- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
aggi co do piersi, to zuważyłam że na wieczór mam je cieplejsze i ostatnio zaczely mnie swędzieć-rosna .A siara już dość dawno pojawiła się. Jednej nocy nawet tak pociekła, że pomyślałam sobie że będe musiała już teraz wkładki nosić ale to był chyba jednorazowy mocny wyciek, teraz to co jakiś czas kropelki się pojawiają. Oby to był dobry znak tzn,. że bede mogła karmić piersią. Bardzo bym tego chciała.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
dla niemowlaków nie polecam sprayu,
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
marsi mi właśnie siara leci od 20tc jakoś, a teraz dodatkowo piersi są gorące tzn sutki i brodawki. A koszulę nocną to mam już w kropkach bo mi kropelki wylatują nieraz same
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
końca nie widać
zjadlam obiadek warzywa na patelni z ryżem plus mizeria mama mnie pogobnila bym polezala i odpoczela
no wiec leżę i odpoczywam a robota stoi
z takim tempem może za tydzień skończe a tak swoja droga jak sie cos kupuje to sie wyrzuca stare, robi sie remamenty i nie potrzebne rzeczy wywala ( przed wyprowadzka wywalilam ich dosc sporo) i dalej sie zastanawiam skąd w tym domu tyle rzeczy ??
aaaa jeszcze 12 dni i mężuś w koncu przyjeżdża bede go miała na całe dwa a może i trzy tygodnie
co do tej soli to ja nie kupuje bo tez slyszalam ze woda przegotowana wystarczy i gazik ale skoro mówicie że to lepsze to może i kupuje ?
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Co do noska to sie pozmienialo. Dwa lata temu nie zalecali zakrapiania, dopiero przy katarku. Teraz zalecaja zakrapiac sola fizjologiczna wlasnie. Woda w sprayu tak jak pisze Kakadu jest pod duzym cisnieniem i nieprzyjemna dla maluszka. Ile potrzebne? Nie za duzo, a jak zostanie to moze sie potem przy leczeniu i inhalacjach przydac.
Aggi nie umiem jednoznacznie ci poradzic czy brac zelazo czy nie. Ale jezeli masz wyniki w normie to przez miesiac nie spadnie mocno.
A piersiatka mnie gorace zrobily sie dopiero po porodzie, za pierwszym razem siary nie mialam, a teraz tylko z lewej kapie.
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
wpadnijcie na bloga i obejrzyjcie reportaz:D Tak się zapoznam z wami bardziej na zywo hehe:D bede wieczorkiem poznym z powrotem:***
nowy wpis na blogu: i tam wszystko co nam się dzisiaj przytrafiło:)
Jeśli zastanawialiście się jak Piłeczka wygląda bardziej na żywo niż tylko na zdjęciach to zapraszam:) !!!
Małe Fasolki i Ja czekamy na blogu:D
naszpotrojnycud.blogspot.com/2014/07/zas...oscie-u-fasolek.html
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Fajnie, że taki reportaż powstał. Na pewno więcej ludzi o Was usłyszy Tylko dlaczego na koniec powiedzieli pani Agnieszka??
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Poprzednia noc była dla mnie tragiczna prawie w ogóle nie spałam... rwa kulszowa doskwiera mi niemiłosiernie.. ból z kręgosłpa promieniuja zarówno do lewej, jak i prawej nogi jednocześnie... więc wyobraźcie sobie, ze nie mogę spać, ani na plecach, ani na lewym boku, ani na prawym... ból jest tak okropny, że nie da sie wytrzymać... wstawałam kilka razy, jak nie kilkanaście razy w nocy i spacerowałam, bądź kładlam sie na półsiedzaco... byliśmy dziś na spotkaniu z położną, powiedziałam jej o tym bólu i powiedziała tylko, ze mi bardzo współczuje, bo to okropny ból i jak ona go miała, to tydzień nie spała ;/ powiedziała, ze moge spróbowac jakiiś słabych środków przeciwbólowych, ale nie wiadomo czy w ogóle mi pomoże... tak więc nawet nie biorę...
zobaczymy jaka będzie dzisiejsza noc dobrze, ze chociaż popołudniu udało mi sie godzinke zdrzemnać, jak mężulek robił obiad... ehh...
Bylismy dziś oglądać wózki.. babeczka polecała nam firmę riko, model nano.. nowosć 2014, 3w1, wydaje sie fajny, ładne wykonanie, dużo nowych udogodnień, ogólnie nam sie podoba... słyhszałyście może coś o tej firmie ?
taki www.sportline.riko.pl/produkty/nano/ , tylko zastanawiam sie pomiędzy kolorem adriatic, chocolate, a cafe late mąż jest za tym adriatic a ja sie waham który Wam sie podoba ?
i czy w takiej spacerówce w zestawie dzidzia jeszcze pojeździ ? one sa podobno mniejsze w zestawach...
Aggi no właśnie Pani w aptece pytała w którym trymestrze jestem , bo w I mojego leku nie wolno (jakby nie było widać, ze w I już na pewno nie jestem ) powiedziałam, ze w ostatnim miesiacu, to pwoiedziała, ze spokojnie można brac, tym bardziej, ze lekarz je przepisał.. w końcu lek wydawany tylko z przepisu lekarza
co do chusteczek, to w sumie racja mam 4 paczki, więc pewnie dosć szybko zejdą tylko np , jak my szliśmy do znajomych "oglądać " dzidzie, to właśnie pampersy i chusteczki zabieraliśmy, wiec moze nam też ktos sprezentuje
my właśnie dziś ogladaliśmy wózki z riko , potem patrzyłam na allegro i najlepsze jest to, że ceny z przesyłka identyczne, czasem wyzsze, a na te gratisy uwazaj, bo w akcjii np pisało 9 gratisów, a tak naprawdę wszystkie te gratisy sa w zestawie do wózka ma skrętne koła, aluminiowy stelaż, waga chyba 13-14 kg, torba pod wózkiem zapinana na zamek- z czym sie jeszcze nie spotkałam
mnie lekarz kazał brać żelazo codziennie już do końca ciąży, a tak jak pisała Ann po ciaży tez może sie przydać i mimo że został miesiac do porodu, mam brać jedną dziennie , to opakowanie mam na 90 tabletek, bo doszłam do wnisoku, ze własnie mogą sie przydać po porodzie... mnie szybko hemoglobina spadała... tylko , ze ja mam ponizej normy- 11,5...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Marsi ja też mam wizytę dopiera za 3 tyg od poprzedniej wizyty.. mimo ze mnie szyjka sie skracała i myślałam , ze bedę miała częściej wizyty..
co do wielkości dzidzi przy porodzie, to ja sama zapytałam lekarza, czy może mniej więcej wyszacować
a Twój synek duży- 3 kg, mój tydzień temu miał 2400 g wazne, ze z małym wszystko w porządku
hmmmm.. Tobie lekarz powiedział, ze szyjka twarda, długa i zamknieta, a w każdej chwili mozesz rodzić... a mi pwoiedział, ze szyjka jest mocno skrócona, a wizyte dał za 3 tyg ehh, Ci lekarze tylko mnie wizyta wypadnie w 38 tc noo, według lekarza w 37, bo oni skończone tyg liczą
Inna no to pięknie, ze sie wyspałaś nowe mieszkanie Ci służy
no to ładnie Ci mama naopowiadała hihi, ahh, te sny
Maniula ale macie przeboje z ta ekipa... aby ostatecznie udao sie wszytko zrobić, tak jak tego oczekujecie i chcecie.,. trzymam kciuki co do prezentu, to tez nie doradze.. też zawsze mam problem... a nie nie mam żadnego chrzesniaka
Natalia no własnie ja nie brałam i nie biorę żadnych witamin... jedynie co, to to żelazo juz do końca ciąży mam brać, tylko, ze ja mam poniżej normy - 11,5..
co do soli, to jeszcze nie kupowałam, wiec nie wiem.. ale wody morskiej w sprayu na pewno moja położna nie poleca
Gąska oj, to faktycznie musisz mocno uważać... najważniejsze, abyś teraz odpoczywała.. to mozesz byc lipcową mamusią :)uważaj na siebie
Katsi nasza gwiazdeczko pięknie super, ze udało sie z tym wywiadem, to bardzo ważne, aby ludzie o Was usłyszeli i zobaczyli na żywo czekamy na kolejne relacje