- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- serduszko20
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
ja już po wizycie i jestem szczęśliwa bo widziałam mojego synka i jest wszystko w porządku główką ułożony w dół

pogoda taka deszczowa i smutna i nic się nie chce dziś przyszedł wózek takjak obiecali więc może wieczorem wrzuce jakąś fotkę a jak nie dziś to jak mąż wróci:)
miłego popołudnia:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5

Przy okazji dziękuje wam za odzew na moje upadłe nastroje remontowe

Dziulka super wieści, koniczyna działa, Zuzia daje rade, wy pewnie odrobinkę spokojniejsi. Ufff byle do przodu i gratuluje pierwszego kilograma!
A ja dziś po wizycie usg, moja szkrabinka waży 1600gr bez 4gr;) wszystko ma na swoim miejscu, ja niestety nie widziałam usg, nie mam filmu ale mina mojego męża, gdy oglądał Ewę zza pleców pani doktor bezcenna

Edit: Ok udało się, wstawiłam trochę do góry nogami ale już wyjaśniam po lewej nosek z dziurkami, potem usta i bródka

Jedyny "problem" to fakt, że na dziś nadal głową do góry, dziś ma nogi rączki z lewej ale czasem czuję i po prawej więc więc kręci piurety (dziwne słowo

No i cieszę się, że u was ok, niech tak będzie!
A tu macie fotki z mieszkania, tak teraz mieszkamy:
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

Aspirator do noska czy gruszka? co macie, czego używacie?
Co lepiej się sprawdza?
serduszko najważniejsze że mały zdrowy

MAniula uu maluszek u Ciebie

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Jeśli chodzi o gruszkę to położna mówiła że się OD tego odchodzi bo to siedlisko bakterii i dlatego zakupiłam w aptece aspirator "frida nose" jakoś tak bo były trzy rodzaje ceny podobne 20-25 zł ale do tego mieli wkłady wymienne w sprzedaży i dlatego go wzięłam

Serduszko- ładnie synek rośnie jutro zobacze ile mój będzie ważył bo mamy podobny termin a mój podobno jest duży

Maniula- ślicznie Ewcia wygląda i najważniejsze że wszystko w porządku A ten remont to faktycznie nie do pozazdroszczenia bo musisz w tym wszystkim funkcjonować ale po, będziesz już miała pięknie

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ajjj mogę wreszcie Wam kochane napisać ...
byłam wczoraj wieczorem z mama i siostra na oglądaniu kolejnego mieszkania które jak soe okazało bardzo sie nam spodobało i co najlepsze jest tak jak pisaliscie najlepsze z wszystkich które oglądaliśmy !!

no i nic już wczoraj nie pisałam żeby znowu nie zapeszyc bo mama trochę na okolice kreci nosem ale że mieszkanie jest piękne i wszystko tam jest wiec je chcieliśmy i oczywiście czekaliśmy na decyzje .... no i dostalismy pozytywna HURRA

Ależ sie cieszę nawet sobie nie wyobrażacie

wiec teraz czeka nas przeprowadzka haha sama nie wiem jak my to ogarniemy ale cóż kto da rade jak nie my

MAniula ja Ci kobieto wspolczuje tego remontu chyba jednak wole ta przeprowadzke

jestem taka szczęśliwa ze nie wiem czy dzisiaj zasne heheheh

życzę Was spokojnych snów

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354
Jak to natalia mówi jak aggi pisze z rana to ma coś do załatwienia

Szkoda tylko że pogoda aż tak się zepsuła i od nocy leje.. no ale kurtka parasol i w drogę

Wiki no pościel super

Inna widzisz jak coś ma być Wasze to będzie

Udanego dnia sierpniówki !!
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Ostatnio ciężko u mnie z zasypianiem, ale chociaż budzę się o 8 coraz częściej, a nie 5

No Aggi zaczynam czuć się wielkim śpiochem przy Tobie

Mi w sklepie pani polecała aspirator, a jak zastanawiałam się jaki, to jakaś młoda mama podeszła do mnie i powiedziała, że próbowała chyba ze trzy i frida jest najlepsza. Także ja jej posłuchałam.
Inna gratuluję mieszkania

Maniula to się dopiero nazywa remont.. Wiem, co czujesz, bo rok temu miałam u siebie to samo.. Może nawet gorzej bo wyburzyliśmy nawet wszystkie ściany i stawialiśmy na nowo. Też to wszystko podobnie wyglądało, no ale ja nie spodziewałam się wtedy dziecka. Dużo sił kochana! Mój synuś w ważył podobnie do Twojej Ewy w takim tygodniu

Serduszko wow- duży chłopczyk się szykuje. Oby tylko nie przekroczył 4 kg, bo ciężej będzie z porodem. Ale najważniejsze, że wszystko w porządku

No nic, trzeba powoli wyczołgać się spod kołdry i zrobić jakieś śniadanie

Śmiało możecie dzisiaj rzucać pomysłami na obiad, bo mam pustkę w głowie..
Miłego dnia

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja również po wizycie:) Z synkiem wszystko w porządku, dalej jest główką w doł, więc raczej już tak zostanie

Kazał odstawić leki na podtrzymanie, bo powiedział, że na tym etapie ciąży już się je odstawia.. sprawdził szyjkę- zamknieta i twarda, ale nie mierzył, bo powiedział , że już nie trzeba... Kazał nadal się oszczędzać, żebym chociać jeszcze 4 tyg wytrzymała w ciąży

Co do żelaza, to zapytałam czy moje wyniki nie wzrastają za wolno (z 11,2 do 11,5) to powiedział, że ważne, iż wzrasta, a nie spada i że nie mam anemii.. ale powiedział, abym dopiła to żelazo, które mam, a później kupiła tabletki

Co do moich boli i skurczy, to powiedział, ze teraz to już normalne, o ile nie bedzie ich wiecej niż kilkanaście na dobę i będą trwały po kilka sekund, po czym puszcza na jakiś czas..
Aha, i teraz gorsza dla mnie wiadomość

Jeszcze tylko dodam, że dzisiejsza noc była tragiczna ;/ budziłam się co godzinę, a pachwiny tak mnie bolały, że nie mogłam wytrzymać... co mogę brać na taki ból? bo nospa raczej na skurcze a nie na ból...
Wiki no właśnie ja też nie wiem, jaki biustonosz kupić, jeśli chodzi o rozmiar.. wiec kupie odrobinę luźniejszy jeden, a po porodzie sie zobaczy

Marsi trzymam kciuki za pierogi

Natalia no wlasnie, jak mi lekarz kazał odstawić leki na podtrzymanie i powiedział, ze dobrze by było, abym jeszcze te 4 tyg pochodziła w ciąży (lekarze liczą pełne tyg, wiec według niego jestem w 34 tc

Inna ja to dopiero mam stracha, jak leki lekarz kazał mi odstawić

co do spania, to ja np wczoraj padłam wieczorkiem, taka byłam zmęczona.. a jednak w nocy budziłam sie co godz ;/
Ja mam często bóle w pachwinach... a dziś miałam takie okropne w nocy, że już nie mogłam wytrzymać

Cieszę sie, ze z mieszkankiem sie udało

Dziulka ogrromne gratulacje !!! ciesze sie bardzo

Aggi oj, to teściowej nie mógł odmówić

Serduszko to faktycznie duży chłopczyk

Maniula cieszę sie, ze u Was też wszystko dobrze

Usta ponętne, faktycznie

A to mój Skarbuś Kochany :
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A to jego mamusia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Melduje się jeszcze póki mam czas, bo teście przyjeżdżają i do weekendu chyba nie znajdę chwili

Zjem śniadanko i za sprzątanie ogólne domu muszę się wziąć. Jak to zrobię to padnę chyba na dziób. Ciągle gdzieś coś, zakupy porobione (jedzenia mamy jak dla wojska

Dopadł mnie znów ból w kroku. Jak ja tego nie cierpię, jakby kość mi pękała, taki ból i uczucie ;/ ;/ ;/ Chyba się za bardzo ponaciągałam, wrrrrr
marsi Też długo zwlekałam z zakupem stanika, bo też mi ciężko dopasować rozmiar. Noszę teraz taki stanik jak zawsze, bo dopasował się do tego jak rosłam:P:P I się rozciągnął

Więcej nie inwestuje bo jeszcze mogę go ani razu nie założyć.
Mi piersi tak rosną, bo rosną. Dużej zmiany nie widzę, głównie chyba brodawki i otoczka

dziulka super, więcej takich wiadomości. To tata musi się teraz postarać z tymi misiakiem, byle duuuży

aggi, asienka87, midnight u mnie ze spaniem podobnie. Z zaśnięciem może nie ma jeszcze tyle problemu, co gorzej z budzeniem w nocy i ostatecznie o 4 czy 5 rano już jestem na tyle przebudzona, że nie mogę zasnąć ponownie. Znalezienie wygodnej pozycji do spania też graniczy z cudem
serduszko20 Chłopak ładnie rośnie, tak jak moja Mała, też pewnie duża się urodzi. Chyba za dobrze u nas mają

Grzeczny synek się ładnie się już ustawił do wyjścia

MAniula Nie dziwie się, że miałaś taką nerwicę. Tyle kurzu, bałagan, porządnie zjeść pewnie nawet nie idzie. Pociesz się, że efekt końcowy będzie najlepszy.

asienka87 Piękna mama, to i dziecko śliczne

Wy tu wszystkie znów po wizytach, a ja nadal czekam na swoja za tydzień.

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Co usiądę żeby nadrobić wczorajsze i dzisiejsze już zaległości, to coś mnie odrywa od komputera. Ale może tym razem się uda.
Edit: udało się doczytałam wszystko

Kakadu podziwiam że jeszcze pracujesz i to będąc mamą. Szacun.
Asieńka co do chusty to w PL nie są zbyt popularne, aczkolwiek raz tylko spotkałam się z komentarzem jakiejś starszej pani typu: przecież dziecku w tym nie wygodnie. A tak to ludzie się do nas uśmiechali

Asieńka ale strasznie drogie to żelazo do picie. 60 zł
Natalia dobrze że twoja gin tak podchodzi do tematu porodu, przynajmniej wiesz na co się nastawiać.
Aggi, temat babć co to same wszystko chcą robić to temat rzeka. Moja ma 93 lata i już niestety leki myli, albo zapomina połknąć tabletki, a potem nie wie czy łyknęła czy nie. Niestety trzeba ją już codziennie pilnować, bo potem wychodzą dziwne rzeczy jak Error na ciśnieniomierzu.
Dziulka Zuzka ruszyła z wagą z kopyta

Katsi, czytam dalej, może już jakieś info co do twojej wizyty będzie.
Inna cieszę się, że wyniki dobre i że tylko stracha miałaś.
Asieńka ale fajnie że położna tak cię uspokoiła i wszystko wyjaśniła. One czasem lepiej wszystko "widzą" niż lekarz na usg
Serduszko sesja przy komputerze o 3 w nocy jak spać nie można to dobry uspokajacz i wyciszacz. Dziś tak miałam, 20 minut i potem ładnie zasnęłam na kolejne 1,5 godziny. Wózek i pokój odremontowany

Wy macie lenia a mnie się program "sprzątanie" włączył.
Marsi, niestety nie dobierzesz stanika przed porodem. Dlatego, że piersi mlekiem wypełnią się na dobre dopiero tak 24 h po porodzie jak ruszy laktacja. Teraz proponuję jakiś miękki sportowy bezszwowy żeby móc wkładki przytrzymać, a konkretne zakupy po porodzie.
Czyli piątek, poniedziałek i wtorek czekają nas relacje z wizyt

Marsi jak pierogi?
Inna mnie bolą pachwiny jak się trochę nachodzę.
A my we wtorek przenosimy Martę do jej pokoju

Serduszko doczytałam relację z wizyty

Maniula twoja Ewunia ma jeszcze czas na ułożenie się głową do dołu. Ja dziś spróbuję namówić położną w szkole rodzenia żeby mnie wymacała bo mam przeczucia że moja się obróciła. Jak dobrze że my remont zrobiliśmy we wrześniu. Nie zazdroszczę, jak sobie przypomnę ten cały bajzel.
Aggi gruszkę mam ale nigdy nie używałam. W zasadzie kupiłam gdyby mała się zachłysnęła i trzeba by było odessać z buzi. Aspirator też mam i czasem przy katarku używałam. Minus aspiratora jest taki, że na drugi dzień ja była chora. Gruszki jakoś bałam się w nosku używać, bo nie wiedziałabym jak mocno ją ścisnąć. A aspiratorkiem wdychałam tak mocno aż gile wylazły.
Inna ale super, widzisz, udało się z tym mieszkaniem

Natalia my też we wrześniu stawialiśmy jedną ścianę w miejsce prowizorki która była.
Asieńka super wieści, a leki na podtrzymanie rzeczywiście się odstawia po to aby twoje mięśnie i dzidzi zaczęły normalnie działać i funkcjonować i aby poród był sprawniejszy. Ja też po weekendzie leki odstawiam. Powiedz tylko czy odstawiasz z dnia na dzień, czy np zmniejszysz dawkę. Teraz to już nie ty tyjesz tylko synek głównie. Moja noc też dziś tragiczna. Od trzeciej co chwilę się budziłam. Śliczną fotkę macie

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

missyy szczerze współczuję.. Nie teściów, tylko takiej dłuższej wizyty kogokolwiek. Wiadomo, że już nie ma się tyle siły, a tu jeszcze trzeba myśleć o jedzeniu, sprzątaniu itd. No chyba, że masz tak "równych" teściów, że będziesz czuła się całkowicie na luzie

Ann no coś nam się zapodziałaś gdzieś ostatnio

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
nataliaa87 napisał: Asienka śliczne zdjęcia - zarówno mamusi jak i syneczka
Marzy mi się takie zdjęcie usg, ale chyba już raczej takiego nie dostanę..Dobrze, że po wizycie wszystko dobrze. W sumie 3 tyg, to dużo. Możesz nawet urodzić do tego czasu
A i nie przejmuj się tymi 15 kg, bo kompletnie ich nie widać!
Wszystko poszło w brzuszek. Ja mam na razie 10, ale jest jeszcze trochę czasu, więc pewnie będzie więcej.
missyy szczerze współczuję.. Nie teściów, tylko takiej dłuższej wizyty kogokolwiek. Wiadomo, że już nie ma się tyle siły, a tu jeszcze trzeba myśleć o jedzeniu, sprzątaniu itd. No chyba, że masz tak "równych" teściów, że będziesz czuła się całkowicie na luzieChociaż to się chyba nie za często zdarza.
Ann no coś nam się zapodziałaś gdzieś ostatnio
No nic lece dalej do mopa i ściery

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

kolejna nocka cudownie przespana

ann to walnelas posta

no z przeprowadzka to szalec nie będę ale niestety pakowanie to moja pileczka i nie ma szans bym komus ja oddala wiec jedynie dzwiganie to nie ruszam ale cala reszta to moja przyjemność

Jak sobie pomyślę ze najdalej za tydz bede wreszcie sama w wygodnym łóżeczku od razu przyjemmiej sie robi hehhe

Matko ilez to mozna jesc, siedze pisze i wlasnie obsunelam cala miseczke truskawek

asienka piekne zdjecia a synus cudoo tez bym chciała mieć taka pamiatke

no nic ide troche posprzątać siostra chetna wiec trzeba korzystać

- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
Asieńka sliczny chlopak no i nie widac po tobie tych kg, spoko.
Inna powodzenia z przeprowadzka:) fajnie tak pojsc na wieksze. To znaczy ze ty z mama i siostra mieszkasz, to bedziesz miala pomoc 24h...

Missy eh tesciowie, moi na szczescie z dwa razy do roku nas nawiedza, my musimy czesciej sie stawic choc raz w miesiacu, zeby zaspokoic ich potrzebe przebywania z synem... bo ja to im tam chyba hmmm wiecie, choc teraz jako nosnik wnuka jestem traktowana cieplej, lepiej karmiona itp. Hihihi nie sa zli ale to nie moj klimat.
Zazdraszczam wam juz tego ze po remontach jestescie, dzieki za wsparcie. Dzisiaj weszli, ekipa jak wparowali to marzylam zeby sie ewakuowac.

Milego dnia ja sie biore za czeresnie.
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-