- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
Podobnie ja Wy raczej zostanę z małą w domu do 3 roku życia, bo wątpię, czy dam radę iść do pracy wcześniej, bo musiałabym nianię załatwić, albo żłobek. A o to ciężko niestety.
nataliaa87 ha, ha, ha ! A żebyś wiedziała heheh Albo jeszcze może to my mamy do nich wpaść, bo robią imprezę rodzinną. No jasne, z ledwie miesięcznym dzieckiem w kilkugodzinną podróż się wybiorę, na pewno
MAniula ładniutki i zgrabny brzuszek ;D Nie taki duży
Idę sobie jakieś jedzonko zrobić, chyba makaron z pesto i duuużo sera ;D Będzie na obiad ;P
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
mam tylko inny problem ..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Inna ja też własnie zaopatrzyłam sie w cienki szlafroczek do szpitala tylko zakupiłam go na allegro, no i tam tez znalazłam koszule na ramiączkach
hihi, ja takich tekstów nie słysze jedynie pytają, ile mi jeszcze zostało, bądź na kiedy mam termin, no i jak się czuje ja tez już mam wszystko do torby, tylko musze ją spakować, zajmę sie w tym tyg, tak, aby już stała i czekała
Ale słodki brzusio
Aggi no ja właśnie całe życie mieszkałam na wsi a teraz w bloku nie powiem, fajnie w domku i marzy nam sie z mężem domek na wsi..ale to w dalekiej przyszlości , jak sie uda ale sami, ani z rodzicami, ani z teściami ewentualnie obok rodziców, bo działke mielibyśmy od nich ale jednak na swoim :)my akurat mieszkamy w bloku, ale na osiedlu na uboczu miasta, cicho i spokojnie, w centrum byloby mi ciężko mimo wszystko
Natalia tez już zapowiedziałam mężowi, że będzie musiał umyc okna w lipcu, powiedział, że nie ma problemu, tylko pogody brak ale ma jeszcze troche czasu
co do remontu, to u nas to samo została łazienka, wc i korytarz do remontu.. ale brak kasy na razie i trzeba będzie jakiś czas czekać, jak mały troche podrosnie
Ann ja mam to samo, zacznę w tym tyg powoli sprzątać mieszkanko, bo 2 tyg zostało do donoszonej ciąży, więc myślę , że dotrwamy a potem już można rodzić ja nawet bym chciała wcześniej o te 2 tyg urodzić
Marsi widzisz, jak Ci zleciało, jutro już wizyta na pewno będzie wszystko dobrze
co do pracy mam to samo.. dojezdżałam w jedną stronę 1,5 godz, czyli 3 godz dziennie traciłam na dojazd.. dlatego, też raczej nie wrócę... choć drogi nie zamykam, bo różnie to bywa.. ale , jak trzeba będzie, to wolałabym równiez szukać pracy na miejscu ale myślę o drugim dzieciątku w niedalekiej przyszlości
Missy czyli jakoś wytrwałas, bidulko mój mąż też zobaczy w piątek ile wysyłku nas kobiety , kosztuje przygotowanie jedzenia na przyjęcie gości, bo przyjezdzają do nas znajomi z daleka na weekend będzie musiał pomoc, nie ma co
Maniula fajny brzusio chudzinko a lazienka w rozsypce, ale za to jak będzie fajnie i miło po remoncie doczekasz się w końcu
a ja się wybieram do rossmana jakoś na dniach, zobaczymy jak mnie potraktują
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
marsi no to czekamy na wieści od Ciebie również Napewno wszystko dobrze daj znać czy rogal wart ceny bo rzeczywiście taniutki
Inna ja też mam wizytę za tydzień tzn we wtorek fajnie że wkońcu ruszyło z tą Waszą przeprowadzką i wszystko idzie ku dobremu Nie mogło być inaczej hehe ja chciałam wczoraj żeby mąż mi brzucha pomalował ale coś nie miał pomysłów, może namówię go innym razem bo fajna pamiątka a Ty super pomalowałaś
natalia ja mam to samo, kuuupa moich znajomych nawet nie wie że ja w ciąży, ale tak to jest jak ludzi nie widuję bo mieszkam sobie w domku na wsi zabitej dechami ale może to i dobrze, przynajmniej Ci 'najmilsi przyjaciele' nie mają o czym gadać. Bo takie osoby to się zawsze trafiają że później całe osiedle huczy
missyy a Ty biedna tych teściów na głowie miałaś ... ale dałaś radę, już jest PO, dzielna missyy
MAniula jaki hamak fajowy ! pewnie wygodnie tam było się pobujać to gdzie Ty masz te tesco i rossmana że Cię biorą z końca kolejki ja NIGDY nie miałam tej przyjemności, ostatnio wręcz stałam w kolejce 20 min i myślałam że padnę a prosić się nie mam ochoty bo wiecie jak ludzie patrzą..
Mnie jedynie ostatnio obroniła na poczcie urzędniczka przed starszą panią która na siłę próbowała się wbić przede mnie stojąc 'w dwóch kolejkach jednocześnie' no i awanturę niemal wszczęła że ona czekała w kolejce. Ale pani z poczty wyraźnie jej powiedziała (na cały urząd pocztowy ) że 'ta pani w ciąży też czekała długo' i że ma nie przesadzać. Heh głupio mi się trochę zrobiło bo ja to nauczona staruszki przepuszczać ale ta mi wybitnie na odcisk nadepnęła więc dumnie podeszłam do okienka
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
A jak wy sie dzis czujecie? Ja kiepsko, jakas slaba jestem, spiaca, wlasnie kawke sobie strzele bo robie to raz na miesiac wiec nie zaszkodzi, a padam, dobija mnie ten deszcz i takie zmiany temperatury wczoraj prawie 30st C dzis 16st C i leje...
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
missyy a to ja muszę te wielgachne podpaski kupić do torby, podkłady poporodowe i kilka drobiazgów i również mam zamiar zostać z małym gdzieś do 3rż bo i tak nie miałby się nim kto zająć a po co skracać mu dzieciństwo jak i tak już dzieci szybko 'wychodzą z domu' do przedszkola itd.
u mnie na obiad naleśniki z serkiem truskawkowym
asienka to bardzo prawdopodobne że grzybek jakiś dzwoń do lekarza! możliwe że od antybiotyku zaburzyła się flora i coś się przypałętało..
MAniula dokładnie pożyjemy zobaczymy. Nikt Ci nie może też narzucać kiedy masz dziecko zostawić a kiedy nie. To musi być Twoja 'dojrzała' decyzja Mam tak samo ale uważam że dziecko najwięcej traci jak się go zostawia pod opieką komuś jak takie maleńkie. Tyle rzeczy wtedy rodzice tracą... wg mnie oczywiście mi dzisiejsza pogoda o wiele bardziej pasuje u mnie 14st i deszcz, ale wczorajsze 29 mnie dobiło. Także dzisiaj luzik przynajmniej człowiek się nie poci jak świnka
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
Co do babki z UP to sa ludzie i ludziska tak jak u natali w tum urzedzie. Kurcze a co to za roznica na kogo samochod zarejestrowany. I prawdą jest, że ja też zapominam o ciąży czasami i jak mnie w tesco poprosiła to oczy zrobiłam dlaczego ja? Hihihi
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Maniula ja tez dzisiaj jestem totalnie osłabiona. Dopiero podniosłam się z pozycji leżącej, bo jeszcze Ł. wróci z pracy i się żony przestraszy Musze skończyć się ogarniać i za obiad w końcu zabrać.
Mnie dzisiaj wzięło na fasolkę po bretońsku Chyba lata nie jadłam
Asienka tak jak Aggi pisze, to może być jakaś infekcja. Przynajmniej tak się u mnie zawsze jakoś objawiała..
Aggi no to mamy wizytę tego samego dnia
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
natalia to się ciesz że nie miałaś takiej duchoty jak u mnie była no to pójdziemy 'razem' do ginka
a mi przyszedł dziś krem na brodawki i jeszcze herbatkę dla mam karmiących przy jednej wysyłce sobie wzięłam i staniki bezszwowe - zamówiłam na allegro bo tanio były i nie zawiodłam się są OK. a 18zł za 3szt to chyba nie wygórowana cena gdzie ja u mnie na mieście za 16zł widziałam 1szt. A do spania będą jak znalazł lub tak po domu na codzień wymiennie z tymi do karmienia A krem na brodawki wzięłam ten co Ann kiedyś polecała medela Purelan 100 ale małą tubkę na początek
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
ale od paru dni mam wilczy apetytu ledwo jedzonko sie przetrawi a ja znowu jestem z pustym żołądkiem a potem płacze że nie mam co na siebie włożyć hehe
Nadia dzisiaj sie wierci ojj biedne żeberka i rozciaga sie na wszystkie możliwe sposoby
Jakaś jedna trzecia spakowana hmm trzeba jakieś kartony pozalatwiac na szklo no i poleci ale to jutro na spokojnie zalatwie transport i będzie git
co do pogody to u mnie duchota ze nie idzie wytrzymać i takie nie wiadomo co za tym oknem a wczoraj i deszcz i slonce i tak na przemian caly dzien
aggi ja tez bede kupować ten Purelan czytalam ze tego nie trzeba zmywac wiec jest ok.
Asienka no jak pieczenie i takie podobne to pewnie jakas infekcja sie przyblakala, ja to czasem mam taki twarozek czasami podzolkly ale nic nie piecze i nie boli .
MAniula ja dzis jako tako sny mam troche takie nie na miejscu jezeli mozna to tak nazwac ale ogólnie samopoczucie jest oki
Lece dalej pakować
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Chciałam Wam napisać że Zuzia ma dziś równo miesiąc i miło mamę zaskoczyła wagą 1100 także prezent się należy
Pozdrowienia i buziaki od Zuzi
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Inna a ja zauważyłam właśnie, że od kilku dni strasznie szybko się najadam. Nie jestem w stanie zjeść dwóch kanapek na śniadanie czy normalnego obiadu. Nie wiem czy mały mi główką żołądek uciska i zmniejszyła się jego pojemność czy co :d Ale ogólne apetyt też mam, tylko miejsca jakoś brak
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Załącznik nie został znaleziony
chyba o rozmiar większa
a tu mój brzuś
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
co do kremu, to ja mam bepanthen, zarówno położna mi polecała, jak i na liście do szpitala taki krem był polecany, zarówno do pupci małego, jak i na moje brodawki... a co do zmywania z piersi, to położna mi powiedziała, że i tak lepiej każdy krem zmywać, nawet te, których niby nie trzeba...a te biustonosze bezszwowe sa fajne ja mam dwa takie i właśnie teraz używam ich do spania, są bardzo wygodne
Maniula ja ostatnio jakos słabo sie czuje.. dzis np mierzyłam temperature to mam tylko 36.00 , a ciśnienie miałam wczoraj 100/50... chyba tez jakąś kawusie musze wypić...
Aggi Natalia Inna dzwoniłam.. jutro mam podjechać i zobaczymy.. wole leki, które mi pomogą, niż męczyć siebie i dzidzie.. mam nadzieje, ze to jednak nic poważnego
Dziulka lepszych nowin nie mogło być gratulacje ogromne !!! Silna Zuzinka i jaka piękna "taaaaka jestem duża "
Ann śliczny malutki brzusio
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dzięki Maniula za komentarz na blogu:*** fajnie ze ktos sie ze mna zgadza:D
Kobietki Ja nadrobie pod wieczor weekend, a u mnie to co na blogu:***
naszpotrojnycud.blogspot.com/2014/06/pod...edach-wekendowe.html