BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #897705 przez ann-sunshine
Katsi oblookam was jutro jak komputer wlacze.

Asienka wozek mi sie bardzo podoba a kolor to juz musicie sami zadecydowac. To prawda ze spacerowki z kompletu sa mniejsze. Marta ze swojej wyrosla majac 1,5 roku no moze dwa m-ce pozniej. Ale potem spacerowka- paradolka nam służyła. Tania i wygodna.

Probuje sobie przypomniec jakie zabawki dla roczniaka. Piramida z kolkami, kostka sorter, wszelkie grajace zabawki tylko tu trzeba baterie. Pierwsze ksiazeczki z grubymi twardymi stronami - posluza na dlugo, zabawki do kapieli do wanny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #897711 przez asienka87
Ann no właśnie jestem już zdecydowana na ten model :) poogladałam go jeszcze na necie, nawet opinie znalazłam, mimo że to model 2014, tylko nad kolorem musze sie zastanowić :P ja to mam zawsze z tym problem :D

no nic, ide do łóżeczka, moze dzisiejsza noc będzie łaskawsza... a jutro w końcu fryzjer :silly:

dobranoc Dziewczynki :*

10 lata 5 miesiąc temu #897713 przez Inna607
no i po obiadku sobie pospałam a później stwierdziłam że jeszcze dziś ogarne mój pokój bo każdemu robie a u siebie mialam masakre :p
ale już pięknie wszystko rozpakowane wiec jutro jeszcze przedpokój i trochę mamy ciuchów i będzie pieknie wszystko skończone :)

kacik niuni juz skończyłam, łóżeczko rozłożone i przygotowane tylko jeszcze chcem cos pocwiczyc na ścianie z imieniem i jakims serduszkiem wiec to tez moze jutro :) juz mowilam dzisiaj córeczce ze mama jest gotowa i może śmiało wychodzić :) ale chyba niezbyt mnie słucha :laugh:
i uparcie czeka na tatusia :)

katsi blog przeczytany, reportaż obejrzany :)
ale na żywo brzuszek jakby wiekszy niż na zdjęciu :)
łóżeczka masz takie jak ja chciałam kupować tylko ja chciałam całe białe ale one są piękne :)
Przechrzcili Cię na Agnieszke hehe ;)
Super wypadlas zero tremy nie bylo widac :)

asienka ojj bidulko tak Ci współczuję , nie przespane noce są straszne a z bólem to już w ogóle pewnie masakra. jeszcze trochę i będzie lepiej każdy dzień zaczynam tym stwierdzeniem hehe :)

MAniula ojj ja bym z taka ekipa to chyba nie wytrzymała za nerwowa jestem do takich spraw a nie dokładności poprostu nie znoszę wiec moja współpraca z nimi chyba szybko by sie zakończyła no ale bym miala wtedy większy problem nieskończonego remonu ohh no współczuję urzerania sie z ekipą aby bylo po Twojej myśli :)

ohh ale mnie dziś brzuch swędzi masakra i jeszcze te skorcze przepowiadajace i naciskająca niunia tam na dół to sie dziś mam :p

no dobra nie zanudzam :) spijcie smacznie :) dobranoc :*

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897733 przez asienka87
Witam :)
kolejna noc nieprzespana zaliczona :( troszke było lepiej, bo mniej sie budzilam... ale za to ból gorszy, bo już promieniuje do łydki (położna mówiła, że najgorzej jak promieniuje do stopy...ehh) kiedy on sie skończy :(? ale jakoś musze dać rade :)
torba do szpitala spakowana w 100%, czeka w pokoju ;)

Inna super, że już praktycznie skończone :) ale musiałaś się namęczyć... mnie kilka drobnych czynności męczy... choc myślałam, że powoli sobie mieszkanko poogarniam, a tu mam zakaz wykonywania jakichkolwiek czynności domowych... no nic, mąż będzie musiał sie tym zająć :)
powiem Ci , że ból okropny...ale trzeba wytrwać :) tym bardziej, że poród przecież nie będzie łagodniejszy :P

Życze miłego dzionka :kiss: ja pewnie zjawię się wieczorkiem, bo mężulek ma nocki, więc dzień spędzamy razem :)

10 lata 5 miesiąc temu #897757 przez nataliaa87
Dzień dobry:)

Moja noc tez niestety należała do tych koszmarnych.. Bezsenność, bóle bioder, niespokojne nogi, duszność i do tego wszystkiego (i to chyba było najgorsze) jak przez 8 m-cy nie miałam zgagi, to wczoraj tak mnie zaczęła męczyć, że nawet nie wiedziałam, że tak może :( Nigdy w życiu zgagi nie miałam, a normalnie paliło mnie jak ogniem :( 1,5 litra mleka wypiłam przez noc i nic nie pomagało. Dzisiaj trzeba się chyba zaopatrzyć w jakieś tabletki, bo widocznie mam jakiś ucisk na żołądek, a drugiej nocy takiej nie przetrwam :/

Inna podziwiam Cię naprawdę.. My wczoraj sprzątaliśmy piwnicę (tzn. Ł. sprzątał, a ja chodziłam mu drzwi otwierać albo wynosiłam jakieś lekki rzeczy) i powiem Ci, że prawie nic tam nie zrobiłam, a jak weszłam do mieszkania, to padłam. Nie wiem gdzie się podziała cała moja energia. Uważaj na siebie.

Asienka bardzo ładny wózek. Ja bym się pewnie wahała między caffe latte, a chocolate (może nawet bardziej przekonuje mnie chocolate), ale to dlatego, że ja mam słabość do połączenie tych dwóch kolorów :D Ale tak jak Ann pisała- decyzja należy do Was :)
Współczuje tej rwy kochana.. Mi też czasami ból promieniuje przez biodro do łydki, ale ja zmienię pozycję i jest trochę lepiej.

Gąska dużo sił i wytrwałości :*

W ogóle to upały wracają :( Ponad 30 stopni ma być w najbliższych dniach. Już dzisiaj od rana świecie słońce jak szalone w okna.
No nic, jakoś trzeba będzie to przetrwać.
Miłego dnia:)

10 lata 5 miesiąc temu #897758 przez Inna607
dzień dobry :)

ale mialam sna o ja Cie :woohoo:
śniło mi się że już urodziłam miałam córeczke na raczkach i otworzyła oczy miała takie przecudne brązowe oczka po tatusiu no ślicznie wyglądała :D
ten sen mógłby się już spełnić :)
a brzuch to już mnie tak swędzi że w końcu go posmarowalam mleczkiem do ciała z oliwki ohh jak ja nie cierpię tych tłustych mazi fee no ale może pomoże bo zwariować idzie :p

ja już po śniadanku ... chciałam pozmywać naczynia i kręgosłup odmówił mi posłuszeństwa no nie dałam rady z bólu musiałam usiąść :blink:
hmm no cóż to chyba przez tą przeprowadzke i nogi też bardzo mi spuchly stopy szczególnie więc no nie za fajnie. Dobra niech tatuś wraca i rodzimy bo końcówka jest masakra :/

asienka no kiepsko trochę że Ty już musisz ten ból odczuwać, po nie przespanej nocy nie miałabym na nic siły wiec ciesze sie ze chociaż śpię i bez bólu gorzej ze wstawaniem heh
jeszcze chwila i my zaczniemy rozpakowywanie naszych pociech swoją drogą ciekawe która jednak okaże się pierwsza :) wczoraj w Lipcowkach urodzila gabii28 która miała termin na 01.08 więc różnie to może być :)
01.08 to przecież moja data porodu z okresu a z USG wychodzi tydz szybciej aaaa :woohoo: no ja tam przygotowana ale jednak straszek maly jest :p

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897765 przez nataliaa87
Inna wytrzymaj jeszcze tydzień, żeby chociaż ciąża była donoszona :) Także lepiej nie mów, że możesz już rodzić, bo teraz musieliby podawać jeszcze sterydy. Lepiej teraz uważaj na siebie i poczekaj spokojnie do skończenia 37 tyg. i przyjazdu męża oczywiście :)
Widziałam właśnie, ze gabi28 urodziła. Ona na początku udzielała się chyba u nas, ale chyba dobrze wiedziała, że będzie lipcówką:) I to jak wczesną :)

Dziewczyny jak tam Wasze obwody brzuszków?? Ja miałam wrażenie, ze mi jakoś brzuch przestał rosnąć i dawno już nie mierzyłam, ale jednak coś tam rośnie, bo mam już 106cm :)

10 lata 5 miesiąc temu #897809 przez Inna607
nataliaa mowisz sterydy aa nie to ja trzymam nogi zaciśnięte i aby do końca 37 tyg :D
a tak serio to ja oczywiście że chcem by córa była donoszona zdrowa duzia i tak dalej ale lubie sobie pogadać hehe.
Mój obwód brzuszka przed chwilą mierzony 117 cm :)

10 lata 5 miesiąc temu #897819 przez aggi
Dzień dobry sierpniowe mamusie :)
Śniadanko pyszne pochłonęłam - płatki musli polane jogurtem owoce leśne :whistle:
wyspałam się fajnie :) Pogoda też ma być dziś znośna. No czego chcieć więcej :side:
A na obiadek dziś mam wczorajszą zupkę - kalafiorową :blush:
Kurier wczoraj nie dotarł i zła byłam bo chciałam tę nieszczęsną torbę dopakować :P
Może dzisiaj wkońcu dotrze........

Inna ta sól fizjologiczna parę groszy kosztuje :)

Ann hmm muszę to przetrawić z tym żelazem :P a co do siary to mi o wiele mocniej z prawej leci niż z lewej. Ale gorące mam strasznie szczególnie rano jak wstanę....

Gąska najważniejsze że jeszcze w domu możesz pobyć bo nie ma to jak w swoim łóżku :kiss:

katsi pędzim czytać aaaaaa co :D pięęęknie Ci się udało z tym reportażem :) Napewno będzie mega przydatne noo i dla Was i dla dziewczynek mega pamiątka :) i oby dzięki temu reportażowi jeszcze więcej osób chciało Wam pomóc :) !! a natalia ma rację, na koniec reportażu powiedzieli 'pani Agnieszka' hahhaa :D

asienka bardzo ładny wózek, przypadł mi do gustu ten kolor zielony :D a z tych trzech co podałaś adriatic najładniejszy jak dla mnie :P choć dla mnie cena jest chyba zbyt ŁAŁ :P Ale jeśli byłoby mnie stać to czemu nie, fajny jest choć gondolę ma standardową z tego co widzę, wiele wózków ma 75-80cm długość gondoli. Ja jak już pisałam szukałam jak największej :P ale wcale dużo większej nie znalazłam bo 85cm jak mówiłam :P Ogólnie gdyby nie cena co mnie trochę hamuje to bym chyba wzięła bo ładny jest :) Ja patrzyłam na te gratisy w tym wózku co my chcemy jechać obejrzeć i np dodają parasolkę, pompkę do kół, pojemnik na butelkę i kilka innych rzeczy itd a na sklepie masz tylko wózek 3w1 z torbą i foliami :P więc cenowo bardziej mi się opłaca zamówić na allegro. No ten co ja chcę oglądać to też ma torbę zapinaną właśnie pod wózkiem :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

natalia biedna :( tylko nie upały....... :blink:

mój brzuchol ma 89cm ale ja się nie odzywam bo znowu mnie zjedziecie :P

10 lata 5 miesiąc temu #897823 przez nataliaa87
Oo Aggi może w końcu do 90 dobijesz :) podobno obecność siary nie jest wyznacznikiem laktacji, a przynajmniej mam taką nadzieję, bo mogłabym się martwić :)

10 lata 5 miesiąc temu #897828 przez aggi
natalia nie nie absolutnie nie można się kierować ilością siary - bratowa nie miała całą ciążę nic, a jak ładnie mleko ma w dużych ilościach :)

10 lata 5 miesiąc temu #897831 przez aggi
Macie foto mojego dzisiejszego 35tyg wypchanego 89cm :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ale jutro/pojutrze zrobię foto nowe do sklejki :) więc pokażę go z innej perspektywy.
Daawajcie foty swoich bebolków :D

10 lata 5 miesiąc temu #897849 przez serduszko20
Witajcie Dziewczyny:)

ja mam jedynie problemy z zaśnięciem a jak już zasnę to śpię do 5 kiedy dzwoni budzik mojego męża ale później okręcam się na drugi bok i śpię do 9:) współczuje wam z tymi problemami z spaniem:(
a ja od kilku dni kompletuje zdjęcia do albumu ślubnego bo nie mieliśmy fotografa tylko znajomi nam robili zdjęcia ale są jak od fotografa:) tylko ten album dokończyć i rozwieść zdjęcia gościom mam nadzieję że zdążymy przed porodem:)
wizytę mam dopiero 14lipca i wtedy powiedział że bd mi robił wymaz z pochwy i odbytu na tego paciorkowca i mam stracha żeby nic nie wyszło:(
ja wózek mam miałam wam zdjęcia pokazać ale jest ładnie zapakowany w folie i na razie nie bd odpakowywaać żeby się nie kurzył:) czekam na łóżeczko aż szwagier zrobi mam nadzieję że zdąży:)
to życzę wam miłego dnia:)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897851 przez MAniula
Eh skasowalo mi wiadomosc...

No dobra jeszcze raz z telefonu.

O remoncie cicho sza:) klada plytki byle do przodui nie zapeszam...

Ann dzieki za pomysly. Wybiore chyba klocki beda na kilka lat, nie lubie zabawek samograjow. Musze tylko wybrac miedzy drewnianymi a plastikami.

Aggi na zdj brzuszek duzy ale gdzie te cm?

Inna super ze juz prawie final. Ja jeszcze poczekam az skonczy sie remont, potem sprzatanie generalne - chyba kogos sobie wezmiemy do pomocy, podobno jest dziewczyna co sie tym zajmuje. Bo ogarnac na raz ten kurz, podlogi, okna, szafki, rozpakowywanie, skrecanie mebli itd itp to ja nie podolam a P wraca o 18:30 z pracy wiec kiedy to zrobi?

Asienka wspolczuje bolu. Zycze szybkiego powrotu do normalnosci, wozek sliczny.:)

Katsi fajny wywiad, mialas odwage pokazac brzuszek przed kamera:) podziwiam :blush:

No ja kolejny dzien u mamy, obiadki, kolacja, toaleta tutaj. Ale powiem wam, ze jestem zmeczona ona juz chyba tez :) kochamy sie ale wystarczy nam widziec sie raz na tydzien... :)

A moj bebeszek bo sie zmierzylam ma 99cm :) heh, wagi ostatnio nie ma gdzie skontrolowac.
Siary nie mam, piersi male.

Aha sen dzis w kratke bo siku co 2godz. Moja mala diablica matke od wczoraj po pecherzu traktuje, tak ze mam wrazenie jakby mi szpilki wbijama.

Milego dnia u nas pogoda ok 20st C, pod chmurkaz blekitem.
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897854 przez nataliaa87
Aggi piękny brzuś :)

Ja w weekend poproszę Ł. żeby mi zrobił kolejne ładne zdjęcia. Teraz mogę wrzucić tylko takie brzydkie, telefonowe :D
Skończony 36 tydzień :D

Edit.
Maniula Twój brzuś też piękny :) Jeszcze nieduży :) Wiadomo do kiedy mniej więcej ten remont potrwa??
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka