuje wstawic zdjęcie lozeczka w stanie surowym.
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
zakupy, jedna paczka druga paczka ohh obiad no dobra jutro leżę do gory brzuchem o taak
aggi tak pokaże wózek ale niestety gdzieś go posiali ma byc podobno w piatek
rzeczy są teraz tylko dekorowac scianke wyprac ostatnie rzeczy typu pościel ktora jeszcze musze kupic i pieluchy tetrowe i możemy już czekac na córeczkę 4 tyg no max 5 uszczypnijcie mnie bo nie wierze
Dziulka jak obejrzałam filmik z Zuzia to sie po wzruszylam i lezka poleciala. Jaka ona cudna i jak nóżkami wierzga ajjj cudo maleńkie :*
Dużo zdrowka dla Was Silna dziewczynka
Katsi leczenie kanałowe w ciąży ajjj nie zazdroszczę ja bym sie nie dala :/ ja juz dentysty sie nie boje ale bolu za to tak
asienka to uzywane mebelki ??? wow wogole nie widac : )
dobra ide spac bo padam Dobrej nocki kochane
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
więc Dzień dobry dziewczynki ...
chwalilam, chwalilam i sie przechwalilam ... buu
dzisiejsza noc to koszmar w dodatku z piekacym, bolacym bolem gardła
Byłam wczoraj tak zmęczona że zasnelam po 21 i "szczęśliwie" spałam do jakieś 1:30 obudziłam sie z takim bolem gardła ze ciężko to opisac probuje ból zmiejszyc czyms zimnym ale to krotkotrwale za chwile znowu nie da sie wytrzymac czy ja moge wziąć normalne tabletki do ssania na gardlo ? o ile takowe posiadam w domu :/
no i sen nie nadchodzi yyhh to będzie ciężki dzień ...
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
INNA podobno na przeziębienia itp. Jest dobry syrop Prenalen (czy jakoś tak). Wiem że na pewno można go pić, a co do tabletek, to nie mam pojęcia, ale jak mnie bolało gardło, to się bałam.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Aggi ja swoim lozeczkiem nie mam co się chwalić bo najtańsze najzwyklejsze które ma trzy poziomy i wyjmowane szczebelki. Z przesyłką 130 zł.
Inna a łóżeczko bardzo mi się podoba. Na gardło: zaparz mocnej szałwii i płucz tak często jak dasz radę. Do tego tabletki prenalen i tantum verde w sprayu. To na 100% możesz.
Tyle było separacji z dzieckiem od trzeciej spała ze mną
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Aggi dobrze, że z wynikami dobrze. I Maksiu pięknie waży
Ja bym się bała kupić stanik na allegro. Nawet w sklepie mam często problem
Ann pierwsze co, jak mnie Asienka zainspirowała swoimi naklejkami, to weszłam na allegro i od razu zamówiłam. Ł. (wielki miłośnik przyrody ) chciał zwierzątka, więc młody będzie miał małe zoo nad łóżeczkiem A Twoja Natalka ma nóżki na dole? Ja na szczęście w pęcherzu ruchów nie czuję. Czasami tylko jak mały się odepchnie i pupką uderzy. U mnie ruchy skumulowane są po prawej stronie, koło i nad pępkiem.
Martusia lepiej się dziś czuje? Ciebie nic nie bierze?
Asienka może i młody doszedł do wniosku, że czas najwyższy się obrócić, ale raczej mu to nie wyszło. Ruchy czuję nadal w tych samych miejscach. W poniedziałek wizyta, więc się okaże co i jak.
Inna widzę, że doczekałaś się łóżeczka I też już złożone Zaczynam mieć wrażenie, że jestem jedyną osobą wśród Was, która nie ma przygotowanego pokoju dla malucha, spakowanej torby, a co najgorsze nawet imienia
Inna mówisz, że maksymalnie 5 tyg, do porodu, a do terminy w sumie 6 zostało I do tego do dwóch może się przeciągnąć, więc wiesz- nigdy nic nie wiadomo Oczywiście życzę Ci ( i sobie w sumie ) żeby to było max. 5
A ja dzisiaj mam zjazd rodzinny. Zaprosiłam wszystkich (z racji wolnego) na urodzinową kawę i ciasto i już wieczorem po pieczeniu ciacha i sprzątaniu trochę żałowałam Dobrze, że mąż odwalił kawał dobrej roboty:) Dzisiaj trochę więcej sił. Może wytrzymam.
Miłego dnia kochane!
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
ehh sama glupia sie zalatwilam juz wczoraj wieczorem mnie zaczelo drapac w gardle wiedzialam ze coś się wydarzy
natalia no ja juz musialam rozlozyc by choc chwilowo zapchac je rzeczami dziecka bo juz nie mam gdzie tego wszystkiego klasc, paczki przychodza a miejsca brak :/ ja mam 6 tyg do daty lecz moja data z USG ostatnio wykazala tydzien wczesniej wiec nia sie bardziej sugeruje co oznacza że zostało 5 tyg nie uwazam bym miala przenosić ciążę wiec liczę na 4-5 tyg mala mi juz tak tam na dol naciska ze nie wiem czy i tyle wytrzyma
no ja imię już dawno miałam ponieważ dlugo sie o dziecko staralam, zresztą kiedyś gdzieś uslyszalam te imię i od razu wiedziałam że właśnie tak będzie mieć na imię moja córka ponieważ imię było piękne, takie inne i rzadko spotykane a ja bardzo nie lubię pospolitych imion niestety dziś po tylu latach Nadia pojawia się już coraz częściej niż wtedy kiedy tak postanowilam nie miej jednak dalej mi sie bardzo podoba, mężu też nie mial nic przeciwko wiec poszlo na moje
Milego dnia z rodzinka
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Byli u nas wczoraj znajomi i poszłam spac dopiero koło 2.00 więc grzecznie spałam do 10.00 ale miło było i czas tak szybko zleciał
Mężulek poszedł na rower, więc mam chwilę dla siebie .. szkoda, że ja nie mogę pojeźdźić no ale cóż
Iza właśnie, jak zrobie rulon z kołdry i włoze ją między nogi i pod głowe, to mi lepiej więc coś w tym spaniu z rogalem musi być ostatnio doskwiera mi taki jakby ból kości udowo- biodrowej ;/
Inna cieszę sie, ze paczki doszły czekamy na zdjecie wózeczka a moje mebelki używane, za całość, czyli regał, komodę z przewijakiem, pojemnik na zabawki i łóżeczko z materacem zapłaciłam 530 zł, więc myslę, że cena fajna tym bardziej, że mebelki sa naprawde w idealnym stanie i nikt nie chce wierzyć, jak je oglada, ze używane
też bym chciała za miesiac już tulić mojego synka do piersi to byłby 38 tc więc teoretycznie w terminie
co do bólu gardła, to nie mam pojęcia ;/ jak mnie pobolewa, to piję herbatę z cytryną i mi pomaga.. ale to taki leciutki ból... więc nie wiem, co można stosować na taki już silniejszy..
u mnie imiona też już daaawno były wybrane mój Ł wybierał dla dziewczynki, a ja dla chlopca a Nadia równiez mi się podoba
Natalia widzisz, mój niby już główką w dół, a też czuje ruchy na dole, jakby mnie kopał, ale to musi po prostu rączkami się rozpychać bo główne kopniaki czuję u góry i z lewej strony brzuszka ale nie martw się na zapas, czasem inaczej czujemy, a inaczej jest, wszystko okaże sie w poniedziałek, tak jak piszesz
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :* jakie ciacho robiłas? mam ochotę na cos dobrego
Ann jak sie czujecie ?