BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #896466 przez missyy
Mi w torbie do szpitala zostały chyba do spakowania moje kosmetyki, pieluchy i ubranka dla małej. To chyba wszystko, chyba :whistle: heheh

Podobnie ja Wy raczej zostanę z małą w domu do 3 roku życia, bo wątpię, czy dam radę iść do pracy wcześniej, bo musiałabym nianię załatwić, albo żłobek. A o to ciężko niestety.

nataliaa87 ha, ha, ha ! :P :P A żebyś wiedziała :blink: heheh Albo jeszcze może to my mamy do nich wpaść, bo robią imprezę rodzinną. No jasne, z ledwie miesięcznym dzieckiem w kilkugodzinną podróż się wybiorę, na pewno :S

MAniula ładniutki i zgrabny brzuszek ;D Nie taki duży ;)

Idę sobie jakieś jedzonko zrobić, chyba makaron z pesto i duuużo sera ;D Będzie na obiad ;P

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #896469 przez asienka87
Witam :) u nas jakoś weekend minał spokojnie, na siedzeniu i odpoczynku w domku :) wczoraj tylko teściowie na chwilkę wpadli :) mąż znów sie wczoraj rozchorował;/ ponad 38 st... ehh, dziś juz troszkę lepiej.. na noc musi iść do pracy.. mam nadzieje , ze tym razem również się nie zaraże :)
mam tylko inny problem ..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Inna ja też własnie zaopatrzyłam sie w cienki szlafroczek do szpitala :) tylko zakupiłam go na allegro, no i tam tez znalazłam koszule na ramiączkach :)
hihi, ja takich tekstów nie słysze :P jedynie pytają, ile mi jeszcze zostało, bądź na kiedy mam termin, no i jak się czuje :) ja tez już mam wszystko do torby, tylko musze ją spakować, zajmę sie w tym tyg, tak, aby już stała i czekała :)
Ale słodki brzusio :cheer:

Aggi no ja właśnie całe życie mieszkałam na wsi :P a teraz w bloku ;) nie powiem, fajnie w domku i marzy nam sie z mężem domek na wsi..ale to w dalekiej przyszlości , jak sie uda :P ale sami, ani z rodzicami, ani z teściami ;) ewentualnie obok rodziców, bo działke mielibyśmy od nich :) ale jednak na swoim :)my akurat mieszkamy w bloku, ale na osiedlu na uboczu miasta, cicho i spokojnie, w centrum byloby mi ciężko mimo wszystko :)

Natalia tez już zapowiedziałam mężowi, że będzie musiał umyc okna w lipcu, powiedział, że nie ma problemu, tylko pogody brak :P ale ma jeszcze troche czasu ;)
co do remontu, to u nas to samo :) została łazienka, wc i korytarz do remontu.. ale brak kasy na razie i trzeba będzie jakiś czas czekać, jak mały troche podrosnie :)

Ann ja mam to samo, zacznę w tym tyg powoli sprzątać mieszkanko, bo 2 tyg zostało do donoszonej ciąży, więc myślę , że dotrwamy :) a potem już można rodzić :) ja nawet bym chciała wcześniej o te 2 tyg urodzić ;)

Marsi widzisz, jak Ci zleciało, jutro już wizyta :) na pewno będzie wszystko dobrze :)
co do pracy mam to samo.. dojezdżałam w jedną stronę 1,5 godz, czyli 3 godz dziennie traciłam na dojazd.. dlatego, też raczej nie wrócę... choć drogi nie zamykam, bo różnie to bywa.. ale , jak trzeba będzie, to wolałabym równiez szukać pracy na miejscu :) ale myślę o drugim dzieciątku w niedalekiej przyszlości :)

Missy czyli jakoś wytrwałas, bidulko :) mój mąż też zobaczy w piątek ile wysyłku nas kobiety , kosztuje przygotowanie jedzenia na przyjęcie gości, bo przyjezdzają do nas znajomi z daleka na weekend :laugh: będzie musiał pomoc, nie ma co :)

Maniula fajny brzusio chudzinko :cheer: a lazienka w rozsypce, ale za to jak będzie fajnie i miło po remoncie ;) doczekasz się w końcu :)
a ja się wybieram do rossmana jakoś na dniach, zobaczymy jak mnie potraktują :cheer:

10 lata 5 miesiąc temu #896471 przez aggi
Ann no no dawaj nam tu foty brzucholka :) Ty to supermenka jesteś tak jak Ci pisałam, zawsze wierzyłam że kto jak kto ale Ty to wszystko w tej ciąży przetrwasz :) A dziulce wysłałam bodziaki malusieńki bo dostałam w gratisie ale niestety nie dość że maluśkie na 50 to jeszcze dziewczyńskie :D Maks by się obraził za takie, poza tym jego gruba dupka by w to nie weszła :P Daj znać jak jutro po lekarzu!!!

marsi no to czekamy na wieści od Ciebie również :) Napewno wszystko dobrze :) daj znać czy rogal wart ceny bo rzeczywiście taniutki :)

Inna ja też mam wizytę za tydzień tzn we wtorek :D fajnie że wkońcu ruszyło z tą Waszą przeprowadzką i wszystko idzie ku dobremu :) Nie mogło być inaczej :) hehe ja chciałam wczoraj żeby mąż mi brzucha pomalował ale coś nie miał pomysłów, może namówię go innym razem bo fajna pamiątka :D a Ty super pomalowałaś :D

natalia ja mam to samo, kuuupa moich znajomych nawet nie wie że ja w ciąży, ale tak to jest jak ludzi nie widuję bo mieszkam sobie w domku na wsi zabitej dechami :P ale może to i dobrze, przynajmniej Ci 'najmilsi przyjaciele' nie mają o czym gadać. Bo takie osoby to się zawsze trafiają że później całe osiedle huczy :P

missyy a Ty biedna tych teściów na głowie miałaś ... ale dałaś radę, już jest PO, dzielna missyy :kiss: :kiss: :kiss:

MAniula jaki hamak fajowy ! pewnie wygodnie tam było się pobujać :D to gdzie Ty masz te tesco i rossmana że Cię biorą z końca kolejki :whistle: ja NIGDY nie miałam tej przyjemności, ostatnio wręcz stałam w kolejce 20 min i myślałam że padnę :dry: :dry: a prosić się nie mam ochoty bo wiecie jak ludzie patrzą..

Mnie jedynie ostatnio obroniła na poczcie urzędniczka przed starszą panią która na siłę próbowała się wbić przede mnie stojąc 'w dwóch kolejkach jednocześnie' no i awanturę niemal wszczęła że ona czekała w kolejce. Ale pani z poczty wyraźnie jej powiedziała (na cały urząd pocztowy :P ) że 'ta pani w ciąży też czekała długo' i że ma nie przesadzać. :P Heh głupio mi się trochę zrobiło bo ja to nauczona staruszki przepuszczać ale ta mi wybitnie na odcisk nadepnęła więc dumnie podeszłam do okienka :P

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896477 przez MAniula
Wy tu piszecie, ze chcecie zostac do 2-3 roku zycia a ja klientom mowilam, ze pozna wiosna pewnie wroce. Chociaz tego nie widze, hmm zobaczymy. Jedna babka to wymyslila, ze juz w grudniu pewnie bede chciala "wyjsc" z domu do ludzi... co oni wiedza, ja powtarzam, ze to dla mnie taka abstrakcja, ze sama nie wiem jak bedzie. I tez bym chciala wychowac swoje malenstwo, byc z nim, pstrzec jak sie rozwija. Pozyjemy zobaczymy jak... ;)

A jak wy sie dzis czujecie? Ja kiepsko, jakas slaba jestem, spiaca, wlasnie kawke sobie strzele bo robie to raz na miesiac wiec nie zaszkodzi, a padam, dobija mnie ten deszcz i takie zmiany temperatury wczoraj prawie 30st C dzis 16st C i leje...

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896480 przez aggi
Kurcze ledwie napisałam i znów posty do nadrabiania ehehheeh :)

missyy a to ja muszę te wielgachne podpaski kupić do torby, podkłady poporodowe i kilka drobiazgów :P i również mam zamiar zostać z małym gdzieś do 3rż bo i tak nie miałby się nim kto zająć a po co skracać mu dzieciństwo jak i tak już dzieci szybko 'wychodzą z domu' do przedszkola itd.

u mnie na obiad naleśniki z serkiem truskawkowym :P

asienka to bardzo prawdopodobne że grzybek jakiś :( dzwoń do lekarza! możliwe że od antybiotyku zaburzyła się flora i coś się przypałętało..

MAniula dokładnie pożyjemy zobaczymy. Nikt Ci nie może też narzucać kiedy masz dziecko zostawić a kiedy nie. To musi być Twoja 'dojrzała' decyzja :) Mam tak samo :) ale uważam że dziecko najwięcej traci jak się go zostawia pod opieką komuś jak takie maleńkie. Tyle rzeczy wtedy rodzice tracą... wg mnie oczywiście :) mi dzisiejsza pogoda o wiele bardziej pasuje u mnie 14st i deszcz, ale wczorajsze 29 mnie dobiło. Także dzisiaj luzik przynajmniej człowiek się nie poci jak świnka ;)

10 lata 5 miesiąc temu #896484 przez MAniula
Aggi to prawda upaly daja popalic ;) ale zmiany cisnienia mi chyba tez :dry:

Co do babki z UP to sa ludzie i ludziska tak jak u natali w tum urzedzie. Kurcze a co to za roznica na kogo samochod zarejestrowany. I prawdą jest, że ja też zapominam o ciąży czasami i jak mnie w tesco poprosiła to oczy zrobiłam dlaczego ja? Hihihi

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896500 przez nataliaa87
A wiecie, że ja tam żadnych upałów wczoraj nie miałam ? :D No normalnie jakbyśmy mieszkały od siebie setki kilometrów :D U nas było cały dzień pochmurno,a po południu padało, a nawet chwilami lało.

Maniula ja tez dzisiaj jestem totalnie osłabiona. Dopiero podniosłam się z pozycji leżącej, bo jeszcze Ł. wróci z pracy i się żony przestraszy :P Musze skończyć się ogarniać i za obiad w końcu zabrać.
Mnie dzisiaj wzięło na fasolkę po bretońsku :D Chyba lata nie jadłam :D

Asienka tak jak Aggi pisze, to może być jakaś infekcja. Przynajmniej tak się u mnie zawsze jakoś objawiała..

Aggi no to mamy wizytę tego samego dnia :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896516 przez aggi
MAniula no niestety ale mimo wszystko moim zdaniem traktowanie kobiet w ciąży nadal bardzo kuleje w naszym społeczeństwie.

natalia to się ciesz że nie miałaś takiej duchoty jak u mnie była :P no to pójdziemy 'razem' do ginka :P

a mi przyszedł dziś krem na brodawki i jeszcze herbatkę dla mam karmiących przy jednej wysyłce sobie wzięłam ;) i staniki bezszwowe - zamówiłam na allegro bo tanio były i nie zawiodłam się są OK. a 18zł za 3szt to chyba nie wygórowana cena gdzie ja u mnie na mieście za 16zł widziałam 1szt. A do spania będą jak znalazł lub tak po domu na codzień wymiennie z tymi do karmienia ;) A krem na brodawki wzięłam ten co Ann kiedyś polecała medela Purelan 100 ale małą tubkę na początek :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 5 miesiąc temu #896537 przez Inna607
no chwila przerwy na coś na ząb i poczytanie Was :)
ale od paru dni mam wilczy apetytu ledwo jedzonko sie przetrawi a ja znowu jestem z pustym żołądkiem a potem płacze że nie mam co na siebie włożyć :whistle: hehe
Nadia dzisiaj sie wierci ojj biedne żeberka i rozciaga sie na wszystkie możliwe sposoby :woohoo:

Jakaś jedna trzecia spakowana hmm trzeba jakieś kartony pozalatwiac na szklo no i poleci ale to jutro na spokojnie zalatwie transport i będzie git :)

co do pogody to u mnie duchota ze nie idzie wytrzymać i takie nie wiadomo co za tym oknem a wczoraj i deszcz i slonce i tak na przemian caly dzien :blink:

aggi ja tez bede kupować ten Purelan :) czytalam ze tego nie trzeba zmywac wiec jest ok.

Asienka no jak pieczenie i takie podobne to pewnie jakas infekcja sie przyblakala, ja to czasem mam taki twarozek czasami podzolkly ale nic nie piecze i nie boli .

MAniula ja dzis jako tako sny mam troche takie nie na miejscu jezeli mozna to tak nazwac ale ogólnie samopoczucie jest oki :)

Lece dalej pakować :)

10 lata 5 miesiąc temu #896552 przez ann-sunshine
Nie nadążam za wami. Ledwo doczytam, nie zdążę odp a tu kokejne posty. Przysiade wieczoren i ponadrabiam

10 lata 5 miesiąc temu #896560 przez dziulka
Drogie ciocie :)
Chciałam Wam napisać że Zuzia ma dziś równo miesiąc i miło mamę zaskoczyła wagą 1100 :) także prezent się należy :)

Pozdrowienia i buziaki od Zuzi
Załączniki:
Podziękowania: natB

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896563 przez nataliaa87
Dziulka właśnie wczoraj tak sobie myślałam, że to już dzisiaj miesiąc będzie :) Dużo zdrówka i sił dla Zuzinki! Przybiera na wadze pięknie, więc teraz będzie już tylko lepiej :D Cudna jest! Ty też się trzymaj mamusiu :)

Inna a ja zauważyłam właśnie, że od kilku dni strasznie szybko się najadam. Nie jestem w stanie zjeść dwóch kanapek na śniadanie czy normalnego obiadu. Nie wiem czy mały mi główką żołądek uciska i zmniejszyła się jego pojemność czy co :d Ale ogólne apetyt też mam, tylko miejsca jakoś brak :D

10 lata 5 miesiąc temu #896566 przez ann-sunshine
co do rogala to mam taki:

Załącznik nie został znaleziony

chyba o rozmiar większa

a tu mój brzuś

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #896569 przez asienka87
Aggi mnie raz się zdarzyło, że stałam w kolejce w piekarni dosyć długo i Pani przede mną zapytała, czy nie powinnam być obsłużona poza kolejką... ja jej odpowiedziałam, że nawet nie pytam, bo ludzie dziwnie patrzą, a nikt nie proponuje z obslugi, że mnie poza kolejną obsłuży więc wole stać :P i tak sobie stałam dobre 20 min :)
co do kremu, to ja mam bepanthen, zarówno położna mi polecała, jak i na liście do szpitala taki krem był polecany, zarówno do pupci małego, jak i na moje brodawki... a co do zmywania z piersi, to położna mi powiedziała, że i tak lepiej każdy krem zmywać, nawet te, których niby nie trzeba...a te biustonosze bezszwowe sa fajne :) ja mam dwa takie i właśnie teraz używam ich do spania, są bardzo wygodne :)

Maniula ja ostatnio jakos słabo sie czuje.. dzis np mierzyłam temperature to mam tylko 36.00 , a ciśnienie miałam wczoraj 100/50... chyba tez jakąś kawusie musze wypić...

Aggi Natalia Inna dzwoniłam.. jutro mam podjechać i zobaczymy.. wole leki, które mi pomogą, niż męczyć siebie i dzidzie.. mam nadzieje, ze to jednak nic poważnego :)

Dziulka lepszych nowin nie mogło być :cheer: gratulacje ogromne !!! Silna Zuzinka :) i jaka piękna :kiss: "taaaaka jestem duża " :)

Ann śliczny malutki brzusio :)

10 lata 5 miesiąc temu #896587 przez katsi87
Hej Dziewczynki:****
Dzięki Maniula za komentarz na blogu:*** fajnie ze ktos sie ze mna zgadza:D

Kobietki Ja nadrobie pod wieczor weekend, a u mnie to co na blogu:***

naszpotrojnycud.blogspot.com/2014/06/pod...edach-wekendowe.html

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka