- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
A remont mysle ze gora 2 tyg. Przedpokoj jeszcze jest do zrobienia, P chce go sam zrobic ale po pracy i w weekend hmm i panele polozyc. Musze go chyba oswiecic ze czas nam ucieka...
Edit Ciekawy atrykul... kafeteria.pl/ziu/depresja-matki-polki-idealnej-a_8508
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
no jak wszystkie to wszystkie ja tez
Tymczasowy domek Nadii
Melduje że wszystko jest już rozpakowane i poukładane hurra
Teraz mam nogi do góry i odpoczywam bo kręgosłup jakoś ostatnio daje popalić.
zauważyłam że mam lewa noge bardziej spuchnieta niż prawą różnica jest i to spora w lewej mi prawie kostki nie widać ... ktoś wie czemu tak może się dziać ???
MAniula co do tego sprzątania to samej to raczej ciężko a jak już Twoj wróci to mało co pomoże o tej porze więc weź kogoś do pomocy, my musimy z mamą jeszcze iść posprzątać stare mieszkanie zanim zdamy klucze i szczerze słabo siebie widzę w tym sprzątaniu ... ostatnio wszystko mogę robić ale na siedzaco bo chwile pochodze i kręgosłup odmawia posłuszeństwa
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Śliczne brzusie, wszystkie bez wyjątku.
Maniula nie chcę robić reklamy i wiem, że to nie są tanie klocki ale dla maluszków lego duplo jest świetne. Marta zanim nauczyła się je składać to chodziła z takim konikiem z zestawu. Zresztą klocki są ponadczasowe wszystkie bez wyjątku.
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
Ann lego duplo tez bralam pod uwage. Musze poprzegladac na necie co i jak
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja dziś od rana na nogach Właśnie wróciłam ze spotkania z koleżanka i zjedliśmy z synem obiadek Szef kuchni serwuje dziś rosołek i łososia Wczoraj od bratowej przywiozłam jeszcze spacerówke espiro czarno-pomarańczowa ale leży w bagażniku i czeka jak mąż dziś wróci i ja wyjmie bo nie chciałam żeby Karol ja dźwigał Dostałam jeszcze nosidełko bardzo fajne firmy Manduca ale sama bym go nie kupiła bo cena na allegro kosmos i taki bujaczek - huśtawka też fajna sprawa a tak przywiozłam nianie elektroniczną z kamerą schowana w piesku i to się bardzo przyda bo u nas sypialnia jest na pietrze. A została do przewiezienia ta nieszczęsna komoda bez której nie mogę sobie wszystkiego poukładać ale brat powiedział że w piątek podrzuci - mam nadzieję
Kochane piękne macie te brzuszki - mój ma już 106 cm i waga stoi tak na 14.5-15 do przodu
asienka - ależ Ci współczuję tej rwy ja to miałam na przełomie 3-4 miesiąca i tylko po prawej str ale poniżej uda nie schodziło Miesiąc mnie trzymały te bóle i nigdy nie wiedziałam kiedy mnie złapią i na jak długo Bo raz trwało to 15 min a czasami pół dnia Myślałam że mnie wykończą a u Ciebie schodzą jeszcze niżej i na dwie strony - Obłęd. A wózeczek super ze względów praktycznych wybrałabym ten który od dołu na koszyk w ciemnym kolorze.
Chyba się chwilę zdrzemnę bo jak mąż wróci to mój samochód oddajemy na przegląd bo podchodzi i że to kawałek to musimy jechać na dwa auta żeby jakoś wrócić Więc jutro będę uziemiona
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
ciesze się ze już czwartek, to napawa optymizmem, dzisiaj praca zaraz się kończy, jutro piątek, wiec początek weekendu, który zapowiada się całkiem nieźle
ma być ciepło
brzuszki macie sliczne , ja starszego syna wyprawiam nad morze na 2 tygodnie wiec będzie chwila spokoju
pozdrawiam
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
dzien Ci uciekł albo bardzo Ci sie spieszy do weekendu
- serduszko20
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
zawieźć babci obiad i przypilnować by zjadła. Kupiłam truskaaaawki i się zajadam
i muszę powiedzieć że nieźle się zmęczyłam !
serduszko mój brat już drugi rok skleja album ślubny swój i nadal tego nie zrobił hehe
MAniula no jak słowo daję 89cm mam Ty masz fajną piłeczkę wcale nie widać Twoich cm szok
natalia Ty masz fajny kształt tak go do przodu wzięło
ale się tu brzuszkowo fajnie zrobiło a mój na zdjęciu się wielki wydaje może dlatego że niska jestem?
ja już sama nie wiem ale no.... nie czepiać się mnie
Inna no Nadia ma super domek też To Ty poleciałaś bo dzisiaj czwartek hahaha
Wiki no no to sporo rzeczy przywiozłaś, super że masz od kogo je wziąść - mniejszy wydatek i to sporo
kakadu ja to samo widziałam, duuuużo lipcówek jest mamami czerwcowymi ja się boję weekendu bo upały zapowiadają
kurier mi wkońcu paczkę przywiózł, mogę pakować torbę
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
Aggi no wzięło go do przodu. Jak przodem stanę w ciemnym ubraniu to nawet brzucha w lustrze nie widać, a z boku tylko on się rzuca w oczy Ja właśnie też biorę się za torbę W końcu Jutro zaczynam 37 tydzień- czas chyba najwyższy..zwłaszcza jak lipcówki już miejsca zwalniają (i to w jakim tempie)
Wiki w końcu mam kompana w obwodzie brzucha, bo mi tu same chuderlaki się udzielały Ja z kolei mam 10,5 kg na plusie.
Kakadu może Ty też rozpakujesz się wcześniej. Słyszałam, że zimą częściej zdarza przenosić się ciążę, a latem już dużo rzadziej.
A my w końcu zarejestrowaliśmy auto. Koniec z urzędami na jakieś 4 tygodnie (potem znów runda jak już mały będzie na świecie)
- Izi
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
jasna cholera rzeczywiście dzisiaj Czwartek ale wtopa
No co ja bym bez Was dziewczyny zrobila hahaa
bylam dzisiaj świecie przekonana ze dzis Środa oj przemeczenie i ta przeprowadzka zrobiły swoje nie ma coo
ajajajj
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Rozgość się u nas i pisz jak najczęściej
Z jakiego rejonu Polski jesteś? To Twoje pierwsze dzieciątko? Jak w ogóle znosisz ciążę?
Hehh.. 100 pytań do.. No ale jakoś musimy Cię poznać
NA pierwszej stronie jest lista z terminami porodów Kilka z nas jest na podobnym etapie. Z identycznym terminem tez są dziewczyny np. nasza Aggi
Inna zawsze to jeden dzień bliżej do porodu niż myślałaś :D:D
Ejjj..1,5 godziny już pakuję torbę i jeszcze jej nawet nie wyciągnęłam z szafy Nie wiem od czego zacząć i jak się do tego zabrać Szukam instrukcji
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Izi witaj. Na pierwszej stronie masz naszą listę. To twoja pierwsza dzidzia? Ułożona główkowo i szykujesz się na poród naturalny, czy cc?
Ooo widzę, że Natalia już mnie ubiegła. Najgorzej zacząć pakować, potem już pójdzie.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
ale miałam dzisiaj dziwne bóle... wystraszylam się... jak wyglądają typowe skurcze? bo ja miałam takie ataki bólu w krzyżach plus ból w podbrzuszu, takie jakby mocne kłucie, po czym ustępowało, potem znów atak takiego bólu... nie bylo to regularne, ale w ciągu 2 godz miałam takich bóli około 6.. zaczęło się w drodze do fryzjera , póxniej już na fotelu... nawet po nałożeniu farby w pewnym momencie zrobiło mi się słabo, mroczki przed oczami, i zbladlam jak ściana... mąż juz miał wielkie oczy, bo się wystraszył, ze na porodówkę trzeba jechać zjadłam drożdżówkę, napiłam się wody i po ok. 10-15 min mi przeszło... ale się wystraszyłam...
Dziewczynki , wszystkie brzusie śliczne i słodkie
Dziękuję za miłe komentarze odnośnie wózka de facto wybraliśmy cafe latte ( dół jest ciemniejszy i wydaje nam się to praktyczniejsze np. podczas spacerów w mokrą pogodę) a i kolor neutralny więc, jeżeli bedzie dziewczynka następnym razem, to też będzie nam pasował ogolnie na żywo te kolory troszkę inaczej wygladają, niż na zdjeciach w necie
Natalia wspołczuje boli.. wiem, co to znaczy nie spać i do tego czuć ból ;/ i zgagi też współczuje, mnie całe szczęście omija, i niech tak zostanie już do końca co do wózka, to chocolate wydawał nam się w sklepie taki ciemny no i dół (ta torba na zakupy) jest niestety jasna w tym modelu i obawialiśmy się, ze podczas mokrych spacerow nie będzie praktyczna:)
a co do siary, to nic sie nie przejmuj, ja tez nic nie mam a mam nadzieje, ze karmić będę mogła
mój brzuszek też ma 106 cm i 15 kg na plusie
Inna piękny sen chyba już coraz częściej myślisz o porodzie
ja mam termin an 2 sierpnia, więc też mogę wskoczyć na lipiec
Aggi no własnie ten kolor zielony w necie najbardziej mi sie podobał a na zywo brzydki ;/ tak więc niestety te kolory w necie troche przekłamane
właśnie ta gondola jest większa niż standardowa.. więc nie wiem jak to jest.. po porównywaliśmy w sklepie i Pani też mówiła, ze gondola większa a wózek niby dziadkowie zdeklarowali kupić ale zobaczymy , jak wyjdzie.. w każdym razie mebelki kupiliśmy używane, łóżeczko też, ubranka mamy po synku szwagierki, wiec wózek najwyżej kupimy i troszke sie wykosztujemy no chyba , ze dziadkowie sie przypomna
a nam w sklepie dają moskitiere, folie przeciwdeszczowa, pompkę do kół, przewijak turystyczny .. i chyba tyle dają to, co producent dodaje chyba właśnie parasolki tylko nie ma... ale to musimy dopytać, bo jutro jedziemy zamawiać
Maniula oj, faktycznie, mozesz, a raczej na pewno, nie będziesz miec sił na sprzatanie po remoncie.. pomoc w Twoim przypadku będzie wskazana ja miałam remont w kwietniu, mąż miał wolne, wiec dużo sam robił, a i tak byłam wypluta na maksa...
Wiki fajna sprawa, jeśli jest od kogo pożyczyć takie rzeczy, jak wózek , czy nosidełko a huśtawkę- bujaczek udało nam sie odkupić od sąsiadki z fisher price, przerobiona na prąd, za 100 zł a nowe kosztują koło 400 zł i to na baterie, więc myśle ze warto było
Co do rwy , to obawiam się, że do porodu już mnie będzie męczyć , niestety
Izi witaj ja mam termin na 2 sierpnia będziesz mieć synka, czy córeczkę? jak sie czujesz?
ale dzisiaj jestem padnięta ... to chyba przez te problemy ze snem przez ostatnie noce.. może dziś będzie lepiej... mam nadzieje, bo jutro przyjeżdzaja do nas znajomi na weekend bardzo sie ciesze na ich przyjazd, ale jednoczesnie obawiam, że nie podołam