- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
Maja ostatnio kopie i wierci się jak opętana. Dziś wywaliła mnie z łózka o 5, bo nie pasowało jej moje leżenie na lewym boku Co ewidentnie pokazała i zafundowała mi hat-tricka
Też kupiłam sobie tą małą tubkę Purelan, bo i tak jest nie najtańsza, a jak co to już męża poinstruowałam, że pojedzie dokupić Nad tymi herbatkami na laktację też się zastanawiałam, ale nie mam na razie. Jak co raz dwa z allegro mi doślą, albo męzula pośle z lista do sklepu
Już ostatnio znowu mi marudził co to będzie jak będzie musiał sam robić zakupy , że jak będzie wracał do domu to już zdarzyć się ciemno zrobić i zostanie mu tylko sie położyć spać A w samym sklepie spędzi dłuuugi czas.
dziulka Rośnij nam Zuzia, rośnij ;D Ciotki Ci kibicują :*
Umówiłam się na jutro do fryzjera na farbę. Bo moje włosy już od dawna wołają o pomstę do nieba. Ostatnio byłam chyba na początku roku . Odrosty mam nieziemskie, a kolor ...phi, wyglądam jak wypłowiała wiewióra
Przetrzymałam specjalnie tak długo, bo kto to wie kiedy po porodzie bedę mogła sobie zapewnić taki luksus i pójść na kilka godzin do fryzjera.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
dziulka ale Zuzia sie wyciaga Boska niunia i jak pieknie rosnie, oczka boskie Ciocie kibicuja :**
katsi fotki boskie no i wozeczek bedzie super super !!! ale to prawda co napisałaś ludzie mysla ze "manna leci z nieba" a ile trzeba sie o ta manne wystarac to tylko my wiemy
ann ale pamiątka sliczny brzuszek i bez rozstępów ja takiego szczescia nie mam ale nie ma co sie zamartwiac
no stara chata zalatwiona z formalnosciami zaraz spacerek do nowego domku podpisywanie umowy i pozbycie sie parenascie stowek yyyyy no coz za dobro trzeba placic niestety
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
U mnie pada i wogóle nic się nie chce robić Mąż mi wyjechał i wróci w czwartek wieczorem i zostałam sama z synem. Ale to już na szczęście ostatni wyjazd przed porodem Byłam dziś w szkole rodzenia - ostatnie zajęcia były o karmieniu przykładałyśmy lalki do karmienia w różnych pozycjach i miałyśmy ten rogal - super sprawa (mam takie dwa dostałam od koleżanek jeden będzie w sypialni a drugi na dole w salonie żeby nie latać po schodach) powiem tak chyba dobrze jak jest on wypełniony takimi kuleczkami bo bardzo łatwo dopasowuje się do dziecka ale nie używałam kiedyś takiego bo nie było takich wynalazków). Były to nawet ciekawe zajęcia- było jeszcze o mleku jego przechowywaniu, braku czy też nadmiarze. Kupiłam dziś też te majtki siatkowe w aptece są wielokrotnego użytku bo można je prac i herbatke laktacyjną i zamówiłam te plastry na blizny po cc bo się dużo o nich naczytałam i dziś położnej zapytałam i polecała - drogie to jest ale można ciąć i starczają na m-c.
Ja jestem na etapie prania wózka bo prawie wszystko dało się zdjąć i gondolki, spacerówki choć ona narazie się nie przyda ale idę za ciosem
asienka - faktycznie lepiej sprawdzić u lekarza skąd te upławy napewno będziesz spokojniejsza
inna- trzymam kciuki za sprawna i szybka przeprowadzkę
dziulka- Śliczną masz córeczkę i tak pięknie przybiera na wadze ani się obejrzycie i zabierzecie Zuzinkę do domu
Dziewczynki czekam na Wasze jutrzejsze relacje z wizyt i idę oglądać mecz tenisowy:)
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziulka: brawo dla Zuzinki ksiezniczki;*duza dziewczyneczka a jak soe przeciaga to rozwala poprostu.piekna niunia!;***
Wiki: prosbe mam: czy mozesz powoedziec cos wiecej o plastrach,podac nazwe i cene? Nic o nich nie slyszalam a jak dobre to i Ja kupie!moze juz o tym pisalas ale przegapilam kurcze.
Ann:brzuszek czadowy;) i brzuszek z hustaweczki tez piekny ale pisze z tel i juz nie pamietam czyj on byl;):*
Missy:masz racje ze teraz to juz ociezaly czlowiek bardziej i zmeczony
Strasznue jestem ciekawa jak to bedzie z tym naszym rodzeniem; cos czuje ze ktoras z Was moze mnie wyprzedzic;) Asienka, Ann:)))
Inna:gratuluje przeprpwadzki: wy z meblami czy bez sie przeprowadzacie?
tez jestem ciekawa jutrzejszych waszych wizyt;)
Ja musze sie wkleic do dentysty i szybciej zrobic tego zeba zeby mnie w szpitalu nie zaskoczyl;)
Martwie sie troszke tym ze coraz eoecej negatywmych opini slysze na temat tego szpitala gdzie mam rodzic... Ja juz zalatwilam Nam ze telewizja zrobi reportaz bo man kolege w tvp1 i cos maja zrobic.a to tylko dlatego ze dzirnnikarze obiecali ze przed porodem i w trakcie naszego pobytu beda o sobie przypominac:bo inaczej to nie sadze zeby opieka byla taka jak pisze na stronie kliniki.bardziek taka jak slysze od dziewczyn.. Ehh teraz to nie mozna ani ufac ani wierzyc lekarzom patrzac po tym co sie dzieje juz od stycznia.. A TV dlatego ze Ja wszedzie bym piszla do uwagi itd jakby bylo trzeba i byloby bezpieczniej dla Fasolek!!!
Ale jak mowia matka dla dzieci zrobi wszystko. To fakt jest.mimo ze one sa jeszcze w brzuszku to jestem w stanie dla nich wszystko
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
a ja na farbę miałam iść dzisiaj ale mój Ł się rozchorował, a ja autkiem już nie chce jeździć... więc przełożyłam wizyte na czwartek już nie mogę sie doczekać, bo moje włosy też ostatnio widziały nożyczki i farbę w marcu
Katsi piękne zdjęcia i masz rację, ludzie myślą, ze jak sa trojaczki, to Państwo pomaga... a z tego , co piszesz wcale niestety tak nie ma.. a szkoda.. bo przecież przy jednym dzieciątku jest tyle wydatków, ze szok.. a co dopiero przy trzech.. ;/ ważne, że chociaż wozeczek udało sie załatwić dzięki wspaniałomyślności jednej z urzędniczek szkoda, że takich ludzi coraz mniej... trzymam kciuki, aby jak najwięcej rzeczy udało się załatwic
co do tv, to masz rację powinnaś być pod wyjatkową opieką! aż strach pomyśleć, co mogłoby sie stać , jak widzi sie te tragedie w tv... a jednak jak telewizja coś nagłośni, to od razu wszyscy się starają
a co do porodu... no wiesz, każda z nas już na tym etapie jest w zagrożeniu a ja się śmieje, że jeszcze nie dosć że dotrwam do terminu, to jeszcze przenoszę znając moje szczęście hihi
Wiki u mnie też pada dziś calusienki dzień.. ale chociaz powietrze jest świeższe ja mam zajęcia w środę, też chyba będzie o karmieniu i przewijaniu,.. zobaczymy
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
www.efarm24.pl/5497,sutricon-silikonowe-...blizny-5-x-30cm.html
Jest ich 5 w opakowaniu. Można nosić jeden po przyklejeniu nawet do 5 dni i dziewczyny je tną na mniejsze tak żeby dopasować do blizny i podobno spokojnie na miesiąc opakowanie starcza Wszyscy wszędzie je chwalą jak czytałam a wiadomo maść czy krem pod ubraniem się wytrze a też kosztuje. Nic, trzeba będzie działać bo blizna niby nisko ma być ale lepiej żeby była jak najmniej widoczna albo prawie wcale. Nakleja się je już po zdjęciu szwów jak się rana zagoi
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
melduje się po pierwszym dni przeprowadzki
nogi łącznie z kręgosłupem wchodzą mi wiecie gdzie hehe no nie bede sie wyrażać ale już w łóżeczku grzecznie odpoczywam uuff niby człowiek nic nie nosi a na meczy sie jak nie wiem układanie i pakowanie a później rozpakowywanie to wbrew pozorom jeszcze cięższa praca.
jeszcze jutro i będzie z głowy )
katsi tak naprawde to bez mebli bo w nowym mieszkaniu są więc nie będziemy nie potrzebnie takachac pozatym mamy stare brzydkie nie pasowaly by tu zupełnie wiec z mebli to tak naprawdę tylko łóżeczko bierzemy a tak to pralka i rowery reszta to worki i kartony )
jutro mam wyjątkowy dzień ale to napisze jutro teraz oczy mi sie zamykaja wiec ide lulu. dobranoc sierpnioweczki
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
Kurde tak ladnie szlo..., mam nadzieje ze ten stres nie odbije sie na Ewie.
Czuje jak moj zoladek jest scisniety.
Odezwe sie jeszcze oby w lepszym nastroju.... i z dobrymi wiesciami, jesli chodzi o wc...
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
Pierwsza nocka w nowym domku zaliczona
no trzeba troche poprawek wprowadzic ale bylo ok a pierwsza mysl po przebudzeniu to : " ja bylam dziś tylko raz w toalecie niemożliwe "
no tak spokojnej nocy to rzeczywiście dawno nie mialam dzisiaj główna przeprowadzka i będzie fajnie ale po wczorajszym to nogi niezbyt zdążyły odpocząć :/ ale damy rade
no nic dzis pracowity dzien wiec pewnie zajrze dopiero wieczorem
życzę miłego dnia
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
już jakoś spać nie mogłam... a położyłam się po połnocy niby spałam dobrze, ale kilka razy do wc trzeba było wstawać ;/ mężulek po nocy, więc smacznie sobie śpi jeszcze ale o 10.00 muszę go obudzić, bo jedziemy do tego gina...
Inna nowe miejsce, myślałam, że spać z wrazeń nie będziesz mogła, a tu tak pieknie przespana to dobrze tylko się nie przemęczaj za bardzo dzisiaj miłego dnia
Maniula stres nam teraz najbardziej szkodzi.. ale wiem, wiem, łatwo się mówi hihi, ja też tak zawsze wszystkim się przejmuje, niestety będzie dobrze odpocznij troszkę, bo widzę, że dziś nie pospałaś za bardzo...
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja w sumie też się tylko przywitam, bo za 10 min, muszę wyjść na to KTG. Już mi się śniło w nocy
Też już od 6.00 na nogach jestem.
Inna a sny pamiętasz?? Bo podobno te z pierwszej nocy na nowym miejscu się sprawdzają Heh..
Asienka powodzenia u gina. Oby to nie była jakaś wredna infekcja. Odezwij się jak będziesz po.
Dobra, uciekam..Odezwę się jak wrócę
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
śniadanko zjedzone mmmm więc z kawką w ręku mogę Was poczytać
Zrobiłam wczoraj z emkiem zakupy wyprawkowe już niemal ostatnie - czekam aż dotrą i dopakuję wkońcu torbę
krem na odparzenia kupiłam wkońcu Linomag. Huggiesy chusteczki kupiliśmy też 3pak. A na allegro zakupy typowo do szpitala
podkłady, podpaski, majtki jednorazowe. Jeszcze tylko na mojej liście widnieje aspirator, koszula do karmienia jeszcze jedna i wózek.
A tak uffffffff wszystko mam, mogę rodzić
W rossmanie jest promocja na chusteczki huggies za 11zł 3pak
a w biedronce (przynajmniej u mnie) przecenili kocyki na 9,99zł
a artykuły dla dzieci nooo wiecie te smoczki, gryzaczki co były na 3,99zł
nie mówiąc o masie przecenionych bodów, i tych ciążowych ubrań.
To tak dla chętnych jakby którąś interesowało
Zaraz zabieram się za nadrabianie
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
KTG wyszło w porządku. Ze 3 skurcze tylko jakieś bardzo mocne wyszły, ale na razie nie rodzę.. Tętno maluszka miarowe.
A i z tego co mnie wymacała położna, to mój skarbek nadal się nie obrócił.
Aggi mnie ta torba ciągle przerasta.. Ale dzisiaj sobie pomyślałam, że jakbym zaczęła nagle rodzić na ulicy i zabraliby mnie do szpitala, to chyba nie potrafiłabym nikomu wytłumaczyć co gdzie mam żeby mnie spakował Sama się zaczęłam zastanawiać gdzie mam niektóre rzeczy.. Chyba czas najwyższy się za to zabrać albo chociaż wszystkie rzeczy w jednym miejscu złożyć.
A Ty tych koszul nie masz już z 5?
Inna tak zawsze słyszałam, ale czy to prawda, to nie wiem, bo za dużo się w życiu nie przeprowadzałam. A sen niezły :D
Katsi piękne zdjęcia. Ślicznie wyglądasz A ja i tak myślę, że to raczej Ty będziesz następną sierpniówką, która urodzi ( w lipcu) Jednak Twój brzuszek ma trochę więcej do pomieszczenia niż nasze i prędzej może już nie "wytrzymać"
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Ann miałam to samo wczoraj nie umiałam do końca doczytać pomalutku Ci rośnie ta Natalka Zgrabna mamuśka z Ciebie
dziulka Zuzia nasza jest taka dzielna ! hehe i jak na zdjęciu rączkami pokazuje że 'taaaaaka duża jestem' kochaniutka
A że tak zapytam ile Zuzka musi ważyć by mogła opuścić szpital???
asienka hehe no to rzeczywiście konwersacje miałaś, a ludzie puszczają wszystko jakby nikt nic nie mówił normalka ja śpię bez stanika ale kupiłam 'na później' napewno będą przydatne takie bezszwowe bo są wygodniejsze o wiele ..
katsi zaraz zabieram się za czytanie bloga masz rację z tą telewizją, lepiej narobić szumu to przynajmniej opiekę będą Ci musieli zapewnić superową. Bo nigdy nic nie wiadomo. A tak to będą musieli i koniec Tymbardziej jak się słyszy te wszystkie chore sytuacje ze szpitali także pomysł z reportażem jest super. Kochana świetne zdjęcia i znów muszę powiedzieć że bardzo podoba mi się Twoja sukienka I ten brzuś taki malutki a taki 'wielki' SUPER
missyy hahaha no mój też mnie skutecznie z boku na bok przewala.. tak nie wygodnie tak też nie a wczoraj takiej czkawki biedak dostał że sam się chyba wkurzał bo przebierał nogami jak wściekły ja w sumie kupiłam małą bo nie wiem na ile będzie to potrzebne choć kurcze wahałam się długo bo wcale aż takiej dużej różnicy w cenie między małą a dużą nie było.... Ja u fryzjera byłam podciąć końcówki w lutym hahah.. jakby mnie odwrócić do góry nogami to można z miotłą pomylić ale może przed porodem jeszcze pójdę podciąć..hmm
Wiki jaki wózek macie??
MAniula kochana nie stresuj się tak! trzymam kciuki by wszystko poszło po Twojej myśli
natalia czułaś te skurcze jako jakiś ból czy tylko KTG wykazało że były a nic nie czułaś??? Strasznie mnie to ciekawi nieee koszule mam dwie muszę dokupić jeszcze jedną