- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Z drugiej strony jak sobie pomyślę, że za 2,5 tyg. moja ciąża będzie donoszona, to mnie to trochę przeraża.
Ja np. wczoraj sobie uświadomiłam, że to naprawdę już niedługo i zaczęło mnie to przerażać. Zastanawiałam się czy ja w ogóle jestem gotowa itd. ( rychło w czas ).
Ehhh.. w głowie 1000 myśli
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Plany na dziś to wypranie kilku ciuszków bo koleżanka przywiozła, wyprasowanie ostatniego prania hmmm.. na obiad dorsz z ziemniaczkami i młodą kapustką - ma któraś ochotę?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
asienka ja nospy ani razu przez całą ciąże nie wzięłam. Ani żadnych innych tabletek. Jedynie żelazo, duphaston na początku i ten urosept ostatnio a tak to obeszło się bez farmaceutyków na szczęście pobiję Ciebie i katsi - ja byłam w lutym u fryzjera hahaha. dopiero jak wiedźma wyglądam
katsi dla nas ta końcówka jest ciężka, a co dopiero dla Ciebie echh ja mojemu ostatnio mówiłam że już bym chciała żeby mały był z nami, a mój mąż na to że ma sobie jeszcze posiedzieć bo za mały jest... ech ech łatwo się mówi a mi coraz ciężej no ja pół niedzieli przeleżałam, aż mąż mi mówił że odleżyny będę mieć A później jechaliśmy do teściów, ale ja to już niechętnie na takie wyprawy. Mnie co jakiś czas brzuch trochę swędzi ale nie żeby jakoś natrętnie
Ann Marta lubi męskie zabawki - wie co dobre Mąż musiał być zadowolony z córy że od chłopaków nie odstaje ja mam nadal wizytę co 3tydzień jak od początku. 8.07 mam, a później ciekawe bo już będzie 36tc niemal. Co do snów to mi się śniło że
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
natalia ja teraz to już się cieszę jak w domu mogę siedzieć. Nie umiem wysiedzieć u kogoś no no Szymek super imię Ale u mnie by nie przeszło bo mąż się tak nazywa
Inna trzymam kciuki za mieszkanko ! spokojnie trzymam kciuki by to nie było nic poważnego !! o apapie to słyszałam że w ciąży można. ale ibuprom? hmm. Ciekawe.
marsi ja też mam problemy ze spaniem, wkurza mnie to bo jestem bezsilna
missyy mi też kręgosłup fochy stroi Niby boli niby nie, wczoraj leżałam w łóżku i płakałam, bo takie dziwne uczucia mną miotały.. no to jak już zakaza na zakupy złamałaś to się pochwal chociaż To Ci przebaczymy
kakadu ja mam to samo, ale chyba większość z nas już tak ma że się dłuży ten czas mimo że tak naprawdę jesteśmy już na końcu drogi... echh hormony ja też jeszcze niespakowana także rozumiem Cię choć już bym chciała wszystko mieć na ostatni guzik zapięte
aaaale nadrabiania miałam Ann mi smaków narobiła i muszę poszukać przepisu na jakieś ciasto dobre
pranie może troszeczkę poczekać
- SylwiaWiktoria
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Jestem Położną.
Zachęcam kobiety ciężarne do wypowiedzenia się na temat karmienia naturalnego i Banków Mleka w Polsce - poprzez wypełnienie ankiety.
docs.google.com/forms/d/1_5ct2dOl7w-ym0b...hKjVnqEiBAk/viewform
Proszę o pomoc poprzez udostępnianie oraz wypełnianie.
Dziękuję bardzo.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Marsi mogę Ci jedynie współczuć szczególnie tego remontu pod Wami ;/
Na stronie internetowej mojego szpitala jest informacja, co należy mieć i m.in. plan porodu równeiż jest wyszczególniony... zresztą dostałam go do wypełnienia od mojego lekarza prowadzącego.. on własnie pracuje w tym szpitalu..
Missy mam podobnie jak Ty z jednej strony chciałabym już urodzić i miec Kacperka już przy sobie , a z drugiej strony łapie sie na tym, że strasznie sie boje
Inna daj znać , jak już będziesz wiedzieć, jak wyniki... no własnie nie mam pojęcia czy można brać ibuprom... ja biorę tylko leki, które zaleci mi ginekolog...
ja tez mam ciężko sie już schylać ale może siostra Ci pomoze , jak coś
Ja równeiż, tak jak Marsi miałam antybiotyk 2 razy, raz na początku ciąży (też sie bałam, ale gin powiedział, ze lepiej antybiotyk , niz infekcja- miałam powazne zapalenie pęcherza) i drugi raz brałam jakiś miesiac temu...
Ann też mam ochotę na jakieś ciasto... chyba zrobie ucierane z truskawkami, ale to jutro badx pojutrze, jak truskawy zakupie a jakie ciasto zrobiłas?
Mój mocz nzów wydawał mi sie taki przejrzysty bardziej boję sie morfologii.. ale piję już 6 tyg żelazo, wiec myślę, że bedzie ok ... jutro odbiore wyniki, dziś już nei chce mi sie ruszać i iść po nie
Aggi oj, to smutne wieści... a co się stało, ze pogotowie ją wzięło? trzymam kciuki, aby było wszystko dobrze
im mniej leków w ciaży , tym lepiej ja niestety nie miałam wyboru.. a od kilku dni boli mnie dodatkowo podbrzusze i mały jakoś mniej sie rusza... ehh..
Jeszcze kąciki w ustach mi sie zrobiły...;/ piecze, boli, jeść sie nie da... ma ktoś jakieś sposoby na to ??
Zdrzemnęłam się popołudniu 1,5 godzinki i taka jakaś rozbita jestem;/ chyba to nie był dobry pomysł...
- nenupher
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Już po długim weekendzie na działce ale pogoda była do d:( Dziś byłam na szkole rodzenia i było o pielęgnacji noworodka więc sobie to i owo przypomniałam. Potem zrobiłam resztę zakupów w aptece i teraz już czekam tylko na podkłady z allegro i stanik muszę kupić Także torbę już mogę pakować W czwartek wizyta u lekarza i usg po 7 tygodniach już się nie mogę doczekać I mam pytanie do tych co Dzidzia jest ułożona pośladkowo Gdzie czujecie ruchy ? I czy któraś ma poprzecznie i gdzie wtedy czuje ruchy?
missy - ja też tak mam ze spaniem że ułoże się na lewym boku a mały się dobija i wydaje mi się że go przyduszam Wczoraj już nie wiedziałam co mam robić
inna- mi na gardło już dwa razy pomogło tamtum verde w aerozolu tabletki na gardło prenalen
aggi- miejmy nadzieję że babcia szybko wróci ze szpitala
natalia - bardzo ładnie synuś się będzie nazywał
Dziewczynki u mnie dziś na obiad młoda kapusta z kiełbaską i mięskiem i młode ziemniaki. Oczywiście zadbałam też o czereśnie i kupiłam czarne porzeczki bo bardzo lubie i nie mogłam się oprzeć Teraz oglądam Wimbledon bo uwielbiam tenis:) Miłego popołudnia Wam życzę
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
widziałam juz wyniki i nic z tego nie rozumiem bo mam tylko albo i az mocno podwyższona
fosfataze alkaiczna norma wyczytana na internecie to 20-70 a ja mam 128 nie mam pojecia czego tam. Jutro jak pójdę po odbiór wyników to poprosze lekarza jaki bedzie by mi powiedzial co to i jak to się ma do mojej ciąży. Ciężko w internecie cos wyczyta bo reszta wynikow jest w normie tylko to jest tak zawyżone. Na pewno cos z wątroba tylko nie wiem co ;/
Marsi nie ja jestem z Warmii ale mam tylko 28 min pociagiem do Malborka a to juz przeciez pomorze Tczew tez wiem gdzie jest mialam tam nawet znajomych ale nigdy nie miałam okazji tam byc raz tylko mialam przesiadke jak jechalam do Częstochowy do rodzinnej miejscowości mojego męża więc mo wcale daleko do siebie nie mamy
nenupher witaj wiesz płeć malucha ??
trzymajcie kciuki za te mieszkanie bo nie chce sie gniezdzic z niunia w tyle osob na tych dwóch pokojach a znalesc trzy pokoje jest tak ciężko
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Kakadu czy ty jeszcze pracujesz i spakowana wcale nie jestes? Nic dziwnego ze panika sie wkradła.
Jablecznik zrobilam dla meza na dzien ojca, ale taki nietypowy bo troche razowej mąki dosypalam do kruchego ciasta.
Aggi wspolczuje. Zdrowia dla babci.
Matko jak mi sie chce spac
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
U nas nic się nie zmieniło. 35tc- moje (podobno duże) maleństwo ułożone od 8 tyg. tak samo. Pani dr mówi, że raczej na pewno już się nie obróci. Dostałam już skierowanie na cesarkę i kazała mi jechać się jutro na nią umówić (?!). Mówię do niej: juuutrooo?? Jakby mnie ktoś młotem walnął Zaczęło do mnie dochodzić, ze to już blisko Szyjka zamknięta i długa. Pobrała mi też wymaz na GBSa i dostałam zlecenie zrobienia oprócz podstaw (morfologii i moczu) jeszcze VDRL i prób wątrobowych (jakoś o nich nie słyszałam )
Na wtorek za tydzień jestem umówiona na pierwsze KTG i kolejna wizyta za 2 tyg.
Wiki mój maluch ułożony jest pośladkowo, ale nie poprzecznie. Główkę ma z prawej strony pod moimi żebrami i stópki w tym samym miejscu. Ja czuję przede wszystkim ruchy po bokach -najbardziej z prawej strony). Czasami czuję też na dole, kiedy podobno się odbija i skacze pupcią.
[/b]Asienka[/b] ja wiem, że kiedy robi się glukozę, to trzeba być na czczo, a tak to raczej nie. Można zjeść lekkie śniadanie (co w naszym wypadku jest ważne żeby nie zasłabnąć).
Aggi wszystkiego dobrego dla babci.. Daj znać czy wszystko dobrze.
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Wiki moja jest posladkowo ale czy poprzecznie to nie wiem. Czuje po bokach, po prawej stronie pepka czasem mi sie mocno wybrzusza i widac gorke , czasem czuje tez na samym dole a tam byly nogi ostatnio
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A czy któraś z Was szykuje się na chustonoszenie? Bo dziś mieliśmy o tym w szkole Od bratowej mam taką chustę tylko nie bardzo wiem czy to się dziecko nie przyzwyczai za bardzo do noszenia hmm...
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do ruchów, to ja czuję właśnie podobnie jak Ty. Ale z tym to naprawdę różnie bywa, więc na razie niestety musisz czekać do usg.
Co do chustonoszenia, to mnie to raczej nie kręci. Zawsze było mi szkoda tych dzieci w chustach, mimo że wiedziałam, że krzywda im się nie dzieje
Ann no ja nie wiem czy tak jutro już pojadę może poczekam jeszcze ze 3 dni, bo boję się, że na mnie naskoczą, że za wcześnie czy coś. Chociaż lekarka mówi, że trzeba jechać żeby nie było problemu z terminem. Zobaczę, kiedy Ł. będzie miał wolniejszy dzień, bo do szpitala mam kawałek.
Aa i w ogóle okazało się (ale to już 2 tyg. temu), że mój termin porodu, to jednak 1.08. Ten ma być brany pod uwagę przy cesarce.
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Melduje co u Nas...
Dziś Pani dr powiedziała że stan kliniczny Zuzki jest dobry. Od kilku dni kilka razy dziennie na godzinę ściągają jej maskę z tlenem i oddycha sama. Raz jej wychodzi to lepiej , raz gorzej ale ogólnie daje radę. Dziś trochę jej się nie podobało oddychanie jak na mnie leżała wiec dostała maskę.
Dziś miała też badane oczka i na razie wszystko jest w porządku. Kolejne badanie za tydzień. Waży 960 gr i od 3 dni nic nie przytyła ani nie straciła. Stoi w miejscu Tatuś obiecał jej misia jak będzie miała kg
Jeżeli macie ochotę zobaczyć mojego urwiska to zapraszam do obejrzenia filmu. Nagraliśmy wczoraj jak miała pościągane te wszystkie maski i oddychała sama
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
mieszkanie niestety nie wypaliło wybrali kogoś innego ehh .. a bylo takie fajne no niestety ja mam pecha nie ma coo z tego wszystkiego włączyłam muzyczke i przez dwie godziny sprzatalam i jakoś mi lepiej, fajnie poczuc troche zmęczenia od czegos robienia a nie tylko od leżenia i przekrecania sie z boku na bok
dziulka no wspaniałe wieści na takie czekalam Zuzia pieknie rosnie i jest bardzo dzielna Super że jest dużo lepiej
wiki dla mnie te chustonoszenie to jakis wybryk natury ze tak powiem jakies to dziwaczne i takie zupełnie nie w moim stylu wiec ja z takich metod na pewno nie będe korzystać.
Natalia kurcze ale fajnie będziesz dokładnie wiedzieć kiedy zobaczysz swoje dzieciątko a skoro pani dr mowila bys jutro pojechała sie umowic to ja bym nie zwlekala ani dnia by znac dzien w ktorym przytule swój skarb tylko te cc ehh ja jednak bym nie chciała ale skoro trzeba to trzeba maleństwo najważniejsze
a proby watrobowe to ja dzis właśnie robilam tak sama dla siebie bez skierowania od lekarza sie je robi po to by wykluczyć cholestaze ciążowa a mowia po polsku czy nie ma zatrucia ciazowego powstajacego w wyniku jakieś tam żółci od watroby na to badanie trzeba byc na czczo
no nic ide wcinac kolacyjke i chyba czas spać abym ta noc przespała Miłego wieczoru i kolorowych snów