- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- serduszko20
- Wylogowany
- gaworzenie
normalnie cały dzień miałam dobry humor a teraz moja ciocia mi go popsuła:( babcia zadzwoniła że moja 43-letnia ciocia urodziła dziś mają 3 dzieci każde z tych dzieci ma długie imie jeszcze zawsze się smiałam że je pokarali bo nie dosyć że imię długie to jeszcze nazwisko i byłam pewna że przy czwartym dziecku też będzie długie a tu babcia mówi że mają Filipa moje imię które ja chciałam dać normalnie tak się wkurzyłam co prawda mieszkamy daleko i rzadko się widujemy ale sam fakt że dali moje imię które mi się podoba i teraz mam doła mama mówi że nie mam zmieniać ale ja się zastanawiam:( i sama nie wiem co zrobić
musiałam się wygadać wybaczcie i dziś raczej nic więcej nie napisze tylko jakoś musze odreagować
miłego wieczorku:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Strasznie dużo napisalyscie.
Katsi dziewczyny już wszystkie mądre słowa powiedziały, ja się do nich przyłączam.
Dziulka miś śliczny i mieciutki.
Serduszko nie zmieniaj imienia. Nazwiska będą inne? To wystarczy.
Będzie mnie teraz mniej bo Marta dziś znów gorączkę ma, czyli już siedzi w domu do końca lipca. Mama jutro sprzedaje mieszkanie i na dniach kupuje nowe i mamy jej przeprowadzkę na głowie. Postaram się czytać ale odpisywać nie obiecuję.
Wypytalam dziś polozna o poród przy posladkowym ulozeniu dziecks u wielorodki. Otóż rsczej sn tylko dłuższy i cięższy bo przy parciu przytrzymuja pupe dziecka zeby zrobic miejsce na urodzenie większej główki. Moge na ip powiedzieć że nie zgodzę się na sn i wpisza to w papiery. A jak potem mnie potraktuja? Muszę to wszystko przemyśleć.
Spokojnej nocy.
Edit:
Dzień dobry ja dziś pierwsza. Już bajki oglądamy. Nie wyspalam się a do tego witalam się wczoraj z felkiem kibelkiem . Kiepsko to widzę, a jeszcze dzis i jutro kurs mam.
Miłego dnia
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Dzis na obiadek planuje zrobic zupkę warzywną- z dużą ilością kalafiora- uwielbiam
Missy współczuje odwiedzin:) ale nie ze wzgledu na teściów (bo ja np na swoich nie mogę narzekać, czasem mogę na nich bardziej liczyć, niż na rodziców ) ale ze względu na fakt, że tyle dni będziesz miała kogoś "na głowie".. na pewno będzie to dla Ciebie bardzo męczące.. a na pewno byłoby dla mnie
Missy Ann Natalia Inna Maniula Dziulka Aggi dziękuję za miłe komentarze
Ann drogie okropnie.. tym bardziej, że musiałam je 2 razy kupić (jedno opakowanie tylko 20 dawek) , czyli 120 zł... ale teraz całe szczęście kupiłam 90 tabletek za 19 zł, po 1 dziennie, więc na 3 miesiace by starczyło
a babcia ma piękny wiek tylko pozazdroscić
Martucha pewnie podekscytowana przenosinami do nowego pokoju:)
co do leków, to kazał gin od razu odstawić, wiec już w środę wieczorem ich nie brałam... teraz tylko jak się przemęcze i brzuch mi sie napina, czy twardnieje i do tego boli to nospę piję, ale już nie regularnie, jak do tej pory, tylko co jakiś czas... no i z leków tylko żelazo 1x dziennie mi zostało
No to faktycznie musisz sie porządnie zastanowić nad tym porodem...
Aggi ja właśnie pytałam położnej o gruszke i aspirator... gruszkę kategorycznie odradziła- siedlisko bakterii... poleciła aspirator, własnie ten nosefrida, co Ann polecała..
Natalia ja tez nie spodziewałam się, że dostanę nagle lekarz przełączył na 3d/4d i próbował małego uchwycić - znów zakrywał się rączkami ale udało się wybrać takie najdokładniejsze i nam wydrukował
No właśnie zdaje sobie sprawę , ze mogę urodzić do kolejnej wizyty.. dlatego lekarz powiedział, ze jak coś będzie się działo, to mam dzwonić... aczklwiek te 3 tyg jeszcze chciałabym potrzymać synka w brzuszku, aby ciąża jednak była donoszona ale jeszcze może sie okazać, że dotrzymam do końca, albo nawet przenoszę różnie to bywa nie wiadomo, kiedy dzidzia będzie chciała zobaczyć świat
Inna jedzenie truskawek , to sama przyjemnosć a to Wy wynajmujecie mieszkanie, tak?
Powiem Ci szczerze, że ja nie wyobrażam sobie mieszkania z kimś jeszcze, jak np z rodzicami, czy teściami.. jestem na swoim, nikt mi nie patrzy na ręcę, robie co i kiedy mi sie podoba... ale Tobie sie nie dziwie, bo skoro męza praktycznei cały czas ma nie byc, to byłabys z wszystkim sama... dlatego w Twoim przypadku, szczególnie że masz świetny kontakt z mama, to pewnie wyjdzie na plus szczególnie, że za jakiś czas pójdziecie na swoje
Maniula oj, to będziesz miała urwanie głowy teraz oby szybko remont minął ważne, zemame masz bliziutko i masz się gdzie schować
Maniula Missy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Natalia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
daj znać, jak po wizycie
Natalia KakaduCo do rodziców mam podobnie nie potrafiłabym z nimi mieszkać (zresztą z teściami też nie) bo tak jak piszecie, to są dwa rózne pokolenia, inne poglądy, przyzwyczajenia itp odwiedzamy ich wystarczająco często, dzwonimy do siebie i jest super, tak jak jest
a mój brat z rodziną mieszka z nimi i ciągle są jakieś kłótnie, nieporozumienia itp... nie zazdroszcze im
Dziulka piękny misio tatuś sie postarał
Katsi współczuje... najgorsze jest to nastawienie psychiczne.. już myslałas , że Księzniczki będą z Tobą a tu trach... jeszcze miesiac.. ale musisz być silna i myśleć, ze to lepiej dla nich, dla ich zdrowia.. a miesiac (o ile dotrwasz ) zleci szybciutko choc wiem, ze to będzie dla Ciebie nie lada wyzwanie.. ale dasz radę
U mnie dziś zupka warzywna , a wczoraj miałam kalafior
Serduszko nie przejmuj sie tym ja mam podobnie imię Kacperek już dawno wybrane - jeszcze przed ciążą a mój kuzyn dał tak samo na imię swojemu synkowi de facto oni nadali już rok temu takie imię i wychodzi, że to ja "kradne" od nich, ale co tam nie przejmuje sie tym bardziej, ze też rzadko sie widujemy a mój wujek ( który jest moim chrzestnym i mojego kuzyna) śmieje sie, ze chociaż mu bedzie łatwo imiona zapamiętać
Uff, nadrobiłam ale sie rozpisałyście
ide z powrotem do łózeczka, może jeszcze zasne
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Ann wspolczuje chorobska, obowiazkow i chorej córy ;( ale wszystko wroci do normy!
A ja dziś kolejny dzien na wygnaniu, rano musze ekipie zapodac wytyczne i wsio do mamy, moze sie u niej przespie?
Asienka fajni tesciowie to bardzo duzo. Dlatego warto z nimi trzymac, czasami sie trafia ze poprostu sie pasuje do innych.
Milego dnia!
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja się tylko przywitam i uciekam do tego szpitala
Wrzucam Wam coś na dobry humor
Szczególnie dla Katsi
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Średnio jestem zadowolona..Myślałam, że może cesarki robią po skończonym 38 tc, a robią po 39.. Dodatkowo w dzień kiedy kończy mi się 39 tydzień (25 lipca-piątek), nie było już miejsc i musieli mnie przesunąć na 28go (!). To tylko 3 dni przed terminem.. Ciekawe czy tyle mały będzie siedział w środku. Także jeszcze miesiąc przede mną (o ile nie zacznie się nic wcześniej). Tak czy tak będę jednak lipcową mamą.
Serduszko ja bym na Twoim miejscu decyzji dotyczącej imienia nie zmieniała. Podobało Ci się od początku, więc olej całą resztę i to co będą myśleć lub mówić inni.
Ann uważaj na siebie.. Chyba za dużo masz teraz na głowie.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Natalia świetny filmik aż się sama do siebie śmieje
co do cesarki, to faktycznie późno... no ale nie znam sie, może tak ma być... ale faktycznie, może mały wcześniej będzie chciał przyjść na świat i wtedy muszą Ci zrobic cesarkę wcześniej.. tak, czy siak, dalej jesteś w niepewności w sumie, jak my, kiedy tak naprawdę urodzisz
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do cesarki, to masz rację Nadal muszę być gotowa na wszystko, tyle tylko, że wiem, że najpóźniej 28 lipca będę mamą
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Marta ma antybiotyk. Poszła spać więc mam chwilkę. Odpiję kawę i idę ziemniaki na obiad obrać.
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Byłam wczoraj na wizycie i jestem bardzo zadowolona bo będę miała cesarke wiem wiem że to operacja ale po traumatycznych przeżyciach z porodu naturalnego który był tak dawno a ja doskonale go pamiętam innego rozwiązania nie widziałam do tego mój mąż też się ucieszył bo poród naturalny wspomina tak samo Także Bartuś ułożył się nawet główką w dół czego wogóle nie odczuwam i waży już 2768 więc spory chłopczyk Karol ważył przy urodzeniu 3850 ale pewnie jeszcze do tej wagi dojdzie i Bartuś do urodzenia Termin mam już ustalony na 29.07 a mam się zgłosić do szpitala już 28 i wszystko jest super bo Karol jedzie na obóz 27 więc już jak wróci to będziemy z małym w domku Luteine mam brać do końca bo i tak będzie cesarka a nast wizytę mam 24 .07 Jakby coś się działo to w komputerze w szpitalu jest wpisana moja cesarka i jak się pojawie to każdy lekarz będzie wiedział co robić ale już niech się lepiej nic nie dzieje Badanie na GBS wyszło ujemnie a tak troszkę badań mam do zrobienia ale lekarz powiedział żeby już bliżej porodu je zrobić
Cd. Napisze w nast wątku bo boję się że mi się skasuje
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczynki wiecie co Kupiłam sobie te jednorazowe majtki z fizeliny do szpitala w auchan firmy conpol - 5 szt w opakowaniu i potem położna na szkole rodzenia mówiła żeby zobaczyć bo szyja je chińczycy i potem kobiety w nie nie wchodzą Ja kupiłam rozmiar M-L i okazało się ze zatrzymują mi się na górze uda SZOK także jak którąś takie ma to lepiej sprawdźcie żeby nie było niespodzianek a poleciała żeby kupić takie siatkowe w aptece i tak muszę zrobić.
dziulka - cudny Misio Mąż się postarał
serduszko- imienia bym nie zmieniała tym bardziej ze rzadko się widzicie a synek mój waży podobnie jak Twój 2768
Inna- gratuluje że udało się z mieszkaniem Czyli teraz będziesz zajęta bo przeprowadzka to nie lada wzywanie - tylko nie dźwigaj !
Natalia - czyli Twoja cesarka dzień przed moją To już jesteśmy we trzy z Katsi które już wiadomo że urodzą w lipcu. Mi poród wyjdzie dokładnie tydzień przed planowanym i mam brać do końca Luteine.
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
asienka87- super że u Kacperka wszystko w porządku brzuszek bardzo ładnie wygląda i wiesz co ja też już mam 15 kg do przodu Przy K miałam 16 ale wtedy miałam cukrzycę i chyba bardziej się pilnowałam No nic zobaczymy do jakiej wagi dojdziemy
No to chyba nadrobiłam a wyśle w trzech plikach bo tak mi się kasuje i jak mi się uda to wkleję jedyne zdjęcie jakie się wczoraj udało zrobić Słabe bo mały był odwrócony i lekarz się nakombinował
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Co do porodu to jeszcze nie wiem, bo może się odwróci (odwróciła już) sprawdzę w poniedziałek. A jakoś wizja cesarki mnie przeraża.
A majtki też chyba mam z canpolu. Aż muszę je wyjąć z torby i przymierzyć, żeby potem nie było że nie mam jak ich na tyłek wcisnąć.
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa