BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 6 miesiąc temu #893313 przez mesy
AGGI
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893314 przez aggi
natalia nie mam pojęcia właśnie czy jest wymagany, ale chyba lepiej mieć?? Bynajmniej na rozpisce szpitalnej w dziale 'dokumenty' mam napisane plan porodu też :P a ja kompletnie nie wiem jak go napisać czy samemu, czy w szpitalu przed porodem czy jak......... :blink:

asienka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mesy

10 lata 6 miesiąc temu #893316 przez mesy
aggi

10 lata 6 miesiąc temu #893318 przez Inna607
ej no co Wy z tym planem porodu??? jakie trzeba??? jakie w każdym szpitalu ???? :blink:
ej help me ja nie mam pojęcia o czym mówicie :( pierwsze słyszę :p doświadczone mamusie ratujcie bo ja jestem chyba do tyłu :dry:

no dobra a teraz z innej beczki :)
ja i kurowanie hmm ... no poczułam się na tyle dobrze że w łóżku byście mnie nie zatrzymali nawet siłą :) minęło mi wszystko tylko katarek został więc uważam na siebie ale jak przestało padać i wyszło słoneczko to popedziłam do sklepu dziecięcego :D i mam już wszystko dla malutkiej 100 % wyprawki :woohoo: hurra :D
moje dzisiejsze zakupy uwazam za wyjątkowo udane ale nogi to mi już dziś do d... wchodzą :p
więc leżę i ani myślę ruszać sie z wyrka ojj nie, mamusia dzielna wszystko dzwigala :)
i zahaczylam biedronke i kupilam w promocji ten karton pieluch rozm.2 za 39.99 to dopiero radocha dwie dyszki w portfelu :D

wózek oczywiście też już dotarł wiec wstawie fotke jak tylko będę umiała bo raz probowalam to mi nie weszlo może spróbuję później na lapku zmniejszyć :)
z wozeczkiem przyszla tez mata to tez sie pochwale :p

Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893320 przez aggi
mesy

Inna no ja wiem tylko że trzeba mieć ale jak to napisać i jak się za to zabrać nie mam pojęcia :dry: niby na stronie szpitala gdzie chcę /chyba :P / rodzić pisze że mają gotowy formularz ale nie umiem go znaleźć :blink: :blink: 100% wyprawki no gratulacje chyba jako pierwsza ją masz :D śliczna mata! i fajny wózek, taki normalny :laugh:

co do kartona pieluch z biedronki ja też we wtorek byłam z mężem i cena była 49,99 a przy kasie okazało się 39,99 mąż się cieszył jak dziecko bo ostatni karton był i w sumie 4 takie kartony mamy :D

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893321 przez mesy
Aggi

a co do planu porodu to ja sobie wydrukowałam ze strony szpitala w którym chcę rodzić więc może pokombinujcie tak - poszukajcie czy nie ma str i sobie wydrukujcie ;)

'ps : kurde chciałabym być sierpniówką jak ty :p a nie kurde tyle jeszcze czekać :P

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893322 przez aggi
a możesz mi mesy podesłać stronkę z której brałaś ten plan??? bo ja na tej żorskiej nie umiem formularza znaleźć :blink: niby jest a ja go znaleźć nie umiem :P pocieszę Cię ja bym chciała być lipcówką bo do sierpnia daleeeeeeeko :P

10 lata 6 miesiąc temu #893323 przez mesy
aggi najwyżej wytniesz logo u góry :P

www.szpitalknurow.pl/images/plan_porodu.pdf
Podziękowania: aggi

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893324 przez asienka87
Aggi Plan porodu daja w szpitalu, w ktorym chcesz rodzić, a Ty zaznaczasz "x" na co sie zgadzasz, a na co nie, warto go mieć wcześniej wypełniony.. taki plan jest dostępny w każdym spzitalu , wiec

No i musisz mieć położną i pediatrę wybraną przed porodem, bo podajesz nazwiska w szpitalu po porodzie.. położną mam, ale pediatry jeszcze nie :P

Inna śliczny ten wózeczek i mata też :) i cieszę się, ze juz lepiej sie czujesz i zakupy sie udały ;)
Plan porodu dostaniesz chyba w każdym szpitalu (ja dostałam od lekarza prowadzącego) są tam wymienione pkt i musisz zaznaczyć "x" na które rzeczy sie zgadzasz przed porodem, w trakcie porodu i po porodzie, przy pielegnacji dzidzi, karmieniu itp... wszystko wyszczególnione :)

Mesy ja właśnie dostałam ten plan do zaznaczenia od lekarza prowadzącego, ale przypuszczam, ze w każdym szpitalu taki plan wygląda tak samo, więc nie ma znaczenia z strony jakiego szpitala sie to wydrukuje :) od położnej do wspólnego wypełnienia dostasłam dokładnie taki sam plan, a pracuje gdzie indziej :)

Oj, jednak mój plan porodu wygląda inaczej :P
Aggi może lepiej go znaleźć jednak na stronie swojego szpitala :) ja dostałam taki, jaki obowiazuje w
:)

10 lata 6 miesiąc temu #893325 przez aggi
mesy dzięki, poczytam co i jak, napiszę po swojemu najwyżej żeby mieć cokolwiek :blush:

10 lata 6 miesiąc temu #893326 przez mesy
asienka A no widzisz to nawet nie wiedziałam ;)
Kurde , a to trzeba położną wybrać sobie szybciej ??

10 lata 6 miesiąc temu #893327 przez aggi
asienka położną do...? porodu? czy tą środowiskową? czy o co kaman? :P pediatrę mam wybraną.

10 lata 6 miesiąc temu #893328 przez aggi
dziewczyny a nie wiecie czy można wybrać dwie osoby towarzyszące w razie czego? Chciałabym wpisać męża i mamę, w razie 'W' żeby mogła wejść gdyby mąż zaniemógł. i odwrotnie by po prostu mogli się ewentualnie zmieniać

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893329 przez asienka87
Mesy no własnie nie wiem, jak to dokładnie jest... szwagierka mi pwoiedziała, ze musze znać nazwisko położnej już w szpitalu , bo tam wypełnia sie dokumenty i położna ma obowiazek odiwedzić Cię w domu do 24 godzin od wyjścia ze szpitala... ja akurat chodze na spotkania z połozna, wiec dekalaracje wyboru już wypełniłam... ale najlepiej zapytać w przychodni , w której znajduje sie Twój lekarz rodzinny o położną, nom chyba że masz kogoś, kto Ci doradzi położną... ja np mam z innej miejscowości, po poleciła mi ja szwagierka :)
Co do planu porodu, to ja jednak mam troszke inny :)

Aggi środowiskową.. jak wychodzisz ze szpitala, to dzwonisz do niej i ona ma obowiazek do 24 godz przyjść do Ciebie do domu...
nie wiem, jak to jest jak nie wypełniasz wcześniej deklaracji, to czy czasem nie dzwonisz do rpzychodni i tam nie zgłaszasz, ze urodziłas... najlepiej moze zadzwonić do przychodni, gdzie należysz i tam dopytać ?
nie wiem, jak to jest z tymi osobami towarzyszacymi .. bo ja nic nigdzie nie wpisuję, po prostu przed porodem pytają czy to poród rodzinny..

10 lata 6 miesiąc temu #893330 przez aggi
asienka czyli chodzi Ci o położną środowiskową :) aa to spoko wiem jaka więc nie ma problemu. Możesz sobie wybrać jakąś, a jest też tak że do której przychodni Ty należysz to stamtąd Ci się należy położna na NFZ. Bynajmniej tak jest u nas bo pytałam jak byłam te glukozę robić i akurat z położną środowiskową siedziałam :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka